Ridhusavslutning

Idag var det dags för sista gången på vår ridhusträning på NORF. Lite tråkigt eftersom det har varit riktig toppenträning. Men nu är våren äntligen här och man vill mycket hellre hålla till utomhus !!
 
 
Idag var det Ewa som höll i upplägget. Precis som tidigare var det lite välkänt och lite nytt, vilket är kanonbra.
 
Vi började med fika, som fick bli inomhus då vädret var kallt och ruskigt ute. Därefter körde vi igång med uppvärmning och fotgående.  Ewa dirigerade oss på led runt ridhuset lite liknande en hästkadrilj. På medellinjen korsade vi varandra och möttes för att göra halt och "sitt-stanna-kvar" medan förarna lämnade hundarna. En gång till men då lite närmre varandra och platsliggning när förarna lämnade hundarna. Alla jätteduktiga och inga problem alls !!!
 
Därefter delade vi upp oss två och två för markeringar. Den som var kastare skulle dessutom säga 3 bra saker om det andra ekipaget samt en sak som man kunde förbättra.  Jag och Ewa körde ihop och hade dessutom Johanna med som extra kollare då de var passiva den övningen. Sedan körde vi samma övning igen och jobbade med det som behövde förbättras.
Nu var det lite svårt eftersom det blev väldigt korta markeringar inne i ridhuset (så bl.a. farten var lite svårt att bedöma) men jag är nöjd med Ebba. Fotgåendet kan bli mycket bättre och sedan vi var på Lönö förra lördagen har jag klurat lite på inlevereringen. Idag provade jag med belöning i form av tennisboll när farten in var bra och brydde mig inte om några avlämningar. Bra effekt av det !!!!
 
 
Avslutningsvis skulle det bli skott idag. Ewa hade med sig ett luftgevär som "puffade" lite lagom när man var inomhus. Vi ställde oss på led och cirkulerade medsols. En var skytt, förste man kastade och siste man skickade sin hund och så varvade vi.
 
Oj vad Ebba blev taggad av skotten, speciellt när det inte var hennes tur var det svårt att hålla tyst ;D Annars skötte hon övningen bra även om hon kanske var nååååågot lätt i rumpan.
 
Som vanligt en nyttig, rolig och bra träning men nu kör vi vidare utomhus kommande lördagar !!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0