Kurs


                  


Idag var det dags för tillfälle nr. 2 på Rallylydnadskursen som vi går för Brita. :D  Gav oss hemifrån så vi kom till Rödmossen i god tid idag ! Hann rasta och kolla runt lite. Lättare för Ebba när vi inte är sist på plats utan hon hinner kolla läget lite först.
Men visst stissar hon upp sig lite mer än nödvändigt. Visserligen är det ett tag sen vi hade en massa kursande hos Ingela (där hon inte stressade upp sig ett dugg) men jag misstänker att det är Annelie och Martin som står för den största störningen.  Tänk vad härligt att älska sina vänner så mycket att man nästan går i taket !!!!!!! ;D


Först blev det lite repetition av förra veckans skyltar och genomgång av några nya.  URTRIST det där att bara stå stilla och lyssna om ni frågar Ebba !!!

Därefter fanns det två område med uppsatta skyltar att träna på. En del nya hundar på plats idag som inte kunde förra gången men vi tänkte mest på att hålla oss längst bort från Annelie ha ha ha.
Tyckte Ebba var väldigt ofokuserad till att börja med så mycket kontakt och koncentration innan vi tog itu med själva skyltarna.
Det hjälpte och hon jobbade på superbra en lång stund innan det behövdes en paus.



                           "sitt framför"  Matte tränar mest på att hålla fötterna samlade,
                                             vilket annars ger avdrag vad jag förstått.



                                                     ......... och så vänster ingång.........



                                                 ........och "stopp" innan vi fortsätter. :D



Avslutningsvis byggde Brita ihop en bana vi skulle ta oss igenom.  Pga att det var fruset i backen funkade inte hennes skylthållare men det löste sig med lite påhittighet och några agilityhinderstöd. :D

När ebba hade fått pausa en stund tyckte jag hon höll bra koncentration genom banan även om alla moment inte är ordentligt inarbetade ännu.

Martin hade lite bekymmer med en tass och körde inte banan, vilket gjorde att Annelie hade kameran framme ÄNNU mer än vanligt ;D Tack snälla för bilderna !! Kul med några rallybilder på oss då vi nästan inga har.


      
                               Fortsätter banan och samlar ihop oss för nästa skylt "Stopp, sitt"


              
                                                              BRAAAA, tjejen !!!!!  :D



Det fanns möjlighet att gå igenom banan två gånger innan det var dags att sluta men nu var Ebba helt slut i hjärnkontoret så vi valde att dra vidare då vi hade en lång dag framför oss med mer äventyr.



Kommentarer
Postat av: Brita, Siri och Smilla

Ni är jätteduktiga och säkert mogna för en tävling snart!

2012-03-05 @ 16:40:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0