Jet Streamer

 
 
 
Simning idag igen !!! :D  Rätt skönt när det mest är isigt och skitigt ute, men Millie hann ändå hänga med på en långpromenad på förmiddagen.
 
 
Idag var vi, för en gång skull, ute i väldigt god tid och kom till simmet nästan en kvart för tidigt. Först en snabbkiss men sen ville Millie in i badet !!!
Eftersom badet var tomt kunde vi sätta igång direkt och fick lite extra tid.  :D 
 
 
Så idag körde vi 20 + 20 min med 2 min paus emellan.  Idag provade vi oxå på Jet Streamern för första gången. Körde 5 min i första passet och sen 5 min även i andra passet. Inget konstigt tyckte Millie utan simmade på i motströmmen.  Däremot blev det till att lära sig att hålla sig i mitten av bassängen och inte utmed kanten.
När Millie började simma då i höstas lärde jag henne simma utmed kanten för att det skulle gå lättare att vända åt rätt håll, vilket hon hade svårt för i början. Men nu gällde det alltså att simma på mitten där Streamern sitter.
 
 
Millie följer ju mig när hon simmar både på min röst och var jag är så det blev för mig att vara lite snabb i benen och ställa mig mitt på ena kortsidan, säga åt Millie att vända och sedan springa till mitten på andra kortsidan så hon kunde simma rakt mot mig.
Funkade jättebra och Matte fick lite motion på köpet ;D 
 
 
Märktes allt lite skillnad att vi idag simmade hela 40 min varav 10 min med Streamern på för första gången, inte så Millie blev flåsig precis (bara Matte som blev) men ändå så hon fick ta i mer än vanligt.
 
 
 
                              Här utmed kanten har Millie lärt sig att simma från början.......
 
 
 
                              .....men med Streamern på blev det att simma ute på mitten.
 
 
 
 

Simmar på .....

 
 
Millie får nu gå med på allt längre promenader här hemma. Mest blir det i koppel men idag fick hon även springa lös en del av lunchpromenaden. Fortfarande ingen reaktion i tassen så vi kör på sakta men säkert.
 
 
Kör på gör vi även med simningen men inte "sakta men säkert" utan fullt ös. Tack och lov för den motionen för Millie börjar bli rätt ordentligt piggelin. ;D
 
Idag blev det 30 min simning utan paus. Speciellt trött blir hon inte så det är kanske dags för den där Jet Streamern som vi hade tänkt köra igång innan skadan men aldrig hann med. ;D
 
 
 
 
 

Simning 14

 
 
 
Millies tå blir bara bättre och bättre och vi simmar på så mycket vi kan. Försöker få till 2 - 3 gånger i veckan, vilket Millie är väldigt nöjd med ;D  Bra för henne att få göra av med lite energi utan att anstränga tassen för mycket.
 
Idag blev det 15 + 15 min simning med 2 min paus emellan. Börjar köra mer tempoväxlingar och olika simvägar igen. Känns bra !!!  Millie sover gott när vi kommer hem men inget påverkad i tassen. :D
 
 
 
                                               Slut för idag men vi är snart tillbaka igen !!!!
 
 

Ridhus

Dags att blogga ifatt lite......... har så himla svårt att sätta mig och skriva när jag inte har några bilder, men ibland hinns inte fotandet med ;D
 
 
Vi tycker det är så härligt med vinter och snö, speciellt nu när vi haft några riktigt sköna soliga dagar. Finns så mycket att göra ute och gott om konditionsträning får man.
Däremot känns det lite si och så att få till någon annan träning. Framförallt apporteringsträning. Därför bestämde vi oss, ett gäng, för att hyra in oss i ett ridhus ett antal lördagar framöver för att försöka få till lite jaktlydnadsträning.
 
6 st. och 6 lördagar gjorde att vi bestämde oss för att lägga upp övningar och ta ansvar för varsinn gång. Idag var alltså första gången och jag som skulle ha hand om det hela.
Känner mig nöjd även om det blev lite kluvet att fokusera på Ebba samtidigt som man skulle kommendera och instruera de övriga.
 
 
Allra först startade vi upp med 10 min fika så hundarna skulle få landa lite och vi kunde samla ihop oss. Därefter blev det en kort stund egen uppvärmning innan vi körde igång en hel del fotgående, sitt stanna kvar och kontaktövningar.
Eftersom vi var i ridhus ledde jag runt oss på både dubbelt och enkelt led som en kadrilj ;D
 
Kastade även en del dummy som störning både med hunden sittandes vid sidan och under fotgåendet. Måste säga att jag är väldigt nöjd med Ebba där som duktigt satt kvar när Matte lämnade henne för att kasta dummy som sedan Mattarna hämtade.
Hade även en övning som vi körde två och två där man skickade hunden till en belöning (godis) med ett varsågod (eller vilket kommando man ville) för att sen använda "fel" kommando som hunden inte skulle gå på. Gällde att hunden hade stadga samt lyssnade ordentligt på mattes ord. Tyckte Ebba skötte även detta bra, försökte två gånger på fel kommando men annars inga problem.
 
 
Avslutningsvis körde vi fotgående en och en genom en slalombana med koner där vi kommenterade och gav synpunkter på varandra.
 
Är i det stora hela väldigt nöjd med Ebba men det ska bli skönt att koncentrera sig på bara henne de övriga gångerna.  Hon kändes lite avvaktande ibland när jag samtidigt skulle prata med gruppen samtidigt som vi själva deltog i övningarna, vilket iof kanske inte är så konstigt. Alldeles tyst och lugn var hon i alla fall och gjorde vad som skulles.
 
Simon var med idag och skötte filmning av oss allihop. Därav ingen tid över till kameran. Ska bli kul att se det hela sen.
 
 

Simning 13

 
 
 
 
Dags för simning igen. Ingen fara med Millie tass så vi försöker simma på lite oftare. Väldigt enkelt och smidigt nu när det bara är Millie och jag. :D
Försöker hålla ett lugnt tempo fortfarande för att inte överanstränga tån. Inte helt lätt för nu börjar Millie bli VÄLDIGT pigg efter all vila. ;D
 
 
 
                                      Skynda på då Matte så jag kommer i badet nå'n gång !!!!
                                              (Hallå, flytvästen ska på först Lilla Fröken !! )
 
 
 
                                                            Simmar på .............
 
 
 
                                              Fick du med mig på bild nu Matte !?!?!?!?!?  ;D
 
 
Körde tre lite kortare pass och det gick ganska bra att reglera tempot trots att Millie var lite väl ivrig idag. Det blev 8 + 8 + 8 min med 2 + 2 min paus emellan. Utnyttjade hela bassängen men körde mest rakt fram även idag utan alltför många kringelikrokar. 
 
 
 
                                                             Paus på rampen !
 
 
Skönt att få röra på sig när man inte får promenaera så mycket och ingen stelhet, hälta eller försämring av tån efter dagens pass. Nästa vecka simmar vi på varannan dag och börjar så sakta öka på promenaderna så ska vi nog snart vara på banan igen.
 
 

Rallyträning

        
 
 
Nu har rallyträningen i ridhuset satt igång igen. Egentligen redan för 2 veckor sedan men då kunde vi tyvärr inte vara med. Men idag så var det dags att starta upp vårens träning även för oss.
Varann vecka är alldeles lagom även om vi är VÄLDIGT dåliga på att träna mellan tillfällena. ;D
 
 
Millie mår mycket, mycket bättre i sin tass så även hon fick följa med idag för att hitta på något kul. Vill vara lite försiktig och inte öka på promenaderna för snabbt men lite rolig aktivering passar ju perfekt.
 
Som vanligt en rolig bana med ganska många skyltar. Inga större svårigheter men en del svängar och tempoväxlingar så det gällde att hålla fokus.
Båda två hann med att gå banan två gånger var. Ebba lite ofokuserad och tappade bort sig lite nu och då för att stå och titta på de andra.  Inte toppenutförande av momenten heller men allra viktigast för mig att komma ut och träna är allt "runt omkring". Att Ebba kan vänta tyst och lugnt på sin tur när Millie kör. Att hon kan vara lös bland de andra hundarna utan att hälsa m.m. vilket hon skötte alldeles utmärkt !!!
 
Millie var kanske lite väl ivrig och studsig men det får väl skyllas på för lite aktivitet pga skadad tass. Hon studsade sig i alla fall runt banan och utförde momenten riktigt bra. Behöver träna lite extra på stå från sitt vid sidan då hon gärna studsar ut med rumpan och ställer sig snett ut från mig. Dock inte mer än godkänt men jag vill gärna att det är helt rakt.
 
Som sagt annars väldigt nöjd hur de sköter sig när de får följa med på träning båda två och vänta på varandra.
 

Besök och löp

              
 
 
Så har då löpet satt igång till slut, i alla fall på Ebba.  Gissar att Millie inte kommer vara långt efter då det största intresset från andra hundar mest vara på henne. (men hon brukar tydligen lukta gott mest året om)
8 ½ mån sen sist så vi har väntat ett tag nu. Jätteskönt att det inte är alltför ofta men det kunde gott ha kommit när vi ändå hade rävskabb i huset.
Nu kom det i alla fall till slut och skönt att ha det gjort innan alla våraktiviteter sätter igång.
 
Sen har vi ju några vänner som kan tänka sig att träffa oss trots härliga löpdofter så vi ska väl inte behöva känna oss helt isolerade. ;D
 
En av dessa dök upp idag för en härlig promenad i strålande solsken !!! Lite kallt men en timme i solen blev det. Fikat däremot tog vi inne i stugvärmen. :D
 
 
 
                                      Söt liten kastrerad Musse bryr sig inte om löpdofter.
 
 
 
 
 
 
                                                  Väntar in drömprinsen kanske !?!?!?! ;D
 
 

Simning 12

 
 
 
 
Trots skadan i tassen i torsdags gav Arne klartecken att vi kunde fortsätta simma så idag var det dags. Millies tass är bättre men fortfarande märks en lite markering fram.
Vi fortsätter vila här hemma och fortfarande är det "postlådepromenader" som gäller.  Så det kändes skönt att få komma iväg en stund och Millie fick lite stimulans för både kropp och knopp.  ;D
 
 
 
 
 
Körde väldigt lugnt och jämnt tempo.  (lite rädd att överanstränga) Vi började med 15 min. tog sedan en paus på hela 4 min för att sen avsluta med 10 min simning.
Vi körde mest fram och tillbaka utan en massa extra kringelikrokar. Någon extra snurr i hörnen ett par gånger var allt så det inte blev allför tradigt.
Millie finner sig och gillar läget men jag tror hon tyckte det var skönt att få röra på sig lite.
 
 
 
                                           Ett par extra snurr fick det bli några gånger.........
 
 
 
                                                         Dags för paus på rampen. :D
 
 
När vi kommer hem brukar hundarna vara nöjda och gå och lägga sig ett par timmar, så även idag.  När det sen var dags för en kissesväng tyckte jag Millies tass var sämre.  Hon haltade ganska tydligt. Blev orolig att hon trots allt ansträngt sig för mycket i simmet, men kanske var hon bara lite stel efter att ha legat still och sovit ett par timmar för nu ikväll när vi tog en sväng var det bättre igen och precis som i morse bara en svag markeringen.
 
 
Ska för säkerhets skull ringa Norsholm i morgon och kolla om det är ok att vi fortsätter simma eftersom vi har tid på torsdag igen.
 
 
 
                                        Lätt att bli lite trött och frusen när man badat mitt i vintern ;D
 
 

Avslut

 
         
 
 
Idag var det dags för simning igen. :D  För Ebbas del blir det hennes sista gång på badet då jag bestämt mig för att avsluta hennes simträning.
 
Orsakerna är flera . Visst har det varit jättenyttig träning men kanske inte främst av det som det var tänkt. Tanken med simningen har ju varit förebyggande friskvård och att på ett skonsamt och bra sätt hålla igång samt bygga lite muskler under vintern. Nu går Ebba upp lite mycket i varv för att simningen ska bli effektiv. Dessutom har hon svårt att få till bra teknik i vattnet. Till viss del har vi tränat upp den delen men rent fysiskt har hon en bred och djup bröstkorg som gör att hon får lite slagsida i vattnet vilket försvårar.
 
 
Dagens simning gick ändå riktigt bra.  Lite pipande idag så det blev lite olika intervaller 4 + 5 + 4 min simning med 1 + 2 + 2 min paus innan vi avslutade med pass på 11 min.  sim som gick kanonbra i lugnt, fint tempo och fina vändningar åt båda hållen !!!!  (nästan så jag ångrade mitt beslut av avsluta simmet) ;D
 
 
Hon tycker det är jätteroligt på badet och hoppar gärna i vattnet trots att det plaskar och skvätter ibland ;D Men det är lite för kostsamt att betala för "plask och lek" 
I och med att Millie skadade tassen igen kommer jag istället att lägga all simtid på henne där det verkligen kommer till nytta.
 
För Ebbas del ska jag nu leta efter någon fysträning som passar henne bättre. Tanken är att vi ska komma iväg och få prova på Water Treadmill och se om det är något som passar.
 
 
 
                                      Jättenyttig miljöträning har det i alla fall varit !!!!! :D
 
 

Veterinärbesök

 
 
 
Idag hade vi tid hos Arne Adolfsson på Norsholms Djursjukhus för att titta på Millies tasskada från igår.  Själv tyckte jag ju det så ganska exakt ut som skadan på tån bredvid från i somras.
 
 
Arne klämde och kände, vi fick trava fram och tillbaka i korridoren och sen klämde och kände han lite till. Mycket riktigt är det samma typ av skada som i andra tån. Den yttre böjsenan har gått av. Tur i oturen (om man nu kan prata om det vid skador) så hade inte något ligament eller annat gått sönder den här gången.
Den trasiga böjsenan brukar inte gå att göra så mycket utan den får hon leva med. Med två tår som spretar framåt ser ju tassen i alla fall liksidig ut nu. ;D
Eftersom inget annat var trasigt behövdes ingen operation den här gången ! :D
 
Nu ska vi vila tassen tills hältan och svullnaden gått över men redan på måndag får vi börja simma igen. Efter vilan gäller samma "pyssel" för den här tån som den andra så något extra jobb blir det inte för min del.
 
Känns jätteskönt att det inte var värre än så här. Millie får ligga på soffan och loppa sig ett tag framöver men sen räknar vi med att komma igång igen som innan. Att sen tänka lite extra på tassmassage, uppvärming, stretching och sån't är vi ju vana vid nu.
 
 

Skadad igen

 
 
 
Idag kom Annelie och grabbarna hit för en promenad. :D Bestämde oss för att ta en sväng ner till sjön. Först koppelpromenad till grusvägen så alla var uppvärmda sen blev det bus och lek. ;D
 
 
 
                                               Två busiga grabbar kom på besök ;D
 
 
 
                                                                 Martin på språng
 
 
 
                                        Millie stod på vakt till Theo medan han grävde sork ;D
 
 
 
                                             Härlig promenad och kul med sällskap..........
 
 
                           
                                                 .......... tyckte både Millie.........
 
 
 
                                                              ............ Ebba. :D
 
 
 
                                                              Den här flög förbi.
                                                  Intressant fågel tyckte hundarna !!!!!!!!
 
 
 
Det är ju himla trevligt att få sällskap när man är ute tyckte både jag och hundarna.  Grusvägen var plogad men sen blev det till att pulsa lite.
Hundarna sprang runt i snön och busade precis som vanligt. Millie älskar snön och får lite extra spring i benen.
Fram och tillbaka och in och ut mellan snåren i skogskanten for de allihop tills Millie plötsligt kom haltande. :(
 
Tror inte det hände något speciellt men nu spretade även tån bredvid den tån som opererades i somras.
Jäkla skit !!! Ser ut ganska precis som förra gången fast det inte är samma tå nu. :(  Hur illa det verkligen är får vi veta i morgon då vi fått tid på Norsholm.
 
Millie tyckte det var jobbigt att gå i all snö så jag bar henne en del av vägen, först i famnen och sen på axlarna.
När vi kom till den plogade vägen gick det bättre och hon fick gå själv till Annelies bil så vi fick skjuts hem.
 
Ringde och beställde tid hos veterinären när vi kom hem sen fanns det inte så mycket mer att göra. Annelie stannade och tog en fika, trevligt med lite babbel mitt i eländet.
Nu hoppas vi på det bästa inför morgondagen !!!!!!!
 
 
           
 
 

Vi se det snöar ..........

 
 
 
Oj vad det snöar idag !!! Det gillar vi !!! så i ett par dm mjuk, lätt nysnö och ymningt snöfall tog vi en långpromenad i skogen. :D
 
Kameran fick hänga med fast jag gissade nästan att det skulle vara lite för dåligt ljus inne i skogen en så'n här mulen dag. Men fotat blev med blandat resultat medan hundarna busade och njöt av snöyran.
 
 
 
                                                                   På väg..........
 
 
 
                                                              Snöig liten Ebba.
 
 
 
 
 
 
 
 
                        
                                                               Här kommer Lilla illern !!
 
 
 
                                            Matte hittade en dragkampsfläta i fickan........
 
 
 
 
 
 
                             
                                                                   The Winner !!!!!!
                                                            I alla fall för stunden ;D
 
 
 
 
                                                            Två små troll i skogen !!
 
 
 
 
                                        Millie hittade en skatt i skogen som hon ville ta med hem.
 
 
 
                                                    Vem har varit här och grävt ?!?!?!?!?
 
 
 
                                                           Bara en Liten Ebba !!!!!!!!!!!! ;D
 
 
 
 
 
 
 
 

Simning 11

 
 
 
Då är vi igång med simningen igen och idag var det dags för båda Tjejerna att ta lunchpasset.  Som vanligt får Ebba börja eftersom det alltid funkar bäst så för båda två.
 
Gick riktigt bra trots att jag var själv. (blev faktiskt knappt blöt idag heller, det tar sig !!! )  Bestämde mig att tänja lite på gränserna och Ebba fick simma 8 + 8 + 8 min med 2 + 4 min paus. Lite trött blir hon allt pga att det inte riktigt är flyt i simningen. Men det går framåt och idag kunde vi även variera tempot en del och använda mer av bassängen. Tyckte även benrörelserna var bättre idag och hon tog i bra med bakbenen.
 
 
Med Millie körde vi på som vanligt med tempoväxlingar och olika simvägar men hon fick sina 30 min utan paus idag.  Trots att vi körde ganska högt tempo en del av tiden gör bra simteknik och god kondition att det ändå inte blir så jättestor utmaning. Hon är avslappnad och nöjd efteråt men inte säskilt trött. Tror kanske att vi ska prova på streamern framöver får vi se.
 
 
 
                                                             Ebba simmar på.
 
 

Sörsjön

 
 
 
Idag skulle vi äntligen få till en träff med Johanna, Majken och Lilla Ester. Lilla Ester som börjar bli stor eftersom det är flera månader sen vi sågs senast.  Verkar som vi fortfarande har svårt att få till det trots att de flyttat hem till Norrköping.
 
Idag blev det i alla fall av och vi bestämde oss för en långpromenad i skogen så Sörsjön fick det bli.  Tror Millie var den som blev gladast över Ester, till att börja med, och kunde tänka sig att leka en lång stund. Jisses !!  Verkligen inte ofta det händer, men framåt fikat tyckte hon allt att den Lilla Hoppetossan som for runt överallt även behövde lite fostran. ;D
 
 
      
                                                                   Ester.
 
 
 
                            Verkligen inte lätt att fånga det här mörka yrvädret på bild i skogen
                                                   när ljuset inte var det bästa.
 
 
Kameran fick följa med på promenaden men det blev mer fika och babbel är fotografering.  Lite för dåligt ljus för bilder i rörelse men stillastående hundar och ett par gruppfoton fick godkänt i alla fall.
 
 
                      
                                                                      Majken.
 
 
                                  
                                                                          Ebba.
 
 
 
                                                          Liten busig Iller i skogen !!! ;D
 
 
 
                            Hela Gänget !!!!  Från vänster Ester, Majken, Ebba och Millie
 
 
 
                               ..............men gruppbild är ju inte så himla kul egentligen !!! ;D
 
 
 
                              Tack Johanna för en härlig dag, skön promenad och trevligt sällskap !!!
 
 

Simning och massage

 
 
 
Idag var det Millies tur att få egentid på badet !! :D  Och idag blev det en riktigt SPA-dag för hennes del. Vi började med simningen och det märktes att det var länge sen sist för då blir hon tokglad och simmar på som bara den. ;D
 
Det blev simning 10 + 8 + 10 min med 1 + 1 min paus emellan. Första passet blev full fart hela tiden.  Andra passet provade jag om det skulle gå att styra och variera farten och övningarna ännu mer genom att köra apportering med en leksak.  Men, nej så var det inte !  Millie tycker det är mycket roligare att bara simma utan några grejer i vattnet. Så sista passet körde vi på med bara sim. Det blir cirklar, åttor, vändningar, kapplöpning med Matte och massa annat roligt. (ja, vanlig simning fram och tillbaka, fram och tillbaka oxå förstås)
 
 
 
                                                           Redo för dagens simpass !!!
 
 
 
                                      Varvar ner med dämpad belysning och mysig stämning.
 
 
Efter badet skulle vi träffa Lotta och Millie skulle för första gången få massage "på riktigt" (Det vi gör här hemma får nog mer räknas som gos och kel) Skulle önska att jag var bättre på att få till det mer ordentligt hemma men känner mig inte alls säker på hur man gör "rätt"
 
Millie tyckte i alla fall att det var supermysigt att ligga på massagebädden och få 45 min genomgång av Lotta.
 
 
 
                                         Så skönt så man nästan blir lite smågroggy ;D
 
 
 
 
 
 

Tillbaka i badet

 
 
 
 
Idag var det äntligen dags att få börja simma igen !!!!  Ebba fick egentid med Matte och fick följa med till badet alldeles själv.
 
Evigheter sen sist känns det som eller i alla fall nästan 6 veckor sen vi simmade senast pga av att Millie blev smittad med rävskabb. Simon var oxå med idag eftersom jag skulle åka på annat direkt efteråt.
 
Ebba kände igen sig direkt vi kom fram och blev lite ivrig. Tyckte nog ändå att det gick riktigt bra. Det blev sim i 5 + 5 + 5 + 5 min med 1 + 1 + 2 min paus emellan. Lite flåsig blir hon men det beror nog mest på att hon varvar upp sig lite.
Med hjälp av Simon fick vi även till riktigt bra svängar idag och Matte blev inte helt blöt. ;D
 
 

En vante

 
 
 
Han är lite rolig att ha med sig på promenad, våran inneboende
Man är inte roligare än man gör sig och inte äldre än man känner sig.
 
 
Tänk så roligt man kan ha alldeles för sig själv när man lyckas sno åt sig en vante !!!!!
 
Blir man inte pensionerad håller man sig ung i sinnet.
12 år gammal Herre som älskar att leka "Katt och råtta" med en vante !! ;D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
............. Den stackars vanten gick nästan inte sönder alls !!!!  ;D
 
 
 

Lördagspromenad

 
 
 
Härligt väder med frost och solsken.  Vid lunch blev det en promenad runt grustaget tillsammans med hundar och kamera. Rundan är inte så lång (ca 5 km) men det finns mycket att hitta på under vägen så det brukar ta ett par timmar. ;)
 
Inspirerad av gårdagens apporteringsupptakt fick även ett par dummy hänga med ut på promenaden. :D  Börjar nästan bli snöfritt på fälten nu så vi passade på.
Blev ett par långa linjetag sen koncentrerade vi oss på lite dirigeringsövningar som vi gjorde sista gången på kursen för Nina den 1 dec.
 
Ebba kom ihåg riktigt bra både "ut" och "höger" !! Körde med mig på nära håll och lade även till en störningsdummy till vänster utan problem. Vi provade även att börja lite med vänstertecken.
 
 
                             
 
 
 
                                                                Väntar på sin tur !!
 
 
Millie har jag inte tränat så mycket dirigeringar i apporteringen men hon kan höger, vänster, framåt och bakåt till vardags och i lydnaden så den här övningen ställde inte till några bekymmer för henne. Nu höll jag mig visserligen på nära avstånd.  Gick även bra med störning.
 
 
                         
 
 
 
                                           Wilmer förpassades hit under tiden eftersom han fick för sig
                                           att alla som sprang och hämtade grejer skulle vallas in !!!! ;D
 
 
 
                                       Annars var fältet mest som ett enda stort godissök.
                                                          Fullt med harskit !!!!!!!!!!!!
 
 
 
                                                              Mums, mums !!!!!!!!!!
 
 
 
                                         Millie kunde även tänka sig att leka lite med Wilmer,
                                                          ( en av få, förutom Ebba )
 
 
 
                                                     Lite goda pinnar hittades under vägen !
 
 
 
                                                    Vissa lite större än andra.............
 
 
 
                                  ........ men jag tror inte Ebba tyckte sin var så god !! ;D
 
 
 
                                                  Även "glasskiosken" höll öppet idag.
 
 
 
                                                       Gott när man är törstig !!! :D
 
 
 
                                  ............ men ingen gruppbild idag bestämde Millie !!!!!!!!!!!!!
 
 

Årets första träning

 
 
 
Idag startade vi upp årets apporteringsträning. :D  Värmen har tagit hårt på snön och vi tänkte nog att uppe vid Klinga borde det nästan vara snöfritt. Nu var det inte riktigt så (vi har nog nästan mindre här hemmavid) men vi hitade i alla fall en solig backe med en del barmark.
 
Hundarna var lite lagom tossiga, mer för att träffa folk än träna tror jag ;D Först uppvärmning och rastning. Lite rekning oxå innan vi startade upp med fika i skogsbacken.
 
 
 
 
 
Först ute hade vi Agnes, Ebba, Theo och Wiktor. Lite inkallningar och fotgående gemensamt innan vi körde en och en med Ewa som kastare och övriga passiva.
 
 
                
                                                           Inte riktigt vår tur ännu.
 
 
Ebba fick köra som nummer tre. För hennes del blev det först en ganska kort enkelmarkering med Ewa dold bakom ett träd.
Ebba hade nog hoppats på något längre för hon sprang först förbi men näsan var på så det löste sig. Därefter lade Ewa kvar ett linjetag för att sen förflytta sig upp på kullen. Återigen en enkelmarkering men nu med längre avstånd. Träden dolde nedslagsplatsen men Ebba hade helt ok koll på läget.
Därefter vände vi om och tog linjetaget innan vi avslutade med ytterliggare en enkelmarkering uppe på kullen.
Nöjd så det fick räcka där nu när vi haft ett ganska långt träningsuppehåll (närmare bestämt ganska exakt 1 mån.)
Ebba fick sätta sig hos Millie i bilen medan jag var kastare till Wiktor.
 
 
                
                                                        Agnes redo för en markering.
 
 
"andra omgången" var det Frida, Martin och Millies tur. Millie blev sist ut och jag körde exakt samma upplägg som med Ebba men med Annelie som kastare. Mycket nöjd även med Millie så det kändes som en riktigt bra start på träningssäsongen !!!!
Avslutade dagen med mer fika och en massa trevligt babbel :D
 
 
 

Ispromenad

 
 
 
Oj man kan nästan tro att 2013 kom med våren !!! Nu tror jag dock att snön kommer tillbaka igen innan det blir vår på riktigt. Vi njuter i alla fall av att det redan märks att dagarna blivit längre. :D
 
Annars har snön mest bytts ut mot iiiis vilket gör det liiiite svårframkomligt på vissa ställen.........
 
 
 
                                       Så här ser vår promenadrunda runt grustaget ut just nu.
                                                        Inte helt lätt att ta sig fram.
 
 
 
                                                     Men vi går på kanten............
 
 
 
                                                   ( Där sorkarna finns !!!!!! )
 
 
 
                                               ............. och springer gör vi "Off Road" !!!!
 
 
                                              
 
 
 
 
 

Inneboende

 
 
 
Grannen startade det nya året med att dra till alperna på skidsemester.....
Så då fick vi en inneboende i form av en BorderCollie vid namn Wilmer.
Två veckor stannar han och compar ihop med Tjejerna och mig. :D
 
 
 
Välkommen i huset Farbror Wilmer !!
 
 
 
 

Gott Nytt År !

 
 
 
Nu lämnar vi det gamla året och laddar för
ett roligt och innehållsrikt 2013 !!!!!!!!!!
 
 

RSS 2.0