Härlig, solig träningsdag

    
 
 
Idag dök Gunilla och hundarna upp.  Vi skulle fika, babbla, njuta av solen och...just det....träna hund förstås !!! ;D
Vi bestämde oss för att hålla till i kohagen bakom Myrgården. Bästa stället här just nu då vi annars har en hel del snö kvar på många ställen.
 
Vi började med babblet medan hundarna fick rasta av sig och röra på benen. Sen blev första stoppet vid skogen. Älva blev först ut innan vi körde Ebba och Svante ihop. Tycker det är så himla bra även om vi sällan gör det. Förutom det faktum att man sparar tid får man så mycket olika träning på en gång som är nyttig för Ebba. Vi stod mitt emot varandra ( gissar på ca 30-35 m från varandra) och kastade enkelmarkeringar varannan gång. Inte alltid helt lätt att se nedslagsplatsen och lite lurigt med solflimmer mellan träden men båda två gjorde ett kanonbra jobb !!!!!
 
Till sist blev det Millies tur.  För hennes del blev det tre enkelmarkeringar i en halvcirkel med ett kvarlagt linjetag på varje nedslagsplats som hämtades in i baklänges ordning på slutet. Lite svårt med mittenlinjetaget då hon fokuserad på den sista, men ett par kliv fram så löste det sig.
 
Innan vi lämnade skogen och gick vidare lade vi ut ett sök med 7 tennisbollar och 2 dummy.
 
Fortsatte ner till björkbacken där det blev fika och babbel i solen. idag var vi så fokuserade på hundträningen att kameran knappt kom fram..............
 
 
    
                                              En som vet hur man kopplar av till fikat !!!! ;D
 
                       
                                        Ebba fick lite träning av ryggmusklerna och Gunilla fotade.
 
 
                                
                                                           Millie fick oxå vara med på bild
 
 
 
                                                                       Älva och Svante
 
 
Efter en väldigt lång fika och lite bus i snön samlade vi ihop oss för mera träning. Älva först igen.  Ebba och Svante protesterade högljutt. Miss av oss att de två fick sitta och vänta bredvid varandra men den skadan reparerade vi lite senare......
När alla lugnat ner sig igen packade vi ihop och gick tillbaka till det utlagda söket.  Nu hade vi med både Ebba, Svante och Millie samtidigt. Växlade och skickade varannan gång. Tre var blev hämtade snyggt och snabbt. Toppenduktiga hundar !!!
 
Innan vi lämnade skogen fick även Älva en liten miniövning. Attans vad duktig hon blivit den Lilla Tjejen.
 
Tänk vad tiden går fort när man har roligt, flera timmar försvann så himla snabbt men en härlig, rolig dag fick vi.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0