Skön lördag

 
 
 
Bakning och hundpromenader blev det hela dagen idag. :D  Först gick jag en morgon / förmiddagspromenad själv med hundarna mellan 9 -10.30.  Strålande sol men kallt. Orkade inte bära med kameran eftersom jag visste att Andreas ville följa med på en till långpromenad efter lunch...... och då skulle jag minsann fota !!!!
 
 
Väl hemma efter morgonrundan satte jag igång bakandet.  Det blev en repris på den supergoda saffranskakan samt frukostbullar.  Medan brödet blev klart drog klockan iväg över lunch och när vi kom ut mellan 14 - 15.30 hade solen gått i moln och straxt mörknade det. :(
Kameran fick ändå följa med även om bilderna inte blev särskilt bra.......... nästa gång får den följa med direkt på morgonen !!!
 
 
        
                                                     Andreas är hemma över helgen.
                                      Millie håller sig alltid intill när han är med på promenad. ;D
 
 
 
                                       Promenadrundan runt grustaget har blivit plogad !!
                                     (tack och lov säger Matte som slipper pulsa i all snö)
 
 
                      
                                                      Tjohooo, vad fort man kan springa då !!! ;D
 
 
 
                                                      Vad kan det finnas för spännande här då ?!?!?!
 
 
 
                                                    ....... Frusen hästskit, mums !!!!!!!!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                            Jodå, godisstenen fanns där under snön !!!!  :D
 
 
 
                                Ebba höll sig lite "off Road" och kom inte med så mycket på bild.
 
 
 
                                                                 Olika intressen ?!?!?!?!?
 
 
 
 
                                     Det sista av solens strålar färgar himlen när vi är på väg hem.
 
 
 
                                                              En del av dagens frukostbullar !
 
 
 
                                 .......... och den syndigt goda saffranskakan med apelsin !!!!
 
                                     Just det, kladdkakemuffins blev det oxå efter promenaden ;D
 
 
 

Snö, snö, snö ...........

 
 
Så kom vinterns första snöoväder till hundarnas stora förtjusning !!!  Inte så roligt att ta sig hem från jobbet på morgonen men det var bara att ta det lugn och försiktigt så gick det bra även om det tog lite extra tid.
 
Hundarna blev alldeles tokglada av all snö så på lunchen drog vi "off-road" !!! ;D  Tog rundan runt grustaget och det var INTE plogat. Pulsade i snö halvvägs till knäna medan hundarna for runt i full galopp. Vi är liksom inte riktigt lika smidiga hundarna och jag i snön. Bra motion blev det i alla fall och alla var nöjda när vi kom hem.
 
 
 
 
 
 
 
                                             Snö i massor kom det under dagen !!!!!!
 
 

Måndag

 
 
 
 
Direkt på morgonen när jag kom hem från jobbet fick jag tag i veterinären och kunde sen åka och hämta medicin till Millie så fort apoteket öppnade. Nu är båda hundarna för säkerhets skull behandlade för rävskabben.
Hundarnas simning blev förstås inställd tills vidare och istället tillbringade vi eftermiddagen med lite julbak. :D
 
Provade nya recept och först blev det saffranskransar. Goda och lättbakade men inte så fina då de flöt ut alldeles för mycket och blev platta. Nåja en del åts upp och resten hamnade i frysen.
 
En saffranskaka med apelsin blev det oxå som verkligen var supergod !!!! Kunde ätit upp hela på en gång men halva fick hamna i frysen. ;D
 
 
 
                                                  Supergod, saftig saffranskaka !!!!!!!!!!!!
 
 
 
Framåt kvällen, ganska exakt 10 timmar efter behandlingen mot rävskabb slutade Millie äntligen klia och kunde sova ordentligt för första gången på 1½ dygn.
 
 
 
                                                          Trött liten "skabbräv" !! ;D
 
 
 
 

1:a advent

                                
 
                                
 
                                                   
 
Så kom vintern på riktigt lagom till första advent.  Tyvärr har Millie invaderats av rävskabb efter en promenad i skogen igår.  Kliar, kliar och kliar. Blir att ringa veterinären och hämta ut medicin direkt i morgonbitti. Ganska exakt ett år sen hon drabbades senast (26/11-2011) men hoppas hon svarar lika snabbt på behandlingen den här gången oxå.
 
 

Kurs Jaktlydnad 3

Idag var det dags för tredje och sista gången av Ebbas och min jaktlydnadskurs för Nina. Kanske alldeles lagom att det tog slut nu när snön och vintern börjar komma. Men en fortsättning på ett eller annat sätt bestämde vi i alla fall att det skulle bli.
 
Lite kallt och någon decimeter snö men med solsken och täcke på Ebba ställde inte vädret till några bekymmer. Även den här gången åkte Yvonne och jag sällskap. Ute i god tid så vi hann rasta hundarna straxt innan vi var framme.
Lite för kallt för att starta upp med fika idag utan det blev samling i väntan på att alla skulle dyka upp sen satte vi oss i rörelse ganska omgående.
Vi höll till på ett stort snöklätt fält. Först fotgående. Alla på en gång fast åt olika håll då det var gott om plats. Tyckte Ebba gick ganska bra och brydde sig inte nämnvärt om de andra.
 
Därefter blev det en hel del jobb med linjetag på upptrampade gångar i snön. Både med och utan hund när man la ut och ökat avstånd. En hel del tips på olika variationer på linjetagsövningar. 
 
Efter en stund bytte vi plats med Yvonne och Spike som hade plats för längre avstånd. Ebba fick sitta kvar och titta på när jag la ut dummyn som sen blev dold i en svacka. Avstånd 50 m.
När jag lagt ut dummyn bröt Nina och ville att vi körde linjetagen en och en medan hon kastade en störningsmarkering innan man skickade hunden.
 
Ebba fick titta på medan Sam och sedan Spike körde innan det var hennes tur som nr 3. Nytt ställe och två hundar som kört sen hon såg mig lägga ut linjetaget. Inga problem alls !!! och klarade störningsmarkeringen !!!! Däremot fick Matte kritik för sitt kraftiga "Ut"-kommando. Blir till att träna bort det !!
 
Därefter använde vi de upptrampade gångarna till träning på "Höger" och "vänster"-skick. Tyckte Ebba fixa det bra så bara att fortsätta hemma.
 
Avslutningsvis träning på stoppsignalen som Ebba visade att hon kunde men hade VÄLDIGT svårt för när den användes ihop med en markering.
Nöjd med dagens pass och Ebba kunde och hade svårt ungefär med det jag trodde. En snabb fika hann vi med innan det bar av hemåt.
 

RSS 2.0