Bad och Apportering

 
 
 
 
Idag när vi vaknade vid lunch åkte vi ner till sjön för att simträna.  Millie blev först ut i vattnet och fick simma 3 min. Hon tar i rejält. Idag blåste det dessutom lite vågor så hon blev rätt trött av dessa tre minuter men tycker det är så roligt att det småpiper om henne medan hon simmar. För att inte tala om hur det låter om henne medan Ebba får simma ;D
 
Medan Millie vilade fick Ebba oxå simma 3 min. Går mycket bättre nu när hon går i från stranden så hon slipper gå i och ur båten. Även hon tar i rejält och oroar sig lite för att Matte ska åka ifrån henne så det räckte med tre minuter för hennes del.
 
Efter Ebba fick Millie tre minuter till innan det fick räcka för idag. På onsdag blir det bassängbad på Rehab för första gången. Ska bli spännande att se hur det går.
 
 
 
 
 
Efter badet packade Ebba och jag ryggsäcken och åkte till Klinga för apporteringsträning tillsammans med Annelie och Ancki.
Nytt ställe för oss men Annelie, som varit där innan, hade satt ihop en liten planering. Med några småändringar höll vi oss till samma planering.
 
Blev en "jaktstig" med fotgående, markeringar och linjetag. Gillar verkligen att köra "jaktstig" då man på ett bra sätt får in de flesta delarna i apporteringen.
 
Ebba gick ut som hund nr. två efter Theo.  Först ett kort fotgående innan en markering där Ancki ställt sig dold i skogen innan vi kom. Lite uppstressat så här i början, dessutom gick det runt två märkliga svampplockare och hojtade inte långt från oss.
Ebba markerar kanonbra och spikar den. Då visar det sig att det ligger en kvarglömd dummy så Theo missat. Men Ebba bara springer på sitt eget arbete och trampar nästan på den kvarglömda dummyn :D
 
Medan Ebba och jag går vidare lägger Ancki kvar ett linjetag på samma plats. Nästa stopp är en lång markering in i skogen. Bra markerat igen. Lite trött tror jag för det gick lite sakta på vägen in.Rakt åt andra hållet låg ett dolt linjetag som var utlagt till Theo men som de aldrig använde.
 
Men först blev det två markeringar uppe på stigen. Först en bakåt på stigen som INTE skulle hämtas därefter helt om och en markering åt andra hållet som fick hämtas och sen tillbaka och komma ihåg den föst kastade.  Ebba har väldigt svårt för minnesmarkeringar så det får vi nog köra liote mer av det !!!!
 
När dessa två markeringar kommit in vände vi tillbaka mot bilen där det fanns två linjetag att hämta. Första var utlagt innan Ebba och jag kom ut. Inga som helst problem. Rakt ut, lyssnade bra på närsöksignalen. Önskar dock lite bättre fart vid inleverering, och bättre greppAvslutningsvis fick hon hämta den kvarglömda dummyn vid första markeringen. inte heller den gav några problem. :D
 
När alla hundar jobbat klart blev det fika till oss tvåbenta. Verkligen supernöjd med dagens insats av Ebba och jag tror vi var rätt nöjda allihop med dagens träning

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0