Höst

 
 
 
Ja nu är det höst. Flera nätter nu har vi haft frost och mörkret kommer tidigare och tidigare. Men fortfarande går det att hinna fä till lite träning på eftermiddagen trots att Yvonne jobbar till kl 16.00
 
Klockan 17.00 kom Yvonne och hämtade upp oss. Vi åker inte så långt men det är bra att ha bilen med när det är flera hundar. Idag blev det ett nytt ställe med fält här hemma. Toppenbra ställe !!!
 
Idag låg fokus på linjetag och eftersom jag tränar tillsammans med ett gäng som går kurs tillsammans brukar vi hänga på och göra deras "läxor".  FYRKANTEN är en sådan övning och den började vi med idag.Mitt ute på fältet trampar man upp en "ruta" och ställer ut dummy i hörnen. Inga pinnar eller referenser men hunden traskar med fot runt rutan och ställer ut dummyna som ska vara stående synliga så gott det går. Ganska långt avstånd (ca 50m) Sen skickar man på linjetag från första hörnet till dummy 1 och 3 Därefter ställer man sig vid sista hörnet och skickar till dummy 2 och 4.  Mycket, mycket nöjd med både Ebba och Millie. Riktigt bra fart av Ebba in idag oxå som belönades med både ost och bollkastare.
 
Som andra övning blev det mera linjetag nu i ett traktorspår som gick rakt över fältet. Hunden följde med och ställde ut fyra synlig dummy på rad. Längsta avståndet kanske 75-100m ut närmsat dummyn ca 25 m ut. Här skulle vi mest träna Matten på linjetagsskick. Även den här övningen gick mycket bra !! Lite extra tittande när platsen för första dummyn skulle passeras men i övrigt bra fart och raka linjer.
 
Avslutningsvis blev det en liten närsöksövning för Spike och Millie innan det blev alltför mörkt. Tänk vad mycket man hinner på ett par timmar trots att mörkret kommer tidigt numera. Så himla nöjd !!!!!
 
 

Söndag

Idag blev det "lördagsträning" på söndag i stället eftersom alla inte kunde igår.  Vi samlades nere vid grustaget och åkte vidare ner i kohagen. Startade upp med fika och sen satte vi igång.
Theo blev först ut och eftersom vi var flera kastare passade jag på att stanna kvar vid bilen och tränade Ebba på att hålla sig lugn och stilla.  Funkade toppenbra idag och hon höll sig så lugn att hon t.o.m. la sig ned och somnade !!
 
Vilda var ute som andra hund och jag forsatte att vara kvar vid bilen nu när allt funkade så bra. 
 
Därefter var det Ebbas tur och hon fick köra ihop med Spike. Det blev markeringar med kvarlagda linjetag. Två kastare som stod i 90 graders vinkel från varandra. Birgitta vid en stor enbuske med en stor ek och en del träd som referenser (däremot gjorde sol och skuggor att det blev lite svårmarkerat) Annelie stod på öppen mark rakt ut i kohagen utan referenser.
 
Först ett kast till höger hos Birgitta med kvarlagt linjetag som inte var några större problem. Därefter kast hos Annelie som oxå gick bra.
Sen körde Spike samma övning innan vi fick ett nytt kast hos Birgitta. Den här gången till vänster och med dold kastare. Inga problem alls och avslutningsvis ett kast hos Annelie där hon ökat på avståndet.
 
Mycket nöjd med Ebba och idag var det dessutom bra fart in !!! (vi har tränat på det sen WT:t förra lördagen) Är kanske lite mindre nöjd med att jag själv inte riktigt fick till linjetagsskicken. Tyckte jag var slarvig och ofokuserad, skärpning Matte !!!!
 
Millie fick komma ut tillsammans med Martin och göra samma övningar. Mycket nöjd även med henne men på det andra linjetaget till vänster hos Birgitta med dold kastare sprang hon till höger där det första linjetaget legat trots att jag tyckte hon hade fokus på rätt punkt när jag skickade. Men vi vi la ut ett nytt linjetag och efter att hämtat markering och linjetag hos Annelie avslutade vi med att göra om och göra rätt.
 
Riktigt bra träning och jag är väldigt nöjd med båda Tjejerna !!! Då tränar vi Matte lite till nästa gång istället !! ;D
 
 

Veckan

 
 
Under veckan har vi fått till både lite bra träning och ett par härliga promenader nere vid sjön. Kossorna är nu hemplockade i stort sett överallt vilket gör att vi har en massa utrymme att hålla till på.
 
Både onsdag och fredag har vi tillbringat en massa timmar nere vid sjön tillsammans med Annelie och grabbarna. Väldigt uppskattat av både hundar och Matte !!!! Bara strosa runt, ta lite fika, fotografera (om man kommit ihåg att ladda kameran), babbla och ha det skönt.
 
 
 
 
 
      
 
 

WT

                
 
Idag har det varit Working Test, fast inte på riktigt. ;D Vi var ett gäng som samlades uppe vid Ekmon för att på skoj köra ett WT.
Delade upp oss tre och tre i lag. Tre som förde hund och tre som var funktionäre/domare och därefter bytte vi.
 
En riktig kanondag med roliga rutor, duktiga hundar och toppenväder !!!! Ebba och jag kom i samma lag som Ancki med Agnes och Ewa med Wiktor. Vårt lag blev oxå först ut att köra rutorna.
Fem stycken rutor med blande uppgifter.
Ebba skötte sig helt ok, gjorde i stort sett vad hon skulle men jag tyckte inte vi hittade den där riktigt bra känslan. Ebba stressade upp sig lite för mycket för att vi skulle få till det så som jag vill. Nu var ju det hela bara på lek som en träning och vi fick väldigt snälla poäng.
 
genomgående var det farten in ( som var i sakta trav), fibblande med dummysarna i munnen som vi fick neddrag för och ett par knallningar.
 
Ruta 1 : Var en kort walk up med fotgående, stadga och varsinn markering. Här fick vi 18 poäng (usel fart in)
 
Ruta 2 : Var två enkelmarkeringar med två kastare och fotgående  Här fick vi ihop 12 poäng med avdrag för knallning !! (5 poäng bort hade vi bestämt innan. På riktigt är det en 0:a ) dålig fart in och slarvig m dummyn.
 
ruta 3 : Var en markering med dold kastare och ett kvarlagt linjetag. Här blev Ebba väldigt störd av att Lotta stod halvvägs ut och filmade så hon missade kastet men hittar ändå efter lite letande. Linjetaget far hon ut lite för långt men hittar och kommer in. Det blev 14 poäng med avdrag för dålig markering, dålig fart in och springer förbi.
 
Ruta 4 : Var två enkelmarkeringar med skott där hunden passerar över den första nedslagsplatsen på andra markeringen.  Ebba gjorde ett bra jobb men får avdrag för knallning och dålig fart in och slutar på 13 poäng

Ruta 5 : Var ett närsök med fyra små minidummysar under en gran. två skulle hämtas in. Här hade Ebba svårt att hålla sig i området och tog ganska stora svängar i omgivningen, dessutom var det ingen ordning på greppet med de VÄLDIGT roliga små dummysarna. 10 poäng samlade vi ihop.
 
Summa summarum fick vi ihop 67 poäng.  Nu får vi väl ta och träna upp farten in, stadgan och det dåliga greppet så blir det nog jättebra. Himlans rolig dag i alla fall och väldigt nyttig träning.
 
När vi var klara var det dags för oss att agera funkisar och domare. Den delen är precis lika rolig och nyttig. Inte lätt det där med att sätta poäng och jag tror vi var betydligt petigare i vår bedömning än de andra. ;D
 
 
 
                                 Hämtar en markering i ruta 2. Inget fel på farten ut i alla fall ;)
 
 
                   
                            Tuggvänliga små minidummysar försvinner ju nästan i munnen.......
 
 

Onsdag

Även idag var Yvonne träningssugen (och vi med) så nu kör vi sista rycket innan jobbet sätter igång för Yvonne i morgon.
Alla kossor börjar vara hemplockade nu från Myrgården så vår härliga promenadrunda är öppen igen. Inte alls långt att gå dit men även idag tog vi bilarna eftersom vi bestämde oss för att fortsätta träningen på att komma ut och in ur bilen samt att kunna sitta där lugnt och stilla även när andra är ute och jobbar.
 
Ibland funkar det alldeles utmärkt som i lördags när vi var i Sörsjön (Ebba är det annars som har väldigt svårt för detta) ibland funkar det inte alls och det blir ett väldigt "gapande"
 
Så efter en rejäl rastpromenad blev det träning i bilen. Väldigt svårt sa Ebba när Yvonne och jag stod utanför och kastade dummy åt alla håll. Jag som trodde att det blev jobbigt att se andra hundar vara ute och jobba insåg att det var att se flygande dummy som var jobbigt. Men vi tränade på och blandade med att bara sitta och fika, kasta dummy och ta ut hundar för lite fotgående.
Fick riktigt bra resultat men ack så trött hon blev lilla Ebban-Bebban ;D  Lite apporteringsjobb blev det oxå och mera promenerande. Efter några timmar hade jag ett par riktigt trötta hundar med hem.
 
Nyttig, rolig och annorlunda träning som vi behöver göra mycket oftare !!!
 

Mera träning

Yvonne är träningssugen och självklart hänger vi på, speciellt när vi inte ens behöver ge oss iväg hemifrån. Så nu kör vi för fullt innan Yvonne börjar jobba igen på torsdag. ;D
 
Bestämde oss för att åka ner till sjön. Egentligen kan vi ju promenera dit men ibland vill man ha bilen med och dessutom sparar det en hel del tid speciellt när jag ska iväg och jobba ikväll.
 
Allra först började vi med en rastrunda utmed sjön där hundarna oxå fick några vattenmarkeringar var. Inte lätt det där att vänta på sin tur och vara med och kasta, speciellt inte vid vatten.
 
I övrigt var planeringen stadgeträning och korta markeringar men innan dess började vi med något som jag vet att jag är väldigt slarvig med, nämligen att kunna sitta kvar lugnt och stilla i bilen även när grinden  öppnas. Det är väl inte så att mina hundar kastar sig ut hals över huvud men de har allt lite svårt att sitta kvar och vänta på kommando om jag öppnar grinden och sedan går ifrån en bit.
 
När vi hade lite ordning och reda runt bilarna tog vi ut hundarna en och en för träning. Millie först och Ebba sist.
Började med fotgående med en himla massa störning från Yvonne som kastade dummysar runt oss. Sen blev det korta markeringar i högt gräs. (och även en som hamnade i ett träd av misstag fast väldigt långt ner så Millie kunde hämta den) Millie hade bra ordning på både fotgåendet, stadgan och markeringarna.
 
Avslutningsvis blev det ett linjetag (eller en hel massa eftersom stadgan helt plötsligt försvann sin kos) Attans vad svårt det var att sitta still och vänta på kommando när dummyn stod därute alldeles synlig. "jag sticker och hämtar den direkt" sa Millie så fort vi ställde upp. ;D
Men vi gjorde om och gjorde om och gjorde om och gjorde rätt !!
 
 
Ebba fick oxå börja med fotgående och jag blir bara mer och mer nöjd med henne. Inga problem med all störning heller !! Istället för korta markeringar fick hon sen istället träna på att ha näsan på istället för att använda ögonen så mycket.
Yvonne "grävde" ner fyra små dummysar och skickade på närsök. Bra arbete med näsan och alla kom in även om den sista tog en stund att hitta.
 
Nyttig och lite annorlunda träning idag på sån't som vi behöver men inte så ofta får till när vi tränar.

Alpha Ohm och Klinga

 
 
Idag blev det olika träning för Tjejerna.  Först skulle Millie och jag till Alpha Ohm innan Ebba skulle vara med på apporteringsträning i Klinga.  För att slippa åka fram och tillbaka och inte få så mycket väntan för hundarna fick Ebba stanna hos Yvonne och Spike medan Millie och jag var iväg. Sen möttes vi upp allihop i skogen.
 
 
Millie gick bättre än någonsin på vattenbandet idag !! När hon var uppe i samma tid som sist visade hon inga tecken på att vara trött, tappa i tempo eller någon rörelseskillnad så vi la på ett par minuter till.
Efter igångstarten blev det sammanlagt 12 min. trav och sedan 4 min i utökad skritt. Avslutade med 15 min. på vibben. Sen fick hon vila i bilen med Back on Track-täcket medan Ebba körde apportering.
 
 
Yvonne, Annelie och Birgitta väntade uppe i Klingaskogen när vi kom dit. Fika, prat och hundträning i omgångar. Ebba fick köra ihop med Spike och var alldeles väldigt i gasen idag.Undrar om det berodde på att jag och Millie varit borta utan henne ett tag eller om det bara var lite extra roligt idag.
 
Började med lite fotgående med störning, sedan ett par enkelmarkeringar. Jösses blev visst t.o.m. några "startpip" idag. Därefter gick vi vidare och det blev dolda hörselmarkeringar med dold kastare över en kulle. En åt vänster och en åt höger. Birgitta stod på toppen och gjorde tecken till kastaren. Vet inte om det fick Ebba att tappa fokus, lite tveksam på de första så vi gjorde om en gång till och då var det inga tveksamheter.
 
 
Därefter gick vi ytterligare en bit och fick ett par långa enkelmarkeringar. Inga problem men som så ofta är farten in lite si och så. Vet inte riktigt hur jag ska lösa det.
 
Efter fika och träning av de andra hundarna fick Ebba och Spike komma ut igen. Bytte ställe och de fick tre enkelmarkeringar där kastaren ökade avståndet så hundarna fick springa över föregående nedslagsplats, vilket inte ställde till några bekymmer alls.
 
 
 

Födelsedag

 
 
Lördag betyder som vanligt apporteringsträning. Vi drog till Sörsjön tillsammans med Annelie, Yvonne och Nettan. Idag var det inte riktigt en vanlig lördag utan oxå Millies födelsedag. Älskade Lilla Illern fyllde 9 år !!!!!! Så fort dessa år gått samtidigt som det känns som hon i all evighet funnits vid min sida.
 
 
En hel del fåglar fanns med i packningen och självklart ville vi vara med och prova. Annelie satt i båten som kastare och fotograf och Nettan skötte min kamera. TACK för alla fina bilder på bästa födelsedagsbarnet !!!!
 
 
Millie fick hämta två änder, två knipor och en trut. Lite bråttom iväg men man kan ju aldrig veta om de där fåglarna ska flaxa iväg ! ;D
De flesta inlevereringarna blev fina men allra helst skulle hon nog velat behålla de fina pippifåglarna själv. Truten var ju dessutom rätt besvärlig att få upp på land.
Vi flyttade oss utmed strandkanten och skickade från lite olika håll. När en av kniporna skulle hämtas stod vi lite snårigt till en bit upp på land och då ville lilla fröken smita iväg och försöka rulla sig på bytet ..... hmmmm......så får man INTE göra !! Annars är jag supernöjd hur bra det går att köra med vilt trots minimal träning (ett par gånger per år eller så)
 
 
                                        
                                                          Redo för ett kast från Annelie.
 
 
                      
                                                           Bråttom, bråttom iväg !!!!! ;D
 
 
 
 
 
                                                  Den besvärliga truten på väg in.
 
 
 
 
 
 
                                                                   En and på väg in.
 
 
 
                                        Oj, fick visst vatten i örat preciiiis när den skulle upp. ;D
 
 
Tror Millie var MYCKET nöjd med sin födelsedag !!!!!!
 
 
Ebba fick fortsätta hålla sig på landbacken idag även om löpet börjar vara överstökat. Vi körde mycket fotgående hela vägen ner till vattnet. Gjorde fem stopp under vägen där det kastades enkelmarkeringar. På varje ställe lades det kvar ett linjetag som plockades in på tillbakavägen.
 
Riktigt, riktigt nöjd med fotgåendet trots att det var varmt och vi transporterade oss ner till sjön !! Bra markeringar och inga problem med linjetagen på tillbakavägen.
 
 
 
 
 

Mera träning

      Oj vad vi tränar på just nu men det är ju så himla roligt !!!  Sen är det så mycket enklare när det finns en träningskompis i grannhuset och en massa bra träningsställen alldeles runt husknuten. :D   Idag tänkte vi vara i ekbackarna men tyvärr gick kossorna där. Nu gjorde inte det så mycket för alldeles intill hittade vi ett nytt toppenbra ställe. En fårhage med en stor kulle med en "platå" på toppen. Intill fanns ett oslaget fält med gammalt visset högt gräs och även en lång rak traktorväg.   Ebba är precis färdiglöpt men för att även spara tid valde vi att ta bilarna bort. Vi valde även att köra hundarna en och en. Först blev det diverse övningar uppe på platån. För våran del lite småövningar med markeringar och kvarlagda linjetag. Med Ebba fokuserade jag på att inte fibbla med dummyn på vägen in samt skicken på linjetagen och stadgan. Provade lite olika saker men vi får nog klura vidare.   Millie fick markeringar i en cirkel med fokus på stadga samt träning på linjetagsskick. Tror vi avslutade på topp i alla fall ;D   Efter lite fika fortsatte vi ut på fältet där det blev markeringar i det höga gräset. Väldigt svårt helt utan referenser och hundar och dummy försvann i gräset men alla tre skötte sig utmärkt. Ebba imponerade extra med att göra sina markeringar klockrena !!!!!   Avslutningsvis plockade Yvonne fram Herr Kråka och då passade vi förstås oxå på att prova. För vår del blev det linjetag på traktorvägen och Tjejerna skötte sig så bra trots att vi ytterst sällan använder vilt. Återigen imponerade Ebba lite extra. Attans vad nöjd jag är med henne idag !!!!!! Tror knappt hon gått så bra någonsin som hon gjort under dessa löpveckor !!   Innan vi åkte hem fick Ebba och Spike komma ut och leka, eller egentligen ville vi bara kolla att löpet verkligen var över och det var inte minsta tvekan. Ebba fräste ifrån rejält om han försökte lukta där bak och sen brydde han sig inte mer. Skönt, nu kan vi vara med som vanligt igen och inte hela tiden sitta och vänta till sist.  

Simning

                  
 
Fortfarande sommarvarmt och härligt väder så vi simmar vidare så länge det går. temperaturen i vattnet ligger på 18-19 grader vilket är helt ok för att simma utomhus.
 
Idag hade vi dessutom kommit ihåg både flytväst och ryggsäck. Som vanligt startade vi upp med Millie och Majkens simning (Ebba håller på att avsluta sitt löp men får fortfarande hålla sig på landbacken) Ja, innan vi satte igång blev det förstås en första fika ;D
 
Sen blev Millie först ut. Idag körde vi 10 min. med flytväst, 6 min utan väst och avslutningsvis 10 min med västen på.
 
Efter mera fika och lite försök till gruppbild (Millie fick shapingläxa tills vi ses nästa gång på söndag) var det Ebbas tur.
För henne blev det apporteringsträning och jag ville ta tag i linjetagsträningen. Johanna föreslog en övning som vi körde. Vi gjorde den väldigt basic sen kan den byggas ut i mängder av varianter.
 
Bestämde oss för fyra dummy och längsta avståndet som fick bli ca 80 m. Ebba fick följa med och lägga ut dummy nr.4 och nr.3 längst ut på rad med ca 15 m emellan sedan ställde jag mig och skickade från den plats där dummy nr.2 kommer läggas. Ebba fattar övning direkt och plockar in först nr.3 och sen nr.4 snyggt och fint.
 
Därefter går vi ut och lägger tillbaka dummy nr.4, nr.3 och lägger även till nr.2 där vi stod och skickade ifrån. Sen backar vi och skickar från platsen där dummy nr.1 ska ligga.
Alla tre dummyna kommer in snyggt och fint men ganska usel fart in.
 
Går ut igen och lägger tillbaka alla tre dummys och lägger även till den sista nr.1 Nu backar vi tillbaka och skickar från fullt avstånd alla fyra linjetagen på rad och jag lägger även på lite extra belöning för farten in.
 
Mycket nöjd med dagens övning. Det Ebba behöver träna mest nu framöver är Linjetag, greppet (hon har alltid "fibblat" mer eller mindre) samt farten in (den är alltid sämst vid linjetag)
 
Det blev en lång eftermiddag och hann nästan börja skymma men vi åkte hem mycket nöjda med dagen.
 

Snabbträning

Idag drog vi ner till grustaget för lite "snabbträning" ihop med Yvonne och Spike. Yvonne hade varit i Stockholm under dagen och jag skulle bort på kvällen så vi hade inte så mycket tid över. Men hundarna behöver ju få sitt ändå. Attans vad effektiva vi var, hade inte ens fika med utan det blev hundträning för hela slanten.
 
 
Yvonne har börjat kurs och hade markeringar i "läxa" och vi hängde på med samma upplägg. Spike och Millie fick köra ihop först på det lilla fältet ner mot lindängen. Kastaren stod uppe i skogskanten och sen skickades hunden ute från fältet med ökat avstånd.
Första markeringen precis i kanten av fältet (som vi trodde skulle vara svårast) och sedan uppe bland träden och nere på fältet igen.
 
Millie sprang rakt på nedslagsplatsen varje gång men fick sen leta lite då hon tydligen ändå inte fick den i näsan ett par gånger. Ändå väldigt nöjd med jättefin markeringsförmåga och inga problem att ta sig förbi tidigare nedslagsplatser.
 
 
Millie och Spike körde två omgångar var innan det var Ebbas tur. Ebba fick i stort sätt samma upplägg och gjorde även hon fina markeringar rakt på. Avslutade med ett par dubbla men där fick hon lite problem. Gör om och gör rätt så löste det sig.
Blev även något linjetag som inte alls funkade :(  Tror vi får ta tag i det där med linjetagsträning för där har vi tappat rejält !!
Summa sumarum är jag nöjd med det mesta och har en del att ta tag i vilket bara känns roligt att klura på.

9 september

 
 
Idag blev det tårtkalas och hundträning i kohagen nere vid sjön tillsammans med Annelie och Yvonne. En härlig eftermiddag på alla sätt och vis !!! Mycket fika och babbel men även finfin träning i olika omgångar för hundarna.
 
Det blev markeringar med ökat avstånd och lite terrängbyte under sträckan. Kunde ha ganska rejält avstånd på Ebba. Blev även något linjetag på samma nedslagsplats.
För Millies del blev det lite kortare avstånd då jag tycker hennes trampdyna besvärar henne lite.
 
Som alltid även bra respons, idéer och pepping från de andra för att allt ska bli så bra som möjligt.
 
Det hann börja skymma och faktiskt bli rätt kallt i shorts och T-shirt innan vi åkte hemåt. Bättre födelsedag kan man i alla fall inte ha !!!!!! Tack för både gott och fint Tjejer !!!
 

Rolandssjön

 
 
Som vanligt är det träning när det är lördag. Annelie och Ancki var oxå på plats vid Rolandssjön. Träffades lite tidigare än vanligt för att hinna först innan badare, bärplockare och annat folk invaderar skogen.
 
Millie fick köra ihop med Agnes och det blev i stort sett bara vattenarbete och några vända-om övningar upp på land.
Millie blir lite väl i gasen med vattenarbete och att köra i par med någon annan så stadgan var väl inte riktigt på topp, avlämningarna lite sisådär och att vända om för ett linjetag på land när det låg en dummy i vattnet var JÄTTESVÅRT !!!!!
Men vi jobbade upp oss och det enda som jag var missnöjd med till slut var mig själv. Gjorde verkligen inget bra arbete med Millie vid benen. Tjatade för mycket, styrde runt för mycket och litade inte riktigt på att Millie skulle klara uppgiften. Bakläxa till Matte !!!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ebba fick komma ut på slutet och för hennes del blev det bara landarbete. Varvade markeringar och kvarlagda linjetag och tyckte det gick bra. En störning att jobba så nära vattnet utan att få bada med det gick utan problem !!
 
Trötta, nöjda hundar somnade gott när vi kom hem medan jag svidade om och gick iväg på logdans :D
 
 
 
 
 

Fredag

Idag var det dags för simträning nere i sjön igen. Som vanligt tillsammans med Johanna och hennes Tjejer. Även Yvonne och Spike ville hänga på men skulle komma lite senare.
 
Kossorna var inte riktigt samarbetsvilliga idag utan höll sig i den nedre delen av hagen vilket innebar att vi fick klämma in bilen nere vi sjöboden. Upptäckte även att jag var lite oplanerad och råkade ha åkt ifrån både ryggsäck och flytväst.
Ett telefonsamtal till Yvonne löste det problemet men vi hade inte lust att sitta och vänta på att flytvästen skulle dyka upp. Vi bestämde att sätta igång och prova utan väst idag.
Började med Millie och körde 6 min. Tyckte det blev jobbigt för henne (men det var nog bara som matte fick för sig) och lät henne vila lite kort vid båtkanten innan vi sedan tog paus uppe på land.
Andra passet fick bli lite kortare, ca 4 min. men då blev hon inte påverkad alls så sista passet fick bli 6 min igen och det gick utan problem.
 
När Yvonne dök upp blev det fika och lite träning med fågel. En trut var med idag. Ebba varvade igång lite väl mycket i bilen så någon träning blev det inte för hennes del mer än att hon fick prova att hämta truten ett par gånger.
Millie fick oxå hämta truten men då i vattnet. Tycker båda två är duktiga med vilthantering men inget som vi kommer hålla på med på allvar. De får prova ibland när tillgång finns annars kör vi på med dummy som passar oss bäst.
 
 

Torsdag

 
 
Idag ville vi prova ett nytt ställe (eller i alla fall ett ställe där vi inte varit på länge) så vi drog till Kvillingeskogen tillsammans med Annelie och Grabbarna. Varmt väder så vi stannade där det fanns vatten. Löpande Ebba fick dock hålla till godo med land och att vänta till sist.
 
Först ut med Millie och grabbarna för att kolla läget. Skogsmaskiner som röjt men såg väl helt ok ut. Tog en koll ner vid vattnet oxå och hundarna fick svalka sig i sjön.
 
Fy attans så kolsvarta de var när de kom upp och stank dy !!!!!!  Här kunde vi INTE stanna. Blev en snabbtvätt i renare vatten sen drog vi vidare upp i skogen istället.
En jättefin "allé" som passade perfekt att träna raka linjer så det fick det bli.
 
Millie först ut och det blev linjetag med ökat avstånd, stadgeträning och lite vända-om övningar. Mycket nöjd !!!
Theo emellan och sen Ebba sist ut, lite lagom på tårna efter att ha väntat i bilen. I stort sett samma övningar för henne och hon skötte sig alldeles utmärkt. Fika och babbel förstås och sen försvann eftermiddagen i ett nafs.
 
 

"Nya" Alpha Ohm

Idag åkte Millie och jag till Alpha Ohm för vattenträning. Ebba som löper fick stanna hemma. Som kompensation fick hon en rejäl cykeltur innan vi gav oss av in till stan så jag tror hon var nöjd ändå.
 
 
Lite extra spännande eftersom Alpha Ohm idag öppnade upp i nya fräscha lokaler. Verkligen kanonfint !!! Ljust, fräscht och trevligt.  STORT LYCKA TILL !!!! Pernilla och Cissi !!!! Tror ni kommer få det jättebra där !!!
 
Sen sist har jag börjat använda viktmanschetterna så smått på Millie. Vi har inte hunnit med så många gånger med full tid men nu har vi varit uppe i 20-25 min per dag några gånger och Pernilla tyckte redan att det märktes skillnad på bakmusklerna.
Millie sprang på bra idag. I normal vattennivå blev det trav 10 min och sen avslutade vi med 4 min skritt där hon sträckte ut riktigt bra !!!  Tror konditionen är helt ok för hon blir inte ens flåsig efter avslutat pass.
Därefter blev det 15 min på vibben och idag låg hon gärna där.
 
När vi var klara fick vi vänta på att bli upphämtade av Simon. Eftersom vi befann oss i stort sett granne med Norrköpings Smådjursklinik passade vi på att gå in och ta en vikt. Misstänkte att Lilla Fröken hade gått upp lite.
Vågen stannade på 27.6 kg vilket är lite för mycket då hon mår bäst runt 26,5 kg
 
Medan vi väntade hann vi även promenera och ta en glass utanför StatOil samt fortsätta upp till ÖB innan vi blev upplockade.

RSS 2.0