Lördagsapportering

   
 
 
Idag drog vi till Herstaberg för att, som vanligt på lördagar, ägna oss åt apporteringsträning. Vi startade ute på stora fältet. Ronja fick följa med ut och reka och förbereda sedan fick Ebba och Spike komma ut och jobba.
 
 
    
 
 
För Ebbas del blev det fortsatt träning på en ny dirigeringsövning som vi gjort ett par gånger nu. Vita pinnar utsatta och sedan linjetag samt höger- vänster-dirigeringar.
Ett stort fält fullt med sork blev ganska stor störning för Ebba. Det var saker jag var nöjd med och en del som jag var mindre nöjd med. Bra stoppsignal !!! dåliga linjetag. nöjd med hö och vä skicken där jag provade lite nytt.
 
 
    
 
 
    
 
 
Innan vi lämnade fältet för att dra vidare ner till båthamnen blev det ett par enkelmarkeringar upp i en liten skogsdunge. Den första med dolt nedslag sprang hon för långt ut och letade på alldeles för stort område så den gjorde vi om.
Andra blev mycket bättre så sen bröt vi.
 
 
        
 
 
Nere vid båthamnen startade vi upp med fika och en hel del snackande. När man bara är några stycken hinner man med en hel del trots långfika. Ronja är ute och skuttar runt mellan de storas arbete. ;D
Hon lyckades skrämma upp en hare som måste ha legat och tryckt i gräset bra länge, stackarn. Var ju bra att få veta att hon lyssnar på sitt namn och kommer även i skarpt läge.
 
 
         
 
 
Nu var det Millies och Martins tur att vara först ut och jobba. Millie fick en övning med linjetag och markeringar för att träna stadgan. (vilket behövs lite nu och då)
Först 3 utlagda linjetag på rad den längsta ca 50m ut. Därefter kastades en markering 90 grader till höger ner genom en liten träddunge som inte fick hämtas. Först hämtning av första linjetaget, därefter markeringen och sedan andra linjetaget.
En ny markering (något längre ut än den första) som inte heller fick hämtas förrän tredje linjetaget hämtats. Därefter hämta markeringen och avslutningsvis en markering med ny nedslagsplats som hämtades direkt.
Mycket, mycket nöjd med Lilla Illern idag som fick alla rätt med MVG !!!
 
 
 
 
 
    
 
 
    
 
 
Ebba och Spike fick komma ut och jobba ytterligare en gång. Jag ställde ut pinnarna igen men körde inte hela dirigeringsövningen utan vi fokuserade bara på linjetagen som hade gått sådär ute på fältet.
Gick riktigt bra när Matte fick skärpa till sig så vi kunde fokusera ordentligt både Ebban och jag. Nu ska vi köra vidare så med rätt tänk med oss i bagaget !!

Kunde inte låta bli att även låta Lill-Fjutt hämta några apporter. Inte helt nöjd med inlevereringarna men jag tror hon var trött.
Förresten var nog allihop ganska rejält trötta för hela högen slog ihop och somnade som stockar medan vi tog mera fikapaus och pratade på en stund till.
 
Efter en ganska rejäl sov/fikapaus blev det några markeringer upp i backen för Millie och Martin. Nu var även Ronja mer med på noterna och fick några markeringar till efter att ha tittat på de stora.
Se och Lär kanske är ett bra koncept för nu visste Ronja precis hur det skulle gå till. Sen är det ju mycket lättare när man är utvilad. ;D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
      
 
 
 
Avslutar med en bild på bästaste Millie som i morgon fyller 10 år och springer vidare mot nya roliga träningar och äventyr. Mattes bästa, underbaraste Killer Iller !!!!
 
 
               
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Härlig dag! Ett stort GRATTIS till Millie idag :)

2014-09-14 @ 06:24:35
Postat av: Anonym

Jaha då blev man anonym, men det var ju jag !!

2014-09-14 @ 06:25:33
Postat av: Annelie Karlsson

Jamän tredje gången gillt då

2014-09-14 @ 06:26:25
URL: http://gyllenliv.blogg.se/
Postat av: Ewa&Wiktor

Härlig läsning och fina bilder på dina fina tjejer! Grattis Millie på din dag idag <3!

2014-09-14 @ 07:22:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0