Lördagsträning

 
 
 
Idag drog vi till Sörsjön. Vi skulle varit några stycken men det blev återbud i sista stund så vi blev själva, Annelie och jag. Kändes ganska skönt då jag har åkt på någon influensa från jobbet och kände mig rätt krasslig.
 
Nu fick vi till det superbra för allihop ändå och Ebba imponerade stort. Det kanske berodde på att jag tagit proffsklädseln idag, för visst är det väl den det hänger på ?!?!?!?! ;D
 
 
Pga Ebbas löp varvade vi rastningar och träningar i olika omgångar.  Simträning för Millies del och Ebba fick åka med i båten.  Körde 10 - 10 - 10 min med korta pausar på land. Millie blev inte ens flåsig trots att det blåste lite och hon stretade på bra och tyckte roddaren höll alldeles för dålig fart :P  Annelie som kämpade för fullt med åror som inte ville lyda.
 
 
Till Ebba (som blev sist ut som vanligt) blev det en "jaktstig" ner till sjön. En hel del fotgående som funkade bra !!
Vid första "stoppet" blev det en enkelmarkering. Dolt nedslag ner i en svacka. Därefter flyttade sig Annelie. En ny markering men med samma nedslagsplats.
Vid andra "stoppet" blev det en enkelmarkering upp på ett litet berg. Nu stod Annelie kvar medan Ebba och jag transporterade oss framåt till andra sidan berget och fick en ny markering med samma nedslagsplats.
tredje "stoppet" blev en kort enkelmarkering. Dolt nedslag och ett kvarlagt linjetag som hämtades senare på tillbakavägen. (inget fel på minnet när det gäller linjetag !!!)
 
 
Nu började vi närma oss vattnet och Ebba får lite bråttom och hamnar något långt fram i fotposition men vi bryter av med en markering på stigen. Sen är det dags för vattenarbete.
 
Vi kör 4 enkelmarkeringar utmed stranden innan vi är framme vid "udden" Där blir det dubbelmarkeringar samt även störningsmarkering på vatten med linjetag upp på land.
Ebba imponerade stort hela jaktstigen igenom med att göra ett toppensnyggt arbete !!! verkligen nöjd med allt idag !!
 
 
 
 
 
 
   En dubbel där den ena hamnade alldeles nära berget. Ebba lockades mest av de roliga markeringarna
          ute bland stenrösena så hon hoppar nästan på dummyn för att ta den först kastade först ;D
 
 
 
 
 
 
            Fast det inte behövdes var det så himla roligt att ta sig upp över "öarna" på vägen hem.....
 
 
 
                                                    ............ och ner igen !!!
 
 
 
 
 
 
                                        Fick en som hamnade uppe på "ön" oxå !!!!
 
 
Jobbade en del med avlämningarna vid vattnet och att Ebba som ofta vill välja väg upp lite vid sidan av mig ska komma rakt in. Blev kanonbra när jag tog emot sittande på huk, så det kör vi nu ett tag framöver. (eller så mycket mer arbete i vatten kommer det ju kanske inte bli nu när vi kommer längre in i löpet så vi får väl se hur vädret är när det går att börja bada igen. Annars kanske det får vänta ända till våren)
 
 
 
 
 
En riktigt härlig toppendag fick vi med riktigt duktiga hundar, mycket fika och trevligt babbel. En hel massa fina bilder blev det oxå taget av Annelie när min kamera blev kvar hemma. Tusen tack för dem !!!!
 
 
Kvällen avslutades sen på bästa sätt med att Ann-Sofie (som är Matte till Ebbas brorsa Eddie) kom och övernattade eftersom hon var på workshop i Linköping hela helgen. En härligt pratig lördagkväll !!! Såååååå himla roligt att du kom !!!!!!
 
 
 
 

Torsdag

                       
 
Även idag blev det träning här hemma i Gårdeby. Yvonne är hemma några veckor så hon och jag åkte upp till skogen.
Inte långt men bra att ha bilen när Ebba löper och hundarna ska ut i omgångar.
 
Millie och Spike fick köra tillsammans idag oxå.  Spike skulle träna sökrutor och Millie skulle vara med som "störning".  Vi gjorde upp fyra rutor där Spike skulle få hämta in den sista (på förväg bestämda) om allt gick bra.
 
Ruta 1 : Bred och grund ruta med 4 dummysar i skogsterräng med blåbärsris.
             Millie hämtar in 3 utan problem och lämnar kvar just den vi bestämt att spara till Spike.
             Dock liiiiiiite pip från Spike så vi går vidare och lämnar kvar sista dummyn.
 
Ruta 2 : Ungefär lika bred som djup ruta med snårig terräng. 2 dummy utlagda och Millie hämtar den ena.
            (den "rätta" igen) Spike skötte sig bra och får hämta den andra.
 
Ruta 3 : Även den ganska "fyrkantig" med mycket ormbunkar. 2 dummy utlagda som Spike får hämta in
            själv.
 
Ruta 4 : Smal och djup upp på ett berg. 2 dummy utlagda. En allra längst ut som var tänkt till Spike men
             Millie hämtar in den först. Då får hon hämta båda två och medan Spike hämtar den dummy
             som var kvar i ruta 1 smyger jag tillbaka den längst ut igen.
 
 
Ebba fick jobba med dubbelmarkeringar i lite olika terräng som blev väldigt bra. Innan vi åkte hem plockade Yvonne fram en kråka som alla fick prova på.
För Millie och Ebba blev  det korta linjetag på skogsvägen där de bar så fint på kråkan båda två trots att vi definitivt inte tränar med vilt särskilt ofta.
 
 

Mitt i veckan

         
 
 
Idag blev det träning mitt i veckan här hemma i Gårdeby. Yvonne och jag mötte upp Annelie och Birgitta nere i grustaget sen fortsatte vi ner till sjön.
Det blev rastning och träning i olika omgångar beroende på vilka hundar som behövde komma ut en och en eller inte.
 
Millie fick komma ut och köra ihop med Spike. hade ingen planering alls eftersom Millie egentligen bara skulle simträna. Vi hängde på Yvonnes övningar.
Först blev det markeringar uppe på land där Spike först fick köra tre st. innan det blev vår tur. Första markeringen hamnade dold nere i en svacka och jag tyckte nog hon letade runt lite väl mycket, men kanske var det dåligt med vittring för jag tror näsan var på. De andra två var inga problem.
 
Därefter blev det några vattenmarkeringar, samt en störningsmarkering på vatten där en markering på land skulle hämtas först. Kanonfint jobb av Spike !!!!!!
Millie däremot hade VÄLDIGT svårt att vända bort från vattnet och det slutade med att hon tjuvade den i vattnet först ändå........oooops..... Bara att göra om och göra rätt och vi lyckades !!!
 
 
Pga löp blev Ebba ensam sist ut på dagen. Nu blev det att jobba vidare med dubbelmarkeringar (eller egentligen är det ju minnet vi tränar som inte riktigt verkar hänga med eller om dummyn som ligger kvar därute inte är tillräckligt motiverande ?? ) Hur som helst tyckte jag att vi fick till det bra och en hel del hänger på Matte.
Verkligen guld värt att ha träningskompisar som ser och hjälper till att lösa saker!!
 
Blev även ett flertal dubbla på vatten, vilket funkar mycket bättre då det är mer triggande gissar jag.
 
Fika, babbel och mycket annat blev det oxå. trötta och nöjda vände vi inte hemåt förrän framåt kvällen.
 

Träning

 
 
 
Idag bar det av till skogen igen. Dock  ingen bärplockning alls utan hundträning för hela slanten och fika förstås, MÅNGA gånger !!!!!
 
Startade upp med en rejäl rastrunda så vi (eller i alla fall hundarna ) blev av med lite överskottsenergi och spring i benen ;D Upptäckte att det var mycket människor i skogen idag. Bärplockare, solbadare och annat löst folk gjorde att vi fick tänka till lite i planeringen eftersom de höll till precis där vi ville vara.
 
Tog det lugnt en stund och började med en fika. Sen blev Millie först ut och för hennes del blev det bara simträning med båten idag. Sammanlagt ca 20 min med 2 korta pausar vid stranden. Hon tog i bra och höll god fart (ibland hann inte ens roddaren riktigt med).
Såg från båten att en del började packa ihop så vi tog lite mer fika och väntade på att "vårt" ställe blev ledigt.
 
 
 
 
Ebba stod på tur sen och vi tränade vidare på dubbelmarkeringar, idag på vatten. Lite roliga upp och över hinder vilket uppskattades av Ebban. Bröt även av med linjetag på land.
 
 
 
 
 
 
                                    Upp och över............. ibland är det hinder även i vattnet
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nöjd med dagens resultat och ska även prova några nya idéer nästa gång. Gillar det där att klura och fundera !!!!
 
 
Mera fika och en rejäl rastrunda för alla hundarna ( man kan ju inte ha det tråkigt i bilen hela dagen )
Avslutningsvis var Theo sista hund ut för träning. Duktig kille och duktig Matte som gått rejält framåt !!
Men även där gäller det att klura och finurla. Vad det är roligt med hundträning !!!!!!!!!!!
 
 
 
                                         Superskoj dag med härligt väder och bad.
 
 
 
                                                 Alla ville vara med och åka båt !!!
 
 
                        
                                                    Mattes finaste Tjejer !!!!
 
 
 
 

Ut i skogen ska vi gå...........

 
 
 
 
 
Ett par dagarna nu har vi varit iväg till skogen för bärplockning, både med och utan träning samtidigt. Mest har hundarna fått skrotat runt under tiden.
 
MASSOR av stora fina blåbär har vi hittat och det har blivit sylt som kommer räcka hela vintern. En hel del lingon har det oxå blivit men det behövs nog lite till för att räcka till nästa år. Så det får allt bli några turer till, de står sig ju ett tag till där ute i skogen.
 
Idag fick vi även till lite träning för hundarna.  En och en i lugn och ro. För Ebbas del blev det dubbelmarkeringar igen. Hon har lite svårt för det här med minnesbilden när det är dags att hämta in dummy nr.2. Fokuserar gärna på kastaren och väntar att ett nytt kast ska komma och har då inte riktigt minnet med sig.
Vi klurade lite hur vi ska träna upp minnet och även få ett "sug ut" till nr.2 redan medan 1:an är på väg in. tror vi kom på lite idéer som vi ska prova.
 
Innan vi åkte hem blev det även Millies tur. Ett par linjetag med störningsmarkering som hon skötte alldeles utmärkt !!!!
 

Alpha Ohm

Idag åkte vi till Alpha Ohm och träffade Pernilla för sedvanlig träning på vattenbandet.  Båda hundarna börjar få rutin nu och tycker det är kul.
 
Först lite klämma och känna. Millie behöver få lite mer muskler på bakbenen så där kommer jag börja med viktmanschetterna hemma även på henne.  Ebba är som vanligt lite spänd i ryggen fortfarande men vi tränar vidare som tidigare.
 
Millie fick börja idag och Pernilla fyllde på ganska rejält med vatten. Så mycket har vi nog inte haft tidigare. Blev att ta i lite extra idag då..... Millie travade på bra i 8 min.  Däremot ville hon inte ligga på vibben medan Ebba sprang. Brydde nig inte om det utan hon fick slippa.
 
Ebba travade på 10 min. Även hon med mycket vatten för mer motstånd. Sen låg hon gärna på vibben efteråt.

Skogen

 
 
Idag bar det av till blåbärsskogen.  Oj vad mycket vi hann med men så blev vi där i nästan 6 timmar oxå.
 
kl 11 mötte vi upp Annelie och Grabbarna. Började med en rejäl promenad så alla "skuttgurkor" fick göra av med lite energi ;D Massor med fina blåbär så alla pyttsar vi kunde hitta letades fram och började fyllas.
Sen blev det fika innan hundarna skulle få jobba lite "på riktigt".
 
 
Det blev vattenarbete idag oxå. För Millie och Ebbas del låg fokus på stadga och avlämningar. Ebba fick börja och allra först körde vi ett par dubbelmarkeringar uppe på land där vi jobbar vidare som tidigare. Sen ner till vattnet där stadgan satt där den skulle. ( och inget fel på avlämningarna heller)
 
 
 
 
 
 
 
 
För Millie blev det bara vattenmarkeringar och stadgan satt väl inte riktigt där den skulle, just precis idag ;D Däremot var det ordning och reda på avlämningarna !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När alla jobbat klart blev det mera blåbärsplockning och även lingon hittade vi gott om !! Nu ska det syltas här hemma !!
 
En riktig, riktig toppendag !!! Det ända som var riktigt uselt (på gränsen till katastrof) var det usla fika. Alldeles för lite !!!!!! och helt i avsaknad av smarrigt, sött fikabröd. Nu blir det definitivt bot och bättring till nästa gång !!!
 
Dagens fina bilder på mig och hundarna är förstås tagna av Annelie, tack !!!
 
 

Hällerstasjön

 
 
 
Så var det dags för simträning igen tillsammans med Johanna och Majken. (Ja Ester är oxå med fast inte på simträningen). Majken brukar oftast vara först ut och så även idag.
Därefter Millie som idag fick simma 6 - 8 - 6 min med korta pausar uppe på land.
 
Idag höll sig åskan borta så även Ebba fick simma i form av långa markeringar från Johanna ute i båten. Försöker beräkna så att simtiden för varje markering ska bli ca 6 min. Inte helt lätt att beräkna det där.
 
Första markeringen blev det 5½ min sim. Sen drev båten iväg en hel del och andra markeringen tog hela 8½ min att hämta in. Avslutade lite närmre och på den sista markeringen blev simtiden 6½ min.
 
Fika och promenad hann vi förstås oxå med innan det började bli kväll. Nu hoppas vi på att kunna fortsätta åtminstone hela augusti innan det blir för kallt i vattnet. tror temperaturen ligger runt 20 grader men till nästa gång ska vi försöka få med en termometer.
 
 
 
 

Augusti

 
 
Redan mitten av Augusti men ännu tycker jag allt att det är sommar. Framför allt är det fortfarande varmt i vattnet och vi passar på att bada och simma så mycket vi kan :D
 
Idag kom Johanna och Tjejerna hit igen för simträning med båten. Mörka moln på himlen blandat med solsken. Hörde ett åskmuller precis när vi kom men det drog snabbt förbi så vi skyndade oss att sätta igång då det verkade vara mer på G.
Prio 1 var att hinna med Majken och Millie som bäst behöver simtränas. Om vi hann med skulle Ebba simma genom att få några långa markeringar.
 
 
Majken blev först ut och idag var det vindstilla och gick jättebra.  Därefter Millie och då kom det en liten regnskur men det var inget som bekymmrade oss så länge åskan höll sig borta.
Millie fick simma 6 - 6 - 5 min med någon minuts paus på land emellan. Tyckte hon tog i och simmade på bra. Lite trött blev hon allt oxå.
 
 
Därefter var det tänkt att bli Ebbas tur men då satte Tor igång att mullra, på två håll t.o.m. så det fick räcka med simmandet för idag.
Vi bestämde oss istället för några markeringar på land för hennes del. Ett par enkelmarkeringar, ett långt linjetag och sedan en dubbelmarkering på samma ställe där enkelmarkeringarna gått. Tyckte det gick bra men ibland kan det som vi förare tror är superlätt visa sig vara riktigt svårt. ;D
Linjetaget ville jag ha SPIKRAKT och bestämde mig att börja om ifall det svajade iväg. Längden var ca 80m och jag skickade om två gånger, då jag gick några steg framåt, innan jag var nöjd.
Den avslutande dubbeln känner jag mig riktigt nöjd med !!!!!
 
 
Sen blev det fika, babbel och även en liten promenad innan vi åkte hem.
 
 

Vatten

 
 
Även idag blev det apporteringsträning. Tillsammans med Annelie, Ewa och Ancki drog vi till drömgruvan. Idag blev det bara vattenarbete, gäller att passa på med sommarvärme är kvar.
Lite skotträning blev det oxå eftersom det sköts någonstans inte alltför långt bort. Ville inte lämna Millie i bilen så hon fick ligga med ute medan Wiktor körde först.
Tror hon låg och laddade lite för mycket för när det blev hennes tur blev det ingen större ordning på någonting så efter en markering fick hon gå och lägga sig och vänta igen.
 
 
 
 
Istället blev det Ebba och Agnes som fick komma ut. Vi stod på varsinn udde med varsinn kastare och körde varannan gång. Inga vidare ingångar av Ebba till att börja med men vi jobbade upp oss och avslutade riktigt lysande. Alla hundarna älskar ju vatten så det gick bra att nöta lite utan att det blir tjatigt eller tråkigt.
 
 
 
                                                                      Plums i, sa Ebban ;D
 
 
 
 
 
 
                                                                 Här kommer den.
 
 
 
                                                                  ....... en till !!!
 
 
Därefter fick Millie ett nytt försök och nu gick det betydligt bättre !! Även hon jobbade upp sig och vi fick till bra stadga och fina avlämingar.
 
 
 
                                                              Plums i, sa Millie ;D
 
 
 
 
 
       

Fika blev det naturligtvis (gånger två t.o.m.) med jättegod chokladtårta !!! Tack för den Annelie !! Innan vi åkte hem blev det en rastrunda och lite fritt bad vilket uppskattades av allihop. Bilderna från apporteringen är tagna av Annelie. Tack för dem !!!!
 
 
 

Markeringar

Idag blev det apporteringsträning här i Gårdeby. Vi blev ett gäng som gav oss upp i skogen. Lotta och hennes grabbar har vi tidigare bara träffat i lydnadssammanhang. Kul att ses även ute i skogen. Linda med Jocke var en ny bekantskap för oss, alltid roligt att det dyker upp nya ansikten. Sen var det de välkända ansiktena Annelie och Yvonne och deras grabbar.
 
Lite snack först om upplägget (och även lite annat babbel) Idag blev det bara markeringsarbete. Ebba och Millie fick vänta lite på sin tur medan jag började med att vara kastare.
Så småningom fick Ebba komma ut tillsammans med Zebban. Körde markeringar uppe på berget och skickade varannan gång. Bra markerat av Ebba och fin stadga när Zeb jobbade, även skapligt lugn och nästan helt tyst.
 
Därefter bytte vi sida av vägen. Även här blev det markeringar och även en dubbel och där kunde Ebba inte hålla sig (och jag tappade nog fokus lite) utan när andra dummyn kastades i Zebs dubbel drog Ebba iväg. Gick att stoppa henne men så får man inte göra !!!
 
Ebba fick oxå köra dubbel som jag blev nöjd med. Hon gick ut åt rätt sida och jobbade på bra.
Millie har lite besvär av en trampdyna så hon fick bara lätt jobb i mjuk mossa. En enkel markering och en dubbel blev det.
Sen blev det fika och mera babbel (blev faktiskt väldigt mycket babbel idag, vilket är väldigt trevligt även om det drar iväg på tiden) När alla var klara ett antal timmar senare var vi i alla fall väldigt nöjda.

Vhenasjön

  
 
 
"Regnet det bara öser ner....." !!!!! Äntligen kom vädret som jag gillar och vi drog iväg på långpromenad till Vhenasjön tillsammans med Annelie och grabbarna.
Smådroppade bara lite i starten och ändå väldigt varmt. Orkade inte packa på mig regnkläder utan vi traskade iväg ändå.
På vägen ner till sjön sprang hundarna och rastade sig och busade. Ett antal dummy var medpackade, för visst kunde vi väl passa på att göra något skoj på vägen !?!?! Det blev ett antal linjetag utlagda som skulle få hämtas in på hemvägen. Men först skulle det bli bad, fika och babbel nere vid vattnet. Hade även tänkt mig en hel del fotografering men strilandet ökade tills det spöregnade ganska rejält.
Nu räds ingen av oss lite vatten från ovan utan vi njöt av en härlig utflykt även om kameran fick vara ute sparsamt.
 
 
 
 
 
 
                       Mina godisråttor alltid på språng när någon (läs Annelie) stoppar handen i fickan.
 
 
 
                                                                Tittut i buskarna !!
 
 
 
                                                                 Gruppfoto !!! ;D
 
 
På hemvägen fick hundarna hämta in de utlagda linjetagen i hällande regn. Tror det blev lite svårare än vi räknat med, och trots att vi snitslat alla 8 platserna höll vi på att missa en och fick gå tillbaka.
Alla kom i alla fall in till slut och jag är nöjd med Tjejernas insats.
 
Efter tre timmar i spöregn kan jag säga att vi var mer än dyngsura när vi kom till bilen. Blev att ta av allt, för att ens kunna sitta i bilen, och köra i trosorna hem !!
 
 
 
                                                 Mitt favorit väder !!!!! Regn och rusk !!!
 
 

Alpha Ohm

 
 
Numera går både Millie och Ebba hos Cissi och Permilla på Alpha Ohm. Riktigt skönt att motionera i svalkande vatten när det är så varmt !!
 
Millie fick börja och sprang på så bra idag. Tidigare under de första gångerna har hon haft lite svårt och tyckt det varit lite jobbigt att ta ut steget ordentligt precis vid avbrottet till skritt och gärna travat på så länge som möjligt när bandet saktar ner. Men idag saktade hon ner kanonfint och klev på i rejäl skritt.
Kul att se så fina framsteg trots att hon inte gått så många gånger !!!  8 min blev tiden i trav för hennes del idag.
Sen fick hon lägga sig på vibben medan det var Ebbas tur att springa.
 
 
Ebba känns i riktigt bra kondition just nu och är pigg och alert trots värmen !!! Fortfarande något stel i ryggen och lite spänd i det som jag kallar "ryggfiléerna". Men det går framåt även för henne och jag ser fina framsteg.
10 min i trav blev det för henne och numera är hon inte ens trött. Avslutningsvis blev det 15 min på vibben för henne oxå.
 

Simträning igen

 
 
Idag var det dags för simträning igen. Även idag kom Johanna hit med sina tjejer så vi kan hjälpas åt att ro. Det blev en härlig eftermiddag. VÄLDIGT varmt så det var tur vi skulle vara i badet. Dock var det alldeles väldigt blåsigt så idag blev det "jet-streamer" för hundarna. ;D (fast allra jobbigast tror jag roddaren hade)
 
 
Även idag blev Majken först ut. Pga kraftiga vågor höll vi oss utmed strande där det blåste minst. Trots det kändes det som man nästan stod still när man kom i motvind.
Eftersom det var extra jobbigt körde vi ganska kort tid och paus uppe på land mellan varje pass. Majken och Millie körde samma dvs. 4 - 4 - 4 min
 
Emellan Millie och Majken körde Ebba ett kort pass. Vädret gjorde att det inte funkade med markeringar idag så hon fick simma bredvid båten som de andra men bara ett pass på ca 4 min. eftersom hon tycker det är lite läskigt. Vägen ut var det medvind och  lättast då gick det riktigt bra och hon simmade på fint. När vi sedan vände tillbaka i motvind blev det svårare både att simma och ro. Ebba stressade upp sig lite för mycket och det blev en hel del plask med frambenen då hon helst ville komma upp till mig i båten.
 
Under några dagar har vi oxå en liten extra inneboende i form av Lilla musse. Han fick förstås följa med även om han varken badar eller simmar. Han fick i alla fall doppa magen och följa med ut i båten en sväng. Vet inte om han åkt båt tidigare men det gick väldigt bra.
 
                 
 
Lite fika och promenad hann vi oxå med och fyra timmar gick väldigt fort. Efter kvällsmat sover nu alla hundarna  trötta, mätta och nöjda.
 

Simträning


 
 
 
 
Idag kom Johanna med sina Tjejer ut för att simträna. Perfekt väder för att få till lite ordentlig simning med hjälp av båten.
Efter en promenad som uppvärmning var det dags att sätta igång. Majken blev först ut med mig vid årorna. Alla hundar följde med ut i båten även om vi åkte in till land när vi bytte till nästa hund.
(blev väldigt blött sist att lyfta simmande hundar i och ur båten !!!! )
 
 
När Majken var klar blev det Millies tur. Idag simmande hon ca 5 - 5 - 6 min (drygt) med paus emellan. Första pausen blev "hängande" intill båten. Andra pausen tog vi på land.
 
 
 
 
 
 
                           Under överinseende av Ebba, redo att göra en insats om det behövs ;D
 
 
Därefter var det Ebbas tur. Eftersom hon får lite smått panik av mig i båten och henne utanför blir det ingen effektiv simning.
Istället fick hon 3 långa markeringar med fokus endast på själva simmandet. Johanna rodde ut i båten så långt att det skulle ta ca 5 min för Ebba att hämta in en markering.
Shit vad långt det blev !! Så långa har Ebba aldrig hämtat tidigare men hon löste det jättebra !! Första markeringen kom en bra bit till höger om båten med vinden från rätt håll när hon kom simmande.
 
Andra markeringen kastades närmre båten men på andra sidan. Båten drev iväg en hel del till höger och Ebba simmade i riktning där första markeringen gått. Vinden kom lite från fel håll. Johanna rodde båten närmre dummyn och Ebba löste uppgiften. Likadant på sista markeringen där hon oxå gärna drog sig till höger där första markeringen gått. Är ändå väldigt nöjd att hon löste alla tre uppgifterna då hon aldrig fått så svåra tidigare och fokus egentligen bara låg på själva simmandet !!!
Simtiden blev ca 5,5 - 7 - 6 min.
 
 
 
                                                            Väldigt långt blev det.....
 
 
 
 
                                                     ......men det löste sig bra !!!!
 
 
 
 
 
 

Fotografering

 
 
 
En av eftermiddagarna på semestern ägnades åt fotografering. ;D Alla kameror plockades fram, gällde att passa på när alla var samlade. Många fina bilder blev det. Här kommer några.
 
 
             
                                              Mormors underbara lilla Prinsessa !!!!
 
 
                          
                                                        Äldsta dottern med familj.
 
 
 
                                                               Fyra generationer.
 
 
                    
                                                                  Äldst och yngst.
 
 
 
                                Inte ofta de kommer på bild samtidigt.  Mina älskade ungar !!!!!!!!!!!
 
 

Semester

 
 
 
Nu har vi kommit hem från en härlig semestervecka hos min Mamma i Järvsö, Hälsingland. Extra roligt i år att vi kom iväg, alla barn samt Lilla barnbarnet tillsammans !!
 
Lite krångel med bilar så jag, Andreas och hundarna tog tåget. När barnen var små tog vi ofta tåget och Millie har åkt några gånger men för Ebbas del tror jag det var första gången.
Det var i alla fall inga problem alls. 5 timmars resa med ett byte i Gävle gick väldigt smidigt även om det var ganska trångt.
 
 
 
                                                 Inte mycket plats för hundarna i gången.
 
 
       
                                                        Folk som skulle förbi hela tiden.
 
 
 
                                                   Det gällde att hålla sig på kanten.....
 
 
 
                                           ....... eller klämma in sig var man kunde ;D
 

Vi fick en toppenvecka med mycket sol och bad. T.o.m. jag badade flera gånger !!! Kors i taket, det händer inte varje år. Lite utflykter och förstås en massa mys med Lilla barnbarnet. Lite i varmaste laget för hundarna men de var nöjda med att få vara vid badet, gå promenader framåt kvällen och hålla sig i skuggan till resten. En helt träningfri vecka för deras del.
 
 
 
                                                    Härligt med bad i Ljusnans vatten !!!!
 
 
 
                                                                     Lång grunt.
 
 
 
 
                                                            Millie fiskar efter spännande saker ;D
 
 
               
 
 
 
                                                   Johanna provade, både att doppa fötterna i älven........
 
 
               
                                           ...... och ta ett bad i den pyttelilla baljan vi hittade. :D
 
 
          
                                                              Myser på altanen !!
 
 
 
                                                                    Trött Liten Tjej !!!
 

RSS 2.0