Norsholms Rehab

 
 
 
Igår var det dags för ett besök hos Marie på rehab för att gå på vattentrasken. Redan vår 9:e gång och näst sista som vi har inbokad. 
Marie var mycket nöjd med Ronja idag. trots att vi i helgen gick långpromenad och busade en hel del i snön (även om det var under kontrollerade former) både lördag och söndag märktes ingenting.

Det blev 5 + 5 + 5 min i trasken och Ronja trampade på fint. Ingen stelhet eller ömhet och Ronja har nu varit medicinfri i 1 mån. Även mjuk och avslappnad efteråt vid strechingen.
Innan vi körde vattentrasken var vi inne i bassängen några minuter. Då Ronja de senaste gångerna vi frisimmat inte velat simma var jag orolig över att det var höfterna som besvärade så jag ville att Marie tittade.
 
Inga problem med höfterna utan snarare verkar hon tycka det är lite tråkigt och kommit på att man kan gå upp. Vi provade att blockera rampen och leka i vattnet och då gick det bra så Marie tyckte jag skulle fortsätta simma men liva upp tillfällena lite mer med lek.
 
Så redan idag hade vi frisim inbokat och för att liva upp det hela fick Ebba följa med. Om någon kan liva upp det hela så är det Ebba !!! Både med ljud och plask ;D
Och tänk vad mycket roligare det blir då! Jag tycker visserligen det blir lite väl stökigt men det får jag väl ta så länge Ronja simmar.
Verkar som Ebba skickar ut värsta SOS signalerna i vattnet för Ronja gapskäller hela tiden hon är i (eller så verkar det bara så roligt att hon vill vara med) medan hon inte säger ett pip eller bryr sig när Millie simmar.
 
Glömde ta med vår egen flytväst och då det bara finns två i rätt storlek på simmet och jag inte vill hålla på och byta fram och tillbaka fick Millie simma utan. 7 + 8 + 7 min blev det för hennes del. Pigg och glad och tog i för fullt. :D
 
Ebba fick simma 5 + 5 + 5 min men ansträngde sig nog mest av alla då hon verkligen går "all in" och skruvar upp sig så till den milda grad.
 
Ronja simmade 3 + 7 + 7 min som gick bra utan att försöka gå upp och så hade vi hjälp av Herr Gris samt Ebba som hejade på från kanten. ;D
 

Härlig, solig, snöig dag

 
 
 
 
Idag hade vi planerat in apporteringsträning men under natten kom snön och kylan så istället tog vi en härlig promenad ner mot sjön.

Glada hundar med mycket spring i benen hade vi med oss. Även kameran fick äntligen komma ut och lufta sig efter låååång vila. Drygt 200 bilder hann jag med innan batteriet gav upp. Favoriterna får hamna i dagens blogg som egentligen inte behöver så många fler kommentarer.
 
 
 
                                                                 Äntligen kom vinter.
 
 
               
 
 
        
                                Millie får lätt köldkramp i tassarna så fort det blir minusgrader,
                                      men med täcke på och om man rör på sig gick det bra.
 
 
 
                                              Andra behövde svalka sig i snön istället !!!
 
 
 
 
 
            
 
 
     
 
 
 
                                                                 Solar nosen lite. ;D
 
 
 
                                                                  Fikatime.
 
 
 
 
 
 
                                                           Alla vill ha roliga flätan !!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                  Ebba tränar "uppsitt" med störning ;D
 
 
 
                                         Vi kunde ju även ha passat på att träna stadga......
 
 
 
                                                .......... och jodå, vi lyckades !!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
            
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu sover alla mycket gott, nöjda och belåtna med dagen.  Härligt att äntligen riktigt få bada i sol under några timmar !!!
 
 

RSS 2.0