Kurs


                   


Onsdag och dags för veckans lydnadskurs.  Millie fick hänga med idag.  Efter uppvärmning körde vi igång med apporteringen.  Eftersom alla varit med vid tidigare mer allmän genomgång av de olika övningarna, önskade alla enskild hjälp en och en.

Min tur var som nr.4 Under "väntetiden" hann jag med lite av varje. Bl.a. hoppet som jag tränar alltför sällan. Nu har vi iof. inga stora problem där men det behöver ändå gås igenom då och då.
Tränade både uthopp, Hopp-sitt och hela momentet. Kändes toppenbra !!!

När det var vår tur med apporteringen ville jag mest ha hjälp med avlämningarna.  Kom fram till att jag ska prova att byta avlämning från framifrån till att lämna av vid sidan. Tror nog det kan bli bra !! Dessutom bara avlämningar i rörelse nu till att börja med och fotgående mad apporten i munnen för att få bort "fibblandet". Fixar sig säkert bara vi tränar på ordentligt.  :D
I övrigt blir det träning på Fart ut med greppande, galopp in, upptag. ingångar och Håll-fast-övningar i läxa.


Efter fika pausen (då jag passade på att köpa två nya dummy) var det dags för Fjärrdirigering.  Blev lite omstart och börja från början igen. Tyckte vi fick till en hel del bra både sitt och Ligg. Mest jag själv som ibland blir lite osäker och tveksam vad jag ska belöna och vad jag inte ska släppa igenom.  Blev en del tragglande.
Testade även med belöning bakom Millie. Först vid uppsitten som är svårast att få till. Funkade jättebra. Därefter bytte vi till ligg men då låste det sig för Millie som fick jättesvårt att lägga sig :/ 
Lyckades i alla fall lösa upp det hela innan vi avslutade.


Efter en liten paus blev vi sen kommenderade i Fritt Följ 3min. av Yvonne. Tyckte Millie gick riktigt bra fram till tiden nästan var ute. Sen tror jag hon började bli trött och tappade fokus lite. Ville inte avsluta när det gick sämre utan vi fortsatte lite till där Yvonne körde på med svängar och tempoväxlingar så Millie hämtade upp sig och vi fick ett bra avslut.

Nu började det bli ganska mörkt och vi avslutade dagens kurs med en dold platsliggning. 5 hundar och Millie låg på ena ytterkanten. Medan hundarna låg var Yvonne och Spike störning genom att gå fram och tillbaka runt hundarna.  Millie vickade över på ena skinka samt att hon kliade sig genom att gnaga på ena frambenet annars låg hon stabilt och bra.


Många bra saker att ta med hem och träna på för oss idag. Riktigt trötta i huvudet både Millie och jag efteråt.

Måndag


 


Idag planerade jag in en långpromenad med lite aktivering vid lunch när vi vaknade. Tog ett gäng dummy i handen, hängde kameran om halsen och gav oss iväg.
Vi hann inte mer än ut på vägen när vi mötte Maria med Bella och Birgitta med Fia. De skulle gå samma runda som oss men åt motsatt håll. Självklart planerade vi om. vände på klacken och gjorde sällskap. :D  Inte så ofta vi har sällskap på våra promenader så det uppskattas alltid !!


Kameran kom inte fram så mycket och dummyna blev oanvända men ett par timmar trevlig promenad fick vi. En promenad där vi inte riktigt hann hem innan mörka moln tornade upp sig och regnet vräkte ner.
Gillar ju regnpromenader iof. men helst med regnkläder på. ;o)  Blev alldeles dyngsura innan vi var hemma.


 
                                             Två med mycket spring i benen !


 
                               Ebba och Bella, två som gärna busar med varandra !!!!


 
                        Lilla Fia nöjde sig med att ta det lugnt och bara kolla in de storas framfart.


 
                                      Nöjd Millie just uppkommen från ett svalkande bad i bäcken.


Väl hemma var det bara att byta om till torra kläder för att ge sig iväg på ett hundärende.  Ett hembesök hos en tilltänkt familj för hunden Sacko.  Först till Linköping och hämta upp Sacko och fostermatte sen färd till familjen nere i Stegeborg. En trevlig utflykt där vi även fick möta en vildsvinsugga och 10-15 kultingar på MYCKET nära håll !!!! Häftigt !!!!
Ett mycket trevligt besök i familjen som vi tror kan leda till något riktigt bra även om det är flera steg kvar innan allt är klart. Blev i alla fall kvar tills det mörknade.


På väg tillbaka till Linköping svängde vi förbi hemma hos mig och hämtade upp Millie och Ebba.  Vi passade på att ta kvällspromenaden tillsammans med Charlotte och hennes hundar i Linköping. Ibland är det skönt att slippa traska runt i mörkret här hemma.  För riktigt mörkt börjar det bli nu om kvällarna !!! Älskar kvällspromenader i skenet av gatlyktor. Blev en skön runda med mycket prat.  kl.01.00 var åter i Gårdeby igen. Kan säga att vi slocknade ganska ovaggade. ;DSörsjön


 


Idag bar det av till Sörsjön. Några timmar i skogen för apportering med goa vänner. Finns inget bättre om ni frågar Millie (eller mig med för den delen). Millie blir lixom lite överglad, blir ju inte apportering så ofta för hennes del nuförtiden. Desto roligare då när det blir hennes tur att följa med.

Fler som hade samma tanke som oss och det rörde sig svampplockare, hundtränare och t.o.m. fiskare där det annars brukar vara väldigt folktomt.
Nu hade vi inga planer på att jobba med sådana störningar, vilket gjorde att vi lyckades leta upp ett nytt toppenbra ställe !!!  Vatten, gungfly och bra skog. Ja, sen behövs det inte så mycket mer.  Tanken var att vi skulle använt båten men nu fick det bli så här i stället.


 
                                                              Så vackert !!!!!!!!


Efter lite fika och babbel var vi redo att sätta igång.  Millie blev först ut och vi värmde upp med en enkelmarkering från vattnet och upp på land. 
Lite väl glad, och därmed lite lätt i rumpan först. Så vi gjorde om och gjorde rätt !!!! Kanonfint markeringsarbete av Millie idag under hela passet !! Mycket nöjd med det !!!


 
                                 Inte speciellt svår uppvärmning men Millie satsar för fullt.  ;D


Därefter var det dax för vattenarbetet.  Här kom Annelie med förslag på en för oss helt ny övning.  Vi tycker det är kul att prova nytt så det nappade vi på.
I vattenkanten fanns en lite ö med gungfly och lite längre ut en större avlång ö som vi tänkte använda oss av.

Enkelmarkeringar där Annelie stod på land och kastade, först en i vattnet framför den lilla ön. Sen en markering på ön och avslutningsvis en markering bakom ön.

Millie var lite övertaggad då blir det svårt med fotgående och stadgan. Nu tjafsade jag inte så mycket om det utan luringen fick åka på till att börja med.


 
                                          Liiite för het på gröten idag så luringen åkte på.


 
                                          Magplask !!! Så blir det när man har för bråttom ;o)


 
                                                 Näckrosblad och dummy i ett......


 
                                           ............. men bara dummyn kom med. :D


 
                                         Inte lika lätt att ta sig upp som det var att ta sig i !!!  ;D


Första markeringen framför ön blev väldigt enkel. Sen var det då dags för den som skulle landa på ön.  Inga problem där heller då Millie markerade kanon idag, men tillbaka vägen blev klurig tyckte Millie.


 
                            Plums i igen !!! (inte bästa sättet att ta sig i vattnet om ni frågar mig !!!)


 
                                              liiite klurigt att ta sig upp på den där ön !!!


 
                                                           Shit, vatten i örat !!!!!!!!!!  ;D


 
                                                                  Hittade den !!!!


 
                                              .............men sen blev det landvägen tillbaka.


Sista markeringen blev bakom ön och ställde inte till några problem mer än att Millie återigen tar landvägen tillbaka då hon tycker det är klurigt att hoppa ner i vattnet med dummyn i munnen. 
Att hon tar landvägen gör mig ingenting. Det går snabbare och är helt ok enligt mig. Problemet med landvägen blev däremot att det var för lång väg då Millie har svårt att låta bli att lägga ner dummyn och skaka sig.


 
                     Sista markeringen. Upp på Lilla ön och sen ut i vattnet igen efter dummyn.


 
                                                               Där var den !!!


 
                                          Åhej, upp på Lilla ön och återigen landvägen hem.........


 
                                       Oooops, nu blev det visst en helt annan väg tillbaka !!!!!!!


 
                                               Och hur tänkte Lilla Fröken nu ?!?!?!?!
                                            (tur hon är söt som socker Lilla illern ;D )


När Millie var klar blev det Martins tur. Samma övningar för hans del. Även han pigg, glad och lite extra taggad.


 
                                                               Redo att sätta igång !!!


 
        Även Martin valde landvägen tillbaka. Kanske är det så att hundarna blir lite klokare med åren.


När Martin var klar blev det lite fika och paus en stund innan jag ville göra om samma övning igen med Millie. Ville dock ändra lite att vi inte fick den långa landvägen.  
                                       Urtrist fikapaus då man inte ens fick göra vad man ville !!!


Vid den andra omgången stötte Millie på problem.  Nu hade vi flyttat oss för att få bort den långa landvägen men kastade istället ut på den större ön så det inte gick att ta landvägen tillbaka.
Klurigt sa Millie som tyckte det var såååååå svårt att hoppa tillbaka i vattnet med dummyn i munnen.  Millie markerade bra och tog sig snabbt ut på ön men sen styrde hon med lite av varje för att inte behöva ta sig an det där med tillbakavägen i vattnet. 
Började med en markering i vattnet framför ön som funkade utan problem sen behövdes det tre markeringar uppe på ön innan hon fick till det så vi kunde avsluta rätt.


 
                                                        Tog sig via Lilla ön tillbaka först.


 
                       Förstår att hon tyckte det var klurigt att hoppa i vattnet när det går så här !!! ;D


 
                                                        Sista markeringen på ön hittad.


 
                                                 Klurar på hur man tar sig tillbaka.


 
                                                       I vattnet lugnt och fint.


 
                                             .............och fick till ett bra avslut !!!!!!!!!


Ja det där med terrängbyte i vatten var riktigt svårt tyckte Millie men jag tror mest det beror på att vi i princip ALDRIG tränat så tidigare. Nu får göra fler såna upplägg. Med lite rutin tror jag det löser sig utan några större problem.


Lilla söta Theo var förstås oxå med idag och då är det förstås helt omöjligt att inte få med honom på bild. Herregud så söt han är !!!!!!!!!  Idag fick han dessutom vara med och prova på att bära dummy.


 
                                                        Letar efter godsaker ;D


 
                                                            Gillar att bada !!!

 
 
                                                           Klara, färdiga .............


 
                                                           Gååååååååå !!!!!!!!!!  ;D


 
                                                           Kolla matte vad jag hittade !!!


 
                                                    Här blev det visst en cigarr.  ;o)


 
                                                          Man blir trött i skogen.


 
                                                               Sover en stund.


Efter några härliga timmar avslutade vi dagen med lite konditionsträning för de stora.  Kastade några låååånga, enkla markeringar med enda syftet att få till kraftfull, effektiv simning.  Martin först ut. Jag är inte superbra på långa kast men jag tror Martin blev nöjd.
Sen Millie och attans vad Annelie var bra på att kasta. Tre riktigt långa blev det. Sen var vi nöjda med dagen och vände hemåt.

Alla bilder på mig och Millie samt Millie i arbete är tagna av Annelie (tusen tack för det !!) Övriga bilder är mina egna.           Varken smart eller förståndigt att ta sig i på det här sättet så det gillar jag egentliegn inte !!
                Men millie blev litet laddad av Annelies lååånga markeringar. Dock hade hon ordning
                        på stadgan så jag är MYCKET nöjd med Lilla Fröken Illler idag !!!!!!Mariehofsjön    


Idag drog Ebba och jag iväg till Mariehofsjön för en date med Gunilla och Svante.  VÄLDIGT länge sen vi sågs och jag tror inte ens Ebba kom ihåg honom.
Apportering stod på programmet.  Båda två har lätt för att stressa upp sig och skälla i samband med apportering så tanken var enkla övningar under lugna, sansade former.


Riktigt, riktigt duktiga hundar båda två !!! Tror varken jag eller Gunilla trodde vi hade rätt hund med oss för de skötte sig kanon. Ingen stress, inget skäll och bra arbete !!!

Först en rastpromenad från bilen ner till sjön där hundarna fick möjlighet att "kolla av" varandra lite. När vi kom fram jagade vi iväg en stackars svampplockare.........nävars så illa var det inte........alldeles frivilligt flyttade han sig och gav oss bästa platsen ;D

Varmt som attan idag så innan vi satte igång fick hundarna ett svalkande bad. Lite taktiksnack och fruktstund sen satte vi igång.
Ebba blev först ut med 3 enkelmarkeringar som löstes utan problem. Därefter samma för Svante som inte heller hade några konstigheter för sig. Därefter en kort paus för att hålla den lugna linjen.

Fortsatte sen med ett sök. Hundarna fick titta på medan Gunilla och jag la ut 9 dummy upp i backen (på ett ganska litet område) Gunilla hämtade in första därefter var det Ebbas tur. Sen körde vi varannan med hundarna. Inga problem att ha dom lösa när den andra hämtade.  Ebba hämtade in fyra Svante tre och avslutningsvis hämtade jag den sista.
Kort paus igen med lite bad i värmen. Därefter några vattenmarkeringar. Nu var Svante först ut och sen Ebba.  Aningens pip från Ebba när kastet gick och lite för lätt i rumpan annars är jag nöjd med henne. (mest över att hon höll sig lugn när Svante körde)

Ny paus. Hundarna började bli trötta nu och Svante tog t.o.m. en lite micropowernap med huvudet i mattes knä. Synd att kameran inte var framme för så har nog ingen sett honom när det är träning på gång.

Innan vi vände hem igen fick Ebba en dubbelmarkering som jag är riktigt nöjd med och Svante två enkelmarkeringar.                                       Gunilla och Svante, lite trötta men nöjda med dagen


  


En toppendag blev det och Ebba var rejält trött i hjärnkontoret när vi kom till bilen efter nästan tre timmar. Det tar på krafterna att träffa nya kompisar.  ;o) 
Nu kör vi vidare på den här linjen och ses snart igen.


Kurs


  


Nu är lydnadskursandet igång igen och idag var det Ebba som fick följa med.  En jättebra träningsgång tyckte jag det blev.
Fröken blev lite sen för hon hade visst glömt att vi bytt tid, hmmm.... ;D  Men duktiga som vi är i gruppen satte vi igång ändå. Hann med uppvärmning, lite rutan-träning, inkallning och lek och bus. Kändes som en bra start !!!


När Fröken kom blev det genomgång, fotgående och en hel massa fokus på apporteringen.  Blev en del Aha-upplevelser för både Ebba och mig tror jag.  Delade upp momentet i flera steg.  Tränade greppande, upptag och hålla-fast övningar.  Nöjd !!! Ingångar började vi lite med oxå. Svårt det där att hålla stilla i rörelse tycker Ebba men det kommer säkert lösa sig framöver.

Efter fikapausen körde vi igång med fotgående utan hund. MYCKET nyttig träning och jag känner att det börjar sitta bättre och bättre, i alla fall så länge Ebba inte är med. ;o)  Bara att nöta vidare för Matte.


Påbörjade även träningen av Inkallning med ställande. Ville ha ett lite annat upplägg än jag haft med Millie. Ebba behöver ju ha det väldigt tydligt.  Tanken är att använda "hopp-stå" för att få ett bra ställande. Ebba var lite frågande till vad vi höll på med men det kommer nog bli bra när vi får pilla lite med det.  Ska prova att lägga på en targethjälp oxå så tror jag det blir bra.  Nu har vi i alla fall en hel del att träna vidare på.  Trötta blev vi och Fröken Ebba sover gott nu. :D


Bakdag


 


Efter sedvanlig morgontur runt byn (börjar visst bli rutin med en timmes runda runt Gårdeby när jag kommer hem från jobbet) och frukost kröp vi ner under täcket för lite skönhetssömn. 
Trots att vi laddade oss fulla med energi vid sjön igår var jag såååååå trött och seg. Jisses, vaknade inte förrän halv två !!

Fanns både det ena och andra på "att-göra-listan" när vi vaknade, men jag var så seg så seg.  Det gick långt fram på eftermiddagen innan vi kom igång. Men jag är ju en kvällsmänniska så jag jobbade upp mig och hade till slut hunnit en hel del innan det blev natt.


                                

Kom igång och bakade. Vilket var en nödvändighet då brödet var slut och det är långt till affären.  Frukostbullar med kikärter som degvätska. MUMS !!!
Är så glad för min nya köksmaskin jag köpte i somras. Den används flitigt !!!


 
                                                       Första plåten klar.


Gäller ju att utnyttja ugnen när den ändå är på så det blev avbrott för en Tacopaj till middag innan bakdagen avslutades med ett par limpor. 
Däremellan hanns det med tvätt, disk och lite annat plock. Kändes som det blev rätt mycket gjort fast jag inte riktigt kom igång förrän framåt fem på eftermiddagen. Tur natten är lång.  ;o)


 
                                                                 Tacopaj på G.


 
                                                          Det jäser hos Familjen Magnusson. ;D


 
                                                      Limpor på lantbrödsmjöl. 
                                               Ebba stack emellan då och då och ville leka lite.


 
                                                  Ähh, lägg ner......... jag  vill sova !!!!!!


bildblogg


Nu har kameran och bloggen vilat länge nog så nu sparkar vi igång igen. ;o)  Idag har vi haft en riktig njutardag tillsammans med goda vännerna Annelie, Martin och Theo.  Det uppskattas av både två och fyrbenta härhemma.  Theo som dessutom firade sin 3-månadersdag !!! GRATTIS sötaste killen !!!


 
                                              3 månader och söt som socker !!!!!!!!!!!


Hösten närmar sig och jag som är en inbiten höstmänniska har ingenting emot murriga höstdagar. Idag fick vi dock njuta av en härligt solig sensommardag vilket inte kändes fel det heller.
Kameran som vilat under en längre tid fick jobba ordentligt.  Däremot var det ingen av oss andra som jobbade speciellt hårt.
Vi brukar oftast vara på samma humör Annelie och jag (och även hundarna tror jag) och idag hade vi bara lust att sitta på en stubbe och njuta !!!!!!


 
                                             Annelie med finaste grabbarna i gröngräset.

 


Dagen tillbringades nere vid sjön här hemma i Gårdeby.  fika, babbel, bad och strosande blev det under några timmar. Laddade oss fulla med energi och mådde bra.  MÅNGA MÅNGA bilder blev det och de allra flesta blev förstås på charmtrollet Theo !!!  dagens favoriter är samlade i dagens blogg..........


                         


        
                                                                 Full koll på läget  !!


 
                                                           Full fart ..............                                                       ............... och full av bus !!!


 
                                                        Tar en Powernap.


    
                                            Vaken och pigg på nya äventyr !!!


       
                                                        Martin strosar i solskenet.


        
                                                                       Ebba !!                                                         Millie håller koll !!!                                                               Lite bad !

 
                                                         Liten kan oxå simma ;D


 
                                                           Upp till matte igen.


            
                                                              Tittar hur de stora gör !!!!!!!!!


 
                                                     Psst............ Ebba, psst............


 
                       ............ Vad säger du ??........Ska vi försöka lura iväg LillFjutten ?!?!?!?


             
                                     Ähh, han får väl vara med då ..........


         
                                                         Han är ju sååååååå himla sööööt !!!!!!!!! 
                                                   Ebba har hittat en god pinne.


 
                                                       Fler som hittat goda pinnar !!


 
                                                      Theo, han gör som de stora gör ;D


 
                                                         Ligger och lurpassar på de andra !!!

                   


              
                                           Även Ebba kan det här med att leta upp stenar. ;o)


 
                                               En härlig dag då vi njöt för fullt !!!!!!RSS 2.0