Lördag

                    


Idag fick det bli en riktig hemmalördag.  Inte så ofta vi har det utan oftast brukar det vara träning med Annelie inplanerat.  Dock inte idag.
Hade en tanke om att åka till bruksa och träna lite lydnad när jag ändå hade ärende i stan att uträtta.  Nu blev det inställt och vi har ju en alldeles egen apellplan utanför huset så vi bestämde oss för att stanna hemma.
Skönt ibland att slippa ut och fara med bilen stup i ett.  (syns minsann på bensinräkningen att vi är ute och far alldeles för mycket)


Började dagen med morgonpromenad och ett lydnadspass redan innan frukost.  (heja oss). 
Ebba fick börja med en belöningstät linförighet med mycket fokus på kontakt.  Bra !!!  Jobb med vä-halter/svängar som var läxa från veckans kurs.  Hon överarbetar lite där men det gör inte så mycket när hon har rätt vilja och attityd.

Därefter blev det läggande under gång med externbelöning som funkade kanon !!! Det här med externbelöning funkar verkligen kanon med Ebba. Har helt missat att köra med det då det inte funkat så bra med Millie. Men nu är de ju två helt olika hundar.........

Inkallning där jag tycker vi fått ordning på tempot !!  (även när vi länkar till ingången)

Sen bröt vi av med några rutanskick.  Här går det framåt och vi avslutade med lekbelöning innan vi övergick till ställande under gång.  NÖJD !!!  Tror faktiskt allt funkade som jag tänkt med Ebba det här passet !!


För Millies del blev det Fritt Följ och jobb med vänster-vändningarna.  Rutan skick och sen fick vi även till Inkallning med ställande med externbelöning som blev sååå bra !!!  Även Millies pass funkade precis som det var tänkt !!!

Nöjda med morgonens insats blev det frukost och sen fick hundarna märgben ute i trädgården medan jag satte igång med en välbehövlig storstädning.


           
                                              Även "Kotte" fick lite frukost, vilket uppskattades.....


                                
                                                        Den goda kattmaten tog snabbt slut.
                                  (3 igelkottar är det som bor under vårt hus, undrar om det kommer
                                                       dyka upp små ungar så småningom? )



                                             Ebba med sitt märgben som räckte hela dagen.





                                     Millie rullade in sitt ben innan det dök att mumsa på.



                                                                         MUMS !!!!!!!!




På eftermiddagen dök Yvonne med Ziggy upp på "vår Apellplan" och var sugna på lite träning.  Så vi tog en paus i städandet och bentuggandet och körde ett pass till.
Nu när vi fick sällskap blev det gruppmomenten. Först "Sittande i Grupp" för Millie och Ziggy där Ebba var med som störning.  3 min.  Millie kan tycka det här är ett jobbigt moment och vill lägga sig ibland men idag satt hon fint och jag belönade 3-4 ggr. under de 3 minuterna.
Sen flyttade vi fram några meter och körde  platsliggning 4 min.  Nu med Ebba och Ziggy där Millie var med som störning. .........och lite störning blev det då hon la sig på tvären framför de andra och tog en paus.


Sen jobbade vi på med lite olika saker där jag ville ha hjälp med kommendering av läggande under gång.  Läggandet gick toppenbra med sen låste sig Ebba alldeles vid uppsittet.  Låg alldeles bergfast och hade minsann alldeles glömt vad "sitt" betyder. Tragglade ett flertal gånger där Ebba ståndaktigt låg kvar (undrar om hon trodde vi tränade omvänt lockande)  Till slut lyckades vi i alla fall lösa upp det hela !!
Sen hjälpte jag Yvonne med ställande under gång.
Innan vi avslutade blev det ytterligare en platsliggning. Nu med Millie och Ziggy. 3 minuter och dold för Millies del. Mycket nöjd då Millie t.o.m. la ner hakan i backen. Blev belöning för det, men efter belöningen låg hon sen resten av tiden med huvet upp Hmmmm...... Dock väldigt fast och bra så jag är nöjd !!
Tror inte det blev så mycket mer gjort.  Då det började regna kände vi oss nöjda för idag.  Lite senare tog vi en kortare promenad tillsammans och attans vad kallt det blivit då !!!!!!!! Hua ska det vara valborg ?!?!?! Struntade t.o.m. i majbrasan och stannade inne istället  (har väl inte hänt de senaste 30 åren)


                                      
                                    
                                                  Yvonne och Ziggy redo för träning.




               Så här ser vårt hus ut just nu. Snart kommer det byggjobbare och lägger nytt fint tak.





Kommentarer
Postat av: Ewa&Fannie&Wiktor

Hej! Tusen tack för grattishälsningen! Brrr,vilken kall Valborg vi fick;-(! idag får vi träna oss varma, eller hur:-)? kram

2011-05-04 @ 07:27:41
URL: http://goldenhits.blogg.se/
Postat av: Rebecca

så sött med igelkottar, hoppas ni får små ungar också :) Hoppas på att jag kommer hinna njuta av dina och mammas promenader i sommar, de är dem bästa :)

2011-05-09 @ 15:27:31
URL: http://notcute.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0