Operation

 
            
 
 
Idag var det dags för operation av Millies tass/tå.  Lämnade av henne i Norsholm 7.45 på morgonen.
Kan säga att jag var rätt så nervös. Arne Adolfsson skulle operera och jag har stort förtroende för honom men ändå virvlade tusen tankar i huvudet medan jag väntade på att telefonen skulle ringa och allt vara klart.
 
Redan 12.30 ringde Arne och straxt efter åkte vi och hämtade henne.
Operationen hade gått bra men tyvärr var skada allvarligare än rtg. visade. :(  Yttre böjsena hade inte akut gått rakt av utan visade sig vara degenererad (ev. pga ålder, rasbetingat eller allmänt försvagad) vilket innebar att den liksom var "fransig" (ungefär som en pensel i ändarna) det var bara sista "tåten" som brast vid olyckstillfället. Detta gjorde den svår att fästa ihop igen och troligtvis kommer den inte bli bra. Nu ska hon kunna klara sig bra även om den inte blir återställd. Eftersom den inre böjsenan är intakt ska hon klara sig med den.
 
Ligamentet på sidan om tån som oxå gått av var dock en akut skada till följd av att senan brast. Här var det enligt Arne mer angeläget att det hela blir bra av operationen för att inte ge bestående problem.
Nu väntar en lång konvalecsens men vi kämpar på och hoppas på det bästa.
 
 
                                  
                                                      Opererade tån med 7 stygn.
                                          (hmm.....rakade tassar är inte speciellt snygga)
 

I väntan på .............

 
 
 
 
Då väntar vi på operation som blir av den 26/7.  Liiite långtråkigt men Millie finner sig över förväntan i korta kissepromenader till postlådan och tillbaka.
 
Idag följde vi med Annelie och grabbarna till Rolandssjön för att få lite roligt avbrott. Så länge vi håller oss på samma plats och inte går några långa sträckor kan ju Millie vara med. Kul när det händer nå't och få se lite annat.
Att Millie sen gärna hade badat och busat som de andra är en annan sak. ;D men som sagt hon finner sig väldigt väl i situationen och är glad att bara få följa med.
 
 
 
                                         Vissa fick i alla fall bada och ha roligt !!!
 
 
 
                                         Liiiite orättvist var det för Millie hade oxå gärna hoppat i.
 
 
 
                                          Hjälpte inte ens att försöka flörta lite............. ;D
 
 
Lite blåbärsplockning blev det oxå innan vi åkte hem som räckte till en blåbärspaj innan dagen var slut. :D
 
 
     
 
 

Veterinärbesök

                      
 
 
Tänk vad bra det är med Facebook ibland !! Förstod ju iof själv att Millies tå inte såg bra ut men när vi kom hem igår la jag ut "tåbilden" på fb och fick en massa svar från de som råkat ut för samma sak.
Troligtvis en senskada som omgående behövde kollas upp av veterinär. :(  Inte så roliga kommentarer som pratade om operation och lång konvalescent m.m. men nu visste vi vad vi hade att vänta oss.
 
 
Fick komma till Norsholms djursjukhus idag på eftermiddagen.  Rtg visade mycket riktigt en senskada samt ett avslitet ligament.  Operation om en vecka och bandagering, korta koppelpromenader och vila fram till dess. Insatt på Rimadyl och även börja äta Seraquin.
 
 
 
                                          Varierar outfiten lite i väntan på operation :D
 
 

Olycksdag

 
 
 
 
Idag var det planerat en heldag med apporteringsträning i Sörsjön. Först var vi ett gäng som samlades kl 11.00.
Annelie med båda grabbarna, Camilla med Kina, Yvonne med Spike och jag själv med Millie och Ebba. Även Rebecca hängde på så vi var gott om kastare i skogen idag. ;D
 
Hundarna fick köra en och en eller två och två med ungefär samma övningar. Enkelmarkeringar med tre kastare samt linjetag. Inte speciellt långa avstånd och ganska lättsprungen terräng (mest mossa och blåbärsris)
 
Ebba körde först själv och sedan även ihop med Spike på slutet innan de skulle åka hem. Inga konstigheter utan hon gjorde vad hon skulle.
Millie fick komma ut tillsammans med Theo. Inga konstigheter där heller hon sprang på samma markeringar som de andra. Lite ivrig iväg när hon körde i par med Theo. Inga knallningar men lite hög fart ut märkte i alla fall inga konstigheter.
 
Efter ett par timmar blev det fika och därefter troppade vårt sällskap av en efter en. Annelie och jag stannade kvar för ett eftermiddagspass tillsammans med Annette med sina Tjejer, Sofia med Potter och Angelica med Thorsten.
Medan vi väntade fixade vi Annelies båt och lät hundarna röra lite på sig. Vid 16-tiden körde vi igång igen. Nu hade det börjat regna rejält !!!! Jag var kastare och rodde båten medan Millie och Ebba mest fick vara i bilen och bara komma ut och rasta sig lite och vara med något kort och träna passivitet.
 
Inte förrän framåt 19.30, när det var dags att åka hem upptäckte jag att Millie var halt och hade en tå som såg alldeles konstig ut :(
Har ingen aning om vad som hade hänt mer än att hon möjligen snubblat eller trampat snett när hon hade lite bråttom vid första träningspasset.  Ingen kul avslutning alls på en riktig heldag i skogen !!!
 
 
           
                                           Så här spretade mittån ut när vi kom hem. :(
 
 

Drömgruvan

 
         
 
 
Så var det lördag igen. :D  Även den här lördagen ville Camilla med Kina hänga på och vi drog iväg till drömgruvan.
Av och till regn men ganska "tungt" i luften så regnkläderna åkte lite av och på.  Har inte full koll på vilken ordning vi körde hundarna så här efteråt men en hund åt gången i alla fall.
 
Ebba fick jobba vidare med linjetag.  Skickade "tomt" och direkt hon startat rakt med full fokus framåt kom dummyn som belöning och även dolda utlägg. Allra sist skickade jag bakåt där jag ställt en dummy när vi gick ut. Här närmade vi oss i koppel tills hon fick dragning´. Vände om till utgångspunkten och skickade vilket blev kanonbra avslut.
 
 
                       
                                               Linjetag, linjetag, linjetag...........
 
 
                
                                               .......... så man blir galen !!!! ;D
 
 
 
 
             
 
 
 
 
För Millies del blev det lite klurigare övningar. Här fortsätter vi med mycket fokus på stadga, lyssna på Matte och vara dirigerbar. Bra när vi är flera så man kan ha två kastare.
Camilla gick och ställde sig nästan längst bort på vägen medan Annelie gick vid sidan av vägen inne i skogen.
 
Först blev det markering av Annelie inne i skogen som fick hämtas. Därefter fortsatte Millie och jag vägen fram förbi en krök (nu blev Camilla synlig) Vi stannade och fick en ny markering av Annelie inne i skogen som INTE fick hämtas. Därefter vände vi om på vägen och ställde upp oss och fick en markering av Camilla.
 
Sen fortsatte vi vägen fram en bit medan Annelie gjorde samma sak inne i skogen tills vi sammanlagt fått tre markeringar i skogen som inte fått hämtas och tre markeringar av Camilla på vägen (som fått hämtas)
Sen vände vi om och gick vägen tillbaka och hämtade in de kvarliggande markeringarna med linjetag/minnesmarkering.
 
Terrängen visade sig vara besvärligare än vi trodde och Millie blev ganska flåsig och varm men jag tyckte ändå hon gjorde ett toppenjobb !!!
 
 
                
                                                   Camilla redo i skogen. :D
 
 
                                     Redo för en markering in i skogen (som inte ska få hämtas)
 
 
                                    Besvärligare terräng än vi trodde, men det gick ju bra ändå. :D
 
 
 
 
                   
                                     Matte hade lättare att vända runt än hunden !!
 
 
                   
                                                  "Menar du så här Matte" ?!?!?!
 
 
                                 Markering av Camilla på vägen (som fick hämtas varje gång)
 
 
 
 
Efter avslutat arbete blev det vila och välbehövligt fika innan vi åkte vidare och flyttade oss lite längre bort vid vattnet.
Alla fick ett svalkande barn och de flesta fick även komma ut och jobba på vatten (utom Theo och Millie som bara fick simma och svalka sig.
Ebba fick även ett avslutande linjetag ner mot kalhygget innan det blev mera fika och en massa babbel. Det blev sent fram på eftermiddagen innan vi vände hemåt ganska rejält trötta och nöjda med dagen !!!
 
 
 
 
                     
 
 
 

Gårdeby

 
 
 
 
Onsdag och dags för "mitt-i-veckan"-träning.  Det har flyttats på kvigor här hemma vilket gjorde att det blev ledigt på bra träningsmark.
Bestämde att vi skulle passa på att utnyttja tillfället så på eftermiddagen dök Annelie och grabbarna upp.
 
 
Grabbarna hade spring i benen och vi hade sovit hela förmiddagen så innan vi satte igång blev det en rejäl rastpromenad ner till Lindängen så hundarna fick rusa av sig ordentligt och ta ett svalkande bad i sjön.
 
 
 
 
            
 
 
 
Idag körde vi äldsta först för en gång skull och Millie och Martin fick starta. Körde båda samtidigt vilket ger bra träning på att vänta på sin tur samt att sitta tyst och stilla när det kastas till den andra.
Körde linjetags/markeringsövningen som vi kört några gånger nu där vi var uppställda mitt emot varandra. Ett utlagt Linjetag, markeringar en bit innan och avslutningsvis hämta det utlagda linjetaget. Mycket bra jobb av både Millie och Martin !!!  Blev inga kort tagna här eftersom vi båda förde hund och bara den som inte har hund  fotograferar.
Innan vi gick tillbaka till bilarna blev det markeringar över traktorvägen. Även nu stod vi mitt emot varandra och kastade.
 
 
Ebba och Theo var lite upprörda över att ha fått sitta i bilen och vänta så Annelie och bestämde oss för fika tills alla lugnade ner sig och vi kunde sätta igång och jobba igen.
 
 
                               Millie kopplar av vid fikat, nöjd med dagens arbete....
 
 
Ebba blev allra sist ut idag.  Trots ganska lång väntan var hon inte speciellt uppvarvad utan verkade ha huvudet med riktigt bra.
För hennes del blev det bara fokus på linjetag och att springa fler gånger till samma ställe även om man inte sett något läggas ut. Säger Matte "spring-rakt-ut" så finns det en dummy där att hämta.
Tror vi slarvat bort lite av den grund som funnits i linjetagsträningen men idag verkade vi hitta tillbaka till gamla formen igen.
 
 
                        
                                                 Äntligen var det dags för Ebba !! :D
 
 
           
                                                Linjetag, linjetag, linjetag....... ;D
 
 
                                                      ............. och roligt var det !!!
 
 
 
 
 
 
innan vi avslutade dagen och åkte hem blev det lite mer spring, bad och bus nere i grustaget.  Vilket hundarna var mycket nöjda med !!!  ...........och jag tror Mattarna var MYCKET nöjda med alla hundarna.
 
 
 
 
 
     
 
 
 
 
 

Jaaaa Lördag !!

 
 
 
 
Alltid lika roligt med lördag och att ge sig iväg på lördagsträning. :D  Idag hade även Camilla med Kina hört av sig och ville hänga på. Jättekul !!!! ....och nyttigt för hundarna med lite nya störningar.
 
Vet egentligen inte riktigt var vi höll till för det är Annelie som hittar i de där krokarna och visade vägen. Men vi har varit där tidigare så jag kände igen mig när vi kom fram.
Både skog och vatten om vi ville. Vi bestämde oss för att bara hålla till i skogen. Kände att hundarna inte nödvändigtvis behöver hoppa i vattnet så fort det finns en sjö i närheten.
 
 
 
 
 
 
Väl framme började vi med att reka lite och gå igenom upplägget. Sen körde vi som vanligt en hund i taget.
Även idag var Rebecca med så vi passade på att utnyttja att vi var gott om folk. :D
 
Det blev markeringar med tre kastare i solfjädersform.
1:an rakt fram, 2:an till vänster och 3:an till höger. Därefter nya markeringar i samma ordning som inte fick hämtas  ( för att träna stadgan och att lyssna på matte) De tre markeringarna hämtades sedan som minnesmarkeringar / linjetag i den ordning de kastats.
 
 
Ebba fick köra som nummer 2 och Millie sist som nummer 5.  Mycket nöjd med båda. Trots värmen verkar de ha piggnat till och gjorde riktigt bra jobb båda två. :D
 
 
 
 
                                                                   Bästa Ebban !!!!!
 
 
                                                         Millie var pigg i benen idag.
 
 
 
Riktigt, riktigt varmt, kvavt och klibbigt väder gjorde att vi fick omvärdera det där med badandet. För att inte riskera överhettning var det helt enkelt tvunget att låta alla (i alla fall de fyrbenta) svalka sig nere i sjön. Så efter att vi tvåbenta fått i oss välbehövlig fika och Annelies goda bullar gick vi ner till sjön.
 
Theo, Millie och Ebba, som skulle få ett pass till i skogen, fick doppa sig först och bara simma runt och ha det skönt.
Martin och Kina som däremot redan var klara i skogen, fick istället några markeringar i vattnet. Tror de var väldigt nöjda med det !! :D
 
 
Andra passet i skogen blev på en skogsväg och med samma övning som Theo fick i lördags. Theo blev först ut, Millie 2:a och Ebba sist.
 
 
                                    Trots avsvalkning nere i sjön gick det åt en hel del dricka.
 
 
 
 
Först utlägg av en dummy tillsammans med hunden ca 40-50 m ut. Därefter ställde sig kastaren ca 5-10 m innan och slängde markeringar alldeles intill / framför sig. Tre stycken där hund och förare backade och ökade avståndet mellan varje kast. Avslutningsvis skickade man på linjetag till den först utlagda dummyn.
Millie fick först stopp vid kastaren men löste uppgiften. På tillbakavägen la Annelie ut ytterligare en dummy på samma plats och då blev det rätt direkt. :D
 
 
Ebba jobbade på kanonbra och när det var dags för linjetaget blev det helt rätt !! Inga problem alls att ta sig förbi kastaren och platsen för markeringarna !!!! Även till henne ville jag att Annelie la ut ett linjetag till när hon var på väg till mig.  Här får Ebba lite problem att springa hela vägen ut. Hon blir lätt lite osäker när hon inte sett att det finns något därute...och den som fanns hade hon ju redan hämtat.
Egentligen skulle vi väl inte kört en till när den första blev så bra men jag tänker istället att det blev jättenyttig träning att gå ut fler gånger och lita på att det ligger nå't där när Matte säger det.  Ska träna vidare på det här att gå ut fler gånger och även fortsätta att befästa linjetag och linjetagstecken. 
Är i alla fall mycket, mycket nöjd med båda Tjejerna. Tror vi var väldigt nöjda allihop för alla hundarna löste sina uppgifter kanonbra.
 
 
 
 
                              
 
 
All fotografering turas vi om med. De som inte kör hund sköter fotograferandet så dagens fina bilder har Annelie och Camilla hjälpts åt att ta. Tusen tack för det !!
 
 

Onsdagsträning


 


Onsdagsträningarna verkar numera, precis som lördagsträningen, ha blivit ett stående inslag under veckan. :D
Faktiskt väldigt lagom att få till träning i helgen och sen kunna lägga till ett pass mitt i veckan.

Mycket fokus på apportering men jag är ju lite av en "periodare" och just nu är apporteringen roligast :D


Idag blev det Vhena sjön igen men på andra sidan där det går bra att träna med bilarna nära. Även idag blev den en hund i taget även om Tjejerna nu är färdiglöpta så det egentligen inte spelar någon roll.


Innan vi satte igång fick alla röra på sig, svalka sig med lite bad och rasta av sig. Sen var det dags att börja jobba.

Millie blev först ut för en gång skull (ofta hamnar hon på slutet av någon anledning) Vi höll till nere vid vattnet men började med lite markeringar och ett närsök på land. Fanns en liten skogsdunge med stigar runt om och även ut åt sidan. Annelie stod i mitten och jag och Millie rörde oss runt på stigen men först började vi med att jag la ut två dummy ut åt sidan för närsök. Sen kastade Annelie markeringar inne i dungen med samma nedslagsplats.
Blev VÄLDIGT kort avstånd (kanske egentligen inte mycket mer än 5 m) men även det är nyttigt ibland och vi fokuserade mycket på stadgan som alltid behöver tränas på Lilla Fröken ;D
Efter första markeringen skickade jag på närsöket samt en gång till innan sista markeringen. Inget kanonupplägg kanske men jag är nöjd med resultatet. Sen var det dags för vattnet och nu blev det ännu mer jobb på stadgan för det är SVÅRT när vattnet lockar. Första markeringen hade vi koppel på men sen gick det bra även om jag fick jobba ordentligt.
Svårt även att låta bli att skaka sig innan avlämning och då brukar hon först lägga ner dummyn, men bättre än det brukar och några fina avlämningar blev det. Mycket kvar att slipa på men jag är ändå nöjd. Vi har inte badat så mycket i sommar pga löp och jag kan ändå se att vi gör framsteg. Dessutom blev det bra konditionsträning samtidigt ;D 
                                               Bråttom i vattnet när markeringen kastats. ;D 
                                                   ............ och sen full fart !!! 
 
                                    Några avlämningar blev i alla fall fina, bara att träna vidare.Sen var det Martins tur emellan innan det var dags för Ebba att komma ut. Annelie valde att bara köra vatten med Martin och jag gjorde samma sak med Ebba.  Jag la även till ett linjetag bakåt upp på land. Oj vad det var svårt att vända om när vattnet lockar. Hon kunde inte ens sitta fot åt rätt håll men satte sig väldigt snyggt och rakt med näsan åt fel håll, Tokfian. ;D
Några små pip kommer det oxå ibland när det blir för ivrigt och jag kanske håller aningens för länge på stadgan. Svår balansgång det där. Annars är Ebba bättre på avlämningar och inte alls lika snabb att vilja skaka sig. Men som sagt, vi har inte badat så mycket i sommar så det är bara att jobba vidare.

Avslutningsvis blev det även Theos tur (bara landjobb för honom) innan vi avslutade med välförtjänt fika och fritt bad för hundarna.
Av någon konstig anledning hade Annelie bara kameran med när Millie jobbade sen blev det där med fotandet helt bortglömt fram tills det var fikadags. Kanske hade Mattarna mest fokus på arbetet vilket inte är fel alls. ;D 
                                                 Mycket fanns det att lukta på. 
                                                Det plaskade en massa småfisk i vassen
                                                           (eller vad det nu var)        
                                                                 Theo ! 
                                                                      Ebba ! 
                                                                   Millie !


 

Vilodag

 
 


Idag tog vi en vilodag och bara slappade !!!!! När Annelie ringde efter lunch och frågade om vi ville följa med till Vhenasjön och bada tackade vi självklart ja.  Åka och bada ingår absolut i att slappa anser hundarna !!!!!
Varmt och soligt men även en regnskur fick vi vilket inte spela så stor roll när vi redan var blöta. ;D   
                                            Rebecca var med och kastade pinnar i vattnet. 
                                               Ebba försökte samla in allihop !!! ;D    
                                                    Theo fick oxå tag i en pinne :D 
                                                        Svarta moln hopade sig. 
                                                och när vi gick hemåt kom regnet........... 
                              ............. men innan vi kom till bilen var solen framme igen.
                                                          Härliga sooommar !!!!!!

 

RSS 2.0