Apportering


                 



Idag åkte vi ner till Gryt för lite apporteringträning tillsammans med Gunilla och Svante. Kanonfina träningsmarker alldeles inpå knuten vid deras sommarstuga !! 


Hade präntat ner lite förslag på övningar med olika stationer. Gunilla köpte planen rakt av ;D så efter lite genomgång av upplägget satte vi igång.  Gillar att lägga upp träningen stationsvis. Det blir varierat och roligt, man hinner mycket och får lite naturliga små pausar mellan varje ställe vilket passar oss perfekt.


Nu körde vi inte riktigt hela planeringen, dagen blev lång ändå. 

Första stationen var fokus på snabba upptag. 3 dummy utlagda på stigen ca 10 m bort och Gunilla med 3 dummy på stigen 10 m bort åt andra hållet.
Först nedsläpp av en dummy hos Gunilla som hämtades sedan helt om och hämta en dummy i högen. Helt om och nedsläpp hos Gunilla osv. tills alla 6 dummyna var inne. Avslutningsvis några lite längre (ca 30m tror jag) markeringar in i skogen. Ebba började, därefter Svante och sist Millie.


Andra stationen blev ett sök med tennisbollar. 12 bollar lades ut på ett mindre område (gissar på 30m brett x 20 m djupt ca) Hundarna fick varva att hämta varsinn tills bollarna var slut.


Tredje stationen  Nu kom vi ut på en gammal vall med högt gräs. Gunilla ställde sig uppe i en slänt där skogen började och det blev långa markeringar över fältet.  Svårmarkerat då det var dåligt med referenspunkter och hundarna tappade siktet en bit på mitten i det höga gräset.  Alla jobbade dock på bra och löste sina uppgifter men det här ska vi lägga lite mer fokus på och träna vidare.


Nu tyckte vi det var dags för fikapaus innan vi körde andra halvan av planeringen. :D  När vi ändå var så nära stugan lyxade vi till det och tog fika inne i värmen. Blev en skön paus för allihop innan vi körde igång igen.
Efter fikat tog vi en liten fotosession nere på vallen då vi bestämt oss för att inte fota något under själva träningen. Lite bilder är ju alltid kul.  Tyvärr var ljuset inte det bästa trots att vi var ute på öppen mark :(


                           
                                                                     Svante stilla.........


 
                                                               .......... och i full fart !!




                        
                                                                         Ebban.............




   
                                           .......... är av någon anledning svårast att få med på bild ;D




  
                                                          Millie samlar ihop dummysar.


                       
                                                                      En till !!! :D


Fjärde stationen   Nu var det dags för linjetagsträning. Ebba gjorde jag synliga utlägg till. Gunilla la ut "kl.9 - kl.12-kl.3" medan vi vände runt på stället och tittade på. Därefter hämtning i samma ordning som de lagts ut. Inga som helst problem. Samma utlägg igen men nu fick hämta Ebba "kl. 12" först sen "kl. 3" och sist "kl. 9" Inga problem det heller.
Millie fick börja med samma övning som Ebba men sen klurade vi till det och la "kl.9-kl.11-kl.12" de två sista kom VÄLDIGT nära varandra. Gunilla stod kvar vid den sista ifall Millie skulle "tänka fel" vilket hon oxå gjorde först. ;D Ville helst ta 12:an när jag skickade till 11:an men Gunilla bara plockade upp den och vi gjorde om. Då blev det rätt !!!  Mycket nöjd med båda tjejerna på den här stationen. Nöjd med ALLA övningar idag förresten men lite extra nöjd här. :D


Femte stationen  Här blev markering med dolt linjetag på samma plats.  Här kom det ett par skränande korpar och störde så Ebba fick lite svårt med koncentrationen. (att det ska vara så himla spännande när det kraxar uppe i luften) Vi väntade tills de försvunnit och Ebba löste sin uppgift.
Alla började bli trötta så här i slutet av dagen. Det märktes inte direkt på arbetet men Ebba tyckte det blev jobbigt att vänta på sin tur och blev lite skällig mot slutet. Blev nyttig träning och löste sig det med !!!



                      



Nöjda med dagen gick vi in i stugvärme, tände en brasa och Gunilla bjöd på våfflor med sylt och grädde MUMS !!!  Vi blev kvar länge medan mörkret la sig ute. Hundarna somnade och vi babblade ;D  Tack för en härlig dag !!









Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0