Läxor

Idag var det dags att ta tag i lite träning igen.  Några "läxor" fick vi inte direkt på jaktlydnadskursen i lördags men ska det bli någon nytta med det hela behöver man ju faktiskt träna en del hemma mellan kurstillfällena oxå ;D
 
Lite träning på "jaktfot" är allt vi fått till Ebba och jag men idag mötte vi upp Annelie och Thina för ett tränigspass i fårhagen vid Händelö.
Tänk att man inte ens märker regnet som strilar när man tränar !!!  Det murriga höstvädret gjorde att mörkret kom ännu fortare än vanligt så vår tanke att starta upp med fika fick vara. Kändes som vi först och främst behövde hinna träna medan dummyna fortfarande syntes. (sen är ju även fikat i sig bra träning för hundarna)
 
 
Först lite uppvärmning innan vi bestämde att köra ungefär samma upplägg som på kursen. Rebecca var med som kastare, guld värt för då kunde vi vara tre stycken med hund ute samtidigt.
Ebba, Theo och Leva körde första omgången.
 
Fotgående och inkallningar med och utan störning. Ebba lite uppe i varv men tyst idag. Lite studsig vid sidan och inget vidare fotgående. I övrigt är jag nöjd med henne och några apporter blev det att hämta för hennes del.
 
Det jag tycker är jobbigast och som stör / förstör en hel del är att man lätt blir ofokuserad när ingen håller i träningen. Även om man har ett upplägg måste man ju bestämma en del under tiden, säga till kastaren hur man vill ha det osv. På kurs behöver man bara göra som man blir tillsagd och fokusera på sin egen hund.
 
 
Andra omgången körde vi Millie, Martin och Bella. Här blev det mest markeringsträning med fokus på stadga och lös hund för vår del.
Attans vad Millie hade myror i brallan och spring i benen idag. Fort och rätt med ett självförtroende som heter duga men inte alltid när det var hennes tur. Ja vad säger man, glad är hon i alla fall och tycker det är himla roligt !! Blev ett flertal apporter innan det äntligen blev hennes tur på riktigt. ;D
 
Avslutade med en enkelmarkering med kvarlagt linjetag sam en dubbelmarkering. Mycket nöjd med dagens arbetsinsats.
Innan vi åkte hem blev det till slut fika medan mörkret föll. Nu fick Ebba komma ut och träna lite passivitet vilket gick alldeles utmärkt för hon var alldeles tyst och la sig ner. :D
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0