Linjetag

 
 
 
 
Inte ofta jag är ledig på en tisdag men idag hade jag annat inbokat som tyvärr blev avbokat. Så helt plötsligt stod jag med en hel dag att fylla med hundträning ;D
 
Väldigt passande hade även Yvonne en ledig tisdag så vi letade upp ett nytt ställe här i Gårdeby, tog med oss hundarna och en hög med dummy och gav oss ut. ( ja självklart var fikat med oxå )
V hamnade i en stor kohage med väldigt kuperad terräng där vi planerade in lååånga linjetag för Ebba och Spike som skulle jobba först.
 
Vi började med att lägga ut två långa linjetag i 90 graders vinkel ca 150 m långa. Det till vänster gick uppför en backe och vidare upp på en platå. Hundarna fick följa med och lägga ut 4 dummy där. Sen genade vi över berget till platsen till höger, även den ca 150 m ut på fältet, över en kulle och ut på fältet igen. Vid båda linjetagen hamnade hundarna utom synhåll ute vid dummyna. 4 dummysar lades ut på andra linjetaget oxå och hundarna fick gå med tillbaka på linjen.
 
Därefter vände vi helt om och lade ut 2 kortare linjetag (ca 30-40 m) snett åt hö och snett åt vä. Här fick Ebba sitta kvar med mig medan Yvonne lade ut.
 
Vi började med de långa linjetagen. Ebba har inte gjort så här långa förut i kuperad terräng. Spike började så Ebba kunde se och lära. Sen varvade vi vem som fick köra först på de olika sträckorna.
Shit vad duktiga de var !!! Jag tycker det är riktigt skönt när dummyn ligger långt ut så hunden försvinner ur sikte. Då kan man ju ändå inget göra mer att vänta och hoppas hunden kommer tillbaka med en dummy......och det gjorde de !!
Ebba har oxå kommit igång med sitt löp men det brukar inte påverka henne alls utan hon jobbar på som vanligt.
 
För Millies del blev det 2 dummysar vid det långa linjetaget till höger som skulle in samt två markeringar där Ebba och Spike haft de  korta linjetagen. Bra jobbat även av henne men jag tror terrängen besvärade hennes framtassar lite så farten blev lite si och så.
Tror oxå att även hennes löp är på G då hon brukar bli mer påverkad och faktiskt verkar känna sig lite olustig i magen.
 
Ronja fick förstås oxå komma ut och jobba lite. för hennes del blev det något mellanting mellan linjetag/markering uppför en liten backe, där jag ökad på avståndet. Avslutningsvis fortsatte vi träningen av "bakåt-ut" som vi påbörjat tidigare. Nöjd även med den lilla Rövardottern !!
 
Förutom träning blev det förstås fika och så fick "löperskorna" passa på att springa av sig ordentligt nu när det bara blir koppelpromenader. En himla massa ätande av diverse harskit, rådjursskit och vildsvinsskit blev det visst oxå visade det sig på hallgolvet hemma senare. Tror minsann Ronja Rövardotter föråt sig lite :P

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0