Skottdagen

I år fick vi en extra dag !!!

Solen strålar från klarblå himmel, fåglarna kvittrar och det känns som vår i luften !!!!!!


I går kväll var jag på en föreläsning av Per Kristoffersson om "Eftersök av skadat vilt" på Studiefrämjandet i Norrköping. Superbra !!!! 
Jag som bara tränat med konstgjorda viltspår fick tänka lite nytt.
Åh, vad spännande det skulle vara att få prova "skarpt läge" med hundarna någon gång.


Viltspårspremiär

Nu bloggar vi ifatt lite..........


Idag var det det viltspårspremiär !!!!  Efter Rallykursen begav vi oss tillbaka till skogen där vi på morgonen lagt ut 2 spår.
För att spara tid var tanken att köra två hundar per spår.
Då det varit lite stressigt under morgonen klantade jag till mig och glömde spårlinan hemma. Men det löste sig med Ebbas läderkoppel och några ihopsatta retrieverkoppel. (man tager vad man haver....... att strunta i att spåra var liksom inget alternativ) 


Theo blev först ut för att inte störas av de andra. Hans allra första fullängdspår av anlagstyp. Jag sprang bak efter med kameran ;D  Fort gick det, i alla fall till att börja med, men attans vilken näsa han har den kille !!!


Därefter fick det spåret ligga till sig lite för att användas senare av Millie. Istället blev det Ebbas tur som första hund på det andra spåret.  Gissar att spåret var drygt 500 m med vinklar i zig-zag. 
Ebba var kanske något övertaggad (hon hade ju väntat på detta ända sen i morse ;D) men jag tyckte hon tuffade på bra. Upptagsruta där hon hittade starten bra. Lite ringning i vinklarna men ganska lagom tempo hela vägen.                                              Här är vi igång och på rätt spår !! :D                                       Gäller att vara noggrann om man ska komma rätt.                       Bitvis lite snårigt och en del snö på sina ställen i det här spåret.                                        Ibland var man tvungen att vänta på Matte oxå.... :D


Straxt efter en av vinklarna fick Ebba ett tapp. Det visade sig vara en störning i form av en klöv !! Hmmmm undrar om Ebba kanske trodde att spåret redan var slut !?!?!? 
Men vi startade upp igen på riktiga spåret och Ebba jobbade sig vidare till slutet.


Nu var det dags för Millie att ta sig an Theos gamla spår.  Jisses vad hon var uppe i varv !! Det där med spår som är dagsgamla (det här var ca 5-6 timmar) får henne att sno runt som en vindrutetorkare i skogen. När det sen fanns VÄLDIGT mycket störningsdoft efter Theo, Annelie och Matte som fotograf (som kryssat lite kors och tvärs vid sidan av spåret för att få bra bilder) gjorde inte saken bättre. Sen vet hon ju att det ligger en härlig klöv i slutet och kan mycket väl tänkas sig att gena lite här och där för att så snabbt som möjligt ta sig till slutet. 

Inte så att hon har några som helst bekymmer att veta var "riktiga spåret" går utan mer att hon snirklar som en tok för att spåra ALLA spår samtidigt och även vinda runt för att kanske kunna ta sig lite snabbare till slutet.

Men jag vet ju hur hon fungerar Lilla Illern och klarar både att hålla igen och få skapligt styr på det hela och jag tror vi har lika roligt både hon och jag.                                          Bra start i upptagsrutan och här är vi igång.                  Man måste vara noga om man ska hålla reda på en hel hög med spår samtidigt ;D


     
                                        Vindar en del och pendlar över spåret..........                        Hmmmmmm, kanske kan man gena och komma direkt till klöven ;D                 
                                   Ibland behövs en micropaus för att stilla sig lite. ;D
                               Men mestadels var allt nosen en hel del nere i backen trots allt. :D
     
                 ......... och till slutet är jag ALLTID säker på att vi kommer !!! :D
Avslutningsvis var det Martins tur att ta sig runt Ebbas spår.  Inga problem för en erfaren kille!!! Oj vilka snygga vinklar han gjorde. Det märktes oxå att han inte alls spårade efter Ebba för han kollade inte ens av klöven hon hittade på halva vägen. 

En riktig kanondag hade vi.  Ganska möra i benen både Annelie och jag då vi kom på att vi traskat 6 spår totalt under dagen.

                                                   

Kurs

Idag började Ebba och jag på rallylydnadskurs ! :D  Det är Brita som ordnat kurs för att bli godkänd på sin instruktörsutbildning.


På morgonen hade vi först varit i skogen och förberett eftermiddagens aktiviteter. Vad vi inte räknat med var den totala isgatan på vägarna ute i skogen vilket gjorde att vi fick ta en stor omväg tillbaka och därmed kom 10 minuter försent till kursstarten. Ajabaja oss !! Väldigt pinsamt att inte vara på plats i tid och även stressande att inte hinna rasta och förbereda sig ordentligt.


Brita hade i alla fall fixat en jättebra kurs. Vi var ganska många (som vanligt har jag inte riktigt koll men tror vi var 10-11 stycken) men efter genomgång av lite skyltar och annat fanns det tre stationer med samma skyltar där vi kunde dela upp oss och träna medan Brita gav tid till var och en.


Soligt och fint men tyvärr väldigt blåsigt så ibland for en skylt iväg i vinden.  Ebba var väldigt ofokuserad idag vilket till stor del nog berodde på att vi var sena samt att hon visste att vi fixat roliga saker i skogen innan.
Sen tror jag att en stor bidragande orsak även var att Annelie och Martin fanns med på kursen. (Mina hundar får liksom lite överslag när vi träffas ;D )


                      
                               Dessa gjorde Ebba lite tossig fast Martin mest hade ögon för matte. :DDe skyltar som var med idag har vi ju tränat på tidigare så vi försökte fokusera mycket på kontakt och att hålla sig lugn och tyst, vilket lyckades skapligt.
Avslutningsvis hade Brita satt ihop en bana med de skyltar vi tränat på. Då hade Ebba samlat ihop sig så pass att vi tog oss igenom banan riktigt bra. :D


                     
                                                 Linda och Drömma tar sig igenom slalomen.Till nästa gång fick vi med oss läxa hem att träna på att hunden ska sätta sig framför och både höger och vänster ingång. Precis det som vi redan jobbar på här hemma så det är bara att köra vidare till nästa lördag ! :DRallylydnad

Uj uj uj så mycket motion det blir med extrahundar.  5-6 timmar promenader per dag plus besök hos fåren två gånger om dagen blir det. Så mycket mer hinns inte med, men idag stack jag och tjejerna iväg på rallylydnadsträning i NORF:s ridhus igen.
Brita var det som fixat banan den här gången.


Ganska många var vi (eller om jag inte minns fel ca 7 st) men de flesta har mer än en hund så det blir ganska trångt. Banan tar en hel del utrymme oxå så det blir inte mycket övrig plats kvar att hålla till på i det lilla ridhuset. Nu tycker jag inte det gör något. För oss är det ändå VÄLDIGT bra träning även på andra delar än själva rallylydnadsskyltarna.  Nu har Linda dessutom fixat så himla bra att vi ska köra ytterligare två tillfällen !!!


Idag fick Ebba starta medan Millie fick sitta vid sargkanten och vänta.
Då kör vi igång dagens bana :D


Första skylten är inga problem för Ebba men skylten kom snabbt efter starten och vi fick ett segt/dåligt läggande

Inga problem här !!!


Vänstersvängar är svårt tycker Ebba. Vi får dåligt flyt och Matte får se till att inte snubbla på hunden.
Mer träning på vänstersvängar behövs !!!


Den här skylten gick bättre än väntat då Ebba ganska nyligen lärt sig att svänga runt bakom mig. :D
Med Millie däremot hade jag den här vändningen i lydnaden i början så hon och jag kan den ;D


 Skylten som vi hade STORA bekymmer med sist !!!
Idag gick det betydligt bättre (vi har ju faktiskt tränat en del hemma) men mer träning behövs.Funkade bra att starta i spring från sitt (har vi inte provat tidigare)

Liiite svårt i språng när det är lite trångt, tyckte i alla fall Matte. ;D

Samma sak här. Jag tycker nästan det blir som språng på stället innan man kommit runt.

Där tog det slut på språng marsch.

Nöjd här !! Tyckte Ebba kom rakt och bra framför. Belönade mitt i momentet med godis.
Inga problem med ingången bakom mig !!! Märks att vi tränat det oxå hemma :D

Inga större konstigheter men Ebba hänger med lite dåligt i svängen då hon tycker skylten kommer nära och på hennes sida.

Funkade bra !!! Båda satt kvar stilla och bra när jag gick runt.
Sen är det bara för Matte att hålla reda på kopplet.


Den här skylten provade vi för första gången sist. Ebba tyckte det var lite konstigt att sitta kvar och sen komma första gången idag men när jag blev tydligare gick det mycket bättre på andra rundan.

Sakta fart är inga bekymmer.


T.o.m. vänstersvängen blev lättare i långsam marsch för Ebba. :D

........och där var vi i måååååål !!!!!!!!!


När Ebba kört klart var det Millies tur medan Ebba fick sitta vid sargkanten och vänta. VÄLDIGT nyttig träning för henne som oftast stressar upp sig och mest sitter och gapskäller när hon måste sitta och vänta. Här funkar det jättebra !!!! Lite stressad men väntar alldeles tyst medan Millie och jag värmer upp och sen kör banan.
Alltid roligt att köra banor som någon annan gjort. Dagens bana var varierad och bra och Millie och Ebba hann köra den två gånger var. Tycker de fixar de flesta momenten bra men mer uthållighet och fokus genom hela banan behövs fast det är inte så lätt när det är mycket störning runt om.

När vi tränat klart dök Gunilla och Svante upp och vi passade på att gå kvällspromenad när vi ändå var i stan. (då var det bara grabbarna som behövde en runda när jag kom hem) Sen var det stup i säng direkt. ;D


  


Hundvakt

Då har grannen smitit iväg till Schweiz igen och lämnat över Grabbarna Grus i våra händer.  Vi börjar ju ha vanan inne så det är inga problem. De ställer inte till några större bekymmer även om det ibland är lite trixigt att gå koppelpromenad allihop. ;D
Inser att hanar och tikar inte alls har samma promenadrutiner, kissar inte lika ofta, intresserar sig inte för samma luktfläckar och vill inte stanna på samma ställen.
Dessutom vill jag ibland gå själv med Tjejerna och då blir det egen promenad med grabbarna så det blir VÄÄÄLDIGT mycket frisk luft för mig :D                                   Inte lätt att finta en Border Collie                       

Fångad !!


   Rex, en riktig liten clown !! :D
Pappa WilmerOooops, här går det visst överstyr. ;DLiten äta snö-pausLiten äta pinne-pausMillie är inte särskilt road av Herrsällskapet
utan går hellre sina egna vägar.
Hittat ett eget ställe där jägarna i helgen sköt en hare och lämnade lite blodiga rester kvar.Besök
Då var vi hemma igen och Annelie med grabbar dök upp efter lunch för en promenad i skogen. :D  Hade tänkt prova en ny runda som avslutas på ett bra träningsställe där det skulle bli lite apportering.

Nu blir det ju inte alltid som man planerar. Medan vi gick där i skogen i godan ro hade Ebba plötsligt fått en följeslagare. ;D En för mig helt okänd hund (gissar på typ älghund eller liknande) hade plötsligt dykt upp från ingenstans.  Vi blev lite överrumplade allihop tror jag.
Hunden var tydligen egentligen i arbete för den var försedd med peijl och efter en stund försvann den igen. Han tyckte väl det var trevligt att hälsa lite när det kom ett promenadgäng i skogen. ;D
 

Ingen jakt pågick på "våra" marker så jag antar att det var grannjaktlaget som var ute.  De har marken precis den vägen vi hade tänkt gå så hastigt och lustigt ändrade vi planerna och travade genom skogen åt andra hållet tills vi kom ut på vägen ner mot grustaget.


Minst sagt blandat väder hade vi under promenaden. Strålande sol och regn blandat med snö och blåst. Aprilväder brukar det visst kallas.  Hundarna var i alla fall nöjda och mycket bus blev det. :D
              
                                          Ebba och Theo gillar att busa med varandra !!!       
                                                              Tjohoooooo !!!!!!  ;D


         
                                                         Full fart åt ena hållet.......................   
                                  ..........och full fart åt andra hållet, Martin han undrade nog lite ;D  
                              Men det såg ju ganska kul ut så det är bäst att hänga på ;DPå solsidan i kohagen var det nästan snöfritt uppe i backen så efter en lite paus (fast vi hade missat att ta med fika) blev det ett par linjetag och några markeringar för Ebba (ja Martin oxå men Lilleman fick träna på att vänta)  Ganska enkla enkla uppgifter och Ebba skötte sig bra. 

Några härliga timmar blev det innan det blev dags för allt som måste göras innan det bär av till jobbet.


                                                   

Växjö


Igår packade vi bilen full med hundar och katter för att bege oss till dottern i Växjö ett par dagar. Anna fyllde år i helgen så det skulle bli lite födelsedags firande.

Ikväll överaskade hon oss med ett besök på Grekisk restaurang. Supergod mat !!!! Vi tog en grekisk tallrik som bestod av diverse smårätter. Till detta serverades råfriterad potatis, såååååå gott !

Efter maten begav vi oss vidare till bowlinghallen. Oj oj oj hur länge sen som helst jag var i en bowlinghall senast och jag var nog rätt usel ;D men roligt var det och jag lyckades faktiskt få hela två strike under de tre omgångar vi hann med. :D

I morgon bär det av hem igen och ganska lyxigt att jag knapp alls behöver sitta bakom ratten då sonen passar på att övningsköra.


Tänk på vilodagen.......


Ekmon


 


Idag bar det av till Ekmon tillsammans med Annelie och grabbarna. :D Visst finns det alltid en massa roligt att träna men ibland är det skönt med bara promenad. Idag blev det en så'n dag. Ingen träning alls utan bara strosande i skogen.
Annelie och jag i mycket makligt tempo. De fyrbenta i en något högre energinivå ;D Mycket prat om viktiga ting och gott fika förstås.


             
                                       Tjejernas date idag. Tror sällskapet uppskattades.


                    
                                              Gladaste killen, nyfriserad och fin !!!!!!!!                                                Ut på kalhygget styrde vi kosan idag.


       
                                                                    Sork !?!?!?!?!                                                              Isglass är mumma !! ;D


       
                                                                            Jättegott !!!       
                                         


Efter ett par timmar var det dags att vända hemåt men först ett stopp vid huset igen och lite extra energipåfyllning.
                                                        Kom med fikat nu då !!!!!!!!  ;DSolskenspromenad

 


Idag fick kameran följa med på en härlig solskenspromenad i skogen !!!!!!
Här är resultatet :DLedig dag


 Tänk vad mycket man hinner med en ledig dag. Inte så mycket nyttigt kanske men långa hundpromenader och lite annat trevligt i alla fall. :D

På förmiddagen blev det en långpromenad till skogen.  Ingen träning mer än att vi gick "off road" och som det ser ut i skogen vill det till att man lyfter ordentligt på fötterna. Vi får väl kalla det fysträning ;D 
Ebba och jag tränar lite extra på jaktfot just nu så det fick vi till lite här och där oxå.Efter lunch blev det ytterligare en långpromenad. Nu runt grustaget där det finns plats för diverse träning under vägen. 
Vi jobbar vidare med rallylydnaden och idag fokuserade vi på bekymren från i onsdags dvs. de här skyltarna :


                                
                                                     Svåååårt !!!! men vi jobbar på !!!


                                
                                     oxå svårt !! Lättare för Ebba än för Millie just nu.                                
Den här skylten har vi tränat på ett bra tag och Millie kan den utan problem. Ebba börjar precis komma på hur det ska vara. Vad Millie behöver träna på är att hålla sig kvar längre och längre i fotposition på höger sidan. Det har Ebba lite lättare för. Den här skylten fick vara med i dagensträning annars tillhör den Mästarklass och där kanske vi aldrig ens hamnar. ;D
En annan skylt som fick vara med idag som tillhör Avancerad klass var den här :


                                
              Svårare än bakombytet tycker vi men Millie fick i alla fall påbörja och det gick bättre än väntat.Sen har vi fått en annan uppgift nu under två dagar. Nämligen att ta hand om den här lilla krabaten.                                   
                            Hyresvärdens lilla flasklamm kommer i full fart när det är matdags !! :D


                            
                                                              MUMS !!!!!!!!!


                              
                                        Tyvärr svårt med kameran inne i den mörka ladugården.                              
                                 Lilla lammungens kompis men han får mat av sin mamma i stället.


På kvällen var det dags för årsmöte på Brukshundsklubben i Söderköping. Hade inte tänkt åka då jag egentligen skulle jobbat men när jag nu blev ledig så hängde jag med Yvonne dit. Mycket folk och några jag inte sett på länge. Kul !!!!!

Dessutom fick Millie och jag ta emot utmärkelsen KlubbMästare lydnadsklass II 2011. Oj det hade jag alldeles glömt bort att vi vann. Inte visste jag att man fick pris så här i efterskott heller så det blev en glad överraskning.


                                            


Rallylydnad
Idag var det dags för rallylydnad igen i NORF:s ridhus.  (bilderna är dock tagna av Annelie senast vi var där den 25:e januari och helt fräckt snodda från hennes blogg ;D)

Inte så många idag men det blev alldeles lagom då det är väldigt trångt i Lilla ridhuset som vi får hyra.

Cattis hade fixat bana och det var en hel del fortsättningsskyltar med. Flera nya skyltar för oss och saker vi inte tränat på men kul att prova lite nytt. Dessutom har man ju en hel del hjälp från tävlingslydnaden så jag tyckte Tjejerna gjorde ett jättebra jobb !!!


Är inte helt säker på om jag kommer ihåg banan exakt i huvudet så här i efterhand men ska försöka ta skyltarna en i taget och fundera över vad som gick mer eller mindre bra och vad som var lätt respektive svårt för oss.


                                     Efter en rastrunda fick Millie starta idag medan Ebba fick vänta i bilen. Liiiite på tårna och ivrig blir hon när det är roliga saker på gång. När Matte sen dessutom stoppat fickan  full med ost kan det gärna gå lite överstyr dvs. lite fort och lite fel eller försöka göra många saker på en gång. Men söt som socker är hon när hon så gärna vill göra så rätt så snabbt att det blir lite fel ;D 


                                    
                                 Dagens absolut svåraste skylt tror jag för både Millie och Ebba.
                                 Tänk att det är så svårt att "stå" i fotposition. Men så har vi inte
                                                               tränat på det heller.                                       
 Inga problem att sitta framför idag trots att vi utgick från startpositon ! Sen blir det inte alltid helt rakt framför men det räknar jag som saker att detaljträna vidare på. Ebba är något noggrannare än Millie (mest för att Millie slarvar lite när hon blir ivrig) Ebba börjar oxå få bra kläm på ingången runt mig :D                                      
                                          Inga som helst problem för någon av Tjejerna !!!!!


                                       
                             Det här var en ny skylt för oss som dock inte ställde till några större bekymmer.
                    Svårigheten för båda var att inte sätta sig i fotposition innan vi fortsatte till nästa skylt.
                                         
                                          Den här skylten känner vi igen och ger inga större problem
                                        mer än att Millie kan vilja nosa på konerna (mer detaljträning)                                           
                                     Är ju samma som lydnadens Vänster om halt så inga problem med den.

                                         
                         Nu övergick banan i långsamt tempo. Inga större problem då vi ofta gör momenten
                                                     ganska långsamt nu under inlärningen.                                        
                                         En av nybörjarskyltarna. Gick bra. Lite tydligare signal till Millie
                                                och bättre kontakt runt med Ebba så blir det bra.                                            
                                 Körde utan koppel idag (vilket man egentligen inte gör i nybörjarklass)
                                    Då går det lättare, framförallt för Ebba, och båda satt kvar bra.                                              
                                                  Ny skylt för oss som var supersvår tyckte Tjejerna !!!!
                                                                     Blir till att träna på där !!!                                             
                                                                            Inga problem !!!
                                                     Tänka lite samma som 360 grader högerskylten.                                               
                                                        Ny skylt igen. Den var rolig och inte så svår.
                                              Hundarna missuppfattade lite först att de skulle sitta kvar 
                                                             men inga problem bara jag var tydlig.                                                
                                                          Så fick vi börja gå i normalt tempo igen !!!                                                 
                                           Den här har vi provat tidigare trots att det är en fortsättningsskylt.
                                 Ebba brydde sig inte om frestelserna i form av en burk med korv och en leksak. 
                                  Millie däremot hade gärna tagit leksaken och var även intresserad av konerna.                                               
                                                                            Inga problem !!!
                                               
                                                                 ............ och där var vi i måååål !!!!!!!!!
  Årsmöte


                                       Idag var det årsmöte på Golden Retrieverklubben/östergötland Sörmlands sektionen.  Ovanligt mycket folk vilket inte är det vanligaste när det gäller årsmöten. :D Både kända och några nya ansikte.

Nu hoppas jag att vi i valberedningen fått ihop en styrelse som kommer trivas tillsammans och att vi ses ute på klubbens aktiviteter.   På klubbens hemsida kan man hitta vad som är på gång.

Efter sedvanliga årsmötesförhandlingar blev det prat och fika med smörgåstårta innan styrelsen samlade ihop sig för sitt första konstituerande möte. Själv åkte jag hem och förberedde mig för en jobbarnatt.Spår


 


Shit vad kallt det är nu !!!!! 15 minus när man vaknade och snö på ingående. Oroade mig först för att den sedvanliga lördagsdaten med Annelie och grabbarna skulle behöva ställas in.
Vi åkte ändå, fick väl bli promenad och fika inomhus om inte den uppgjorda planeringen höll för kylan.

När vi kom till Herstaberg strålade solen, termometern visade 9  minus och de hade inte alls så mycket snö. Perfekt eftersom vi hade planerat att fixa lite roliga spår till hundarna. :D

Varken  Annelie eller jag bryr oss så mycket om det här med att göra rätt eller fel. Ingen av oss ska ut på livsviktiga tävlingar så ibland hamnar vi långt utanför beprövad vetenskap när vi lägger upp våra aktiviteter. Enda syftet är att ha roligt och sysselsätta oss och hundarna. Och roligt har vi !!!!

Idag hade vi bestämt oss för att lägga spår. Bara klöv och utan blod.  Korta spår med diverse klurigheter där hundarna fick gå flera stycken. 
Först gav oss ner till skogen för spårläggning. Flera olika klövar fanns med i packningen, älg, rådjur, vildsvin och en fårklöv. 7 olika spår la vi ut som fick ligga till sig ett par timmar medan vi gick en promenad och sen fikade inne hos Annelie i värmen.


 
                                                             "Skogsröj à la Ebba"  ;D


                     
                                                         Full fart i skogen. 
                             (Ebba har lite blod på näsan efter att ha röjt in i en taggbuske.)Efter fika och babbel var det så dags att ta oss an spåren.  Theo blev först ut för att få minst störning av de andra. Två spår fixade han hur bra som helst !!!! ett med rådjursklöv och ett med vildsvin. Vilken näsa han har den där killen !!!  Vildsvinsklöven fick sen ligga kvar medan Theo fick en annan att bära med sig hem.

Nu var det Ebbas tur att komma ut.  Först ett spår med rådjursklöv lagt av mig, kanske 150 m långt. Klurigheten här var att på ungefär halva vägen korsades det av ett spår som Annelie lagt.
Eftersom spåren var så korta och dessutom låg ganska nära varandra på sina ställen använde vi inte lina och hundarna spårade i sele med långt koppel.

Ebba gick riktigt bra !!! Brydde sig inte om det korsande spåret utan tuffade på rakt mot slutet.


                       
                                 Klara för start !! Är du redo med kameran Annelie ?!?!? ;D                                                Tror vi hittat starten !!! Då kör vi !!                                                                Tuffar på..........                          Lite hinder utmed vägen. Innan stocken passerades det korsande spåret.                                                           Där fanns klöven !!!!!!!!!


Därefter blev det ett spår med älgklöv lagt i en u-sväng. Starten låg intill en plats med upphängda fågelfröautomater. Mycket vilt störning under vägen och på slutet var klöven upphängd i ett träd. Även det här fixade Ebba bra. En del ringande i u-svängen då det var mycket störning där. Både Annelie och jag hade trampat ut spåret tilsammans.                                          Lite knepigare att hitta starten den här gången.                                                       ............. då var vi iväg.  :D                                  Här har vi rundat u-svängen efter en del ringande.                                                 Lite hinder på vägen även här !!!!  ;D                                    Här tror jag bestämt att det luktar något intressant !!!! :D


                     
                                                                       Hittat den !!!!!!!!!!!! :D 
                                                          Tror jag rullar lite på den !!!!                                                     Mattes duktiga spårtjej !!!!!!! :D


Ebba fick även ett tredje spår och det var vildsvinspåret som Theo redan gått. Blev ju lite extra störning att gå efter honom. På slutet fortsatte det här spåret ut på fältet så vi fick prova lite terrängbyte oxå.
Nu hade Ebba fått upp ångan och var kanske lite väl ivrig i starten, höll något för hög fart och fick något tapp som hon redde ut.                                     Sista spåret för Ebba startar i något för högt tempo.                                                           Oj, vart ska vi nu ?!?!?!?                                                      Tror vi är lite lost Matte !!                                   Sådär ja då var vi på spåret igen !!! Ut därborta på fältet ska vi.                                                               Här ligger det nå't !!!
                                                      Tror jag rullar lite på den oxå !!! ;D                                                         Mums med vildsvinsklöv !!!!!!!!När Ebba var klar blev det dags för Millie och Martin, så även nu fick vildsvinsklöven ligga kvar och Ebba fick en rådjursklöv att bära hem.
Millie och Martin fick komma ut tillsammans så nu fick kamerorna stanna i bilen.
Klockan började bli mycket och skymningen närmade sig så för att spara tid gick vi samtidigt den här gången. Först började vi tillsammans med de två spåren som korsade varandra. Martin fick det som jag lagt och Millie det som Annelie lagt sen möttes vi där på halva vägen. Inga problem!! Både Millie och Martin är erfarna spårare.


Därefter dela vi på oss och Millie fick vildsvinsspåret. Hon kollade lite där de andra trampat runt annars tuffade hon på till slutet utan problem. Vildsvinsklöven blev kvar ytterligare en gång så även Martin skulle få det spåret. (smidigt det där att flera hundar kan använda samma spår) ;D

Som tredje spår fick Millie det längsta (kanske drygt 200m) Annelie hade dragit en älgklöv och jag gick bakom i serpentiner med en fårklöv.
Millie höll sig mitt i älgspåret men kollade sidorna varje gång jag korsat spåret (vilket var åtskilliga) Sen tänkte jag lite fel var vinkeln var men Millie visste rätta vägen förstås !!!! ;D

Millie fick även ett fjärde spår och det var u-svängen som Ebba gått. Blev lite ringande i svängen även nu annars inga problem alls. Hon är duktig i spåret Millie och jag litar på henne till 100% !!!


 
                                                               Millie gillar älgklövar !!!!!!


 
                                                       Nu började det bli riktigt kyligt men innan vi åkte hem fick Ebba och Theo komma ut och prova på släpspår med and.  Theo först därefter Ebba som då såg hon när jag drog anden en kort bit, kanske bara 50m. Så när jag sen släppte henne blev det inte mycket till spårande utan hon for direkt raka vägen och hämtade den.
Men vad gör det !!! Duktig med vilthanteringen är hon i alla fall :D
                                                              Här kommer Fru And !!!!


Oj oj oj vad trötta och nöjda vi var när vi åkte hem.  Nu är det sen kväll här och termometern har krypit ner till 20 minus. Hua vad skönt att slippa gå ut mer idag.  Liiiite varmare får det gärna bli framöver.

Vinter


 


Nu är väl vintern här på riktigt. Snö och 10 minus grader.  Strålande solsken gjorde att även sonen ville hänga med på lunchpromenaden. (kors i taket)
Bestämde oss för att gå en långpromenad ner till sjön som kompensation för gårdagens tråkdag när Matte bara låg och sov.


 
                                                Tänk att samma pinne alltid är bäst !!!! ;D


 
                                                               Ebba "The winner" !!!!!!!!  :D   
                                                           Tjoho, vi ska ner till sjön !!!!!Trots en klarblå himmel hann vi inte mycket längre än ner till grustaget förrän det mulnade på och snön kom.  Blåste kallt som bara den dessutom men hundarna var ju lovade en tur ner till sjön..... ;D Tror sonen ångrade flera gånger om att han  följde med men frisk luft har ingen dött av ha ha ha... 
                                 Vem bryr sig att solen försvann och det började snöa ?!?!?!?!? 
                                       ....men en godispaus kan behövas för att hålla värmen ;D       
                            Syns inte på bilden men ute på isen snöa det och blåste svinkallt !!!!!
                                    Hundarna höll värmen men vi stannade inte länge idag.
                                                En sista koll. Nu vänder vi hemåt !!!Migrän

Fick en sprängande huvudvärk inatt när jag jobbade. :(  Bilen tog mig hem med autopiloten och jag är glad att jag inte behövde stanna på vägen och kräkas.

Sov fram till 14.00 pillade i mig en smörgås och en kopp thé. Fortsatte sova fram till 18.00. Nu är huvudvärken borta men jag känner mig alldeles dassig och seg i huvudet.

Simon tog hundarna på långpromenad annars lämnar de inte sovrummet när Matte ligger nerbäddad. ;D

RSS 2.0