Ridhusträning

Efter att Millie och Martin blivit lämnade hos Annelie stoppade vi in Ebba och Theo i bilen för nu var det dags för Jaktlydnadsträning med "ridhusgänget"
 
Idag var det Ancki som stod för upplägget. Vi började med samling och fika utanför ridhuset i det sköna vädret, bokade om en av tiderna samt gick igenom dagens träning. Därefter gick vi in i ridhuset och satte igång.
 
Började med lite uppvärmning sen var dagens första övning Fotgående med störning i form av en Walk-up där vi först gick framåt på led, stannade upp och en dummy kastades, framåt igen, stopp och ny dummy kastades. Sen helt om, framåt, stopp, kastad dummy, framåt, stopp och kastad dummy. Därefter helt om igen och likadant men nu fick hunden hämta den kastade dummyn. Nyttig, rolig övning som hundarna skötte jättebra, ingen som sprang på fel dummy !!
 
Andra övningen var även den en apporteringsövningen där man stod på led, siste man kastade en dummy, förste man skickade hunden förbi ledet och hämta dummyn sen ställde man sig sist och ledet flyttade framåt. Även det här en rolig och nyttig övning som alla hundar fixade jättebra
 
Tredje övningen var träning av "ut"-tecken med hjälp av godisskål. Duktiga hundar även här men lite slarviga Mattar tror jag som inte var tillräckligt tydliga och noggranna ibland.
Märkte att det var ett tag sen vi körde det här, Ebba och jag. Lite konstigt oxå med godisskål och att det inte var Matte som la ut. Gjorde även övningen med dummy och var bara upplägget tydligt blev det rätt.
 
Känns som vi har en röd tråd genom alla träningstillfällena och att övningarna utökas och försvåras för varje gång verkligen riktigt riktigt roligt.
 
En timme går alldeles väldigt för fort !!!  Vi avslutade med lite fika och babbel utanför innan vi hämtade upp Millie och åkte hem så nöjda med en riktig heldag och en massa hundträning.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0