Kurs jaktlydnad 1

             
 
 
Idag har vi börjat på kurs !!!!!!!!  Det är Annelie som fixat till en jaktlydnadskurs för Nina Johansson. Kanon !!
 
På nå't sätt tycker jag den delen är svårast att få till själv fast det så väl behövs. Mycket lättare då att gå kurs. Dels blir man en grupp, har någon som lägger upp det hela samt har ögonen på en så man gör det man ska. ;D
 
 
Först började vi med fika och en presentation av oss och vad vi ville ha hjälp med. Hundarna var med ute vid fikat. Kände att det var ett bra upplägg. När man kommer till ett nytt ställe och ryggsäcken är med går Ebba gärna upp i varv. Kanonbra då att bara sätta sig och fika. Tror vi tar med det i den egna träningen framöver.
 
 
För våran del tog jag upp Ebbas stress, att hon varvar igång lite för mycket på ett negativt sätt samt fotgåendet som det som jag själv upplever som största problemen vad gäller jaktlydnaden.
Nu skulle det visa sig att pip och gnäll kanske var det största bekymret idag. VÄLDIGT länge sen hon lät så här mycket !!!
 
 
Efter fikat startade vi upp med fotgående.  Ebba kändes inte fokuserad och fotgåendet blev uruselt. Därefter blev det inkallningar. Theo började och där blev det ett litet race med Ebba och honom men sen gick det bättre.
Sen blev det även inkallning med en kastad dummy som störning. Klarade man störningen fick man hämta dummy, vilket Ebba gjorde. Däremot klarade hon de andras störning sämre och två gånger försökte hon sticka på Thorstens markeringar. Inga problem att stoppa henne iof. men man springer INTE på andras markeringar !!!!
 
 
Därefter en transport till en "kulle" där det blev varsinn markering. Ebba blev först ut. Bra stadga och inga större konstigheter. Sen blev det att titta på när de andra fick sina markeringar, jobbigt, jobbigt !!!
 
Som sagt mycket pip och prat idag som ökade ju tröttare hjärnan blev men ack så nyttig träning !!!!!!!!!!
Är så nöjd med dagens kurs för det här var verkligen precis vad vi behöver och ett alldeles lagom upplägg.
Kursen är tre gånger med två veckors mellanrum men redan nu vill jag ha mer !!!  Det kommer bli bra det här !!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Johanna, Majken & Ester

Så kul det låter! Fin bild på Ebba med :)

2012-11-04 @ 15:06:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0