Ridhusträning

                            



Idag var det sista gången för rallyträningen i Norf's ridhus.  Superbra ordnat av Linda att vi kunnat vara där hela vintern !!!!! Men nu börjar det ändå kännas som det är dags att flytta utomhus när vårvärmen kommit.


Tror vi var 8 stycken idag vilket är alldeles lagom i det lilla ridhuset.  Lotta hade gjort en fortsättningsbana. En klurig sådan dessutom, vilket jag tycker är jättekul. 
Ebba skötte sig bra. Kändes ganska lugnt och fokuserat.  Vi hann med att gå banan tre gånger.  Några skyltar var svårare än andra så vi bröt av med lite extra träning på det som var svårt.


Minns inte hela banan men de största problemen för vår del blev "Hopp över hinder"  som kom tidigt i banan som skylt nr 3. Skylt nr 2 var "spring" så i språng marsch skickade man hunden över hindret. Tempot gjorde det lättare att fånga upp hunden efter hindret men även att det blev "skuttigt" innan hindret. Sen kom nästa skylt lite plötsligt som var "stopp-sitt framför-vä ingång-sitt" och sen iväg i språng igen. Klurigt och kul med den tempoväxlingen.


Längre fram i banan kom "spiral" och en "dubbel slalom" direkt efter varandra så det blev mycket konor idag vilket är bra för oss.



                                             
                                                Den här var oxå med idag och det växlade mellan att
                                         bli helt rätt eller inte funka alls så den tränade vi lite extra på.



                                             
                                                            Även den här var med idag och funkade bra !!
                                                                     Blev en del extra Stå-träning.


Är nöjd med dagens träning. Ebba var lite ofokuserad ibland när hon ville kolla in de andra men höll ändå ihop bra. Nu ska det bli kul att fortsätta träningen utomhus får vi se hur den omställningen går.  Träningen kommer nu bli förlagd på Söderköpings Bruksa varje vecka samtidigt när agilityn har sin träning (många från agilityn är med på rallyn) så det kommer bli rejält med störning. Bra det blev en dag jag alltid är ledig :D



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0