Vid sjön


 


Oj nu har både bloggen och kameran fått vila alldeles för länge !!!!  Tillbringar VÄLDIGT lite tid framför datorn numera men vet ju att jag ångrar mig om jag inte försöker hålla liv i bloggen åtminstonde, det är ju den enda dagbok jag skriver och kul att kunna gå tillbaka senare. Vi får se, kanske sätter jag mig ner och bloggar ifatt lite någon dag oxå.


Efter gårdagens oväder vaknade vi idag till strålande sol och bestämde oss för att ta en sväng ner till sjön. För att spara lite tid tog vi cykeln den tråkiga biten på asfaltsvägen, sen gick vi resten. 
                                                        Nu drar vi ner till sjön !!!!!!!


 
                                                  Hittade ett klätterträd på vägen. :D


 
                                                     Solen lyste mest på andra sidan sjön.


 
                                         ....men även på vår sida sjön var det vackert !!!!


 
                                                        Vem smyger i vassen.......... ?!?!?!


 
                                              Bara en liten Iller som hittat en pinne !!!!


            
                                                 Ebba kollar in fågellivet vid sjön.  ;o)


 
                                                       En till som håller koll !!


     

En härlig utflykt blev det med en hel del fotande medan det fortfarande var tillräckligt ljust. Lite bus, lek och andra övningar under vägen. Väl framme njöt vi av hur vackert det är innan vi samlade ihop oss och faktiskt fick till lite apporteringsträning.
När vi är själva blir det mest linjetagsträning (eftersom det är lite svårt med markeringar när man är ensam) men vi har även börjat lite, lite grann med dirigeringar.  En hel del stoppsignal, lite höger / vänster och uttecken. 
Millie kan ju en del sen tidigare så där går det riktigt bra om hon inte blir alltför ivrig och "kan bäst själv" ;D
Ebba får ta det från början och det är en bit kvar innan det faller på plats kan man väl lugnt säga, men roligt med lite nya saker att träna på.


 
                                                               Ut på linjetag !!!!


      
                                         Ja, så var det greppet som vi försöker få ordning på. ;D                                                              Så var det Millies tur !!


      
                Kameran hinner inte riktigt med eftersom det inte funkar att träna och fota samtidigt.
                                man får välja att göra det ena eller det andra.......... ;D


 
                                                       Nu lämnar vi sjön för idag !!


           
                                                ........... och drar hemåt igen.


                    


 
                                           Redan vid halv fyra försvann solen bakom trädtopparna.


 
                              Kvällen ägnades åt pepparkaksbak, så nu luktar det juuuuul !!!!!!!!!


 Working Test


     


Idag gick "skogsröjet" av stapeln uppe i Ekmon !! :D Då det ännu inte kommit någon snö, och Annelie och jag hade så himla kul när vi ordnade "höstcupen i Gårdeby, fick det bli en favorit i repris, dvs. ett WT under mycket lättsamma former.


Att planera, klura ut upplägg och fixa rutorna är nästan mer än halva nöjet !! Idag var vi några fler men precis som sist körde vi två grupper som turades om att vara domare/funktionärer och att köra hund.

Lagen var lottade och jag och Ebba hamnade i Lag "Stings Harem" som bestod av Johanna med Sting, Anette med Stina, Ancki med Agnes och så vi.


Vi blev först ut medan Lag "Wiljas Villiga Gossar" som bestod av Linda med Wilja, Danne med Viggo, Angelicka med Thorsten, Gunilla med Svante och Annelie med Martin var funkisar.
Dagen bjöd på ett alldeles strålande soligt höstväder med en hel del plusgrader och kl. 10.00 sparkade vi igång.


Ruta 1 :  Bestod av först ett fotgående, en markering snett till vänster in i skogen, fortsatt fotgående och avslutningsvis en markering snett till höger som landade bakom en rishög.
MYCKET nöjd med Ebba !!! Fotgåendet som inte är vår starka sida gick skapligt. 1:a markeringen inga större problem. (matte fibbla lite vid uppställningen och Ebba var något fibblig i greppet. ) 2:a markeringen ungefär likadant.
Bedömningen var tuff idag och vi fick ihop 11 poäng där jag tror Matte stod för de flesta avdragen.


Ruta 2 :  Bestod av två delar. Först en liten bana med fotgående med tempoväxling. Därefter ställde man upp och fick en enkelmarkering på öppen mark med dummy landades i högt gräs. Flera som hade problem här men Ebba markerade bra och tog den direkt !!!
Jag är även skapligt nöjd med fotgåendet. Vi jobbade till oss 8 poäng där jag tror fotgåendet och Matte stod för de flesta avdragen.


     
                           Angelicka är funktionär och går före i banan med fotgående.                    Bra grepp på ruta två's markering. (annars var greppet lite si och så idag igen)Ruta 3 :   Innehöll 2 minnesmarkeringar. Uppställning på en stig. Först en markering som hamnade i högt gräs vid sidan av stigen, vänd helt om, en markering till som hamnade på stigen, helt om, hämta första markeringen, helt om, hämta andra markeringen. Ebba har bra markeringsförmåga och gott minne !!!!! Lite missuppfattningen vid första vändningen och en matte som ger lite extra hjälper här och där gav 13 i poängresultat. (Japp, bedömningen var hård idag men jag tror Ebba skötte sig bättre än Matte genom alla rutorna !!)


 
                                              Här kommer 1:a minnesmarkeringen !!! 
                                                (blev visst bra grepp här oxå ser jag)


 
                                               .......... och här kommer den andra !!Ruta 4 :   Var ett närsök med 5 tennisbollar gömda under/runt en stor gran. Varje boll var värd 4 poäng och man hade 1 minut på sig.  Ebba plockade in 4 bollar och med lite avdrag för Matte gav det 12 poäng ;D


 
                                                  Här kommer en av bollarna !!Ruta 5 :    till sist bestod av en markering med dold kastare ut på en granplantering. När hunden var på väg in lades ett dolt linjetag ut på samma plats.
Ebba jobbade kanonbra och vi fick ihop 15 poäng !!!   Summa totalt blev 59 poäng som jag är SUPERNÖJD med !!!!


 
                               Ja, nog var kastaren dold alltid bland alla dessa granar ;D 
                                 Nedanför snitseln landade markeringen. Avstånd 50 m.


 
                                                  Inga problem med markeringen !!
                                     ( ....och greppet bättre än Matte minns tror jag :D )


 
                                                Avslutningsvis det dolda linjetaget.


 
                                            Blev lite cigarrgrepp så här på slutet.


Ebba var lite mer uppe varv idag mot när vi var i Gårdeby sist. Men trots det klarar hon att hålla ihop och göra ett bra jobb ute på rutorna.
Tycker inte hon mattas under dagen utan tvärtom kändes det som vi jobbade upp oss. Jag vet våra brister och vad vi ska jobba vidare med. Känns som vi är på rätt väg och att det går framåt.


Tillsammans i laget jobbade vi till oss 215 poäng allt som allt.  Efter lite fika och rastning var det dags för andra laget att köra och det är precis lika roligt att vara funktionär/domare som att köra hund.
Lag två lyckades få ihop hela 222 poäng och blev därmed dagens vinnande lag. Danne och Viggo gjorde bästa individuella insatsen och blev dagens bästa ekipage med 74 poäng !!


En härlig, rolig och lärorik dag avslutades sen med korvgrillning innan skymmningen kom smygande.

Tusen Tack till Annelie som tagit alla fina bilder !!!Viltträning
                             


Idag bar det av till Rolandssjön tillsammans med Annelie och Grabbarna.  Grått disigt och riktigt, riktigt råkallt. Men hösten är verkligen "våran" årstid och vad spelar vädret för roll när man blir alldeles varm i hjärtat av trevligt sällskap, rolig träning och duktiga hundar.  :D

Idag skulle det introduceras vilt för de fyrbenta så i packningen fanns en and, en ripa och en liten hare som skulle användas till släpspår.  Jag tränar ju aldrig med vilt men visst har både Millie och Ebba fått prova på 2-3 gånger så helt nytt var det inte.  Bara Lilla Theo som det var premiär för idag.


 
                                              Sötaste Killen börjar bli riktigt stor.  :D


 
                                   Om du håller koll åt ena hållet, håller jag koll åt andra ...... ;D


Traskade iväg ganska långt utmed sjön innan vi slog läger på ett alldeles nytt ställe en bit upp från vattnet. Inte riktigt lika råfuktigt när vi kom en bit ifrån sjön. Dessutom var det ändå inget bad med i planeringen.  Blev en lagom promenad så hundarna fick rasta och röja av sig lite innan vi satte igång. Det är ju sååå himla kul att ses. ;o)


När Mattarna fått lite värmande fika och lagt upp taktiken fick Theo och Ebba börja med att prova anden.  Ebba först ut så Theo skulle bli riktigt sugen.  Annelie la ut ett synligt linjetag som inte var några problem alls.  La ner den på tillbakavägen för att ta ett nytt grepp. Gjorde en gång till och då löste sig det oxå.  Mycket nöjd !!! Även ett par markeringar blev det innan Ebba fick avsluta sitt arbete med fågel för idag.


 
                         Duktig vid upptaget och bra grepp, märks inte att hon inte är van vid vilt.


 
                                                       Här kommer den !!!


Därefter var det Theos tur.  Vilken duktig kille !!!! Inga tveksamheter alls !!! Härligt att se. Sen vill man ju gärna behålla en sån skatt för sig själv men när Matte har riktigt goda saker att byta med gick det oxå bra. :D 
                                                                  Hittat en and !!! 


 
                                                        Vi byter du och jag, Matte !!!


 
                                      ..... och vi då .......... när blir det våran tur ?!?!?!?!?!?


Först lite mer fika innan det var de äldstas tur.  Varken Martin eller Millie är väl superförtjusta i det här med vilt utan tycker nog att dummy är bäst när det gäller apportering.  Tanken från början var också att de bara skulle köra dummy idag, men nya saker och träning är alltid nyttigt så anden fick komma fram igen.


Millie tyckte det var helt ok men blir lite stirrig så stadgan tappas alldeles bort (precis som vanligt när det händer roliga saker och Lilla Illern blir för ivrig ;D ) Greppet blir väl lite sisådär.  Millie vill helst bära genom att "nypa" fast med framtänderna och skulle nog dessutom gärna behålla bytet själv.  Men in kom den.


Inte heller Martin var säskilt förtjust i den stora anden så vi bytte till den söta Lilla ripan och det tyckte både Millie och Martin var MYCKET bättre !!! Så mycket bättre enligt Millie att den nästan (men bara nästan) blev plockad och slank ner i magen.


 
                                                         Här kommer Fru And !!!!!!!!                                          Även om Millie "nyper" när hon bär, tappar hon aldrig.                                                  Martin kommer in med Lilla Ripan. :D                                         Även Millie kom in med ripan utan att äta upp den ;D


Därefter blev det mera fika och lite paus för allihop innan haren fick komma fram.  Annelie och jag gick iväg utom synhåll och och drog ett ca 50 m långt släpspår uppför ett litet berg.  Därefter fick hundarna komma en och en och göra samma sak.
Ebba blev först ut och satte näsan i backen utan problem !!!  Inga problem för någon av hundarna förresten.  Millie hade väl ANINGENS för hög fart och fortsatte lite långt rakt fram innan hon upptäckte sitt misstag. Hon tog även en liten snabbtur och kollade våra fotspår där vi gått tillbaka.Theo som var sist ut fick även ett kort extra spår.                                                       Mattes sötaste Ebba !!!                                                            Pinntuggarpaus !!!!!!!!!  ;D                                                     Mattes sötaste Millie
                                          som passar på att tigga lite fika av Annelie.                                                     Hittat en liten hare uppe på berget.


                            Även Millie hittade haren och tyckte den var helt ok !!!!!!!!!                                       .............. och när blir det min tur ?!?!?!?!?!?


Några riktigt roliga, sköna timmar fick vi innan det började mörkna och blev dags att åka hem.  Trötta och nöjda sover hundarna gott här hemma nu. :D
Utställning


 


Idag drog vi iväg på äventyr.  Vi följde med Annelie och hennes grabbar som resesällskap till Kvänum och Open Show.
Nu var kanske inte utställningen så mycket till äventyr i alla fall inte enligt hundarna men vi hann vara med om lite av varje innan vi sent om sider kom hem. ;D


Det är ett bra tag sen Annelie frågade om vi hade lust att göra sällskap ner till Kvänum på hundutställning. Blev lite (men bara lite) sugen att passa på att ställa ut Ebba när vi ändå skulle följa med, men då det visade sig vara Lena Widebeck (Ebbas uppfödare) som skulle vara domare kändes det inte särskilt lämpligt. Så den enda som fick springa vänstervarv idag blev Theo.


Start klockan 9.00 gjorde att vi gav oss av hemifrån redan kl 05.00 på morgonen. Resan ner gick utan problem och kvart över 8 var vi på plats i Swegon hallen i Kvänum.  Tror det var ett 80-tal hundar anmälda men gott om plats. Skönt att slippa ett kallt ridhus !!!!


 
                                        Gps:en tog oss enkelt och smärtfritt till rätt adress.


 
                                     Snart dags att äntra ringen för Theo och Annelie.


Annelie och Theo sprang till sig en 2:a plats med toppenkritik. Bra jobbat !!!!!!!!!  men därefter var deras insats slut och vi kunde istället ägna oss åt fika och kolla in de andra klasserna.                                              Fikadags (i alla fall för de tvåbenta) ;D                                 Vissa tyckte inte utställning var särskilt roligt lördagsnöje !!!!


 
                                 "jag tycker inte heller det är så himla kul så det så" !!!!!!!! ;o)


 
                                  Kanske hade det varit roligare om man fått varit med därute i ringen.


Framåt ett-tiden kände vi oss rätt nöjda och bestämde oss för att vända hemåt. Då skulle vi även ha gott om tid att hitta ett fint ställe att rasta hundarna ordentligt och kanske t.o.m. få till lite apporteringsträning. 
Men vi passerade mil på mil utan att hitta något bra stopp. Bestämde då att ta oss ända till Gränna där det är så fint nere vid färjan och finns en härlig strand och lång strandpromenad.
Sagt och gjort åkte vi Non-Stop hela vägen dit.  När vi sakta tog oss genom stan ner till färjan fick Annelie plötsligt se att vi lämnade efter oss en rökridå av tjock vit rök bakom oss.  Attans oxå !!!! Turbon hade brakat ihop !!!! Vad gör man då med 4 hundar 2 vuxna och en massa packning ?!?!?!?!


Annelie plockade fram telefonen och ringde lite goda vänner och tänk vilka snälla människor det finns.  Britta satte sig direkt i bilen för att hämta hem oss. Tusen, tusen tack för det Britta !!!!!

Medan vi väntade på henne fick hundarna 1 timmas promenad utmed Vättern och vi hann även få i oss lite mat innan vi åter var på väg hemåt.  Annelies bil fick vi lämna där på en parkering för hämtning vid ett senare tillfälle.


Inte särskilt roligt avslut på en trevlig dag men tack och lov ändå att allt löste sig och vi sent om sider äntligen kom hem.  Kanske ska vi åka på äventyr på närmre håll i fortsättningen. ;DMorgan


 


Igår fick jag höra att en hund sprungit bort här i Gårdeby.  Själv skulle jag dock iväg och jobba och kunde inte göra så mycket åt det hela.
Idag på morgonpromenaden fick jag höra att den ännu inte återfunnits. Vilken hemsk mardröm !!!! Kan knappt föreställa mig hur det skulle kännas att ha sin hund försvunnen och inte veta vad som hänt.

När vi vaknade vid lunch ringde jag och och erbjöd mig att hjälpa till att leta om det behövdes. Fick veta att hunden, som hette Morgan, var en aprikosfärgad, kastrerad storpudelhane på, jag tror, 3 år. Han hade stuckit från tomten på eftermiddagen och sedan synts till vid 15-tiden och 20-tiden under gårdagen. Man hade varit ute och letat hela tiden tills det blev för mörkt och på morgonen även haft med en hund med pejl men utan resultat.


Jag tog med hundarna och åkte dit. Tillsammans med Hussen, deras andra storpudel Ivar och svärsonen gav vi oss ut i skogen.
Min tanke var nog att det hänt hunden något, att den skadat sig och låg någonstans eller, i värsta fall, var död.


Millie och Ebba fick springa lösa medan deras hund gick kopplad (de vågade inte riskera en försvunnen hund till).
Spännande promenad tyckte tjejerna i ny skog med massa roliga saker !!! Att vi letade efter en bortsprungen hund tror jag inte de hade en aning om, men jag tänkte att två ganska nylöpta tjejer kanske skulle väcka nyfikenhet även hos en kastrerad kille om han fanns därute någonstans ;D


Vi spred ut oss men höll oss inom hörhåll för varandra. Ingen av oss trodde att vi skulle hitta honom mitt på någon av de mer lättgångna stigarna utan vi gav oss verkligen ut "off-road". Det gick genom snår och täta granplanteringar, över besvärliga berg och eländiga kärr medan vi ropade och blåste i visselpipan.


Hundarna, som tyckte det var en toppenpromenad, sprang runt tuggade pinnar och hade det allmänt trevligt helt ovetande om en stackars ensam hund som varit ute hela natten.
Ebba hittade t.o.m. ett nästan helt bakben från ett rådjur med klöv och allt !!! Millie hittade ett annat smaskigt ben som hon bar med sig.


Efter drygt 1½ timma kom vi fram till ett ganska oländigt kärr där vi skulle välja väg. Skogsmaskiner hade kört upp en del "vägar" här och där men att vi skulle hitta honom liggandes mitt på stigen var ju inte så troligt. Så vi gav oss in mitt i smeten. Fick stopp vid ett högt berg men lyckades ta oss över och ett nytt kärr bredde ut sig.  Här hade man tydligen varit i närheten och letat på morgonen.


Millie och Ebba gick med mig och de andra kanske 30 m till höger om oss. Då gick Millie in under en gran och snosade och en trött, skitig kille sätter sig yrvaket upp. Trodde först inte det var sant !!!
Det var helt underbart att få skrika : "HAN ÄR HÄÄÄR !!!!!!!!!"  till de andra.  Trots att jag bara gick 5-10 meter vid sidan om granen hade jag aldrig sett honom om inte Millie gått fram och väckt honom. Han verkade inte hört allt vårt ropande och visslande.


Vilken lycka det blev !!!!  Trött och väldigt skitig, men helt oskadd var han efter ganska exakt ett dygn i skogen.  Dagen därpå kom familjen med två stora märgben och en flaska vin till oss men då var vi redan iväg på andra äventyr.

RSS 2.0