Mer träning

 
 
 
Idag skulle det bli apportering på fält här i Gårdeby. Det är klart att vi passade på att hänga med !! Nya ansikten och nya hundar är alltid trevligt och väldigt, väldigt nyttigt. Dessutom skulle det skjutas några skott vilket är alldeles förfärligt länge sedan för Ebba.
 
 
Först bestämde vi lite upplägg och först ut blev Ebba och Spike. Spike började med en övning med terrängbyte. Den övningen skulle inte vi göra så det blev lite passivitets träning för oss innan vi fortsatte bort till andra sidan av fältet.
Tyckte Ebba var mer än nödvändigt uppskruvad men det gick över förväntan. När kopplet sen åker av går det genast ännu bättre.
Det blev markeringar med två kastare, samma nedslagsplats och ökat avstånd. Först fick Ebba två markeringar därefter fick Spike samma innan vi backade och ökade på avståndet. En markering på nya avståndet och sedan avslutningsvis en till med ännu längre avstånd.
Ebba har inga som helst problem att gå ut långt och jobba på avstånd från mig. Det är mer jag som tycker hon kommer väldigt långt bort ;D
 
 
Sen fick Ebba vila en stund i bilen medan jag var kastare till de andra.  Sen var det dags för några markeringar med skott. Även nu ganska långt avstånd. Ebba blev först ut igen. Kastaren ute på fältet och Annelie som skytt till höger om oss samt Spike och ytterligare en hund passiv ute samtidigt.
Ingen referenspunkt och lite svårmarkerat men Ebba jobbade på bra. Ringade ut lite långt någon gång men letade sig snabbt tillbaka.  Det tog en stund men hon varken gav upp eller bad om hjälp. Brydde sig inte nämnvärt om skottet mer än att hon blev lite mer taggad och funderade oxå på om hon kanske skulle springa med dummyn till Annelie :D
 
Det blev en jättebra träning idag och jag har inte mycket att klaga på.  Nu längtar vi till lördag då det ska bli kurs på Limmerhult !!!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0