Millie i Sörsjön


    


Idag får hundarna alltså varsinn blogg så Matte får lite lättare att hålla isär vad vi gjorde och hur det gick.

Vid första övningen i skogen bakom rondeln fick Millie och Martin komma ut tillsammans efter att Ebba och Theo var klara.
Vi kör dem oftast samtidigt eftersom det funkar så bra och går att få till lite bra och roliga övningar.


Först blev det enkelmarkeringar för Millie där Annelie varierade med att stå synlig och dold, och att kasta åt höger och vänster.
Första kastet blev åt höger med Annelie synlig. Millie var (som oftast) lite för på och lätt i rumpan så det fick nog räknas som en knallning. Även vid andra kastet var var Millie för snabbt iväg och jag inte tillräckligt alert och tydlig att hejda det hela. SKÄRPNING på mig !!!! Hon är ju ganska enkel att hejda även om hon hunnit iväg några språng.


Så på tredje kastet var var jag beredd och kunde stoppa det hela.  Den dummyn fick ligga kvar och vi fick ett nytt kast istället....och då plötsligt är det inga problem med stadgan !!! :D  Den kvarlämnade dummyn fick sedan hämtas som en minnesmarkering


Sen blev det samma sak för Martin medan Millie fick ligga passiv bredvid mig. Därefter flyttade vi oss lite och ställde oss mitt emot varandra och kastade växelvis.


 



 



                       



Millie först och återigen blev det lätt i rumpan men nu var Matte med och hejdade direkt.  Dummyn fick ligga kvar som en minnesmarkering  efter att stadgan fanns på en ny markering.
Tänk att hon alltid måste försöka vara så snabb i vändningarna Lilla Illern när stadgan egentligen sitter så bra om bara Matte hänger med i svängarna


Efter det blåsiga fikat var det dags även för Millie att gå "jaktstigen"  Kanske lite enkel övning för Millie men nyttig. Den stora utmaningen låg i stadgan vid vattnet.


Här är jag riktigt, riiktigt nöjd med Millies insats. Stort Plus för stadgan vid vattnet, markeringsförmågan. Minnesförmågan, grepp och avlämningar.


Minus för den lätta rumpan och knallningarna. 


 



 
                                      Här har Millie hittat ett bra ställe........



 
                                                     ........där det var lätt att gå upp. :D


 
                                                 Här är ett mindre bra ställe mellan stenarna......


     
 
                                         .....man fastnade liksom med bakdelen.....


 
                                        ...Matte försöker dra upp i dummyn men det gick INTE.
                                         Fick dra upp med hjälp av ett stdaigt tag i nackskinnet.



 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0