Kurs





Idag började Ebba och jag på rallylydnadskurs ! :D  Det är Brita som ordnat kurs för att bli godkänd på sin instruktörsutbildning.


På morgonen hade vi först varit i skogen och förberett eftermiddagens aktiviteter. Vad vi inte räknat med var den totala isgatan på vägarna ute i skogen vilket gjorde att vi fick ta en stor omväg tillbaka och därmed kom 10 minuter försent till kursstarten. Ajabaja oss !! Väldigt pinsamt att inte vara på plats i tid och även stressande att inte hinna rasta och förbereda sig ordentligt.


Brita hade i alla fall fixat en jättebra kurs. Vi var ganska många (som vanligt har jag inte riktigt koll men tror vi var 10-11 stycken) men efter genomgång av lite skyltar och annat fanns det tre stationer med samma skyltar där vi kunde dela upp oss och träna medan Brita gav tid till var och en.


Soligt och fint men tyvärr väldigt blåsigt så ibland for en skylt iväg i vinden.  Ebba var väldigt ofokuserad idag vilket till stor del nog berodde på att vi var sena samt att hon visste att vi fixat roliga saker i skogen innan.
Sen tror jag att en stor bidragande orsak även var att Annelie och Martin fanns med på kursen. (Mina hundar får liksom lite överslag när vi träffas ;D )


                      
                               Dessa gjorde Ebba lite tossig fast Martin mest hade ögon för matte. :D



De skyltar som var med idag har vi ju tränat på tidigare så vi försökte fokusera mycket på kontakt och att hålla sig lugn och tyst, vilket lyckades skapligt.
Avslutningsvis hade Brita satt ihop en bana med de skyltar vi tränat på. Då hade Ebba samlat ihop sig så pass att vi tog oss igenom banan riktigt bra. :D


                     
                                                 Linda och Drömma tar sig igenom slalomen.



Till nästa gång fick vi med oss läxa hem att träna på att hunden ska sätta sig framför och både höger och vänster ingång. Precis det som vi redan jobbar på här hemma så det är bara att köra vidare till nästa lördag ! :D



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0