Rallyavslutning

Idag var det dags för sista gången på rallylydnadens ridhusträning. Bara Ebba fick följa med idag och som vanligt åkte vi sällskap med Yvonne och Spike.
 
En rolig och lite klurig bana som t.o.m. innehöll en skylt från avancerad klass (som jag nu inte ens kommer ihåg vilken det var) samt ett par fortsättningsskyltar.
Nu är själva skyltarna och momenten i sig inte det stora problemet utan vad vi måste jobba med är fotgående och kontakt, kontakt, kontakt. Det är väldigt ofokuserat och en hel del nosande så även om momenten i sig oftast blir rätt skulle det bli VÄLDIGT mycket avdrag för det där "runt-i-kring" om det vore tävling.
Nu ska vi ju inte tävla men tror nog vi ska jobba upp både fotgåendet och kontakten för det behövs ju i det mesta man gör.
 
Så istället för att gå banan flera gånger nöjde vi oss med att köra igenom den en gång och sen istället fokusera på just kontakt och fotgående. Tror nog vi kan jobba upp det relativt snabbt om vi bara lägger lite krut på det.
 
Nu var det här sista gången i ridhuset för den här terminen men jag hoppas det blir en fortsättning utomhus under våren så det hela inte rinner ut i sanden. För även om vi inte ska tävla är det både roligt och nyttigt att komma ut på träning.
 

Kommentarer
Postat av: Linda, Inez & Drömma

Ebba var inte ensam, många hundar hade problem med nosning och hästbajset verkade extra gott idag... Winna hittade t ex en stor frolic som bara låg och väntade på henne mitt i slalomet. Störningen är ju faktiskt rätt stor i ridhus!
Jag hoppas oxå vi kan försöka hålla ihop gruppen!

2013-03-11 @ 21:55:50
URL: http://blogg.passagen.se/liri

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0