Veterinärbesök

 
 
Håller på och lägger om mitt schema lite på jobbet så igår skulle jag vara på jobbet mellan 14.00 och 18.00.
Tog en rejäl långpromenad på lunchen innan jag stack hemifrån kl 13.00. Inga konstigheter utan hundarna gick som vanligt och la sig när jag åkte.
 
Sonen som just nu jobbar natt vaknade och kom upp 16.30 då hade Ebba kräkat upp hela frukosten på hallgolvet. Därefter hade hon kräkts ytterligare 4 gånger fram tills jag kom hem kl 19.00.
Hade tänkt gå en långpromenad men det fick bli en ganska kort sväng där Ebba kräktes 2 gånger till. Blev ingen kvällsmat för hennes del.
 
 
Klurade och klurade vad kräkandet kunde bero på. Att det inte var magsjuka var jag helt övertygad om då Ebba var pigg och inte verkade det minsta sjuk. Ingen feber och inget annat som tydde på sjukdom mer än att det fanns något i magen som inte skulle vara där.
Försökte tänka igenom ALLT som hon ätit eller druckit eller tuggat på och kunde inte komma på en enda grej som inte Millie oxå ätit och hon mådde hur bra som helst. Ebba är ju dessutom inte den som stoppar i sig saker hur som helst. Inte ens som lite valp tuggade hon i sig något !!!
 
 
Kvällen blev lugn och inga mer kräkningar men Ebba verkade ha ont i magen till och från då hon gick runt och sträckte ut bakbenen och slemmade i munnen.
Sent, sent på kvällen kom jag till slut plötsligt på att Ebba, på morgonpromenaden, tagit en extra omväg ner till verkstan innan vi gick in. Därinne hittade hon något smaskigt som hon stod och tuggade på när jag kom.
Det brukar gå jättebra att be henne spotta ut vad hon har i munnen men det här var tydligen en riktig skatt för snabbt svalde hon det hela. Har absolut ingen aning om vad hon hade tuggat på men nu förstod jag att det måste vara detta som gjorde att hon kräkade.
 
 
Inga kräkningar under natten även om hon var uppe några gånger och vankade. På morgonpromenaden satte det sedan igång igen och hon kräktes ett flertal gånger trots att vi bara tog en kort sväng upp i fårhagen.
När vi kom in ringde jag Smådjurskliniken och vi fick en tid 11.00.
Hos veterinären blev det undersökning och röntgen som inte visade någonting. Jag var mest orolig att det skulle vara något som kunde skada tarmarna, men eftersom inget hittades bestämde vi att jag skulle mata på småportioner hemma och sen skulle vi ha telefonkontakt nästa morgon. Om hon inte blev bättre skulle det göras en kontraströntgen.
 
Det kändes som en bra plan men då säger de andra i personalen att morgondagen är helt överbokad så ska det göras en kontraströntgen måste den göras idag eller annars inte förrän efter helgen. Vad sjutton gör man då ?!?!?!?!
Jag ville egentligen inte göra någon mer röntgen men vågade inte låta bli ifall hon skull bli sämre. Vart skulle vi ta vägen då???? Så Ebba blev kvar under eftermiddagen och gjorde en kontraströntgen som inte heller den visade ett enda dugg.
Vad det nu än var som legat där nere i magen så hade det försvunnit på ett eller annat sätt  så Ebba och jag åkte hem och äntligen kunde det bli lite mat för Ebba som tyckte att hon var helt utsvulten !!!
 
Nästan helt i onödan hamnade vi hos veterinären hela dagen men hellre det än att de inte hade kunnat ta emot oss om det hade behövts. Nu är Ebba piggelin igen, har inte kräkts mer och är precis som vanligt.
 
 

Linjetag

 
 
 
Söndagar brukar vara träningsfria dagar här hemma. Nu måste ju hundarna ut på promenad ändå. Strålande solsken och grannen ville gärna följa med. Det ena gav det andra och under ett par sköna timmar uppe i skogen fick vi till både fin-fin träning och promenad.
 
 
Direkt vi kommit igenom kohagen upp till skogsvägen började Yvonne droppa dummysar på rad i den gräsklädda mittremsan. Hundarna skuttade runt och märkte inte så mycket. Sju dummysar blev "tappade" fast vi egentligen bara tänkt två var till hundarna.
Millie som kommit lite på efterkälken löste det hela med att norpa med sig en i farten när hon sprang förbi. =D
Alltså två var där vi skickade växelvis. Ganska långt avstånd och dolda dummysar i gräset (Millie hade ju full koll förstås som redan sprungit förbi alla ) ;D  Inga som helst problem utan vi fick till snygga, alldeles raka linjer !!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                            Millie vet preciiiis och har bråttom ut !!!
 
 
 
                                           Gör lite reklam för Spikes snygga dummysar !!! =D
 
 
 
                                                             Ebba en gång till !!!
 
 
Därefter var vi framme vid det igenväxta kalhygget och vi bestämde oss för en ganska lång markering rakt upp i terrängen med ett kvarlagt linjetag.
Allra först la vi ut ett kort linjetag rakt fram på vägen som skulle hämtas mellan markeringen och linjetaget på hygget. Riktigt duktiga hundar i den lite snåriga terrängen och snygga raka linjer. (Millie fick avstå den här övningen för att inte belasta sin tass för mycket)
 
 
 
                                                   Spike först ut och liiiite snårigt är det !
 
 
 
                                                  ......... men skam den som ger sig =D
 
 
 
                                                Duktig Ebba som oxå hade fin-fin fart in idag !!
 
 
 
                                Med Yvonne och Spike som referens var ju övningen inte så svår! ;D
 
 
 
 
 
 
Vi fortsatte vidare upp i skogen men nu hade solen försvunnit och kameran fick vila resten av dagen. Hundarna ägnade i stort sett all tid att leta älgtryffel !!! Verkar finnas extremt mycket i år för var och varannan meter ska det grävas och ätas. =D
 
Uppe vid bordet var det dags att samla ihop sig igen för en ny övning. Även den blev med linjetag på rad men nu rakt ut i terrängen. Hundarna fick titta på medan Yvonne gick och la ut. Den längst ut ställdes upp och blev därmed synlig från startplatsen. De övriga doldes i blåbärsriset.
Millie blev först ut och tog direkt sikte på den synliga, sprang längst ut och hämtade in den. Spike och Ebba skötte det hela mer på rätt sätt, sprang, lyssnade på närsöksignal och tog "rätt" dummyn.
 
 
Därefter traskade vi vidare hittade ytterligare ett ställe för linjetag på rad ut i terrängen. Nu med längre avstånd och lite klurigare men fortfarande fick hundarna titta på när jag la ut. MYCKET fint jobb av alla tre !!!!
 
Nu började vi kännas oss rätt nöjda men allra allra sist avslutade vi med markeringar längst upp i skogen. Tre enkelmarkeringar uppför ett berg med ökat avstånd så man sprang över tidigare nedslagsplats. Även här kanonfint arbete av alla tre hundarna !!!!!  Tänk så himla bra träning det kan bli av en alldeles vanlig promenad en alldeles vanlig träningsfri söndag !! =D
 

Klinga

 
 
Idag bar det av till skogen igen. Den här gången för lördagsträning förstås. Ett gäng "tanter" i skogen, då blir det en hel del babbel men oxå en hel del rolig och nyttig träning.
Från början var tanken att vi skulle hålla till här i Gårdeby och köra Walk Up på fält men jägargubbarna hade bokat upp dagen och dem ville vi inte krocka med !! Så vi tänkte om och bestämde oss för att åka till Klinga.Toppenhärlig skog så inget fel alls på det.
 
Nu var vi ju ändå sugna på det här med Walk Up och bestämde oss för en variant som funkade att köra på stigen upp genom skogen. Istället för walk Up i bredd körde vi på led.
 
Millie var med ute i första gruppen tillsammans med Spike och Enzo. Annelie var kastare till höger ut i skogen, Birgitta till vänster och Gunilla var kastare bakom och höll styr på det hela. Utan att vi förare (eller hundarna heller för den delen) visste vad som skulle hända. Vi gick fotgående stigen framåt och fick markeringar till höger och vänster in i skogen och något linjetag bakåt på stigen. Gunilla bestämde turordningen och vem som skulle hämta (kunde vara både hundar och mattar)
 
Super, super nyttigt träningspass som var super, super svårt för Millie. Hon som oftast är kopplad när hon inte är i arbete (för att inte ta saken i egen tass) och som oftast inte kör växelvis med flera andra.
Uj uj uj vad mycket folk och dummysar det var att hålla reda på i skogen !!!
Hämta in dummysar var inga som helst problem men fotgåendet, att vänta på sin tur och stadgan var verkligen inte mycket att hänga i julgranen.  Alldeles förfärligt jätteglad är hon i alla fall och hon är förlåten förstås. För Matte blev det en riktig aha-upplevelse att i Mattes ögon lever hon numera på gamla meriter. Nu får jag skylla mig själv att jag inte jobbat med och tränat dessa saker tillräckligt (träning är ju färskvara eller vad säger man)
 
 
Ebba kom ut i sista gruppen. Inte så mycket till grupp egentligen för det var bara Theo och hon kvar men då fick de jobba desto mer. ;D
Även här blev det lite av en aha-upplevelse för Matte att Ebba växt alldeleas otroligt i apporteringen utan att jag knappt märkt det. Så himla okomplicerat och säkert känns det att ha henne vid min sida. Inte alls särskilt stressad eller uppe i varv numera och inget skällande
Hon är lite långt fram i fotgåendet men håller sig där utan problem. Ordning på stadgan och vänta på sin tur var inte heller några större problem (något litet misstag att gå på fel apport kanske men det såg inte Matte) =D
Fin-fina markeringar där man ibland stod så man varken såg kastare eller dummy. Verkligen supernöjd med Ebbas insats.
 
Som vanligt en härlig lördagsträning med gott fika. mycket babbel och trevliga, glada människor förutom den braiga träningen !!!!!
 

Höstdag i skogen

Idag har vi haft ett härligt höstväder med strålande sol och många plusgrader. Tog en lång morgonpromenad och såg solen gå upp över träden. Så himla vackert !!!!!
Ingen skylt vid skogen idag heller så efter lunch gick vi dit. Inte ens Fru Älg var på plats idag så vi hade skogen för oss själva. ;D
 
Jag hade plockat med mig några dummysar och vi fick till lite träning vilket inte hör till vanligheterna när vi ger oss ut själva.   Vi höll oss t.o.m. till planeringen. Linjetag och närsök. Först blev det linjetag "på rad" på skogsvägen. Sen några "droppade" dummysar på vägen. Blev även två utlagda linjetag i ett V där vi bröt av med ett närsök innan de fick hämtas.
Vi körde även några linjetag rakt ut i terrängen och avslutade sedan med diverse olika små närsöksövningar. Närsöket går riktigt, riktigt bra. Är även nöjd med linjetagen där Ebba oftast får till en fin rak linje men ibland svajjar det så vi fortsätter och nöter vidare.
 
Hos Millie är både linjetagen och närsöket bättre grundat. När det "svajjar" för henne handlar det mer om att Fröken tror hon kan bäst själv ;D Men idag svajjade det inte alls utan hon gjorde ett toppensnyggt jobb. (kanske ev. beroende på att Matte hade räkost i fickan) =D

Sörsjön

Idag hade Annelie och Johanna bokat date i Sörsjön för att få till lite fina bilder tillsammans med fasanen Frans ;D och vi passade på att hänga med.
 
Tyvärr blev det ett uselt fotoväder så jag tror inte den delen av utflykten blev som det var tänkt. Vi fick i alla fall en härlig promenad, trevligt sällskap och gott fika !!!
Fasanen Frans var i ett ganska miserabelt skick men Annelie hade även And med i packningen som vi gärna var med och provade.
Spännande det här med vilt och Tjejerna hämtar gärna en borttappad and. Millie skulle nog dessutom helst behålla den själv men kommer snällt in med den.
Ebba vill helst släppa den straxt innan hon är framme hos mig men är jag bara lite beredd och med så kommer den dit den ska.
 
 
Som sagt ett uselt fotoväder så jag hade inte ens kameran med mig men Annelie klickade en del.
 
 
 
 
 
 
 
 
En gruppbild var vi ju tvungna att få till med så många fina gyllenpälsar på plats. Tyvärr blev den alldeles suddig när hundarna satt upp sig så fint men det är klart den får komma med ändå.
 
 
 
                                   Från vänster Theo, Martin, Ester, Majken, Ebba, Millie
 

Alpha Ohm

Idag var det äntligen dags för Alpha Ohm igen. Millie visar inget i tassen längre och vi kunde köra på som vanligt.
Millie fick börja och travade på fint i 13 minuter. Hade lite svårt precis i övergången till skritt då hon kom lite i otakt annars skrittade hon på fint några minuter.
 
I de nya lokalerna är Vibben i ett annat rum så för att spara tid och för att båda hundarna skulle få vibba direkt efter vattenbandet gjorde vi så att Ebba stannade kvar själv med Cissi och sprang. Först blev hon lite undrande att jag och Millie försvann ut men sen hade det gått jättebra. Trav 12 min och därefter fin skritt innan det blev hennes tur på vibben.

Lilla Träskaten

Idag blev det ingen lördagsträning för vår del. Istället följde Ebba och jag med till Lilla Träskaten för att heja på Yvonne och Spike som startade på Working Test.
Samling kl 08.00 för nybörjarhundar så det blev till att gå upp i ottan. Väl på plats fick vi en helt underbar dag med strålande solsken och några plusgrader. Däremot hade det snöat tidigare så vi fick känna på säsongens första snö.
 
 
Flatteklubben var arrangör och det hela var MYCKET välorganiserat med glada, trevliga och hjälpsamma människor. Ebba och jag hade laddat upp med en himla massa matsäck och kunde sitta och bara njuta av alla duktiga hundar.
Yvonne hade startnummer 42 och började därmed vid ruta 5 för att sedan ta rutorna i tur och ordning.
 
Ruta 5  var en enkelmarkering med skott  mitt på ett oslaget "fält" med högt gräs och lite sly. Bra jobb gav 19 p. Ebba och jag hejade på för fullt !!
 
Ruta 1  började med ett fotgående med skott under tiden, därefter en enkelmarkering med skott i öppen terräng där dummyn hamnade precis i kanten av lite högt gräs. 17 p. Heja heja !!!!
 
Ruta 2 här kastades först en kort markering som föraren fick hämta. Därefter en enkelmarkering med skott mitt ute på ett slaget fält helt utan referenser. Yvonne och Spike fortsätter jobba på bra !! 19 p
 
Ruta 3 Fotgående först från grusvägen över ett dike och ut på ett fält. Därefter en enkelmarkering med skott som landar ute i skogskanten. Vi fortsätter heja. 18 p
 
Ruta 4 var dagens svåraste och det gällde nog samtliga hundar. Enkelmarkering med skott i eländig terräng bestående av Skvattram, Pors och björksly, nästan omöjligt för hundarna att se något. Kanonbra jobbat !!! 14 p.
 
Summa summarum jobbade Yvonne och Spike ihop hela 87p och kom på en delad 3:dje plats. Stort GRATTIS till er !!!
 
Ebba skötte sig kanonbra hela dagen utan att varken skälla eller stressa upp sig. Brydde sig inte om skotten alls och tyckte nog att det enda som var liiiite orättvist var när Spike fick gå in och köra rutorna.
 
Till lunch var alla 42 nybörjarhundarna klara och vi kunde i lugn och ro gå runt och titta på öppenklass och elithundarna. Intressant att se hur man hade ökat svårigheten i de olika rutorna och man fick en massa idéer och inspiration till olika övningar att träna vidare på hemma.
En riktig toppendag på alla sätt och vis och ett av de trevligaste prov jag varit på.

Planering A och O eller......

Vi brukar alltid ta en långpromenad vid lunch när vi vaknat, så även idag. Inga jägare i sikte och ingen skylt "Jakt pågår" uppe i skogen så vi passade på att gå dit. Längst upp i skogen mötte vi Fru Älg. Hon hade nog oxå sett att det inte fanns någon skylt uppsatt ;D
 
 
Oftast brukar vi inte få till någon träning alls när vi är i skogen utan strosar bara runt och har det skönt för oss själva. Balansövningar, godisletande, kurragömma och annat roligt brukar vi däremot roa oss med ganska ofta.
 
 
Idag var dock både visselpipa och några tennisbollar med ut så vi fick faktiskt till en massa bra träning på inkallningssignal, stoppsignal och närsökssignal. Riktigt duktiga var vi allihop !!!
 
 
När sen Yvonne hörde av sig och ville att vi skulle träna ett kort pass när hon kom hem från jobbet hängde vi naturligtvis på. Inspirerad av lunchpromenaden ville jag gärna jobba vidare med stoppsignal och närsökssignal så det fick bli planeringen för idag.
Eftersom mörkret kommer fort sparade vi tid genom att gå upp i fårhagen här intill.  Jag ville gärna starta upp med ett par enkelmarkeringen och sen vet jag inte hur det gick med planeringen för det blev markeringar för hela slanten men attans vad bra det blev !!!!
 
 
Mycket markeringar med dolt nedslag över kulle, markeringar "på rad" där hunden sprang över tidigare nedslagsplats samt en massa vända om övningar och stadgeövningar. Inte en enda stoppsignal eller närsöksignal fick vi till. ;D  Ibland går det precis lika bra att köra helt utan planering och hundarna var superduktiga, är så himla nöjd !!!!!

Sörsjön

 
 
 
 
Idag skulle vi iväg på skogsutflykt tillsammans med Annelie och grabbarna. Tyvärr är bilen krasslig och väntar på reservdelar från bildoktorn. :(
Men Annelie var snäll och kom ut och hämtade upp oss så vi kom iväg ändå.
 
 
Det blev en härlig eftermiddag där vi strosade runt i skogen, fikade vid sjön och bara njöt. Det har blivit alldeles för lite av dessa skogspromenader som vi så väl behöver, men det brukar bli mer och mer så här fram på hösten. Jag lämnade kameran hemma men Annelie fick, som vanligt, till en massa underbara bilder där jag norpat några ur hennes blogg .
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Per Jensen

Idag skulle vi har varit på Alpha Ohm och därefter tagit en tur ut till Katarina i Krokek. Millie är dock fortfarande inte helt bra i sin tass så vi stannade hemma.
Ingen större fara med tassen men sista dagen nere i Växjö råkade Millie busa runt lite för häftigt i skogen och stukade till tassen. Hon är ju lite extra känslig med den opererade tassen. Egentligen ingen hälta längre men vi tar det lite lugnt ett par dagar till och skjuter fram besöket på Alpha Ohm.
 
När vi nu inte skulle ut och åka kom Katarina och Musse hit istället.  Det blev ingen långpromenad eftersom älgjakten är i full gång men vi strosade runt ute i kohagen så hundarna fick röra på sig (fast mest gick det klistrade vid Katarina som hade en påse blodpudding i fickan).
Fika och babbel tog vi inomhus och Katarina lämnade kvar en påse hundchoklad till Tjejernas stora lycka.
 
 
På kvällen åkte jag till Linköping med Yvonne för att gå på en föreläsning med Per Jensen. Det var Goldenklubben Östergötland/Sörmland som bjöd sina medlemmar.
Per Jensen är etologiprofessor vid Linköpings Universitet och pratade om Hundens tankar och språk.
 
En mycket bra föreläsning som bara var alldeles för kort. Jag hade velat höra mycket, mycket mer !!!!!  Nu vet jag i alla fall det jag redan visste, att mina hundar kan tänka och förstår när jag pratar med dem ;D

Högt gräs

 
 
Kan väl inte finnas någon som missat att jag älskar hösten !!!! Det är min absoluta favoritårstid. Dock blir det mörkt allt tidigare på kvällen.
Nu jobbar jag ju så att jag kan vara ute med hundarna medan det är ljust men vill man ha sällskap av sådana som jobbar dagtid har man inte lång stund på sig innan mörkret faller.
 
 
Idag blev det ett kort pass tillsammmans med Yvonne och Spike. Vi åkte bort mot Berga där vi hittat ett "nytt" ställe. Både en fårhage och ett stort oslaget fält med högt torrt gräs. (dessutom en traktorväg, kohage och vatten)
 
Vi började med markeringar rakt ut i det höga gräset. (likadant gräs som på "dagens bild" fast den är tagen vid ett annat tillfälle i Sörsjön men i alla fall gräs högt så hundarna försvann)
Yvonne stod på traktorvägen och jag på fältet och så kastade vi växelvis till varandra. Inte lätt för hundarna i det höga gräset där de nästan försvann men riktigt fint markeringsarbete !!
Nyttigt för Ebba att man var tvungen att jobba med näsan istället för ögonen. Därefter bytte vi plats och körde övningen igen. Nu stod Ebba och jag på traktorvägen där man hade lite bätte överblick. Nu blev Ebba lite för lätt i rumpan. Försökte minsann knalla ett par gånger t.o.m. Bara göra om och göra rätt och fokusera på stadgan.
Även om dagens pass inte blev så långt blev det himla bra !!!!!!!
 
 

Lördag i Herstaberg

 
 
Idag samlades vi ett gäng för att träna hund i Herstaberg. Vi höll till i den nedre Lilla skogen. Absolut ingen stor skog men härlig terräng där man kan hitta på många roliga övningar. Annelie och jag har varit där några gånger tidigare men det var VÄLDIGT länge sedan.
 
 
Vi började med att fundera ut ett upplägg. Bestämde oss för en jaktstig genom skogen. Millie som är lite krasslig i tassen och inte skulle träna fick följa med i koppel under upplägget. Efter lite fika var det sedan dags att sätta igång. Två hundar i taget ute och Ebba kom ut i andra omgången tillsammans med Spike.
 
 
Först en kortare markering (som skulle bli ett linjetag) som inte hämtades. Vända om och en lång markering åt andra hållet som hämtades in först. Därefetr linjetag till första markeringen.
Ett långt fotgående till nästa "station" som var en markering med dolt nedslag uppför en backe och en stor stock som hinder. Från samma plats vände man sedan runt och fick en kort markering med ett kvarlagt linjetag.
Kort fotgående fram till nästa plats där man först fick störningsmarkeringar kastade medans det kvackades innan man vände runt och fick ett par enekelmarkeringar snett upp i en slät där dummysarna försvann bland alla löv. (perfekt för Ebba som behöver träna på att slå på näsan och inte leta med ögonen så mycket)
Avslutningsvis blev det en markering rakt upp i slänten med ett kvarlagt, klurigt linjetag. Den här sista nedslagsplatsen var samma som den första långa markeringen i början av jaktstigen. Fast nu stod vi från andra sidan berget.
 
 
Är så nöjd med Ebba som fixade alla "stationerna" utan problem och hade riktigt bra fotgående däremellan. Hon skötte sig även bra medan Spike körde utan att skälla och gå upp i stress alltför mycket.
 
 
                            
                                               Räkost på tub är en riktig toppenbelöning !!!!
 
 
 

Mormors Gullegris !!

 
 
 
I onsdags åkte Annica och jag ner till Växjö för att umgås med Lilla barnbarnet ett par dagar. Vi har inte setts sen 1 augusti och "lilla" barnbarnet hade växt hur mycket som helst !!! Oj vad fort det går.
Stor och knubbig tjej nu som håller igång och bubblar hela tiden. Inte lätt att hinna med med kameran där inte kan jag säga.
 
 
       
 
 
Underbart höstväder så vi har varit ute på långa härliga promenader.  Många fina promenadrundor att välja på med spännande saker under vägen. Torsdagens promenad blev 3 timmar lång och vi träffade både hästar och kvigor.
Det mesta kretsar kring Johanna när mormor kommer på besök så det får bli en bildblogg med mina favoritbilder.
 
 
  
                                                         Dags att gå på långpromenad.
 
 
        
                                                                   Mormors Lilla Prinsessa !!!
 
 
         
                                                                Hälsar på hästarna.
 
 
 
                                                             Ett nyfiket gäng.........
 
 
 
                                         ........ som undrade vad hundarna hade för sig.
                                                          (letar sork naturligtvis !!!! )
 
 
 
                                                                    Puss på dig !!!!
 
 
                      
                                                        Vill du höra en hemlis ?!?!?!?!?!
 
 
 
                                                    Vill sitta på armen istället för att åka vagn.
 
 
       
                                            Man blir hungrig av att vara ute !! Hjälper till att äta....
 
 
              
                                                                     Kan själv !
 
 
       
                                                           Liiiiite kladdigt blir det !!! ;D
 
 
            
             
                                                                   Liten kladdig hand.
 
 
 
 
                                           Oj vad trött man blir av promenad, mat och bad.
 
 
Även idag blev det långpromenad. Lite kallare ute så då passade det bra att inviga de stickade kläderna jag hade med mig. Var så orolig att det skulle vara för litet men det var ingen fara, fanns lite att växa i oxå.
 
 
                       
                                                               Klädd för höstpromenad.
 
 
 
 
 
       
                                                            Glad och busig liten Tjej.
 
 
       
                                                            Var är lampan ???????
 
 
 
 

Vid sjön

 
 
Helt underbart, soligt höstväder och vi tillbringar all tid vi kan utomhus. Idag drog vi till sjön igen tillsammans med Annelie och grabbarna. Några härliga timmar i solen var precis vad som behövdes för att ladda batterierna.
Kameran var oxå fulladdad och en himla massa kort blev det. Tyvärr var solen i starkaste laget och det blev en usel kvalité på bilderna men några favoriter fick jag ändå till.
 
 
 
                                                                   Soliga Tjejer !!! ;D
 
 
 
                                                      Fyra gyllenpälsar på grönbete !!
 
 
 
 
                                                 Solen glittrade som stjärnor i vattnet.
 
 
 
                                                          På span ute i vattnet.......
 
 
 
                                                 ....... och även nere i vattnet. ;D
 
 
 
 
 
 
                                            
Idag fick man hitta på precis vad man hade lust till och ingen träning alls på programet. Hundarna rörde på sig liiiite mer än mattarna kan man väl säga. ;D  Mattarna skrotade mest runt med kameror och fikade både en och två gånger.
 
 
 
 
 
 
                                             Lite Stig-Helmer stuk på Millies frilla idag !!! ;D
 
 
                     
 
En riktigt superskön eftermiddag !!!!  Så fort vi kom hem var det bara att packa om ryggsäcken och ta på lite mer kläder för Ebba och jag skulle iväg på lite träning tillsammans med Yvonne och Spike.
Stannade på vägen ner mot Björndalen. 
Tänkte inte göra så mycket med Ebba eftersom vi redan varit ute hela eftermiddagen. Men hon var riktigt piggelin så vi fick till ett par markeringar med kvarlagda linjetag upp på en kulle. Samma nedslagsplats men vi flyttade oss runt kullen.
Bra jobb av Ebba och framför allt bra fart in !!!!! Bättre fart in än ut t.o.m. Hann med lite träning av stoppsignal och närsöksignal oxå innan vi åkte hemåt. Attans vad kallt det blev så fort solen började gå ner, vi som hade rena sommarvädret nere vid sjön.  Nu är det i alla fall två som sussar gott. I morgon tror jag vi tar en vilodag.
 
 

Alpha Ohm

 
 
 
Så var det dags att åka till Alpha Ohm igen och springa på vattenbandet. Ebba är ju färdiglöpt sen ett par veckor tillbaka så idag fick båda två följa med.
Sex veckor nu sen Ebba var med senast och första gången för henne i de nya lokalerna. En djursjukvårdarpraktikant fanns oxå på plats idag. Nu bekommer nya saker inte Ebba något speciellt och hon fick börja först idag.
 
Tog det lite lugnt eftersom det var ett tag sen sist. Ganska mycket vatten. Efter skrittuppvärmning fick hon springa ca 8 min. och Cissi är nöjd med hennes rörelser.
Idag höll hon sig lite långt bak på bandet (hon som annars brukar vara med nosen framme i glaset) Tror dock inte det berodde på att hon blev trött för hon gjorde så från start. Verkade mer som att hon var lite ofokuserad och skulle kolla sig omkring medan hon sprang vilket försvårar balansen. Bra gick det i alla fall och sen fick hon vänta medan Millie sprang.
 
För Millies del blev det 10 min och 20 sek trav och ganska lång skritt där hon kliver på superfint. Duktig Tjej !!!
Märker verkligen vilka bra nytta det gör för båda två att få hålla igång på detta sätt.
Därefter in och ligga på vibben. Där blev Millie först och sedan Ebba. Jätteskönt tycker båda två.
 
 

RSS 2.0