Härligt avslut

Oj vad dåligt det har bloggats under december månad.  Får bli en liten sammanfattning av den sista delen.

Alldeles innan jul kom snön. Ganska rejält dessutom. Härligt tyckte vi allihop efter all lera och duschande efter varje promenad en längre tid.  Snöbilderna i inlägget är tagna 21 december.                                                           Lite bus i snön. :D                                                                       Ger igen. :D


        
                                                            Ebba lyssnar efter sork !                                                                 Vissa flyger fram !!!                                                       Isen hade lagt sig på vår lilla "sjö"                                        Tror räven hade "raskat över isen".... före oss ;D


När julen sen kom var snön tyvärr borta igen.  I juldagarna kom alla barnen hem och vi hade ett lugnt firande med mycket ätande.
Dagen innan det var dags för all julmat introducerades hemlagad sushi i huset av dottern.  Riktigt, riktigt gott var det och riktigt, riktigt mycket blev det !!!!                                              Frossade i MASSOR med Sushi !!!!!!!!!


                                    


"Julafton" firades mer traditionellt även om det för vår del i år inföll på annandagen. ;)  Ingen Kalle Anka men julbord, julklappshazard och en hel del julgodis.


      
                                                      Årets julbord som i år bestod av : 


#  Rödkålsallad
# "senapssill"
#  Rödbetssallad
#  Löktortini
#  Ägghalvor med tångkaviar
#  Svampomelett
#  Köttbullar ( i vanlig och vegetarisk variant)
#  Grönkålsgratäng
#  Vegetarisk Jansson
#  Gratinerade endiver
#  Kokt potatis
#  Brysselkål
#  Ugnsbakad spetskål med apelsin
#  Grönsallad
#  Vörtbröd, Potatislimpa
#  Ostbricka och kex


Året avslutades sedan på nyårsafton med apporteringsträning nere i Gryts skärgård tillsammans med Gunilla och Svante som har sommarstuga där samt Annelie och hennes grabbar. 
En härlig dag där jag är nöjd med Tjejerna.  Både mat, fika och promenad hanns oxå med innan vi vände hemåt och skålade in det nya året här hemma i lugn och ro. 
En hel del smällande tyckte jag nog men inget här i närheten så det funkade bra. Blev en nattrunda vid 1 -1.30 tiden sen när allt lugnat ner sig.


                                              Ett riktigt GOTT NYTT ÅR 2012 önskar vi er !!!!!!!!!!  


 

Apportering


 

Då var vi redan inne i december månad. oj vad tiden far iväg men inte märks det på vädret att julemånaden är här. Gråmurrigt och ganska mysigt men inte särskilt bra fotoväder. Några bilder blev det i alla fall från våra timmar i den stora fårhagen ute vid Händelö idag.


Lite apportering var inplanerat men först en rundvandring runt hagen. Annelie har varit där tidigare men för oss var det premiär. MYCKET trevligt ställe tyckte både jag och tjejerna med gott om plats att hitta på roliga grejer.


 
                                                            Pigg och glad Theo.


 
                                                            Mycket att undersöka...........


 
                                  Grabbarna hittade ett litet vattenhål att krypa ner i (förstås) ;D


Sen var det dags att göra lite nytta. Mjukstartade med ett par enkelmarkeringar för Ebba och Martin. Sen var det Millies tur. Ville ha ett par dubbelmarkeringar till henne. Här hemma har det nämligen hänt ett par gånger att hon verkar haft svårt med 2:an och sprungit till samma plats två gånger. 

Inga problem alls idag !!! Liiiite lätt i rumpan först som jag tror till viss del berodde på att Theo stod med Annelie när hon kastade. (tänk om Lillfjutten skulle hinna norpa dummyn, ve och fasa !!!!!) Blev en dubbel med Annelie synlig och sen samma nedslagsplatser men med Annelie dold.


Därefter tyckte vi att vi gjort oss förtjänt av fika. ;o)  Blev både macka, Lussebullar och pepparkakor, mums !!! Bullarna var super, Annelie !!! Tiden försvinner fort när man har trevligt och vi tänkte hinna med att prova lite vilt innan det blev för mörkt.
Nu gick vi tillbaka till bilarna och tog med hundarna en i taget, vilket blev betydligt bättre för allihop. Först ut blev Millie som visserligen inte skulle apportera fågel.  Istället blev det en ganska klurig övning med dummy som tränade både stadgan och minnet.
Först en vanlig dubbelmarkering på nytt ställe där jag ville se hur hon jobbade när vi var mer ifred. TOPPENJOBB av henne så Annelie föreslog en trippelmarkering. För att krångla till det lite började jag med att även lägga ut ett linjetag bakåt.


 
                                    Full fart och fullt fokus ut på trippelmarkeringen !!!
                                               Foto : Annelie Karlsson


Inga som helst problem med stadgan nu !!!! Satt stilla kvar tills jag skickade. När två av markeringarna kommit in vände vi runt och skickade på linjetaget och därefter tillbaka och hämta in den sista markeringen.
Åhh, vad jag är nöjd med Millie idag !!!!!!!!!!! Har absolut ingenting att klaga på utan allt satt hur bra som helst. Hon kan minsann min Lilla Iller !!!!!! ;D

Även Matin fick komma ut och köra dummy innan det var Ebba och Theos tur att få prova på knipa för första gången.
Ebba först.  Även hon mycket bättre nu när vi jobbade själva. Började med att lägga ut knipan som linjetag ett par gånger. La ner och tog nytt grepp ett par gånger, annars bra. Valde då att kasta som markering och det gick bättre. Ebba är lugnare, mer koncentrerad och får bättre grepp när vi kör vilt istället för dummy.
Annelie försökte fota oss men det började bli på tok för mörkt och sen var det visst nå't med linsen. VÄLDIGT suddiga bilder men jag tyckte de blev riktigt häftiga ändå !!!!!


 
                                              Iväg ut för att hämta knipan !!!


 
                                                  .......och tillbaka in med den !!


 
                                              Knipa var en ganska trevlig fågel sa Ebba. :D


Allra sist var det Theos tur att få komma ut och för första gången bekanta sig med en knipa.  Duktig kille är han med vilt. Det kommer bli jättebra det där !!!!


 
                                               Lilleman bekantar sig med en ny fågel.


 
                                                     Knipor är ganska trevliga !!!! ;DAward

För ganska länge sedan, närmare bestämt den 13 november, fick jag en Award från Zetterljungs blogg som är en blogg om Ebbas brorsa Eddie och hans flock. Tack för det Ann-Sofie !!! Naturligtvis läses deras blogg flitigt. Här får man MASSOR med inspiration, tips och idéer till hundträning av alla de slag då de provar på det mesta ;D  Sen måste vi naturligtvis ha koll på vad brorsan har för sig om dagarna.

Har inte tagit mig tid att skicka awarden vidare men nu så..... ;D

I det hela ingår att utse 5 andra bloggar man läser och fortsätta meningarna längst ner.


Mina Awards går till :

Linda, Inez & Drömma  En blogg om allt mellan himmel och jord som uppdateras ofta.
En rolig och inspirerande blogg om hundlivet, jobbet och vardagen hemma hos familjen Ritzén som dessutom uppdateras i stort sett dagligen

Britta, Siri & Smilla   En blogg om två härliga hundar och deras matte, där man får följa deras träning, tävling och vardagliga upptåg. Dessutom är bloggen relativt nystartad vilket jag gillar då många numera nästan slutat blogga.

Johanna, Stina och Alvin  I bloggen får man följa en småbarnsmammas vardag. Ständigt nya uppdateringar om allt mellan himmel och jord men mest om barnen Stina och Alvin. Med ett leende kan jag konstatera hur lika och olika det är nu mot då, när mina var små.

Annelie, Martin & Theo  Bästa kompisarnas blogg måste förstås oxå läsas. Nu vet vi ju ändå oftast vad de har för sig men jag måste bara njuta av alla underbara bilder som alltid fyller bloggen.

Allra sist kan jag inte låta bli att ge en award till en lösenordsskyddad blogg (fast det kanske inte riktigt är meningen) Charlotte med hundarna Bessie och Douglas skriver om både med och motgångar i livet och helt underbara inlägg om hennes och hundarnas relation.Det ingår alltså oxå i denna Award att jag (och sen de) ska fortsätta dessa meningar:1. När ingen ser mig eller hör mig.... sjunger jag hellre än bra och då passar det bra om man är ensam ;D


2. Jag går aldrig hemifrån utan mina hundar... eftersom de upptar större delen av mitt liv, men det händer allt att de får stanna hemma när Matte ger sig ut på annat eller åker till affären, och har inga problem med det.


3. Min blogg heter som den gör för att.... den handlar om två Goldentjejer som är helt galna i godis och dessutom är söta som socker.


4. Om jag vågade skulle jag.... Är nog lite för gammal för att inte våga längre. Om något stoppar mig är det annat än rädsla.


5. Om tio år kommer jag att..... troligtvis leva ett liknande liv som nu. Trivs så otroligt bra med det mesta. Kanske kommer flocken vara utökad eller i alla fall utbytt eftersom hunden förgyller våra liv alldeles för kort tid.RSS 2.0