Kurs Jaktlydnad 2

Idag var det dags för del två i vår jaktlydnadskurs för Nina Johansson.  Åkte sällskap med Yvonne och Spike i deras bil.  var ute i god tid så vi hann stanna till och ta en kisserunda och röra på oss en kort bit innan vi var framme.
 
Nytt ställe idag. Lite kuperad kohage med en del sten och små bergknallar. Verkade dessutom ha varit besökt av diverse vilt (gissar mest på hare och nog även lite vildsvin) för det nosades en hel del och hittades små goda harkulor. ;D
 
Lite "nytt" folk idag. Kända ansikten men nya på kursen.  Vi var 6 stycken kursdeltagare samt lite publik i form av valpar / unghundar som tränade passivitet samt agerade störning. 
 
Precis som förra gången startade vi upp med fika. Jättebra tycker jag så Ebba får landa lite och inte skruva upp sig för mycket. Dessutom hinner man kolla in de andra lite grann på avstånd innan man ska koncentrera sig på jobbet. Tanken är ju att även köra detta upplägg hemma på träningarna men av olika anledningar har vi inte riktigt fått till det där med fika först, arbete sen än så länge men det kommer nog det oxå.
 
 
Efter fikat samlade vi ihop oss och ställde upp på led. Blev fotgående en och en både med och utan störning. Därefter kastades det först en markering som fick hämtas om man först klarade ett kort fotgående. 
Ebba blev väldigt uppskruvad av att de andra fick hämta dummy så för hennes del (och ett par till) blev det först en kastad dummy sedan ett fotgående bakåt där det fanns ett utlagt linjetag som fick hämtas om hon skötte sig bra, och det gjorde hon :D
 
Därefter blev det en hel del träning av närsökssignalen en och en. En del väntan då förstås men så länge det inte kastades dummy som andra fick hämta höll sig Ebba skapligt lugn.
Ebba var först lite oförstående till närsöksignalen då jag alltid även ger handtecken först. Men nu skulle vi sätta hunden i området med näsan mot mig och bara blåsa signalen. Samma sak en gång till med en kastad markering som störning.  Väldigt oförstående Ebba men himla söt där hon satt och tänkte så det knakade !!!!!
 
Avslutningsvis blev det varsin markering till varje hund där vi fick säga till om det var något särskilt Nina skulle titta på. Jag ville att hon tittade på Ebbas grepp som ofta är lite "fibbligt". 
En markering där vi stod på en liten bergknalle där hunden sen fick ta sig över ett dike för att hämta dummyn.
Bra stadga, fin markering och inga problem med diket.
Inga större problem med fibblande heller så det tyckte Nina inte jag skulle bekymra mig så mycket över.
 
En nyttig, rolig dag även om man blev lite frusen i det råkalla vädret. Nu är det bara en gång kvar. Hoppas det blir en fortsättning !!!!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0