Apportering


 


Idag hade vi bokat in apporteringsträning här hemma i Gårdeby.  Annelie dök upp med Martin och Theo. Med i bilen hade hon även Rebecca, som extra kastare, samt Maria med Tosca.  Medan vi höll på dök även Yvonne upp med Spike så det blev ett litet lagom gäng.


Tar ju lite tid när man ska köra "småfjuttarna" en och en, dit även Ebba får räkna sig när det gäller apporteringen. Hon fick dock vara med ute när Theo och Tosca körde.  Är väl inte supernöjd där. Kändes nog lite som att vara tillbaka på ruta ett. Dvs Ebba varvar igång och låter alldeles för mycket.  Lugnade dock ner sig innan de andra var klara eftersom det tog lite tid.



Först ut blev Theo med några enkla hämtningar av nedlagda dummy. MYCKET bra gjort att inte bry sig alls att Yvonne dök upp och jag gick ifrån för att snacka lite.
Tosca fick ungefär samma upplägg och jobbade på bra trots MYCKET spring i benen. ;D


Eftersom Ebba trots allt lugnade ner sig fick även hon jobba lite. Blev markeringar och även något linjetag för hennes del.


 


Ställde ut både Maria, Rebecca och Annelie som kastare.  Maria stod till höger om oss på grusvägen. Även Rebecca stod på vägen fast till vänster om oss. Annelie stod högst upp på kullen i kohagen.
Blev både enkel och dubbelmarkeringar och avslutningsvis ett linjetag upp på kullen.
Ebba kändes aningens "tung i benen" kanske berodde det på vårvärmen som vi inte riktigt hunnit vänja oss vid eller något annat som jag inte vet. I alla fall gjorde hon vad som skulle göras utan problem.



 
                                               Hämtat en markering hos Maria.....



 
                                             ......... och en hos Rebecca.



 
                                       Full koncentration uppför backen till Annelie.  ;D



                            
                                                        Börjar bli fullt i mattes fickor. :D



               
                                                   Så avslutar vi med ett linjetag upp på kullen.



 




Därefter var det Millie och Martins tur.Annelie och jag körde dem tillsammans varannan gång på markeringar med Maria som kastare uppe i slänten bland träd och snår. Rebecca rakt ut i kohagen i det höga gräset.


Skapligt bra stadga på Millie idag men lite tramsig med avlämningarna som hon kan bli ibland om hon inte känner sig helt bekväm i situationen.
Fick i alla fall till en riktigt bra markering innan vi avslutade med att hon och Martin fick hämta varsinn markering samtidigt. Funkade superbra och ingen av dom stördes av den andre.



 
                                                  Hämtat en markering hos Rebecca.



 
                                                       Mycket cigarrgrepp idag.......



 
                                                      Sen gick det även sisåhär !




                     


Sen var det dags för välbehövligt fika till de tvåbenta.  Idag hade jag exprimenterat lite med pannacottan. Blev en randig variant med blåbärssylt och hallon.  Hade det riktigt gott i solskenet istället för att slappa blev det mer jobb för småttingarna.


Nu skulle det plockas fram kråkfåglar och en and.  Ebba är duktig med vilt även om vi kört väldigt lite.  Idag var det dock premiär för svartfågel och det där med kråka och kaja tyckte väl inte Ebba var någon höjdare.  Hon tog dem men inte så mycket mer än så.  Lite mer intressant blev det när Theo fick vara med och konkurrera.  


Var i alla fall nöjd efter att hon burit på både kråkan och kajan så anden fick vara för vår del idag.



               



När alla jobbat klart tog vi en skön tur ner till sjön för lite lek och avkoppling. Tror alla var väldigt nöjda när vi vände hemåt.



 

Kommentarer
Postat av: Ann-Sofie, Eddie o Allvin

Åhh vilken härlig träningsdag o tänk att just apportering stissar upp den här L kullen så väldigt..

Kramis

2012-04-10 @ 08:11:54
URL: http://zetterljungs.hundstudio.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0