Långlördag

Lördag och som vanligt dags för apporteringsträning !!!  Idag var vi ett gäng som samlades här i Gårdeby. Strålande väder och bra marker nu när snön är borta och våren kommit.  Skönt att vara på hemmaplan och slippa åkandet. Trots det blev det en lååång dag med mååånga timmar utomhus. Vi höll till i den stora kohagen ner mot sjön.
 
 
 
                                              Strålande väder och blå himmel !!!
 
 
Flera av oss hade två hundar och för att det hela inte skulle ta allt för lång tid bestämde vi att köra två och två, vilket gjorde att vi fick 3 st. lediga för att vara kastare (eller fota om man ville) Jag hade kameran med men fotade bara när de andra körde så idag är det nästan inga kort på mina egna hundar (utom 2 som jag norpade av Annelie på fb) Kul men faktiskt inte helt lätt att fota andras hundar och definitivt inte svarta !!! (ha ha ha tror kameran vant sig att bara få med mina egna på bild) Den enda hund som inte kom med alls på bild idag var Agnes.
 
 
 
                                       Lite uppvärmning och kontakt med störning.
 
 
 
                                         Enda bilden på den Lilla Svarta, Spike på väg in.
 
 
Av mina hundar körde jag Ebba först och då tillsammans med Theo. Enkelmarkeringar först och vi varvade hundarna. 
Tre kastare utställda. En till vänster relativt kort men lite snårig terräng. En rakt fram. Dold kastare och lite längre avstånd. En till höger med långt avstånd och dolt nedslag.
 
Började med den rakt fram som inte ställde till några problem. Sen väntade vi på Theo innan det var dags för den långa till höger. Ebba var helt låst på den rakt fram fortfarande och varken såg eller hörde Yvonne när hon purrade och kastade. Vi stod ju riktade åt rätt håll men ganska snabbt vek Ebba av mot första markeringsplatsen och cirklade runt. Lite svårt att bryta henne och kalla in men sen gjorde vi ett nytt försök och då blev det rätt !!  Nu var Ebba ganska rejält varm så medan Theo körde blev det svalka i en vattenpöl.
 
Därefter var det dags för den kortare till vänster. Inga problem alls. MYCKET nöjd idag, dessutom var det fina inlevereringar !!!! Det behöver inte vara så himla hög fart in (är faktiskt liiite trött på allt tjat om hundar med fart !!) men jag vill ha samma fokus och engagemang in som ut vilket vi hade idag. 
 
 
 
 
 
Avslutningsvis blev det en lätt dubbelmarkering för Ebbas del för att fortsätta med det vi tränat på ett tag nu. Här klantade sig Matte lite eftersom tanken är att jag inte ska störa/bryta Ebba mellan de två skicken utan vänta med belöningen till hela övningen är klar och båda dummysarna inlevererade. Nu blev jag så glad över "farten" in på den första att jag tog fram belöningen redan då (inte fel iof. men det brukar störa Ebba så hon får svårt att gå ut på den andra) Nu gjorde det inget idag för Ebba fixade den andra utan problem. Verkar som träningen gett resultat ändå !! :D
 
 
                        
                                                       Annelie och Theo redo.
 
 
 
                                                                     Theo
 
 
Med tanke på Millies tass och hälta fick hon inte göra alla tre markeringarna idag utan vi började med den rakt fram med dold kastare och sedan den korta till vänster där jag ville ha dolt nedslag. Alla rätt idag på Lilla Illern och jag är så nöjd med henne !!
 
 
 
 
 
Därefter blev det fikapaus, platsbyte och lite nytt upplägg.  Kan inte påstå att Ebba skötte sig särskilt bra när hon mellan varven fick vänta vid bilen. Precis så gapig och skällig som hon kan vara när det inte är hennes tur.  Däremot blir det väldigt lugnt och sansat medan vi fikar för då kan man ju vara ganska säker på att det inte händer något annat spännande. ;D
 
 
 
                          Vissa kan verkligen koppla av när det är paus !!!! Sötaste Martin !!!
 
 
 
                                          Det var fler som tyckte det var helt ok med fikapaus.
 
 
Efter pausen flyttade vi till andra sidan kullen. Även nu körde vi två och två. Ebba först ut av mina igen och nu ville jag köra en "vänd-om" övning.
Först en lite längre markering med en stor en som referenspunkt. Den fick inte hämtas utan helt om och en ny markering, oxå den med en stor en som referens men med kortare avstånd. Den  hämtades direkt. Därefter helt om, hämta den första markeringen och avslutningsvis helt om och ett linjetag på samma ställe som den andra markeringen.
Mycket nöjd med Ebba och även nu fina inlevereringar !!!!
 
 
 
                                                   Älva på väg ut efter en markering.
 
 
 
                                                           Älva på väg in...............
 
 
                 
                                           ............ för avlämning hos en glad Matte Gunilla.
 
 
Även Millie fick komma ut och göra exakt samma övning som Ebba. Även nu blev det alla rätt och jag är mer än nöjd med henne !!! Märkte inget av tassen idag heller !!
 
 
                             
                                                             Ancki och Frida redo.
 
 
  
                                                                Frida på väg ut.
                                              Goldenfärgen smälte in i det gula gräset idag.
 
 
 
                                                         Frida på väg in till Matte.
 
 
Avslutningsvis tog vi en fika till och när alla var nöjda var det dags att ge sig hem efter en riktigt lång och rolig träningsdag.  Innan jag och Yvonne tog bilen hem blev det en liten promenad upp i skogen tillsammans med Gunilla så hundarna fick rasta sig lite och vi letade blåsippor som hade kommit upp för fullt. Härligt nu är det verkligen vår på riktigt !!!!!!!!!!!!!
 
 
 

Simning 32

Pga. vår tripp till Växjö samt Millies hälta på ett framben har vi avbokat de två senaste gångerna på simmet.
Men idag var det äntligen dags igen !!  Efter nästan två veckor. 
 
 
Millie var pigg och glad men jag tyckte ändå vi skulle ta det lite lugnt efter uppehållet och med tanke på benet.
 
Så idag fick det bli 3 x 8 min. med västen på och 2 min. paus mellan passen.
 
 
Ebba fick följa med idag igen och träna på att göra ingenting, vilket gick alldeles utmärkt. :D  Passade på att väga båda två igen. Tre veckor sen sist tror jag.  Oooops, Ebba hade visst gått upp ett helt kg !!! och vägde idag 30,4 kg. Nu är det ingen katastrof för runt 30 kg är ganska lagom för henne. Ska bara se till att det inte fortsätter uppåt.
Millie hade oxå gått upp lite och stannade på 27 kg, vilket är något halv kg för mycket. Men det beror nog mest på att jag inte drog ner något på maten nu när hon varit halt och tagit det lite lugnare. Nu är vi igång igen så vi klarar nog att fortsätta hålla formen. ;D
 
 

Skogen igen

Idag blev det en sväng till skogen igen tillsammans med Yvonne och Spike. Idag fick även Millie hänga på och då blev det helt plötsligt mycket svårare för Ebba att hålla sig tyst och lugn. (det är ju så himla orättvist att Matte tränar med Millie oxå)
 
 
Idag gick vi inte så långt utan höll oss i samma område uppe vid bordet.  Först började vi med en övning som Annelie och jag körde där för evigheter sedan med att kastaren stod uppe på en kulle. Sedan fick man tre enkelmarkeringar (de första två på exakt samma ställe) medan man flyttade sig runt kullen (för att få med lite fotgående oxå) och skickade från olika håll. Kanonjobb av Millie här och inga problem för de andra heller.
 
 
Därefter blev det paus innan vi bytte till skogen på andra sidan av vägen där det blev en låååång markeringen med ett kvarlagt linjetag.
Även här ett kanonjobb av Millie medan Ebba först gick ut bra men sen fick ett stopp innan hon var framme. Gjorde en markering till som funkade bra och avslutade med linjetaget.
Tror Ebba var lite trött och att det blev lite svårt men vi tog en paus innan vi fortsatte med att träna stoppsignalen så som vi körde i söndags. Idag funkade det inte alls lika bra som sist och Millie, som egentligen kan själva signalen, klarade inte av att bryta när jag skickat henne på ett "ut"-tecken. Även Ebba och Spike hade problem så där fick Yvonne och jag lite att klura på.
 
 
Innan det var dags att gå hem avslutade vi med en markering på ett nytt ställe där det fanns en nedfallen tall. Tillräckligt högt så hundarna utan problem kunde springa under. Sen la vi ut en stock att hoppa över efter det. Inga konstigheter alls för Ebba och Spike som båda två hade näsan på. 
Det blev lite för mycket för Millies tidigare halta ben så hon fick hoppa över den övningen
 
 

Alpha Ohm 6

Idag var det dags för ett nytt besök hos Pernilla och Alpha Ohm.  Vi skulle vara där så sent som kl 17.00 så vi bokade en tid med Johanna och hennes hundar innan för en promenad i stan.  Blev en lugn skön promenad på 1½ timme innan det var dags för oss att gå in och springa på bandet.
 
 
Först kände Pernilla igenom Ebba och tyckte nog att hon var lite mer spänd över ryggmusklerna igen. Inte så mycket som första gången vi var där men sämre än det var sist.  (kanske påverkat av att vi slarvat med träningen i Växjö eller bara tillfälligt för dagen)
 
 
Därefter var det dags att gå upp på bandet.  Ebba blir lite rastlös medan vattnet fylls på så idag fick hon sätta igång lite sakta skritt medan det sista fylldes på.
Precis som förra gången fick hon lite högre vattennivå och det blev 10 min i rask trav.  Tyckte det gick riktigt bra och hon kunde sänka huvudet flera gånger istället för att titta uppåt på mig. Hon blev inte så jättetrött heller.
 
 
Eftersom vi gick en promenad med Johanna innan fick även Millie vara med idag. Pernilla erbjöd henne att få ligga på vibben medan Ebba sprang på bandet, men eftersom hon aldrig gjort det tidigare ville hon inte ligga kvar själv.
Ebba däremot gillar verkligen vibben numera och idag somnade hon till på slutet.
 
 
Nu ska vi ligga i med träningen hemma får vi se hur det ser ut när vi kommer om två veckor igen.
 
 

Ebbas 5:e träningsvecka

Ja nu pratar vi egentligen om 1½ vecka för så långt är det tills vi ska tillbaka till Alpha Ohm igen. Därefter kommer vi åka dit varannan vecka i fortsättningen.
 
Tycker vi börjar få till riktigt bra rutiner för den här lilla extra träningen Ebba får varje dag. Numera går det mesta av bara farten även om vi slarvade helt när vi åkte iväg till Växjö och inte ens kom ihåg att ta med oss vikt- manschetterna.
Så här har i alla fall träningen sett ut sedan vi var hos Pernilla senast :
 
 
Fredag 5/4 :    Idag blev en vilodag med endast lite terrängklättring ute i fårhagen.
 
Lördag 6/4 :    Långpromenad på morgonen med vikterna på ca 20-30 min. (är den tiden vi alltid kör nu i mitten av promenaderna)  Därefter blev det "off-road" träning ute på Lönö i form av apportering.
 
Söndag 7/4 :    Kvällspromenad med vikterna
 
Måndag 8/4 :    Morgonpromenad till åkerby med vikterna + några vändor över stegen.  Lunchtur till fårhagen med klättring. Kvällspromenad utan Millie med både terrängträning, backa-träning, sidosteg över stock m.m.Stegen + stretch när vi kom hem.
 
Tisdag 9/4 :    Terrängträning i fårhagen (Där Millie samtidigt råkade stuka till hö framben) Kvällspromenad med vikterna.
 
Onsdag-torsdag-fredag 10-12/4 :   Till Växjö och ingen extra träning alls av Ebba !!!
 
Lördag 13/4 :    Ridhusträning på NORF. Kvällspromenad med vikter samt några vändor över stegen.
 
Söndag 14/4 :    Skogspromenad med Yvonne samt stegen + stretch
 
Måndag 15/4 :    Idag tog vi vilodag och i morgon bär det av till Alpha Ohm.
 
 

Skogen

Idag tog Yvonne och jag med oss Spike och Ebba en sväng till skogen. Nu börjar det bli i stort sett snöfritt även där.
Planeringen var att gå en slinga i skogen med stopp för några apporteringsövningar under vägen. 
 
 
Vid första stoppet körde vi markeringar på linje snett upp på en liten bergkulle. Först en kort markering halvvägs upp för båda två, Ebba först. Därefter en längst upp lite dolt och avslutningsvis en markering på samma ställe som den första.
Inga problem för någon av hundarna och Ebba höll bra fart och fokus in !! :D
 
 
Förutom markeringarna blev det träning på passivitet och "sitt-stanna-kvar" eftersom den hunden som inte körde fick sitta kvar lös vid sidan om medan Matte gick iväg och var kastare. MYCKET nyttig träning som båda klarade utan problem. Ebba var dessutom alldeles tyst !!!  Bara när Yvonne belönade med att kasta iväg en tennisboll blev det för stor störning för Ebba som tänkte springa med och ta den. Så det tränade vi några gånger extra på.
 
 
Därefter gick vi vidare och vid nästa stopp blev det träning på stoppsignal där vi även la på en dirigering åt sidan. (jag valde åt höger till Ebba eftersom hon  kan det bäst och jag inte ville ha någon extra svårighet) 
 
Vi delade upp övningen i flera delar som vi sedan länkade ihop och avslutade med att skicka hunden framåt, blåsa stoppsignal och sen dirigera höger. Ebba gjorde en klockren avslutning som var hur bra som helst !!!!
Även den här gången fick den väntande hunden sitta lös vid sidan av och vänta.
 
 
Efter den övningen var jag nöjd för idag men när vi gick vidare blev det ytterligare ett stopp där Yvonne tränade ett litet närsök. Sen satt vi skogen, babblade och bara njöt av ljuset och härligt väder innan vi tog en omväg hem då Ebba fick visa hur vi brukar backa upp på trädstockar.
 
En härlig eftermiddag där vi kunde kombinera promenad och riktigt bra träning !!!
 
 

Ridhusavslutning

Idag var det dags för sista gången på vår ridhusträning på NORF. Lite tråkigt eftersom det har varit riktig toppenträning. Men nu är våren äntligen här och man vill mycket hellre hålla till utomhus !!
 
 
Idag var det Ewa som höll i upplägget. Precis som tidigare var det lite välkänt och lite nytt, vilket är kanonbra.
 
Vi började med fika, som fick bli inomhus då vädret var kallt och ruskigt ute. Därefter körde vi igång med uppvärmning och fotgående.  Ewa dirigerade oss på led runt ridhuset lite liknande en hästkadrilj. På medellinjen korsade vi varandra och möttes för att göra halt och "sitt-stanna-kvar" medan förarna lämnade hundarna. En gång till men då lite närmre varandra och platsliggning när förarna lämnade hundarna. Alla jätteduktiga och inga problem alls !!!
 
Därefter delade vi upp oss två och två för markeringar. Den som var kastare skulle dessutom säga 3 bra saker om det andra ekipaget samt en sak som man kunde förbättra.  Jag och Ewa körde ihop och hade dessutom Johanna med som extra kollare då de var passiva den övningen. Sedan körde vi samma övning igen och jobbade med det som behövde förbättras.
Nu var det lite svårt eftersom det blev väldigt korta markeringar inne i ridhuset (så bl.a. farten var lite svårt att bedöma) men jag är nöjd med Ebba. Fotgåendet kan bli mycket bättre och sedan vi var på Lönö förra lördagen har jag klurat lite på inlevereringen. Idag provade jag med belöning i form av tennisboll när farten in var bra och brydde mig inte om några avlämningar. Bra effekt av det !!!!
 
 
Avslutningsvis skulle det bli skott idag. Ewa hade med sig ett luftgevär som "puffade" lite lagom när man var inomhus. Vi ställde oss på led och cirkulerade medsols. En var skytt, förste man kastade och siste man skickade sin hund och så varvade vi.
 
Oj vad Ebba blev taggad av skotten, speciellt när det inte var hennes tur var det svårt att hålla tyst ;D Annars skötte hon övningen bra även om hon kanske var nååååågot lätt i rumpan.
 
Som vanligt en nyttig, rolig och bra träning men nu kör vi vidare utomhus kommande lördagar !!!!

Växjö

 
 
Haft ett par lediga dagar så vi passade förstås på att åka ner till Växjö och hälsa på Lilla barnbarnet. :D
 
Oj så mycket grimaser och minspel. Kan sitta och bara titta, timme efter timme, på detta Lilla underverk !!!!
.......... och så har vi haft långa samtal Lilla Johanna och jag. ;D
 
 
                
 
 
 
                                                  Diskuterar viktiga saker med Mormor !!!
 
 
Så mycket för hundarna blir det inte de här dagarna.  Millie är dessutom något halt efter att ha snubblat i lite för hög fart ute i fårhagen igår. Men vi har gått stillsamma promenader och tog en härlig, vacker tur runt sjön vid sjukhuset inne i Växjö när dottern var där för provtagning.
 
 
 
                                                 Somnat i pappas famn, Lilla Hjärtat !!
 
 

Simning 31

Idag var det Millie som kändes lite seg istället för Matte, eller i alla fall inte riktigt lika på som vanligt.
Så vi tog det lite lugnt och körde på med samma upplägg som förra gången.
 
Dvs. 10 min utan väst och 2 x 10 min med västen. Någon minuts paus mellan varje pass blev det sen kände vi oss nöjda för idag.

Lönö

 
 
 
Idag var vi ett härligt gäng som samlades ute på Lönö för apporteringsträning hela eftermiddagen. :D Strålande sol och underbart väder, fina snöfria marker och duktiga hundar, vad mer kan man önska.
 
Först fika och koll av mark och upplägg. Bestämde att vi skulle börja med låååååånga markeringar (vet inte hur länge sen vi körde det senast !!!) och köra två och två. Minns inte riktigt ordningen men Ebba körde i alla fall ihop med Wiktor och de var före Millie som fick köra ihop med Agnes.
 
Vi höll till i hagen utmed vattnet och började med att ställa ut två kastare som ett V för enkelmarkeringar. Den till vänster något längre än den till höger.
 
Vi började med den till vänster, sedan den till höger innan man skickade på ett linjetag till första platsen.  Ebba fokuserade väldigt på Annelie som stod till höger och missade helt första kastet av Yvonne. Skickade inte ens utan det blev ett nytt kast. Nu for Lilla Fröken iväg innan dummyn knappt landat och då går det som det går. Hon fick cirkla en bra stund innan hon hittade den.
Vi gjorde om och gjorde rätt !!!!!  Sen körde Wiktor emellan innan det var vår tur igen.
 
 
                
                                                          Snart vår tur. :D
 
 
    
                                                 gäller att ha fokus på rätt kastare !!!! ;D
 
 
 
                 
                                                                Nu är vi redo
 
 
 
 
 
 
Därefter en markering hos Annelie till höger som gick utan problem. Där var jag nöjd och valde att hoppa över linjetaget.
 
 
Millie fick samma övning och gjorde rätt utan problem. Nyttig träning för henne var att det pågick någon jägarutbildning (eller vad det var) med skott hela tiden. Visserligen väldigt, väldigt långt bort men fullt hörbart för Millie.
 
 
                     
                                                                   Millies tur
 
 
 
 
 
 
 
 
 
              
 
 
När alla fixat den första övning blev det avbrott för mera fika innan vi gick över till övning två. Nu kastades det en markering över en stig/traktorväg upp på ett litet berg. Ganska kort avstånd. Därefter backade man till ca dubbla avståndet och fick en ny markering på samma plats som innan. Avslutningsvis stod man kvar på det längre avståndet men nu kom markeringen på stigen, tidigare men i linje med de andra markeringarna. En rolig övning som vi inte gjort innan.
 
 
Även nu körde vi två och två och man varvade och körde en markering var i taget.  Inga problem alls för Ebba som fixade det hela utan problem. :D
 
 
 
 
 
Millie fick även den här övningen och faktiskt var det så att alla hundar med störst erfarenhet hade mest problem med markeringarna uppe på berget.  Millie sprang förbi och cirklade ganska mycket runt och ner på baksidan av berget innan hon fick den i näsan och kom in. Likadant på nästa, visserligen i området båda gångerna men för långt ut. Dock inga problem med den korta på stigen.
 
 
 
 
 
Avslutningsvis blev det markeringar med dold nedslagsplats upp på en stor kulle. Inte lätt när dummyn försvann och man skulle hitta den uppe på den stora "platån" men alla jobbade på superbra !!!!!!
 
 
 
                                                          Ebba upp på kullen...........
 
 
 
                                                            ....... och tillbaka igen !!!!! ;D
 
 
 
                                                                      Fokus !!!!
 
 
 
                                                                    Iväg !!!!!!
 
 
 
                                                                     Tillbaka !!!!!
 
 
När alla var nöjda och hundarna jobbat klart avslutade vi med mera fika och en sammanfattning av dagen.  Är så himla nöjd med båda två. Inga större problem någonstan men med Ebba ska jag fokusera på inleveranser ett tag framöver. Hon brukar inte vara särskilt snabb in, och det stör mig inte speciellt, men idag var det ganska "oengagerat" eller hur jag ska förklara det. Men nu har vi en plan så blir det säkert bra !!
 
En riktigt härlig dag som vi lever på läääänge !!!!

Simning 30

Idag lyckades vi försova oss när det var dags att åka till simmet. Men lite hastigt packade vi ihop oss och hann preeecis i tid. Eftersom vi inte hann någon ordentlig promenad hemma fick Ebba följa med även idag. Nästan direkt lägger hon sig och väntar på att vi ska bli klara. :D
 
 
Kände mig rätt nyvaken och seg så idag tuffade vi bara på utan att hitta på något speciellt. Vi startade upp med 13 min utan flytväst, 2 min paus och på med västen. Sen körde vi 8 min med västen på, 2 min paus, och avslutningsvis 5 min med västen på.
 
 

Alpha Ohm 5

Idag var det dags för ett nytt besök på Alpha Ohm. Pernilla var det som tog hand om oss.  Först lite kläm och känn, som vanligt.
Pernilla tycker hon har musklat på sig bra på låren, vilket även jag själv har kunnat se här hemma.
 
Sen var det dags att kliva upp på bandet. Ebba vet hur det går till numera. Kliva upp och bli instängd i "lådan" sen påfyllning av vattnet innan det är dags att börja röra på sig.
 
Pernilla höjde vattennivån något vilket ger lite högre motstånd. Både före och efter själva travpasset är det alltid igångsättning och nervarvning i skritt men själva tiden tas under travet. Idag blev det 9 min. Tyckte Ebba sprang på jättebra och sänkte även huvudet korta stunder :D
 
Efter bandet blev det stretching och vibben 15 min då det även blev lite massage av Pernilla. Ebba är fortfarande lite spänd i ryggmusklerna men det är mycket bättre mot första gången vi var här. Jätteskönt tyckte Ebba speciellt nackmassagen !!!!
 
Nu ska vi glesa ut besöken men fortsätta träna hemma som tidigare. Nästa gång blir om 1½ vecka sen blir det varannan vecka ett par gånger får vi se hur den fortsatta planeringen blir sen.
 

Ebbas 4:e träningsvecka

Dagarna rullar på och jag är ganska flitig med Ebbas extra träning, känns som vi börjar få till lite rutiner. Den här veckan blev ett par dagar extra eftersom det inte var dags för återbesök förrän torsdagen.
Så här har i alla fall vår vecka sett ut för Ebbas del :
 
Onsdag 27/3 :    Morgonpromenad med vikterna på i både jogging och skritt i snö.  5 varv på stegen även här med vikterna på. stretch.
 
 
Torsdag 28/3 :    Morgonpromenad med vikter då vi även körde lite terrängträning samt backa och sidosteg över stock med vikterna på. Stegen och stretching när vi kom hem.  På eftermiddagen blev det terrängträning i skogen.
 
 
Fredag 29/3 :    Morgonpromenad till Åkerby (ca 3 km t.o.r ) vikterna på. Stegen samt stretching. På eftermiddagen var vi ett gäng som hade apporteringsträning här i Gårdeby som fick bli dagens "Off-road"
 
 
Lördag 30/3 :    Morgonpromenad tillsammans med Lina och hennes hundar.  Stegen + stretch. På lunchen blev det bus ute i kohagen tillsammans med Andreas. På eftermiddagen tog vi en långpromenad med vikterna och varvade olika travtempon (oj nu fick Matte jogga lite oxå ;D )
 
 
Söndag 31/3 :    Morgonpromenad med vikterna sen tog vi vilodag till resten !!!
 
 
Måndag 1/4 :    Morgonpromenad med vikterna. På eftermiddagen blev det apporteringsträning i Klinga.
 
 
Tisdag 2/4 :    Idag blev det en massa bakdelsövningar i trädgården samt stegen. På lunchen körde vi terränggående i kohagen. kvällspromenad med vikterna på i varierat tempo
 
 
Onsdag 3/4 :    Långpromenad på morgonen med både vikterna och "off-road"träning. Apporteringsträning tillsammans med Gunilla på em.
 
 
Torsdag 4/4 :    Dags för nytt besök på Alpha Ohm !!!
 
 
 

Härlig, solig träningsdag

    
 
 
Idag dök Gunilla och hundarna upp.  Vi skulle fika, babbla, njuta av solen och...just det....träna hund förstås !!! ;D
Vi bestämde oss för att hålla till i kohagen bakom Myrgården. Bästa stället här just nu då vi annars har en hel del snö kvar på många ställen.
 
Vi började med babblet medan hundarna fick rasta av sig och röra på benen. Sen blev första stoppet vid skogen. Älva blev först ut innan vi körde Ebba och Svante ihop. Tycker det är så himla bra även om vi sällan gör det. Förutom det faktum att man sparar tid får man så mycket olika träning på en gång som är nyttig för Ebba. Vi stod mitt emot varandra ( gissar på ca 30-35 m från varandra) och kastade enkelmarkeringar varannan gång. Inte alltid helt lätt att se nedslagsplatsen och lite lurigt med solflimmer mellan träden men båda två gjorde ett kanonbra jobb !!!!!
 
Till sist blev det Millies tur.  För hennes del blev det tre enkelmarkeringar i en halvcirkel med ett kvarlagt linjetag på varje nedslagsplats som hämtades in i baklänges ordning på slutet. Lite svårt med mittenlinjetaget då hon fokuserad på den sista, men ett par kliv fram så löste det sig.
 
Innan vi lämnade skogen och gick vidare lade vi ut ett sök med 7 tennisbollar och 2 dummy.
 
Fortsatte ner till björkbacken där det blev fika och babbel i solen. idag var vi så fokuserade på hundträningen att kameran knappt kom fram..............
 
 
    
                                              En som vet hur man kopplar av till fikat !!!! ;D
 
                       
                                        Ebba fick lite träning av ryggmusklerna och Gunilla fotade.
 
 
                                
                                                           Millie fick oxå vara med på bild
 
 
 
                                                                       Älva och Svante
 
 
Efter en väldigt lång fika och lite bus i snön samlade vi ihop oss för mera träning. Älva först igen.  Ebba och Svante protesterade högljutt. Miss av oss att de två fick sitta och vänta bredvid varandra men den skadan reparerade vi lite senare......
När alla lugnat ner sig igen packade vi ihop och gick tillbaka till det utlagda söket.  Nu hade vi med både Ebba, Svante och Millie samtidigt. Växlade och skickade varannan gång. Tre var blev hämtade snyggt och snabbt. Toppenduktiga hundar !!!
 
Innan vi lämnade skogen fick även Älva en liten miniövning. Attans vad duktig hon blivit den Lilla Tjejen.
 
Tänk vad tiden går fort när man har roligt, flera timmar försvann så himla snabbt men en härlig, rolig dag fick vi.
 
 

Miniträning

 
 
 
Idag var det dags att skjutsa tillbaka Andreas till stan. Soligt och ljust riktigt länge. Märks faktiskt att det blev sommartid i helgen.
Bestämde träff med Gunilla när vi ändå hade vägarna förbi.  Ebba och jag åkte själva eftersom Millie varit och simmat på eftermiddagen.
 
 
Passade på att få till en liten miniträning när nu ändå solen var uppe. Blev en sväng till Klinga. Hundarna fick komma ut en och en och Ebba blev först ut. Sista strålarna från solen var kvar och det blev ett par markeringar och linjetag för Ebba uppe i skogen. 
Först gick Gunilla och la ut ett linjetag rakt upp i skogen sen började vi med en markering rakt ut till hö. Därefter plockades linjetaget hem innan vi avslutade med en enkelmarkering som hamnade på samma ställe som den första.
 
På väg tillbaka till bilen blev det även två dubbelmarkeringar för Ebbas del bredvid parkeringen. Bra jobbat och vi nöter vidare.
 
 
Därefter blev det Älvas tur innan vi avslutade med en liten promenad och mycket babbel !!!! ;D Tänk vad man hinner nu när kvällarna blir längre och längre !!!!
 
 

Simning 29

Simningsdags igen. Även idag fick Ebba följa med som miljöträning. Hon coolar ner ganska direkt numera. Tror hon börjat komma på att det inte blir någon simning för hennes del. ;D
 
För Millies del känns det som vi hittat ett ganska bra upplägg så vi körde på ungefär som förra veckan.
 
Först startade vi upp med 8 min. utan västen. Startar alltid i lugnt tempo för att sen öka på mot slutet.  2 min paus då västen åkte på. Därefter var det dags för Jetstreamern idag blev det så här :
 
Streamern :    2 min. på
                     1 min. av
                     2 min. på
                     1 min. av
                     2 min. på
                     1 min. av
                     2 min. på
                     1 min. av
                     2 min. på
 
Sammanlagt 10 min på vilket blev en ökning med några min.  1 min paus innan vi avslutade med att varva ner i lugnt tempo 5 min men västen på.
 
 

RSS 2.0