Working Test

 


Idag gick "Höstcupen" av stapeln här hemma i Gårdeby.  Ibland får vi lust att hitta på något kul, Annelie och jag. Så över en fika i gröngräset en söndag för ett par veckor sedan satt vi ock klurade på någon rolig och lättsam aktivitet med hundarna.
Vi bestämde oss för att bjuda in lite trevliga människor på ett Working Test.


Några saker försökte sätta käppar i hjulet. Som att båda mina tjejer satte igång att löpa, att en del inte hade möjlighet att komma, att Annelie blev krasslig och att älgjakten var igång.  Men allt löste sig så
kl 11.00 idag samlades vi, 6 glada ekipage.


Lag I bestående av Annelie med Martin, Ewa med Wiktor och Thina med Bella körde först medan vi i lag II bestående av jag, ancki och Linda agerade domare och funktionärer.


                            
                                                      Vårt lag förbereder första rutan.


 
                                                  Lag I redo för start.....då kör vi igång !!!!!!!!


När lag I kört igenom de 5 rutorna blev det fika innan jag med Ebba, Ancki med Agnes och Linda med Wilja körde samma upplägg och Annelie, Ewa och Thina agerade domare och funktionärer.  Tyckte det blev ett ganska bra upplägg. Det var minst lika kul att vara domare och funktionär som att köra med sin hund. Vi var väldigt samstämmiga i vårt lag vid poängsättning och hur vi tyckte de olika ekipage jobbade. Tror det var likadant i andra laget när de bedömde oss.


 
                                     Lag I är klara och vi laddar med fika inför andra omgången.


Efter fikat var det alltså vår tur att sätta igång.  Då hade våra hundar fått vänta i bilarna ett par timmar så Ebba var kanske lite väl yster och ivrig.  Laget bestämde själv startordningen inför varje ruta. På 1:a rutan startade vi sist. Blev lite pip och skall medan vi väntade men bättre än jag trott efter omständigheterna.


Ruta 1 :  
Bestod av ett synligt linjetag och en markering. När man kom till startpunkten fick man koppla loss hunden. Därefter fick hunden se en dummy läggas ut ca 25 m bort på den gräsklädda "vägen". Därefter vände man 90 grader till höger och fick en markering vid stängslet i skogskanten ca 40 m bort som skulle hämtas först. Sen vände man tillbaka och skickade på linjetaget.  Poängmässigt var rutan värd 10 + 10 p.


 
                                               Här kommer först markeringen...............


 
                                              Åh vad jag var nöjd med Ebbas grepp idag !!!!!!!!


Vägen fram till startpunkten kändes inte bra !!  Ebba stretar för mycket i kopplet och lyssnar dåligt då hon är för ivrig och vill fram.  Men när kopplet åker av samlar hon ihop sig bra och har mycket fin stadga. MYCKET nöjd med den genom alla rutorna!!!! Ingen tendens till knallning idag. :D
Hon noterar linjetaget bra, låser sig inte där utan tar markeringen först utan tvekan. Lite slarvig vid avlämningen så jag tappar dummyn och får den inte i handen.

På linjetaget sprang hon aningens åt vänster och hamnade ett par meter bredvid men vinden låg så hon tog den direkt. Bra inleverering.


 
                                                         Här kommer linjetaget !!!


Det jag tog med mig mest från den här rutan var att trots att Ebba var så uppe i varv hängde hjärnan med vilket brukar vara ett problem annars när hon stressar upp sig. Samt att greppet satt perfekt på både markeringen och linjetaget.  Här fick vi 17 poäng totalt men jag vet inte delpoängen för varje moment.


Ruta 2 :
Här fick man välja på en vattenmarkering eller en landmarkering längs med vattnet en bit upp. Rutan var värd 20 p.
Eftersom Ebba löper valde jag landmarkeringen. Mycket bra markerat som hon tog direkt !!! :D
På tillbakavägen blev visst vattnet liiiite för lockande så det blev en liten böj och jag fick "harkla" till. ;) Då ändrade hon tanke och jag fick en bra avlämning.


 
                                                 Siktet inställt på nedslagsplatsen.


Perfekt grepp utan fibbel även här och matte är glatt överraskad men träning kanske ger färdighet till slut. :D
Vi plockade ihop 13 poäng på den här rutan.



Ruta 3 :
Här började det med ett ganska långt fotgående utan koppel och därefter ett närsök med 4 små minidummysar där hunden skulle hämta in 1.  Poängvärdet var 10 + 10 p

Är halvnöjd med fotgåendet. Det behöver bli MYCKET bättre men det går sakta men säkert åt rätt håll och jag lyckades att inte tjata alltför mycket tror jag ;D

Vid närsöket stod man ett par meter från en stor enbuske. Ebba for ut lite väl snabbt på ovansidan. Hejdade sig på närsökssignalen men tog en snäv lov runt busken innan hon fick tag i en dummy och gjorde en bra avlämning.


 
                                                        En minidummy hittad !!!!


Vet att tecken och signal vid närsök inte riktigt sitter ännu så jag är ändå nöjd med hur hon löste uppgiften !!
Rutan gav oss 6 + 7 = 13 poäng.



Ruta 4 :
Här var det en markering (ca 40m) vid en björk. När hunden var på väg tillbaka lades ett dolt linjetag ut på samma ställe.  Även här var poängvärdet 10 + 10 p

Markeringen var inga problem alls mer än att jag fick stötta lite de sista metrarna in.  Bra stadga !!


 
                                        Här kommer markeringen in medans linjetaget läggs ut.


Linjetaget fokuserar Ebba för mycket åt vänster och låste sig lite på Ewa som stod där som kastare. Försökte skicka när hon fokuserade rakt fram men hon for ändå på tok för långt åt vänster. (även om linjen var rak) ;D
Vinden låg dock på bra från rätt håll så utan hjälp letade hon sig snabbt rätt och dummyn kom in.


               
                                                             Snett fast rakt blev linjetaget.
                                          Ebba kastar sig i alla fall iväg med stort självförtroende. ;)


Nja......även om jag tyckte hon jobbade bra och förhoppningsvis kanske t.o.m. lärde sig något av sitt misstag var det inte något vidare linjetag !!!!  Här fick vi 8 + 3 = 11 poäng.


Ruta 5 :
  
Dagens sista ruta bestod av två enkelmarkeringar. Först en ca 40 m. När den kommit in vände man helt om och fick ytterligare en ca 20 m bort.  Poängen här var som tidigare vid två uppgifter 10 + 10 p.


Tror kanske Ebba började bli lite trött nu för hon var lite okoncentrerade så det blev lite småstrul vid uppställningen då hon hade svårt att komma rakt i fotposition. Blev lite fibblande av mig där som jag tror drog ner lite på poängen.
Första markeringen var inga problem !! Sprang 1 -2 m förbi men slog på näsan och hittade den.


 
                    Första markeringen på väg in !!! Ooops, det var visst ett litet dike på vägen. ;D


Den andra blev det lite tekniskt fel vid kastet så den gjorde vi om. Bra markerat och härligt upptag men kanske började Ebba bli aningens okoncentrerad så här med dagens allra sista dummy för den halkade på sidan och hon började fibbla i munnen och fick sitt gamla vanliga taskiga grepp som vi inte sett på hela dagen.


 
                                                Ut och iväg på dagens allra sista dummy !!!!


 
                                            Här kommer den !!! Inga problem till att börja med......


 
                                                Oooops, nu börjar det hända något..............


  
                                            Här håller dummy på att halka på sne..........


 
                                                  ......... och då blir det ju alldeles tokigt !!! ;D


                    
                        ...men håller man inte ordning på munnen får man skylla sig själv !!!!

På den här rutan plockade vi i alla fall åt oss 7 + 6 = 13 poäng Summa summarum slutade vi på en totalsumma av  67 poäng vilket jag är kanonnöjd med !!!!
När allt var klart samlade vi ihop oss för grillning, poängräkning och prisutdelning. Lag II vann med bred marginal med siffrorna 200 p mot 119 p.


En lång , rolig dag blev det !!! Från min och Ebbas insats bär jag bara med mig positiva saker. Allra främst att hon trots en del stress gjorde ett toppenjobb genom alla rutorna. Att hon (förutom sista markeringen) hade ett toppengrepp som jag är kanonglad för !! Att stadgan satt till 100 %

Är nöjd även med allt det vi måste jobba vidare med, då jag såg förbättringar på alla delar. Tänk att det kanske är så att övning ger färdighet !!! ;D

Kändes inte som hon mattades under provets gång men tyckte nog koncentrationen försämrades något vartefter. Framför allt vid uppställningarna där det blev lite mer struligt för varje ruta.

Stort tack till er som kom och gjorde att vi fick en riktigt rolig och nyttig träningsdag där själva tävlandet mest var på skoj. Tack för god match och fina insatser allihop !!!!!!!

OCH TACK ANNELIE FÖR DE UNDERBARA BILDERNA !!!!!!! ...när min kamera låg kvar i bilen hela dagen....



Kommentarer
Postat av: Annelie

Tack för senast! Vilken tillställning, skönt att alla om inte ställde till det för oss. Sugen att göra ngt liknade snart igen!

Kram

2011-10-19 @ 11:55:59
URL: http://harpo-labradoren.se
Postat av: Ewa&Wiktor

Tack för en underbar upplevelsedag i Gårdeby! Kram

2011-10-19 @ 15:29:41
URL: http://fanniewiktor.wordpress.com
Postat av: Johanna & Majken

Vilket jätteroligt initiativ av er!! :D Låter helt super! Jag blir träningssugen av att läsa :-) Får nog bli lite apporteringsträning imorgon. Kramar

2011-10-19 @ 19:04:11
URL: http://johannalofgren.com
Postat av: Camilla & Kina

Tack snälla för inbjudan! Men trots allt slit med att få semester kunde vi inte närvara! Men jag hoppas vi får möjligheten att vara med om det skulle bli fler gånger! Låter som en riktigt rolig och trevlig dag iaf =)

Ha det gott! KRAM Camilla

2011-10-19 @ 19:27:31
Postat av: Ancki, Agnes, Frida

Tack för för att vi fick komma och vara med på den fantastiska dagen. Rutorna hade ni lagt upp jättebra och allt fungerade suveränt. Vi är gärna med fler gånger !!!! Kram

2011-10-22 @ 18:04:39
URL: http://www.goldentjejerna.se
Postat av: Ann-Sofie

Vilken härlig idé med eget WT, ni är så himla påhittiga.

Tänk du Lena att träning ger färdighet...vilken modern upptäckt =)

Va skoj att Ebba fattat greppet ;) o kanske hon är släkt med brorsan för han går inge vidare i koppel jfr med hur han skärper sig när han går lös o egentligen tycker jag det är bättre än om det vore tvärtom.

Kram på Er från Heelwork-brorsan o hans matte <3

2011-10-22 @ 21:17:51
URL: http://zetterljungs.hundstudio.se
Postat av: emma

Snubblade in här nyss för första gången, väldigt fin och intressant blogg måste jag säga, lär nog följa er! =) Kul att ha eget WT, fina bilder med!

2011-11-06 @ 16:35:48
URL: http://emmaoloke.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0