Snabbträning

Idag drog vi ner till grustaget för lite "snabbträning" ihop med Yvonne och Spike. Yvonne hade varit i Stockholm under dagen och jag skulle bort på kvällen så vi hade inte så mycket tid över. Men hundarna behöver ju få sitt ändå. Attans vad effektiva vi var, hade inte ens fika med utan det blev hundträning för hela slanten.
 
 
Yvonne har börjat kurs och hade markeringar i "läxa" och vi hängde på med samma upplägg. Spike och Millie fick köra ihop först på det lilla fältet ner mot lindängen. Kastaren stod uppe i skogskanten och sen skickades hunden ute från fältet med ökat avstånd.
Första markeringen precis i kanten av fältet (som vi trodde skulle vara svårast) och sedan uppe bland träden och nere på fältet igen.
 
Millie sprang rakt på nedslagsplatsen varje gång men fick sen leta lite då hon tydligen ändå inte fick den i näsan ett par gånger. Ändå väldigt nöjd med jättefin markeringsförmåga och inga problem att ta sig förbi tidigare nedslagsplatser.
 
 
Millie och Spike körde två omgångar var innan det var Ebbas tur. Ebba fick i stort sätt samma upplägg och gjorde även hon fina markeringar rakt på. Avslutade med ett par dubbla men där fick hon lite problem. Gör om och gör rätt så löste det sig.
Blev även något linjetag som inte alls funkade :(  Tror vi får ta tag i det där med linjetagsträning för där har vi tappat rejält !!
Summa sumarum är jag nöjd med det mesta och har en del att ta tag i vilket bara känns roligt att klura på.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0