Rallyträning

        
 
 
Nu har rallyträningen i ridhuset satt igång igen. Egentligen redan för 2 veckor sedan men då kunde vi tyvärr inte vara med. Men idag så var det dags att starta upp vårens träning även för oss.
Varann vecka är alldeles lagom även om vi är VÄLDIGT dåliga på att träna mellan tillfällena. ;D
 
 
Millie mår mycket, mycket bättre i sin tass så även hon fick följa med idag för att hitta på något kul. Vill vara lite försiktig och inte öka på promenaderna för snabbt men lite rolig aktivering passar ju perfekt.
 
Som vanligt en rolig bana med ganska många skyltar. Inga större svårigheter men en del svängar och tempoväxlingar så det gällde att hålla fokus.
Båda två hann med att gå banan två gånger var. Ebba lite ofokuserad och tappade bort sig lite nu och då för att stå och titta på de andra.  Inte toppenutförande av momenten heller men allra viktigast för mig att komma ut och träna är allt "runt omkring". Att Ebba kan vänta tyst och lugnt på sin tur när Millie kör. Att hon kan vara lös bland de andra hundarna utan att hälsa m.m. vilket hon skötte alldeles utmärkt !!!
 
Millie var kanske lite väl ivrig och studsig men det får väl skyllas på för lite aktivitet pga skadad tass. Hon studsade sig i alla fall runt banan och utförde momenten riktigt bra. Behöver träna lite extra på stå från sitt vid sidan då hon gärna studsar ut med rumpan och ställer sig snett ut från mig. Dock inte mer än godkänt men jag vill gärna att det är helt rakt.
 
Som sagt annars väldigt nöjd hur de sköter sig när de får följa med på träning båda två och vänta på varandra.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0