Sökträning

 
 
 
 
Prat om snö och vinter på gång och andra aktiviteter under veckan gjorde att det blev "måndagsträning" den här veckan. Gäller att passa på så länge vädret tillåter.
Då jag inte var riktigt nöjd med senaste sökträningen ville jag helst inte avsluta så innan träningssäsongen är över, så planeringen idag var sök för Ebba och Theo. Millie och Martin skulle få lite markeringar sen faller mörkret fort så man hinner inte så mycket mer.
 
 
Hamnade någonstans i skogen utmed gamla Stockholmsvägen med fin terräng. Vi startade med att Ebba och Theo fick följa med och titta på när söket lades ut.  3 dummy långt ut i en ruta som var ca 20m i framkant, ca 30m i bakkant och ca 50-60m djup. En dummy i vardera yttre hörnen och en lite mer på mitten lite närmre.
Dagens fokus var att hålla sig i rutan och jobba ut på djupet.
 
Medan söket "låg till sig" lite tog vi en uppvärmningspromenad med alla hundarna mitt ut i terrängen. Superbra för Millies tass att trampa på i den mjuka mossan
 
Theo blev först ut på söket och gjorde ett toppenjobb !! Därefter var det Ebbas tur. Hon hade suttit och laddat en del i bilen och var lite uppskruvad men jobbade bra. Ganska frisk motvind lite från sidan. Ebba tog vänstersidan rakt ut på djupet direkt och fick därmed hela rutan i vind. Apporten i yttre vänstra hörnet kom snabbt in. Därefter den på mitten. Skickade även på den sista. Bra jobb även här och det kändes väldigt bra att avsluta där.
 
Millie och Martin fick komma ut innan det var dags för fika. För deras del blev det markeringar med fokus på stadga och förflyttningar. Även en dubbel innan vi avslutade med ett linjetag. Bra markeringsjobb och stadga så jag kan inte vara annat än nöjd.
Efter fikat fick Theo och Ebba komma ut en sväng till för ungefär samma jobb som Millie och Martin fick, men nu började det nästan mörkna så vi kortade ner det hela lite. Bra markeringar och stadga i alla fall så nu blir det lite paus i apporteringsträningen. På lördag börjar vi kurs i jaktlydnad och kommer lägga mest tonvikt på det även på träningen här hemma framöver.

Kommentarer
Postat av: Thina

men var ni "hemma hos mej" att ni inte kom o hälsade på då. Kra,m

2012-11-04 @ 06:36:26
URL: http://hotnshamless.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0