Tisdag


 


Idag har vi tränat vidare på rallylydnadsskyltar.  Utomhus idag för bättre svängrum. :D Just nu går jag igenom alla skyltar i nybörjarklassen för att kolla var vi står. Detaljträna kommer vi göra mer när alla skyltar gåtts igenom.


idag var det dags för "sitt framför"-skyltarna.  Gick riktigt bra !  Första gången vi gjorde dessa moment (på vår kurs för snart 1 år sen) tyckte hundarna det var väldigt märkligt att från fotposition fortsätta och sätta sig mittemot matte. Men de kom ihåg bra och vi har hållt det vid liv lite nu och då.


                                             

Här är det ingång till höger dvs gå runt matte bakom och komma i fotposition och sedan fortsätta tillsammans framåt.  Vi varvade även med ingång till vänster.
Det här var lite knepigt tyckte Millie att man inte skulle sätta sig vid ingången så jag körde nästan bara den här skylten med henne.


                                             


Vid den här skylten däremot är det en halt efter ingången innan man fortsätter banan.  Som sagt det hade Millie alldeles för lätt för så den testade vi bara en gång. Även den här gjordes med ingång vänster förstås. 

Ebba  tyckte inte det spelade så stor roll om vi körde med eller utan halt. Hennes bekymmer är höger ingång dvs. ingång bakom Matte då jag inte kört med den ingången i lydnaden som jag gjort med Millie.

Så nu vet jag vad detaljträningen blir gällande dessa 4 skyltar. :D 
                                Så var det premiär för årets semlor !!!!!!!!!!!!!!! MUMS !!!!!!!!

Solskenspromenad


      


Riktigt bitande kallt på morgonen när jag kom från jobbet. Minus 10 grader (inte så mycket jämfört med senast två vintrarna men kallaste hittills den här vintern) men redan ljust kl 07.00. Härligt !!!


Efter lunch vaknade vi till strålande sol. :D  Tog en riktig långpromenad i det fina vädret. Orkade inte bära runt på kameran i tre timmar (vilket jag ångrade) så bara bilder från förra veckan idag.
Inga andra grejer kom heller med men det finns ju mycket roligt att hitta på ändå. Tog först vägen mot Björnebo, genade över ängarna in i skogen. Attans vad spår vi såg efter vildsvin !!! Vet inte riktigt om jag vill ha dem här runt knuten. Inte mycket till sol i skogen heller så vi passerade ganska snabbt.


                       Fortsatte vidare genom kohagen ner mot grustaget. Där blev det ett flertal stopp utmed vägen.  Linjetag efter mattes vantar, leta upp nergrävda kottar, konditionspass i backe (matte hade helt klart jobbigast) Fortsatt träning av rallylydnadsskyltarna. Nu med lite bättre plats och Millie fick till det riktigt bra !! och sen en massa bus och lek förstås.

Nu under kvällen har termometern återigen krupit ner mot minus 10 strecket. Jo det är fortfarande vintern fast dagen bjöd på strålande sol, takdropp och ljust till långt fram på eftermiddagen.


                
Lördag

Ingen apporteringsträning idag pga snö och diverse annat. Tror vi hade samma tanke där Annelie och jag ;D Skönt att slippa ge sig iväg och kunna gå hemma och skrota en hel dag istället.


Lite pysslade vi med under dagen ändå.  Fick ju lite inspiration på rallylydnadsträningen i onsdag och insåg att vi både var lite ringrostiga och hade tappat en del under vårt långa uppehåll.
Tänkte dessutom för en gångs skull vara lite strukturerad för att få bättre ordning på det hela. Alla skyltar till rallylydnaden finns på SKK:s hemsida så nu har vi börjat gå igenom skyltarna i nybörjarklass för att veta var vi står på riktigt och inte var jag TROR vi står.


Sagt och gjort började vi från början störningsfritt inomhus.  Liiiite trångt men vi jobbade med de första enklaste skyltarna som är helt om, svängar 90 grader, svängar 270 grader och svängar 360 grader, alltihop både åt höger och vänster.
Både Millie och Ebba kan ju det här bra redan men jag upptäckte att Millie gärna, i alla svängar åt vänster, liksom halvsitter sig runt. Jobbade på det så det blev bättre och till viss del bidrog nog det trånga utrymmet. Får se till att ta det utomhus oxå.
Sen får / ska man ju även gärna prata med hunden och får ha både handtecken och dubbelkommando så jag får klura lite på vilka rutiner vi ska ha i svängarna så det blir lättare för oss.                                        Ebbas tur medan Millie håller koll från sängen. :D
                                              Millies tur medan Ebba håller koll från fåtöljen. :DSen är Andreas hemma över helgen och då blir det riktigt, riktigt roligt när man går på promenad, tycker Millie. :D  Andreas brukar nämligen pilla med kottar och pinnar kasta, gömma och annat roligt. Dessutom hade bollkastaren fått följa med.                         Andreas har en liten tallkotte i handen och det är roliga grejer enligt Millie ;D                                                    Kastade pinnar är oxå roliga :D                     
                                                                  Stoooora pinnar !!!!!

                   När bollkastaren kom fram ville även Ebba, som mest letat sork, vara med.               Sen blev det god mat och kladdkakebak så jag tror alla var nöjda med dagen !!!Rallylydnad

Ikväll var det dags för samträning med Söderköpings Rallygäng. :D  Första gången för oss "på riktigt" och jag skulle ha med mig bana. 
Idag blev vi 7 förare och 10 hundar med oss. Sen dök även Annelie upp för att träna lite fotografering i ridhus inför söndagens Open Show i Linköping.

Hundarna var lite uppe i varv och det märktes att vi inte är ute så mycket och tränar bland folk numera och definitivt inte i ridhus. Tog ut hundarna en och en och Ebba blev först. 

Kan man säga att det blivit bättre fast det var sämre ?!?!?!  ;D  Då allt var nytt och spännande stressa hon upp sig lite för mycket och var okoncentrerad och ofokuserad. Trots det klarade hon av att ha huvudet med och vara tyst !!! Så ja, det hade blivit bättre fast det var sämre !!!  Stort intresse för hästskit var det idag så det blev lite nosigt.  Vi hade tappat en hel del i momenten och hade ett ganska uselt fotgående. Hur mycket som berodde på stress och situationen eller att vi tappat i momenten vet jag inte men det kändes mest som att den största svårighet var att klara av att hålla fokus. Tror vi behöver komma ut mer bland folk !!!!!

Kameran var med och jag försökte mig på lite fotografering men det blev inget vidare i ridhus.


            
                                           Klart för start !!


Jag hade satt ihop en ganska enkel nybörjarbana  då vi inte kan det här med rallylydnad så bra ännu, varken då det gäller skyltar, banor eller utförande.  För Ebbas del räckte det gott och väl för vad hon klarade av idag, men roligt var det.
Sen fick Millie komma ut. Supertaggad och jätteglad blir det gärna fort, fel och allt på en gång. Men när hon koncentrerar sig blir det jättebra. Liiite ringrostiga men det mesta av lydnaden satt där. Känns som vi ganska snabbt kan jobba oss tillbaka där vi varit tidigare. Millie påverkas dessutom inte särskilt mycket av miljön och allt runtomkring som Ebba gör.


   
                            Taktiksnack eller ?????? Hundarna har i alla fall fullt fokus :D                                          Sarah belönar Pippi för ett fint läggande.


Efter träning tog vi en kort promenad tillsammans med Annelie och grabbarna innan vi åkte hem. Så skönt att passa på att få en kvällstur i lyse.
Nu ska försöka få till lite träning tills det är dags igen om 14 dagar. Ska se om jag lyckas få till en banskiss att lägga in oxå.Skogspromenad

Idag bestämde vi oss för en tur till skogen på  lunchrundan.  Lite snö har vi fått, inte mycket men i alla fall så det täcker och kameran fick följa med.
Först hamnade vi förstås  uppe vid bordet (som fick ett eget inlägg) Annars ger vi oss helst ut "off road" Det blir liksom mycket roligare så. :D                                                                  Finaste Tjejerna !!!                                          Liiiiite risigare blev det när vi kom "Off-road"..........                                             ................. men MYCKET roligare !!!!  ;D
                                                           Sisten är en rutten sill !!!!!!!!!!                                                           Millie på språng !! :D                                                       Här kommer Ebba !!!! :D   Den här bilden blev inget vidare men den visar precis hur det brukar vara när vi kommer fram till      nå't  spännande. Millie ska högst upp och kolla läget medan Ebba alltid gräver ner sig under. ;D                                                    Millie högst upp på godisstenar........                                          .............  och Ebba under stenar. :D


         
                                               Men ska Matte ta kort kan båda hålla sig där uppe !!!!Bordet

Uppe i "våran" skog finns det en liten rastplats med bord och bänk.  Har ingen aning om var det kommer ifrån egentligen. Vad jag vet har den funnits där "alltid".  Här brukar vi alltid stanna en stund och hitta på roliga saker, träna eller kanske ta en fika därför har hundarna alltid bråttom hit.  Oftast springer de långt i förväg och sitter sen och väntar uppe på bordet när jag kommer.

För ganska länge sen försökte jag mig på att få hundarna att räcka "vacker tass" samtidigt medan jag tog kort. Sen utökade vi svårigheten till att "sitta fint".  Lite klurigt var det framförallt med timingen. ;D Men vi lyckades få till det.

Sen har vi inte försökt något mer på evigheter, säkert ett halvår eller mer. Visst kom hundarna ihåg precis vad vi höll på med även om Millie ibland försöker komma undan med att vara så söt hon kan medan hon gör så lite som möjligt för så stor belöning det går.  Ganska bra strategi om man frågar henne !!!! Men det funkade inte idag.


 
                                 Tass erbjöd båda direkt när det fanns belöning i sikte !! ;D
                       (de sitter faktiskt kvar uppe på bordet fast det inte riktigt syns på bilden)


         
                                                 Ebba kom ihåg och erbjöd själv även "sitt fint"


       
                             Nja räcker det verkligen inte med "vacker tass" ????? tycker Millie.                                                     Titta jag kan ju jättehögt !!!!!!!!!! 
                                          Ebba suckar : det kommer aldrig ge belöning !!!
                                                        Okej, Okej jag gör väl då !!!!!!!
Lång dag

Direkt när vi vaknade vid lunch tog vi en promenad runt grustaget tillsammans med Maria, Bella och Abbe.
Blev lite senare än planerat så när vi kom tillbaka fick hundarna hoppa direkt in i bilen för en tur till Linköping.


Hade i uppdrag att fota en söt liten hundkille.
Ebba fick även ställa upp som testhund vid hundmöte. Jättekul tyckte hon och skötte sig dessutom riktigt bra. ;D
En himla massa prat blev det oxå innan vi åkte med hem till Charlotte för en långpromenad med hennes hundar.
Blev ett par timmar runt Linköping där vi även hann visa och prova på den Rallylydnadsbana jag ska ha med mig till träningen på onsdag.

En riktig heldag blev det där vi var igång mellan 12.00 och 21.00. Vi somnade ganska snabbt allihop när vi kom hem.

Apportering

Lördag är, som oftast, lika med apporteringsträning. :D Idag bar det av till Händelö med Annelie , Gunilla och deras grabbar. Började med rastrunda och taktiksnack.

Svante blev först ut och därefter Ebba. För hennes del blev det först markeringar som avslutades med utlagt linjetag. Avstånd 50 m. Lite lätt i rumpan idag Fröken !

Vid första markeringen valde hon en liten böj på tillbakavägen. Uppfattade det som en tveksamhet att komma in till mig. Påminde att jag stod där med en liten harkling och hon avslutade fint.
Nästa tog hon samma väg tillbaka men hade ögonkontakt och ingen tveksamhet att komma in så jag stod helt tyst.
Därefter  tog hon exakt samma väg varje gång trots att den rakaste var som rena E4:an med en stig. Hmmmmm.......konstigt !!!  Vi klurade lite men blev väl inte klokare för det.  La på inkallningssignal direkt efter upptaget och avslutade i alla fall med en rak fin tillbakagång. :D men Matte tyckte allt det var lite märkligt.


Det blev även markeringar i sluttning. Uppför på vägen ut och lätt nedförslut på tillbaka vägen. Det gav inte alls den effekt jag förväntat mig och ville ha men vi använde övningen till att få raka återgångar så det blev ändå bra. :DDärefter fick Millie och Martin komma ut och köra ihop. Först samma övning som Ebba. NÖJD ! Millie varvar upp sig och är lite lätt i rumpan men väntar bra när Martin jobbar när de kör varannan gång.

Därefter i stort sett samma övning men klurigare terräng och nedslagsplats som Martin fick göra medan Millie tittade på. Sen fick Millie göra annat för att sen köra den övningen sist.

Först blev det hörselmarkeringar där Gunilla gick bakom en kulle. Allt Millie hörde var att Gunilla Purrade och dunsen från dummyn. MYCKET nöjd med den övningen !!!!
Sen en övning med Gunilla som synlig kastare där dummyn landade bakom grenverket till ett nedfallet träd. Bra markering och Millie tog ingen omväg varken ut eller in.
Därefter likadant med Gunilla dold.

Avslutningsvis fick Millie den övningen Martin gjort när hon tittade på. 3 markeringar och 2 linjetag med samma nedslagsplats. Felskick av mig på första linjetaget men annars bra jobb.


Sen fika och en massa babbel innan Gunilla och jag tog en promenad där hundarna fick busa av sig.  Riktigt, riktigt trötta hundar hade jag med mig hem. De sov gott medan Simon och jag åkte in till yngsta dottern och blev bjudna på middag. :D

Specialsök

Ledig dag och bilen skulle få komma till Farbror bildoktorn för att få nya bromsar.  7 km dit så Tjejerna fick hänga med i bilen så fick vi en härlig promenad hem.

Kl. 13.00 hade vi bestämt att Maria skulle komma med Bella och leta Marijuana i våra uthus (inte den äkta varan då utan bomullspads indränkta med kemisk doft) Så innan vi åkte och lämnade bilen la jag ut 3 "gömmor". En hos kaninerna där jag ångrade mig två gånger innan jag bestämde mig och därmed lämnade doft på fler ställen än det rätta. Sen två i boden bredvid där ena bomullspadsen var nerstoppad i en tom kattmatstetra.

Sååå himla roligt och intressant det är att se Bella och Maria leta fram detta !!!! Kanonbra jobbat och alla tre ställena markerades tydligt och rätt. 

Synd att det är så dyrt att utbilda sig i specialsök men kanske med någon hund i framtiden att möjligheten dyker upp.

På kvällen hämtades bilen hem igen. Nästan som ny !! ;D

Utan bil


        


Trots att jag troligtvis inte skulle åkt någonstans om bilen fungerat, kan jag inte låta bli att känna mig lite strandsatt när jag är tvungen att hålla mig hemma.


Då är det trevligt med besök !!!  Min bästa vän Katarina och lilla Musse dök upp på eftermiddagen och höll oss sällskap.  Blev en promenad runt grustaget i regnet med hundarna.  Vädret gjorde att kameran fick stanna hemma men oj vad söt han, Musse !!
Vi hade inte bråttom så det tog lite längre tid än vanligt. ;D  När vi kom hem blev det ytterligare ett par timmars babbel och fika. Trevligt !!


Dessutom fixade Katarina hem ögonsalva åt mig när jag är utan bil.  Stort tack för det !! Millie verkar ha ögoninfektion på gång.  Det händer någon gång då och då men ger jag bara Noviform direkt brukar vi klara oss undan veterinärbesök.  Skönt att slippa vänta till fredag då jag tidigast kan ta mig till stan själv.

Söndag


           


Söndagar brukar ofta vara slappardagar här hos oss.  En tur ner till sjön blev det i alla fall.  Grannen kom och knackade på och undrade om jag och hundarna kunde följa med ner till sjön då en av hans hundar försvunnit i skogen när de var nere och åkte skridskor. (Jag som har isfobi skulle aldrig för mitt liv ge mig ut när isen är knappt mer än 10 cm tjock !!! Hua ) nästan två timmar sen han försvann så vi följde med ner i bilen, men när vi kom dit låg det minsann någon där och väntade på Husse !!! Skönt !! Lite nervöst då det rör sig en del vildsvin där.


De tog bilen och åkte hem medan jag och tjejerna hade en skön promenad utmed vattnet och sen gick hem. Så fick vi ett par timmars promenad även på vår slappardag ;D


Apportering


Idag blev det apporteringsträning här hemma i Gårdeby. :D  Bilen krånglar och jag har fått tillsägelse att bara använda den till jobbet fram till torsdag nästa vecka när den har fått tid till bildoktorn.

Annelie och grabbarna dök upp så vi fick lite träningssällskap. :D Hittade en "ny" skog så vi slapp jägare. Dessutom kul och nyttigt med nya platser.


Gick runt och bekanta oss med stället och tog en fika innan vi satte igång träningen.  Theo som inte skulle köra apportering idag fick istället annan träning när jag skulle försöka hjälpa till med en uppställd bild. ;D Hoppas det blev nå't som gick att använda för lätt är det inte (och inte bättre ute i skogen).


Sen fick Ebba börja själva träningen, först två enkelmarkeringar till samma plats så vi fick en känd punkt. Därefter ett dolt linjetag till samma plats som funkade kanonbra (Ebba har haft lite svårt för det tidigare) Provade ytterligare ett dolt linjetag på samma plats utan problem. 
                                            Theo tränade annat än apportering idag. :D


Till Ebba ville jag även ha några längre markeringar. Vi bytte plats och först funderade jag på dubbelmarkering men valde istället några enkelmarkeringar som gick jättebra så det var nog rätt val.

När vi var klara tog vi en promenad till bilen så Millie och Martin fick träna medan de andra väntade där. 
                                                 Värmde upp med en pinne ;D


Millie och Martin fick lite andra övningar. Annelie och jag ställde oss på varsitt håll och kastade markeringar åt varandra växelvis. Bröt av med några utlagda linjetag emellanåt oxå. Nöjd med Millie (möjligtvis var hon aaaningens lätt i rumpan idag). Annelie klurade även till det genom att ge henne en hörselmarkering.  Svårt sa Millie som visserligen har näsan på till viss del men gärna använder ögonen mer. Dessutom hade den landat lite taskigt där det var vatten. 
Millie kämpade på men till slut fick Martin (som sett den från sitt håll) hämta in den. Även han hade svårt att känna den trots att han hade bättre koll.
Millie fick några till i det området då gick det bra men det här med hörselmarkeringar ska vi träna mer på.


Testade även Annelies "flärpdummy" på en lite längre markering. Helt klart mycket mer lättmarkerad.
På slutet hade jag kastat flera dummy på samma ställe till Martin när den sista låg kvar gick Millie och jag bort till Annelie så Millie skulle få ta den som ett linjetag.  Vet inte om hon ville ha det rätta minnesbilden, i alla fall sprang hon först dit vi stått och sen därifrån ut där hon sett dummy kastas.  Inte riktigt så det var tänkt men lite intressant att se hur hon löste det. Kanske var det lättare att komma från "rätt håll" så som hennes minnesbild såg ut.


När vi var klara avslutade vi med en fika vid bilen innan vi åkte hemåt. Tror allihop var nöjda med dagen och uppgifterna.


    Nu har vi ätit smörgåstårta och kladdkaka med vispgrädde väntar då sonen har födelsedag idag !!!!!!


Knut
Tjugondag knut åkte julen ut !!!  Senast Trettonhelgen brukar jag annars ha tröttnat på julen.  Bara en gång tidigare har vi haft en gran som nästan inte barrat alls men idag åkte den ändå ut...... ett och annat barr blev det visst oxå när den skulle pressas ut genom hallen och ytterdörren.     
                                             Avklädd och färdig att kastas ut.
                                      Den delen är Millie inte särskilt intresserad av......
                   Däremot försöker hon se till att det blir lite barr kvar när jag ska sopa hallen !! ;D
                  Ebba tycker det är lite läskigt med granar och grejer som ska hit och dit
                               att hon inte vet om hon ska hålla sig ute eller inne.  :D

Bollek

Efter gårdagens spöregn och leriga hundar var det idag soligt och fruset på backen. Blåsigt visserligen men vi bestämde oss för en sväng till skogen för att bara leka.


Pratade med Gunilla sist om det här att leka med hundarna, och då inte bara som belöning, utan leka utan någon anledning alls mer än att ha roligt och få fysträning på köpet.
Vet att jag är dålig på det här med lek. Aktiverar oss med roliga saker gör vi nästan alltid men lek....njae det är det nog inte riktigt.

Så idag tog vi med bollkastaren till skogen och lekte !!  I två timmar kastade vi bollar, gömde bollar, letade upp borttappade bollar, norpade Mattes mössa och blev jagade av Matte, tuggade pinnar, hittade kottar, lekte med mera bollar, överrumplades av snöstorm och hade sååååå roligt !!!!!BesökIdag dök Annelie och grabbarna upp för en härlig promenad i eftermiddagssolen. :D Begav oss över fälten ner mot sjön så vi fick vara så mycket som möjligt i solen.

Vi kom inte så långt på två timmar då Annelie och jag inte riktigt håller samma tempo som hundarna ! ;D men jag tror alla var lika nöjda.  Grabbarna blir ju lite smått tossiga att träffa tjejerna medan jag tror tjejerna mest blir smått tossiga av att träffa Annelie.                                                    Två som blev glada att se varandra.


     
                                    T.o.m. Millie kunde tänka sig att vara lite med Lilleman.
                          Mer spring och bus, eller kanske snarare "grabbar ska hållas kort" !! ;D
                                                                Millie tar täten.     
         Den här brunnen blev ordentligt utskälld av Theo men Millie visade att den inte alls är farlig !
                                                               Millie på språng !!!     
                          Sen gällde det ju att hålla koll på alla stenar som dök upp oxå. ;)
                               Funderade på om det kanske inte är en liten gris Annelie köpt !?!?!?!
                                       Vadå ???? Skitsnack, jag är en riktigt äkta golden !!!!!!!
                                                 Hmmm, vad har han för sig nu då ????En skön, härlig promenad fick vi så här mitt i veckan !! Lite svårt med kameran trots det fina vädret. Det mesta blev väldigt "goldengult" av någon anledning och kameran valde Millie hellre än Ebba idag.        
                                                                 Mattes finaste !!! :DBläää

Fy och blääää !!!!!!! Idag hittade jag en fet fästing på Ebbas framben (hur kan jag ha missat den).  Kan de inte hålla sig borta åtminstone över vintern !!!!!!!!!!!!!

Trav

När Millie är kopplad går hon oftast passgång, däremot i stort sett aldrig när hon går lös. Hon har ganska vägvinnande trav som passar bäst när man cyklar (eller går lös då).

Ebba har ett kortare steg och håller sig till trav nästan oavsett vilken takt vi håller. Går det lite fortare (som på cykel) kan hon ta till galopp.

För ett par månader sedan bestämde jag mig för att jag ville minska på Millies passgång när hon går i koppel. Vilket innebar att vi fick ändra både takt och gångstil lite på promenaderna. Minst 50% av tiden i koppel skulle vara trav.  Nu klarade vi redan från början att hålla det med råge men vi håller kvar det kriteriet.

Idag tog vi milrundan och lyckades hålla trav gott och väl 95% av vägen. :D Matte får traska på lite raskare än vanligt men Millie har oxå fått lättare att behålla traven även när takten varierar.

Apportering


                 Idag åkte vi ner till Gryt för lite apporteringträning tillsammans med Gunilla och Svante. Kanonfina träningsmarker alldeles inpå knuten vid deras sommarstuga !! 


Hade präntat ner lite förslag på övningar med olika stationer. Gunilla köpte planen rakt av ;D så efter lite genomgång av upplägget satte vi igång.  Gillar att lägga upp träningen stationsvis. Det blir varierat och roligt, man hinner mycket och får lite naturliga små pausar mellan varje ställe vilket passar oss perfekt.


Nu körde vi inte riktigt hela planeringen, dagen blev lång ändå. 

Första stationen var fokus på snabba upptag. 3 dummy utlagda på stigen ca 10 m bort och Gunilla med 3 dummy på stigen 10 m bort åt andra hållet.
Först nedsläpp av en dummy hos Gunilla som hämtades sedan helt om och hämta en dummy i högen. Helt om och nedsläpp hos Gunilla osv. tills alla 6 dummyna var inne. Avslutningsvis några lite längre (ca 30m tror jag) markeringar in i skogen. Ebba började, därefter Svante och sist Millie.


Andra stationen blev ett sök med tennisbollar. 12 bollar lades ut på ett mindre område (gissar på 30m brett x 20 m djupt ca) Hundarna fick varva att hämta varsinn tills bollarna var slut.


Tredje stationen  Nu kom vi ut på en gammal vall med högt gräs. Gunilla ställde sig uppe i en slänt där skogen började och det blev långa markeringar över fältet.  Svårmarkerat då det var dåligt med referenspunkter och hundarna tappade siktet en bit på mitten i det höga gräset.  Alla jobbade dock på bra och löste sina uppgifter men det här ska vi lägga lite mer fokus på och träna vidare.


Nu tyckte vi det var dags för fikapaus innan vi körde andra halvan av planeringen. :D  När vi ändå var så nära stugan lyxade vi till det och tog fika inne i värmen. Blev en skön paus för allihop innan vi körde igång igen.
Efter fikat tog vi en liten fotosession nere på vallen då vi bestämt oss för att inte fota något under själva träningen. Lite bilder är ju alltid kul.  Tyvärr var ljuset inte det bästa trots att vi var ute på öppen mark :(


                           
                                                                     Svante stilla.........


 
                                                               .......... och i full fart !!
                        
                                                                         Ebban.............
   
                                           .......... är av någon anledning svårast att få med på bild ;D
  
                                                          Millie samlar ihop dummysar.


                       
                                                                      En till !!! :D


Fjärde stationen   Nu var det dags för linjetagsträning. Ebba gjorde jag synliga utlägg till. Gunilla la ut "kl.9 - kl.12-kl.3" medan vi vände runt på stället och tittade på. Därefter hämtning i samma ordning som de lagts ut. Inga som helst problem. Samma utlägg igen men nu fick hämta Ebba "kl. 12" först sen "kl. 3" och sist "kl. 9" Inga problem det heller.
Millie fick börja med samma övning som Ebba men sen klurade vi till det och la "kl.9-kl.11-kl.12" de två sista kom VÄLDIGT nära varandra. Gunilla stod kvar vid den sista ifall Millie skulle "tänka fel" vilket hon oxå gjorde först. ;D Ville helst ta 12:an när jag skickade till 11:an men Gunilla bara plockade upp den och vi gjorde om. Då blev det rätt !!!  Mycket nöjd med båda tjejerna på den här stationen. Nöjd med ALLA övningar idag förresten men lite extra nöjd här. :D


Femte stationen  Här blev markering med dolt linjetag på samma plats.  Här kom det ett par skränande korpar och störde så Ebba fick lite svårt med koncentrationen. (att det ska vara så himla spännande när det kraxar uppe i luften) Vi väntade tills de försvunnit och Ebba löste sin uppgift.
Alla började bli trötta så här i slutet av dagen. Det märktes inte direkt på arbetet men Ebba tyckte det blev jobbigt att vänta på sin tur och blev lite skällig mot slutet. Blev nyttig träning och löste sig det med !!!                      Nöjda med dagen gick vi in i stugvärme, tände en brasa och Gunilla bjöd på våfflor med sylt och grädde MUMS !!!  Vi blev kvar länge medan mörkret la sig ute. Hundarna somnade och vi babblade ;D  Tack för en härlig dag !!

6 januari


Dagens meny :   Vegetarisk Gulasch med nybakad pain riche. Smakade inte alls dumt !!!                                  Morotskakan sparas dock ( bortsett från ett liiiitet smakprov )
                                              till morgondagens fika ute i träningsskogen :DÅret 2011 (första hälften)

Då har 2012 redan tickat igång och jag har försökt mig på en sammanfattning av året som gått.
Alltid roligt att blicka tillbaka och minnas alla härliga, roliga och spännande stunder.
Men attans vilken tid det tar att få allt på pränt !!!! Speciellt om man som jag vill ha en
massa bilder med ;D
Nu är första 6 månaderna klara, resten få komma vartefter när jag tar mig tiden
att sitta vid datorn. Så här är det vårt 2011 !!
Kung Bore höll oss i ett järngrepp även denna vinter. Vilket innebar konditions-
träning för både Matte och hundar i all snö.  Många utflykter blev det både till fots
och på skidor. Både ensamma och i sällskap med goda vänner.  Ett antal
vandringar runt Ågelsjön men även här hemma gjordes. En del apportering
blev av trots all snö och månaden avslutades med vänstervarv och Open Show
i Linköping för Ebba och mig
Vintern håller sig kvar även om våren gjorde ett litet tappert försök i mitten av månaden.
Vi går Tävlingslydnadskurser för Ingela och tränar på både ute, inne och i ridhus (skönt när
snöstormen ven runt knutarna)
Fortfarande många och långa promenader i snön och ett och annat apporterings-
tillfälle.  Mot slutet av månaden bär det av till Växjö för att fira dotterns födelsedag.Vintern hänger sig kvar men våren pockar mer och mer på uppmärksamhet.
Månaden börjar med lydnadsträningstävling i Fyllingarum. Ebba startar klass I
och Millie provar klass II med ett 1:a pris som resultat.
Apporteringsträningen går oxå vidare liksom alla våra promenader och utflykter.
Mot slutet slutet av månaden dyker det upp en ny bekantskap när Lilla Musse
flyttar in hos min bästa vän.

Våren kommer med buller och bång !!!!! Badsäsongen sätter igång redan den 2 april.
Vi fortsätter kursa i tävlingslydnad och ägnar oss åt en hel del apportering.
Vår älskade Rufus drabbas hastigt av en aggressiv lunginflammation och lämnar oss
den 7 april.
Påskhelgen startar grillsäsongen och bloggen "Goldengodis" ser dagens ljus efter
att gamla bloggen försvunnit ut någonstans i cyberrymden tillsammans med BlogTown.
Värmebölja drabbar oss. (tur det finns vattenkar i kohagen till sjön).
Goldenklubben förlägger en samträning här i Gårdeby och vi blir ett lagom gäng.
I slutet av månaden drar vi igång viltspårsträningen och börjar en kurs i Rallylydnad
hos Monica på "mms-coaching" i Östra Ryd.
En himla massa viltspårande blev det under månaden !!! Vilket sedan resulterade i
en av årets absoluta höjdpunkter : När Millie och jag deltog i uttagningen till viltspårs SM.
Nu resulterade det, tack och lov, inte till att vi kvalificerade oss men Millie gjorde en av
sina absolut bästa insatser i spårskogen och jag lärde mig mer än jag någonsin gjort tidigare.
En fantastiskt dag på alla sätt !!!!
Ebba och jag jobbade hårt med lydnaden för att äntligen försöka få till ett Lp I. Två tävlingar
gav dock endast 146p och 2:a pris på båda.
En annan av årets höjdpunkter gick oxå av stapeln, nämligen Combines årliga kennelträff.
En massa trevliga människor och en massa trevliga hundar.


Sommaren är här och månaden startar upp med att Millie och jag debuterar i
lydnadsklass II på tävlingsplan. Vi nollar två moment men jag är kanonnöjd med övriga poäng
Slutresultatet blev dock ganska uselt och vi slutade på 117,5 p och en 4:e plats.
Vi tränar apportering, badar och åker på utflykter.
Yngste sonen tar studenten.


Fortsättning följer .............                                                                                                           

Bra start

År 2012 har sparkat igång riktigt bra !!!!  Igår tog vi en långpromenad ner till sjön tillsammans med grannen Maria och hennes labbar Bella och Abbe.  MYCKET prat men även lite träning då jag ändå bar med mig tre dummysar i handen. ;D  Blev ett par långa markeringar var för Millie och Ebba som båda fixade bra.  Lägger en del fokus på att Ebba ska skynda sig tillbaka. Liiite triggad blir hon och då är det gränsfall att hon tjuvar men när jag får den effekten jag vill och hon annars har mycket bra stadga får det vara så.


Även idag stod det hundträning på schemat. :D  Johanna och Majken är hemma i Sverige över julen och dem ville vi ju sååååå gärna träffa innan de vände tillbaka till Norge igen !!!!!


       


Kl. 10.00 hämtade vi upp dem för vidare färd mot Klinga där även Annelie med grabbar mötte upp.  Först en runda med hundarna, fika och lite babbel innan det var dags för lite apportering.                                                        Mycket att nosa på !!!! ;D                                                          Millie hittade en fin pinne............                                                 ..........  som var jättegod !!!!Vi tog ut hundarna en och en och Ebba blev först ut.  Några markeringar och osynligt linjetag på känd plats. Hon löste uppgiften bra men jag kunde gjort ett bättre upplägg så lite missnöjd med mig själv är jag allt.


Därefter var det Millies tur.  Passade på att köra med två kastare när jag hade chansen.  Blev ett par lite längre markeringar sedan kastade Johanna en dummy och Annelie en. Johannas dummy skulle hämtas först och medan sedan Annelies hämtades la Johanna ut ett dolt linjetag.  MYCKET nöjd med Millie idag. Vi jobbar mycket med att hon ska lyssna på mig och inte köra fullt ös för egen maskin. Funkar jättebra. :D


Sen väntade mina tjejer i bilen medan jag kastade åt först Majken och sedan Martin.  Tyvärr hann vi inte mer då Johanna hade tåget till Norge att passa men superkul att hinna ses några timmar i alla fall.
Trots att vi hade soligt väder tyckte kameran inte alls att det var tillräckligt ljust inne bland träden så fotandet blev det inte mycket med :(  lägger ändå in några bilder som jag tyckte blev häftiga trots usel kvalite.                                                          Ebba hämtar en markering.                                                 En till........... lite rishögar här och var ;D                                                   Jodå, Ebban kan skynda sig tillbaka!!!!! :D                                            Majken plockar upp en markering i farten.                                            Majken är oxå bra på att skynda sig tillbaka. ;)


RSS 2.0