Frisim 9

 
 
 
Idag blev det lite extra stressigt när vi skulle iväg till simmet. Upptäckte att jag glömt plånboken hemma. Tänkte först strunta i det men eftersom jag var absolut tvungen att köpa Seraquine blev det att vända om.
 
Fem minuter sena var vi i alla fall på plats och redo att börja simma. Kände mig inte särskilt stressad men kanske påverkades Ebba ändå för hon var rätt uppe i varv.
Hon fick som vanligt börja och var lite okoncentrerad och även lite pipig.  Tyckte ändå själva simningen gick skapligt men vändningarna fick vi till sämre än vanligt.
Pressade ändå på lite och det blev 6 + 7 + 6 minuter sim med 2 + 2 minuter paus. Lite trött blev hon allt. Det tar lite extra på krafterna när hon är uppe i varv. Nöjd att vi kan få till mer sammanhängande simning ändå.
 
Därefter var det Millies tur. Hon fick simma 15 + 15 minuter med 2 minuter paus. Även idag roade vi oss med att de mittersta fem minutrarna av varje pass (dvs en tredjedel av simtiden) göra cirklar och åttor och utnyttja hela bassängen. Jätteroligt tycker Millie och sätter lite extra fart !!!
 
 
 
 
 

Rally 5

                                       
 
 
Idag var det sista gången på Rallylydnaden för den här terminen, men Linda har redan ordnat med en fortsättning och hyra av ridhuset även efter jul så i Januari kör vi igång igen. :D
 
Då vi varit och storhandlat hela eftermiddagen och jag inte ville lämna Millie en gång till fick båda följa med idag.
Min tur att köra och Yvonne och Spike var med. Vi var där i god tid och började som vanligt med en halvtimmes promenad innan träningen satte igång.
 
En riktigt klurig men väldigt rolig bana med skyltar kors och tvärs överallt kändes det som först. Men tog man bara en skylt i taget så gick det bra och blev rätt.
Ingen speciell skylt som var extra svår idag. Möjligen var vi lite ovana vid "åttans frestelse" samt det avslutande "hopp över hinder" då de två inte är med så ofta vid träningarna.
 
Största "problemet" idag var nog snarare att båda hundarna var med. De blir lite taggade när de får sitta och vänta på varandra.
 
Millie fick börja sedan körde vi igenom banan varannan gång och hann tre gånger var med båda två. Många småmissar som mest berodde på att de var lite uppspelta men jag är väldigt nöjd. De sköter sig bra med all störning runtom och Ebba kunde vänta tyst och snällt på sin tur !!!
 
Avslutningsvis blev det även idag lite annat tillsammans med Yvonne och Spike innan vi åkte hem.  Först en platsliggning och sen några inkallningar.
Lite svårt för mina hundar som båda ville till Matte.  Millie var helt säker på att hon hette både Millie och Ebba och i värsta fall även Spike ;D Men vi gjorde om och gjorde rätt.
Sista inkallningen ropade vi in Millie och Spike samtidigt medan Ebba snällt satt kvar och väntade. Duktiga Tjejen !!!!!
 
Härlig julledighet på er allihop så ses vi i början av Januari igen !!!!
 
 
                                  
 
 

Frisim 8

 
 
 
Kändes inte dumt alls att ta några kilometer inne på badet istället för ute i det gråkalla regniga vädret !!! ;D
 
Ja idag var det alltså dags för simning igen.  Idag åkte jag själv och som vanligt var det Ebba som fick börja.  Attans vad bra det gick !!  Nu börjar vi verkligen få flyt på det hela.  Svängarna börjar oxå bli fina. Det är högersvängarna som är svårast men jag tror vi fick till ett sätt så det löste sig riktigt bra.
Lite blöt blev jag visserligen även idag men nu är det bara i början av varje pass när Ebba simmar ut från rampen och jag inte riktigt hinner runt bassängen till andra sidan som hon hinner börja plaska några stänk med frambenen och direkt är jag rejält blöt. Under själva simningen sen plaskar det inget alls. :D
 
Idag blev det 6 + 6 + 6 minuter med 3 + 3 min paus emellan.  Ganska trött på slutet men vi körde alla tre passen lika långa idag. Sen fick hon ligga vid bassängkanten och spana in Millie. ;D
 
 
Med Millie körde vi på som vanligt med 15 + 15 min. och 2 min paus emellan.  Även om Millie tycker det är jätteroligt och jag tycker det är väldigt trevligt på badet så blir det ju liiiiite tradigt att bara simma / gå fram och tillbaka, fram och tillbaka. Så i mitten av andra passet hittade jag på lite nytt.
 
Millie simmar ju alltid själv (utan linor) i badet och följer mig när jag går utmed bassängkanten. Dessutom har jag lärt in kommandot "vänd" vilket betyder att hon vänder helt om. Nära kanten är det vändning inåt och är hon mer i mitten av bassängen är det vändning utåt.
Så genom att röra mig runt bassängen samt med "vänd"-kommandot kunde jag få henne att simma kors och tvärs i åttor och cirklar. 
 
Nu blev hon tvungen att ta i mer med bakbenen samt lyssna på vad jag sa så det blev lite hjärngympa på köpet. Kanonroligt tyckte både Millie och jag !!!!!!!!!!!   Som vanligt en skön dag på badet !!!!!!  :D

Helgen

                                             
 
 
Då var vi redan framme vid sista helgen innnan första advent, jisses vad tiden rusar iväg !!!!  Stor del av den gångna veckan har ägnats åt "julstädning".  Lite strategiskt hade jag bjudit in några kära vänner på mat på lördagkvällen.  Brukar vara så jag gör för att verkligen få ändan ur och ta tag i hemmet ordentligt och vips blev hela huset grundligt städat. ;D Nu kan vi i lugn och ro invänta julen !!!  :D
 
En mycket trevlig "tantträff" fick vi och bilderna i dagens blogg är på de jättefina presenterna jag fick. Stort tack för dem !!!!!!!
 
 
I helgen skulle grannen ut på äventyr så jag lovade att ta hand Grabbarna Grus dvs. hans två BC Rex och Wilmer. Vi brukar ju ta hand om dem lite nu och då så det är inga som helst problem. Men för att inte vara borta alltför länge hoppade jag över helgens "lördagsträning".
Fick höra att det även skulle vara träning här i Gårdeby på söndagen så det tänkte vi passa på att hänga med på.  Kl 13 är en perfekt tid även om vi sover på förmiddagen och jag ska jobba.
När det sen blev söndaglunch var det segt, segt, segt här hemma och jag kände ingen lust att träna.  Då ringde Annelie på mobilen och peppade upp oss så ner med frukost i ryggan och iväg ner till grustaget.
TACK för det Annelie !!!!!!!!!! Vi behövde verkligen komma iväg och få till lite träning. Piggnade till gjorde jag oxå av den braiga träningen och det trevliga sällskapet !!!! :D
 
 
Ebba skulle inte få göra någonting alls idag mer än att vara med ute och fika samt lite passivitetsträning.  (jo vi försöker få till våra "läxor" från kursen med Nina)
Först började vi med Millie, Spike och Frode. Ställde oss i en stor triangel med ganska långt avstånd. Yvonne mitt ute på ängen, Britt-Marie uppe i en skogsdunge och jag i kohagen vid en stor ek.  Därefter kastade vi markeringar växelvis till varandra. När alla hundar fått från båda de andra ställena cirkulerade vi och bytte plats. Samma sak igen. Yvonne och Britt-Marie gjorde även någon dubbelmarkering med Millie och jag höll oss till enkelmarkeringar.
 
Fin-fint markerat av Millie trots disigt, skumraskigt väder och ibland dåligt med referenspunkter. Väldigt nöjd med dagens pass med henne.
 
 
Därefter blev det fikadags och Ebba fick komma ut. Skötte sig skapligt bra med bara några små tysta pip. (Dock hade det varit ganska skälligt i bilen medan jag körde Millie trots att hon inte såg oss)
Sen plockade Britt-Marie fram ett par fåglar och körde ett par markeringar med Frode. Då passade Ebba och på att träna passivitet och fotgående.  Tyckte hon lugnade ner sig bra efter en ganska kort stund. :D
 
När alla var klara flyttade vi oss en bit där det fanns utlagda linjetag. Återigen tränade Ebba och jag på passiviteten.  Är nöjd med Ebba oxå efter dagens pass, och med mig själv som höll mig till planen och inte lätt Ebba hämta en enda tygpåse !!!!
 
 
                                          
 
 

Frisim 7

 
 
 
En hel vecka sen vi simmade senast men idag var det äntligen dags igen !!!  Vi försöker simma två gånger i veckan eller i alla fall var fjärde eller femte dag men ibland är det svårt att få tider som passar. Speciellt när vi ska ha dubbeltider.
 
 
Men idag var det alltså dags.  Då vi hade lite ärenden att uträtta när vi ändå var på språng följde Simon med och höll i kameran. :D  Vi har ju tränat på själva de senaste gångerna och han tyckte allt att vi blivit riktigt duktiga !!!!
 
 
Som vanligt fick Ebba börja eftersom det brukar gå bäst då. Hon blir bara duktigare och duktigare.  Ganska lugnt simmande och inte speciellt mycket ljud nu för tiden. :D  Fortfarande har vi lite problem med vändningarna så Matte blir oftast rätt blöt ändå ;D
 
Planeringen idag var att köra ett kort pass, två lite längre och sedan avsluta med ett kortare pass.  Nu gick det så himla bra så det blev bara första passet som blev lite kortare.
 
Idag blev det 2 + 5 + 5 + 5 min. med 1 ½ min paus mellan varje pass för Ebbas del. Som sagt MYCKET nöjd idag även om jag blev lite blöt. ;D
 
 
 
                                           Så här ser det ut när Ebba blöter ner Matte !!! ;D
 
 
 
                                            Annars gick det lugnt och sansat till idag ! :D
 
 
 
                                                   Paus på rampen............
 
 
När Ebba var klar var det Millies tur.  Som vanligt simmar hon på själv så fint.  Fast liiiite slarv i några vändningar blev det allt när Matte satte i gång kapplöpning efter leksaken ;D
 
Millie simmade 15 + 15 min med 1½ min paus emellan. De fem mittersta minuterna i varje pass ökade vi på tempo lite extra och Millie tar i fint på varje simtag.  Men speciellt trött....nä.... det blir hon inte ;D
 
 
 
 
 
Ebba har även blivit väldigt duktigt på att vänta medan Millie simmar.  Numera lägger hon sig och väntar vid bassängkanten. Hon ljudar lite i början men sen blir det tyst och hon somnar nästan. 
Det är bara när jag ökar farten på Millie och peppar henne med att kasta leksaken som Ebba piper lite extra.
 
 
 
               Sjunger lite "tyst" för sig själv och låtsas att hon inte ser hur roligt Millie har i badet ;D
 
 
 
                                            ......... tyst och somnar nästan till slut. :D
 
 
 

Kurs Jaktlydnad 2

Idag var det dags för del två i vår jaktlydnadskurs för Nina Johansson.  Åkte sällskap med Yvonne och Spike i deras bil.  var ute i god tid så vi hann stanna till och ta en kisserunda och röra på oss en kort bit innan vi var framme.
 
Nytt ställe idag. Lite kuperad kohage med en del sten och små bergknallar. Verkade dessutom ha varit besökt av diverse vilt (gissar mest på hare och nog även lite vildsvin) för det nosades en hel del och hittades små goda harkulor. ;D
 
Lite "nytt" folk idag. Kända ansikten men nya på kursen.  Vi var 6 stycken kursdeltagare samt lite publik i form av valpar / unghundar som tränade passivitet samt agerade störning. 
 
Precis som förra gången startade vi upp med fika. Jättebra tycker jag så Ebba får landa lite och inte skruva upp sig för mycket. Dessutom hinner man kolla in de andra lite grann på avstånd innan man ska koncentrera sig på jobbet. Tanken är ju att även köra detta upplägg hemma på träningarna men av olika anledningar har vi inte riktigt fått till det där med fika först, arbete sen än så länge men det kommer nog det oxå.
 
 
Efter fikat samlade vi ihop oss och ställde upp på led. Blev fotgående en och en både med och utan störning. Därefter kastades det först en markering som fick hämtas om man först klarade ett kort fotgående. 
Ebba blev väldigt uppskruvad av att de andra fick hämta dummy så för hennes del (och ett par till) blev det först en kastad dummy sedan ett fotgående bakåt där det fanns ett utlagt linjetag som fick hämtas om hon skötte sig bra, och det gjorde hon :D
 
Därefter blev det en hel del träning av närsökssignalen en och en. En del väntan då förstås men så länge det inte kastades dummy som andra fick hämta höll sig Ebba skapligt lugn.
Ebba var först lite oförstående till närsöksignalen då jag alltid även ger handtecken först. Men nu skulle vi sätta hunden i området med näsan mot mig och bara blåsa signalen. Samma sak en gång till med en kastad markering som störning.  Väldigt oförstående Ebba men himla söt där hon satt och tänkte så det knakade !!!!!
 
Avslutningsvis blev det varsin markering till varje hund där vi fick säga till om det var något särskilt Nina skulle titta på. Jag ville att hon tittade på Ebbas grepp som ofta är lite "fibbligt". 
En markering där vi stod på en liten bergknalle där hunden sen fick ta sig över ett dike för att hämta dummyn.
Bra stadga, fin markering och inga problem med diket.
Inga större problem med fibblande heller så det tyckte Nina inte jag skulle bekymra mig så mycket över.
 
En nyttig, rolig dag även om man blev lite frusen i det råkalla vädret. Nu är det bara en gång kvar. Hoppas det blir en fortsättning !!!!
 
 

Långpromenad

             
 
 
ÄNTLIGEN !!!! Idag drog vi iväg på milspåret uppe i Sörsjön !!! :D  Oj oj oj vad länge sen det var vi bara gick en riktig långpromenad.  Känns som det alltid är träning när vi åker iväg för att vara sociala.
 
Känner mig faktiskt lite mätt på träning just nu.....eller inte träningen i sig kanske, för jag åker mer än gärna iväg på kurs och får ett färdigt upplägg serverat av någon som styr upp så man slipper tänka själv. För det är just det där att tänka till, planera, hitta på övningar, fundera över upplägg som jag inte riktigt känner inspiration till.
 
Men idag skulle vi alltså bara vandra med matsäcken på ryggen och kameran i högsta hugg ;D  Perfekt väder, dock inte för fotografering. I princip blev det bara porträttbilderna som blev nå't att ha. :(
 
 
 
                        Martin blev lite kär i Ebba.  Gissar att löpet inte är så många veckor bort.
 
 
                               
 
 
                         
 
 
Alla tog vi oss fram i olika takt. ;D  Tror inte dagens promenad gjorde någon som helst nytta för fysiken på oss tvåbenta däremot desto mer för själen !!!  Njöt för fullt av att bara strosa fram, stanna för en fika (eller två!!!) och babbla om ditt och datt. Tur kanske att vi inte hade en så'n där "Runkeeper" för då slapp vi se hur himla sakta det gick.
 
 
                  
 
 
  
 
 
Bara två veckor kvar till advent men fortfarande nästan sommarvärme, i alla fall enligt hundarna som blev så varma att det absolut var tvungna att hoppa i badet när vi kom till sjön.  Passade på att ta en fika på samma gång för Mattarna hade inte en tanke på bad. ;D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                         Tänk så mycket bättre det går att simma i sjön mot i en bassäng !!!! ;D
 
 
 
                                                          Väldigt blöt blev man !!!!!!!
 
 
Blev förstås ett litet stopp vid Ekmon oxå.  Mest spännande där är alla sorkar man kan försöka gräva fram men liiiiite nyttiga var vi oxå med stretching, sittande i grupp och lite fotgående innan vi avslutade med koppelpromenad ner till bilarna.
 
 
 
                                                       Sorkjakt på gång !!!!!!!!!!!! ;D
 
 
 
 
 
      
 
 
      
 
 
 
                Undrar hur mycket jag egentligen skulle komma till skogen utan finaste Tjejerna !?!?!?!?!
 
 

Frisim 6

            
 
 
Idag var det dags för simning igen och som vanligt fick Ebba börja. Känner att vi börjar hitta rutiner som passar oss nu. 
 
Idag var planen att börja där vi slutade sist, nämligen att jag höll i linan ganska nära halsen/sidan på Ebba och därmed kunde hjälpa till så svängarna blev rätt och vi fick mer flyt i simmet.
Så fick det bli och jag tycker nog att det gick så bra som jag tänkt att det skulle. När det inte blev rätt/matte hade dålig timing blev det visserligen en hel del plaskande med frambenen (så Matte blev blöt idag med !!!!) men större delen av tiden blev bra så vi fortsätter likadant även nästa gång.
 
 
             
                                                           Full koncentration !!!!!!!!!!   ;D
 
Gunilla och Svante hade varit innan oss så Gunilla smög in och plockade fram mobilen och knäppte några bilder på oss.  Alltid roligt nu när Simon inte är med och fotar. Dock hann vi inte hälsa så mycket för som sagt, koncentrationen var stor på vår simning. :D
 
Ebba blir rejält trött och ganska flåsig i badet, inte för att hon har så dålig kondis utan snarare för hon stressar upp sig och inte riktigt kan slappna av när hon simmar.
Idag blev det 2 + 3 + 3 + 3 + 2 min med 1-2 min paus i mellan varje pass. Trots lite plask och stänk är jag nöjd med Ebba idag som ändå simmade riktigt bra stor del av tiden.
 
 
                              
                                                                 Väntar på sin tur.
                                                   (men brukar faktiskt ligga ner och vänta
                                                     när inte Gunilla smyger in och fotar)
 
 
Millie fick som vanligt vänta till sist men hon brukar inte knorra något speciellt över det utan ligger snällt och vilar innanför dörren tills det är dags.
 
Millie som har god kondis och älskar detta simmar helt avslappad och blir inte nämnvärt trött av sina pass. Inte ens förhöjd andning märks på henne så idag försökte jag höja ribban lite. Istället för tre pass med paus emellan körde vi bara två pass. Så idag blev det 15 + 15 min med 2 min paus emellan.  Sista 5 min i varje pass körde vi lite extra. Inte så att vi direkt ökade farten men att Millie tog kraftigare simtag.  Trots lite annorlunda upplägg idag med mer sammanhängande simning blev Millie inte det minsta ansträngd även om hon somnar väldigt gott när vi kommer hem. :D  Jag kanske får ta och prata med Lotta hur vi ska jobba upp oss ytterligare.
 
 
Medan Millie simmar får Ebba sitta kopplad uppe vid bassängen där hon blivit duschad och stretchad.  Måste nog ta med Simon någon gång och fota henne för hon är bara såååååå söt. Numera har hon lärt sig att lägga sig och vänta så hon ligger med hakan i golvet alldeles på kanten till rampen och ser ut som hon sover medan hon hela tiden mumlar högt i skägget !!! ;D
 
 

Rally 4

                                             
 
 
Efter dagens apporteringsträning på Händelö hann vi knappt hem och äta innan det var dags att ge sig iväg igen.
Varannan onsdag är det ju dags för Rallylydnadsträning för Ebba och mig.
Millie brydde sig inte alls om att vi åkte iväg men Ebba var pigg på att ge sig ut på mer äventyr. Vi samåker med Yvonne och Spike och idag var det hennes tur att köra.
 
Kom dit i god tid så vi hann gå en halvtimmes promenad innan det var dags att sätta igång. 
 
En trevlig bana som egentligen inte var svår men rolig och en del små klurigheter.  Nu tränar vi inget speciellt på rallylydnaden mellan träningstillfällena utan är mest med för att få rolig aktivering och social träning. Ebba kan visserligen momenten även om de kanske inte är precis tävlingsmässiga. Dock brukar det varje gång vara olika saker som inte riktigt vill sig.
Idag var det "sitt framför" som Ebba helt plötsligt tyckte var JÄTTESVÅRT !!!  Däremot gick "sitt, stå", som var problem sist, alldeles utmärkt idag....... hmmmm....
 
Som vanligt hann vi gå banan tre gånger och där emellan träna på dagens svårigheter (läs "sitt framför"). Ebba var lite ofokuserad och släppte kontakten lite nu och då även om hon gjorde momenten rätt. Tror nog hon var lite trött ikväll ändå efter träningen under dagen.  Yvonne och jag blev sist kvar och passade på att köra lite inkallningar igen. Både en och en, kors och tvärs och även samtidigt.  Ebba skötte sig strålande och var JÄTTEDUKTIG !!! (ja även Spike men han får blogga själv ;D )
 
När vi kom hem tog vi en långpromenad så även Millie fick komma ut, sen tror jag Matte var tröttast av oss allihop.
 
 

Händelö

                 
 
Onsdag och som vanligt dags för träning tillsammans med Annelie och hennes grabbar. :D  Idag hängde även Thina på med Leva, Bella och Krut.
Dock ingen extra kastare så vi fick hjälpas åt så gott det gick och ändå försöka ha flera hundar ute samtidigt.
 
För Ebba och Theos del är det jaktlydnad som gäller inför nästa kurstillfälle. Eftersom varken Annelie eller jag vill hjälpa till att kasta när Ebba och Theo är ute men gärna hjälper till när det är Millie och Martins tur blev upplägget så att i första omgången var Millie, Leva och Theo ute och jag och Thina kastade åt varandra medan Theo och Annelie tränade stadga och passivitet för fullt.
 
Vi började med uppvärmning och gemensam lydnad först sen blev det några enkelmarkeringar och avslutningsvis några linjetag åt två håll där Thina och jag turades om att skicka.
Millie var (som vanligt börjar det verka som) lite väl het på gröten och skuttar iväg lite väl snabbt ibland.  Kanske är Matte inte helt konsekvent hela tiden och det gör mig inte så mycket att hon sprallar iväg, hon tycker ju att det är så himla kul.  Hon är en duktig markör och gör vad hon ska även om det runt ikring blir lite"yvigt" emellanåt. Är man en liten iller så är man ;D
 
 
Därefter var det dags för Ebba, Martin och Bella med samma upplägg som innan och Ebba och jag höll oss till stadga och passivitet utan att hämta en enda dummy.
Visserligen var Ebba tyst när vi kom till bilarna för att byta hundar men för att hon ändå inte skulle varva igång för mycket blev det fika först innan vi körde igång andra passet.  Ebba skötte det mycket bra och låg tyst och stilla och väntade under tiden.
Tyckte hon även klarade arbetet bra även om det pep lite om henne när de andra hämtade apporter. Tror hon försökte hämta någon apport oxå men ångrade sig när matte sa till ;D
 
Avslutningsvis försökte vi oss på att använda stoppsignalen. Skickade henne på ett "tomt linjetag" (där de andra varit) men det blev mest spring när hon inget hittade för stoppsignalen var visst alldeles borttappad idag !!!!!
Innan vi åkte hem varvade vi ner med ytterligare lite fika och lite babbel. Trevligt !!
 
 
                  
                                           Ibland är det mycket spring i benen !!! ;D
                                        (men både hon och jag är lika glada för det !!)
 
 
 

Frisim 5

 
 
 
Två steg fram och ett steg tillbaka, är det inte så det kan vara i träningen ibland ? Idag var en så'n dag kändes det som i alla fall.
Ebba var lite mer uppskruvad än vanligt redan från början och.... ja.... då går det inte riktigt lika bra heller.
 
Provade lite olika varianter och i början blev det en hel del i och ur vattnet utan att vi fick till det särskilt bra. Ebba får liksom lite "slagsida" i vattnet beroende på åt vilket håll hon har huvudet (hon vill alltid titta på mig) Därav blir simningen lite på "tvären". Ska jag få henne att titta rakt fram  och skjuta ifrån bra med benen så simtekniken blir rätt måste jag kasta en leksak. Tyvärr gör det att hon stressar upp sig för mycket dessutom är bassängen kort och det blir svårt med vändningen
 
Mycket plask hit och dit blev det. Idag blev Matte blöt !!!!!!!!!!!!!!!!!!  Till slut provade jag att köra utan leksak och att jag höll i linan alldeles intill huvudet. Kunde då "knixa" till i vändningen så det blev alldeles rätt bara jag bytte hand åt höger och vänster svängarna. Synd att jag kom på detta mot slutet för det funkade jättebra och vi fick till två pass på 4 + 5 min.  Detta ska vi köra direkt nästa gång och hoppas det funkar lika bra.
 
 
Medan Millie tuffade på och jag går där fram och tillbaka, fram och tillbaka, fram och tillbaka roade jag mig med att fundera ut hur mycket jag egentligen går och hur mycket Millie egentligen simmar.
 
På en minut simmar Millie exakt 7 längder i "normaltempo". Om vi speedar upp farten lite simmar hon 9 längder på en minut.  Bassängen är 6 m lång och ett pass är 10 min. och hon kör 3 pass per gång vilket i normaltempo ger ca 1500 m.  speedar vi upp tempot under en tredjedel av tiden (vilket är det vanligaste) tillkommer ytterligare 100 m. Ganska bra jobbat tycker jag !!!!
 
Hur mycket går jag då ?? Jag går lite längre eftersom jag vid varje vändning går förbi kanten så Millie inte ska vända för tidigt, vilket gör att jag går ca 9 m varje längd. men lika många längder som Millie gör att jag går nästan 2 km varje gång Millie är på badet och simmar. Rätt bra jobbat det oxå ;D
 
Idag körde vi normaltempo i 10 + 10 + 10 min. med 1 min. paus emellan. Nu är hundarna rastade, har smaskat i sig varsitt tuggben och sover som stockar !!!! :D
 
 

Frisim 4

 
 
 
Även idag var jag ensam i badet. Körde samma upplägg som i måndags eftersom det funkade bra. alltså blev Ebba först ut. Idag fick hon inte helt och hållet bestämma när hon ville gå upp på rampen utan vi körde på lite längre pass åt gången för att få lite flyt. Simtekniken blir lite sämre när jag får hålla emot och styra en del men så fick det bli för att få mer sammanhängande pass.
 
Vi fick till 5 + 4 + 5 + 5 min med 2-3 min paus emellan.  Mycket nöjd med det !!!!! Tyckte vi gjorde framsteg även om inte allt blev rätt hela tiden. :D
 
 
När Ebba var ompysslad och klar var det Millies tur. Som vanligt tuffar hon bara på !!!
Idag körde vi 9 + 10 + 9 min.
 
Första passet blev i ganska lugnt tempo som lite uppvärmning. Därefter en minipaus på bara 30 sek. innnan vi körde igång andra passet. Brukar låta mellanpasset bli lite intensivare, så även idag. Kastade leksaken och Millie fick försöka hinna först. Matte vann VARJE gång !!!!!! ;D men Millie tyckte det var lika roligt ändå. Här blev det en liten längre paus ( ca 2 min.) men Millie var inte särskilt trött. Avslutade med ett pass i mellantempo och var nöjda för idag.
 
 
Tack och lov att vi har en dubbeltid !! Tjänar ju många minuter på det. Ändå kan jag känna att det blir lite stressigt att bli klar i tid trots att vi nu börjar få till riktigt bra rutiner. Hundarna får 40 min var, 30 min i vattnet och 10 min "runt-om-tid" sen är det 10 min kvar till städning. Stressar inte med hundarna men på slutet blir det lite bråttom med det sista av städningen, få på täcken och inte glömma några grejer. Kanske för att jag ännu inte känner mig så van och man ju inte vill missa nå't som man borde gjort.
 
Trötta och nöjda är vi i alla fall när vi kommer hem och efter en rastrunda somnar hundarna sött !! :D
 

Läxor

Idag var det dags att ta tag i lite träning igen.  Några "läxor" fick vi inte direkt på jaktlydnadskursen i lördags men ska det bli någon nytta med det hela behöver man ju faktiskt träna en del hemma mellan kurstillfällena oxå ;D
 
Lite träning på "jaktfot" är allt vi fått till Ebba och jag men idag mötte vi upp Annelie och Thina för ett tränigspass i fårhagen vid Händelö.
Tänk att man inte ens märker regnet som strilar när man tränar !!!  Det murriga höstvädret gjorde att mörkret kom ännu fortare än vanligt så vår tanke att starta upp med fika fick vara. Kändes som vi först och främst behövde hinna träna medan dummyna fortfarande syntes. (sen är ju även fikat i sig bra träning för hundarna)
 
 
Först lite uppvärmning innan vi bestämde att köra ungefär samma upplägg som på kursen. Rebecca var med som kastare, guld värt för då kunde vi vara tre stycken med hund ute samtidigt.
Ebba, Theo och Leva körde första omgången.
 
Fotgående och inkallningar med och utan störning. Ebba lite uppe i varv men tyst idag. Lite studsig vid sidan och inget vidare fotgående. I övrigt är jag nöjd med henne och några apporter blev det att hämta för hennes del.
 
Det jag tycker är jobbigast och som stör / förstör en hel del är att man lätt blir ofokuserad när ingen håller i träningen. Även om man har ett upplägg måste man ju bestämma en del under tiden, säga till kastaren hur man vill ha det osv. På kurs behöver man bara göra som man blir tillsagd och fokusera på sin egen hund.
 
 
Andra omgången körde vi Millie, Martin och Bella. Här blev det mest markeringsträning med fokus på stadga och lös hund för vår del.
Attans vad Millie hade myror i brallan och spring i benen idag. Fort och rätt med ett självförtroende som heter duga men inte alltid när det var hennes tur. Ja vad säger man, glad är hon i alla fall och tycker det är himla roligt !! Blev ett flertal apporter innan det äntligen blev hennes tur på riktigt. ;D
 
Avslutade med en enkelmarkering med kvarlagt linjetag sam en dubbelmarkering. Mycket nöjd med dagens arbetsinsats.
Innan vi åkte hem blev det till slut fika medan mörkret föll. Nu fick Ebba komma ut och träna lite passivitet vilket gick alldeles utmärkt för hon var alldeles tyst och la sig ner. :D
 
 

Frisim 3

 
 
 
Idag var det dags att bege sig till Norsholms Hundrehab för att simma igen.  Panik, panik, !!!!  .........eller i alla fall en viss befogad oro. ;D
 
Simon har fått lite extrajobb så idag skulle jag bli tvungen att klara mig alldeles ensam !!!  Jätteglad att han fått lite jobbtimmar men hur skulle det gå med Ebba på badet ?!?!?!  Vi som hittills inte fått till det utan två linor. Dessutom har det sparat mycket tid att Simon kunnat hjälpa till och serva med det praktiska runt omkring.
 
 
Men idag begav jag mig iväg själv. Planen blev att Ebba skulle få börja, gick det inte bra skulle Millie istället få resterande tid.
 
En lina på och inga problem att gå i vattnet för Ebba. En rolig gummianka kastade jag i vattnet som hon fick ha i munnen medan hon simmade. Tanken var att låta henne gå upp på rampen när hon själv ville men försöka hålla henne simmande så länge som möjligt.
Till att börja med blev det en hel del upp och ner från rampen, någon minut simmande, upp på rampen, i igen och 1-2 min sim. Började lägga på ett "varsågod" när jag släppte upp henne på rampen. När vi kört så ett tag tog vi en liten längre paus (2-3min.) då vi satt tillsammans och vilade.
 
När allt gick över förväntan  ville jag gärna få till lite mer sammanhängande simning. Eftersom dragningen till rampen var ganska stor slapp vi att hon försökte "klättra" på kanten mot mig idag. Jag kunde oxå parera med lina och få till bra vändningar så vi lyckades få till 4 min. simning innan jag gav ett "varsågod" att gå upp på rampen.  Vila tillsammans ett par minuter innan vi körde ett sista pass som blev hela 5 min.
 
Tänk så bra det gick idag !!!! Hade inte alls behövt vara orolig för idag gjorde hon sin bästa insats i bassängen hittills och för första gången är jag helt övertygad om att även hon kommer lära sig simma lika bra som Millie
........ och Matte blev inte ens blöt idag !!!!!!!!!  Nu tror jag vi kör utan Lill-Husse ett tag får vi se. ;-)
 
 
När Ebba var duschad, torkad och stretchad var det Millies tur.  Som vanligt är hon i stort sett självgående i bassängen. :D  Idag blev det 9 + 9 + 9 min med 1-2 min paus emellan. Under mellanpasset varvade vi med intensiva minuter där vi drog upp tempot rejält.  En riktigt bra dag i bassängen idag !!!!!!!
 
 
 
 
 
 

Vid sjön

 
 
 
 
                                           Några timmar vid sjön är som balsam för själen !!!!!
 
 
 
      
 
 
 
      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kurs jaktlydnad 1

             
 
 
Idag har vi börjat på kurs !!!!!!!!  Det är Annelie som fixat till en jaktlydnadskurs för Nina Johansson. Kanon !!
 
På nå't sätt tycker jag den delen är svårast att få till själv fast det så väl behövs. Mycket lättare då att gå kurs. Dels blir man en grupp, har någon som lägger upp det hela samt har ögonen på en så man gör det man ska. ;D
 
 
Först började vi med fika och en presentation av oss och vad vi ville ha hjälp med. Hundarna var med ute vid fikat. Kände att det var ett bra upplägg. När man kommer till ett nytt ställe och ryggsäcken är med går Ebba gärna upp i varv. Kanonbra då att bara sätta sig och fika. Tror vi tar med det i den egna träningen framöver.
 
 
För våran del tog jag upp Ebbas stress, att hon varvar igång lite för mycket på ett negativt sätt samt fotgåendet som det som jag själv upplever som största problemen vad gäller jaktlydnaden.
Nu skulle det visa sig att pip och gnäll kanske var det största bekymret idag. VÄLDIGT länge sen hon lät så här mycket !!!
 
 
Efter fikat startade vi upp med fotgående.  Ebba kändes inte fokuserad och fotgåendet blev uruselt. Därefter blev det inkallningar. Theo började och där blev det ett litet race med Ebba och honom men sen gick det bättre.
Sen blev det även inkallning med en kastad dummy som störning. Klarade man störningen fick man hämta dummy, vilket Ebba gjorde. Däremot klarade hon de andras störning sämre och två gånger försökte hon sticka på Thorstens markeringar. Inga problem att stoppa henne iof. men man springer INTE på andras markeringar !!!!
 
 
Därefter en transport till en "kulle" där det blev varsinn markering. Ebba blev först ut. Bra stadga och inga större konstigheter. Sen blev det att titta på när de andra fick sina markeringar, jobbigt, jobbigt !!!
 
Som sagt mycket pip och prat idag som ökade ju tröttare hjärnan blev men ack så nyttig träning !!!!!!!!!!
Är så nöjd med dagens kurs för det här var verkligen precis vad vi behöver och ett alldeles lagom upplägg.
Kursen är tre gånger med två veckors mellanrum men redan nu vill jag ha mer !!!  Det kommer bli bra det här !!
 
 
 

RSS 2.0