Lönö

 
 
 
Idag var vi ett härligt gäng som samlades ute på Lönö för apporteringsträning hela eftermiddagen. :D Strålande sol och underbart väder, fina snöfria marker och duktiga hundar, vad mer kan man önska.
 
Först fika och koll av mark och upplägg. Bestämde att vi skulle börja med låååååånga markeringar (vet inte hur länge sen vi körde det senast !!!) och köra två och två. Minns inte riktigt ordningen men Ebba körde i alla fall ihop med Wiktor och de var före Millie som fick köra ihop med Agnes.
 
Vi höll till i hagen utmed vattnet och började med att ställa ut två kastare som ett V för enkelmarkeringar. Den till vänster något längre än den till höger.
 
Vi började med den till vänster, sedan den till höger innan man skickade på ett linjetag till första platsen.  Ebba fokuserade väldigt på Annelie som stod till höger och missade helt första kastet av Yvonne. Skickade inte ens utan det blev ett nytt kast. Nu for Lilla Fröken iväg innan dummyn knappt landat och då går det som det går. Hon fick cirkla en bra stund innan hon hittade den.
Vi gjorde om och gjorde rätt !!!!!  Sen körde Wiktor emellan innan det var vår tur igen.
 
 
                
                                                          Snart vår tur. :D
 
 
    
                                                 gäller att ha fokus på rätt kastare !!!! ;D
 
 
 
                 
                                                                Nu är vi redo
 
 
 
 
 
 
Därefter en markering hos Annelie till höger som gick utan problem. Där var jag nöjd och valde att hoppa över linjetaget.
 
 
Millie fick samma övning och gjorde rätt utan problem. Nyttig träning för henne var att det pågick någon jägarutbildning (eller vad det var) med skott hela tiden. Visserligen väldigt, väldigt långt bort men fullt hörbart för Millie.
 
 
                     
                                                                   Millies tur
 
 
 
 
 
 
 
 
 
              
 
 
När alla fixat den första övning blev det avbrott för mera fika innan vi gick över till övning två. Nu kastades det en markering över en stig/traktorväg upp på ett litet berg. Ganska kort avstånd. Därefter backade man till ca dubbla avståndet och fick en ny markering på samma plats som innan. Avslutningsvis stod man kvar på det längre avståndet men nu kom markeringen på stigen, tidigare men i linje med de andra markeringarna. En rolig övning som vi inte gjort innan.
 
 
Även nu körde vi två och två och man varvade och körde en markering var i taget.  Inga problem alls för Ebba som fixade det hela utan problem. :D
 
 
 
 
 
Millie fick även den här övningen och faktiskt var det så att alla hundar med störst erfarenhet hade mest problem med markeringarna uppe på berget.  Millie sprang förbi och cirklade ganska mycket runt och ner på baksidan av berget innan hon fick den i näsan och kom in. Likadant på nästa, visserligen i området båda gångerna men för långt ut. Dock inga problem med den korta på stigen.
 
 
 
 
 
Avslutningsvis blev det markeringar med dold nedslagsplats upp på en stor kulle. Inte lätt när dummyn försvann och man skulle hitta den uppe på den stora "platån" men alla jobbade på superbra !!!!!!
 
 
 
                                                          Ebba upp på kullen...........
 
 
 
                                                            ....... och tillbaka igen !!!!! ;D
 
 
 
                                                                      Fokus !!!!
 
 
 
                                                                    Iväg !!!!!!
 
 
 
                                                                     Tillbaka !!!!!
 
 
När alla var nöjda och hundarna jobbat klart avslutade vi med mera fika och en sammanfattning av dagen.  Är så himla nöjd med båda två. Inga större problem någonstan men med Ebba ska jag fokusera på inleveranser ett tag framöver. Hon brukar inte vara särskilt snabb in, och det stör mig inte speciellt, men idag var det ganska "oengagerat" eller hur jag ska förklara det. Men nu har vi en plan så blir det säkert bra !!
 
En riktigt härlig dag som vi lever på läääänge !!!!

Kommentarer
Postat av: Ann-Sofie

Underbar dag, jättefina bilder o duktiga vovvar o förare. Förstår att ni laddade batterierna. Kram

2013-04-15 @ 20:21:03
URL: http://zetterljungs.hundstudio.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0