Fotopromenad

 
 
Idag fick kameran följa med på dagens långpromenad. Den har fått vila alldeles för mycket senaste tiden, mest kanske för att det blir tungt med extra packning. Dessutom attans kallt om fingrarna i kylan.
Men idag var kameran enda packningen och snöpulsandet höll värmen uppe ;D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tog vägen runt grustaget och där var det definitivt inte plogat. Det hade drevat igen rejält utmed fälten även om det inte är jättemycket snö i övrigt. Kändes minsann att pulsa i snö upp till knäna....
Men ganska trevligt så när vi kom fram till bilvägen vände vi och gick samma väg tillbaka igen så vi fick plumsa lite till !! :D
En hel del kort blev det oxå även om det var lite för mulet och mörkt för bästa resultat.
 
 
 
                                                Nä, plogat var det INTE den här vägen !!!
 
 
 
                                                 Drevat igen ordentligt på sina ställen!!!!!
                                                   Här går det oxå en väg egentligen....
 
 
 
                                                   Man får ta sig fram så gott det går !
 
 
 
 
 
 
                                      Kanske går lättare att ta sig fram om man röjer lite !?!?!?!
 
 
 
                
                                           Jag kommer, hittade bara lite smarrig hästskit !!!
 
 
 
 
                                                      Nu händer det bestämt något !!!
 
 
 
 
                       Var visst fler som var ute på snöpromenad, så vi fick lite sällskap en stund. :D
 
 
 

Vinterträning

 
 
Jodå visst tränar vi på trots vinter och snö. (även om bloggen tyvärr blivit VÄLDIGT sparsamt uppdaterad!!)
Tycker det funkar alldeles utmärkt om man bara väljer passande övningar.
Vi har fokuserat mycket på stoppsignal och lite dirigeringar. Ibland får även någon liten pippi följa med ut.
 
SMHI hade pratat om solsken och -5 grader. Graderna kanske stämde på termometern men i den iskalla vinden kändes det mer som -10. Solen såg vi bara till en mycket liten snabbis då jag passade på att ta fram kameran.
Men vi var välklädda och frös inte alls.
 
Vi började med stoppsignal och uttecken. Millie snabb i benen och i stoppen men hade lite för mycket fokus på Yvonne. Klurade lite och löste det hela !! (sån't gillar jag)  Ebba något tveksammare men kanonbra på uttecknet. Nöjd med båda två !!
 
 
 
 
 
 
                                                Går visst snabbare med alla benen i luften ;D
 
 
 
 
 
 
                                       Svarta hundar på bild........ det är jag INTE bra på !!!
 
 
Efter lite värmande fika gick vi vidare och bytte ställe.  Ganska mycket störning idag då det var fler än vi som ville ut i vintervädret. Nyttigt att kunna jobba ändå. Toppenbra av Millie som inte stördes av att jägarna var ute och pangade i början av passet !!
 
Nu blev det stoppsignal och vänsterskick. Plättlätt sa Millie !!!! Faktiskt riktigt, riktigt klurigt sa Ebba !!! ;D
 
Därefter vandrade vi vidare en bit till innan vi tänkte avsluta dagen med att plocka fram en pippi som var med i ryggsäcken.  Det blev lite olika bära-övningar. Millie som inte har så bra upptag slapp den delen i snön och fick istället pippin av Yvonne för att springa till mig. Blev en bra övning av det oxå.
 
Ebba är min lilla stjärna med viltet så hon fick köra linjetag med fin-fina upptag. Verkligen supernöjd med henne !!!
 
 
         
                                                        På promenad med Pippi !!
 
 
              
                                                     Ge mig den så springer jag till Matte !!
 
 
        
                                                                 Här kommer den !!!
 
 
 
                                                       Snabba fina upptag av Ebba !!!!
 
 
 
                                                                  Vänder samtidigt.......
 
 
 
                                                     ......... och tillbaka till Matte !!
 
En riktigt härlig dag med kanonbra träning !!  Nu har hundarna däckat ihop så nu tar vi lördagkväll !!!
 

Snöbus

 
 
Idag dök Johanna upp med sina tjejer för en långpromenad. Hade tänkt en runda som vi går ytterst sällan. Visserligen en hel del grusväg och inte så stor del i skogen, men det passade ganska bra idag när solen strålade från en klarblå himmel. Då gick det alldeles utmärkt att fotografera och i alla fall en del av sällskapet höll sig mer off road än på vägen ;D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                               Snart fångar jag dig !!!
 
 
 
                                                                        Oooops !!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 
 
                                                           Vissa tog det lite lugnare. :D
 
 
Eftersom jag hade noll koll på hur lång den här rundan egentligen är provgick jag den igår för att ha en hum om hur lång tid vi behövde på oss. Utan fika men inte alltför raskt tempo tog det exakt två timmar.
Nu är det ju inte riktigt samma sak när man har sällskap, fikat är packat och kameran med. Mycket prat blir det !!!! Så tre timmar gick det åt att ta oss runt idag.
 
 
 
                                          Halvvägs var det dags för fika och precis lagom
                                               försvann solen och det började snöa....
                          Så här åkte kameran ner i väskan. Tack för en härlig promenad Tjejer !!!
 

Mer träning

 
 
 
Eftersom vi lät pinnarna till "fyrkanten" sitta kvar igår kunde vi inte låta bli att få till lite träning/promenad idag på förmiddagen tillsammans med Yvonne och Spike. Så himla smidigt att få till bra träning utan att ens behöva åka hemifrån, bara att gå utanför dörren.
 
Ett kort men bra och effektivt pass. Började med linjetag på rad till de tre pinnarna på långsidan. Här körde vi Ebba och Spike samtidigt på varsinn långsidan.
Lite ofokuserat av Ebba. Medan jag la ut linjetagen kollade hon mer på Yvonne när hon blåste närsöksignal och delade ut belöning till Spike. Men när jag sen skickade blev det alldeles rätt och bra !!! Samma övning även till Millie.
 
Därefter en övning till Millie där hon fick linjetag 1 och 2 som innan men där jag först lagt ut ett nytt ganska långt linjetag snett bakåt mitt ut på fältet. Det linjetaget skulle hämtas sist. Millie visste precis vart det låg och blev fruktansvärt lätt i rumpan (så lätt att hon inte ens hann få något kommando) ;D  Blev till att köra lite stadgeträning och få några störningsmarkeringar av Yvonne åt andra hållet, belöna för att sitta kvar på linjetagstecknet och till slut kunde vi göra om övningen och göra rätt !!! Min älskade Lilla "kan själv"- hund !!!!
 
 
Vi körde även samma övning som igår med linjetag snett ner till höger hörnpinne med markering vid sidan av. Fast idag försvårade vi lite och tog markeringen till vänster och lite närmre linjetaget. Så himla klockrent idag igen !!! NÖÖÖÖJD !!! Till Ebba råkade Yvonne dessutom tappa bort en dummy till nere vid pinnen som varken jag eller Ebba visste om. Men dolda linjetag på känd plats är ju inga problem (om nu Yvonne hade trott det) ;D
 
Attans så bra träningen har gått den sista tiden och jag är så himla glad för mina guldstjärnor som just nu strålar för fullt !!!
 
Tyckte Ebba kanske var lite "tung" i benen idag men det var nog mest Matte som var seg som sirap i hela kroppen.
I morgon ska vi ut på nya roligheter. Ebba och jag ska åka på Walk-up träning. Nya marker, nya hundar och skott. Jisses vad spännande det ska bli !!!!
 

Årets första träning

 
 
 
Efter att ha jobbat årets första natt var det dags för årets första träning.  Eftersom jag sover fram till lunch och det blir mörkt tidigt bestämde vi oss för att hålla till här hemma i Gårdeby. Ewa med Wiktor dök oxå upp och vi tillbringade några roliga timmar ute i kohagen.
 
Efter en MYCKET slapp nyårsdag var hundarna lite smått tokiga. Ebba fick rycket och rejsade runt som en tok med Spike. Millie studsade runt och försökte sno vantar, koppel, dummys eller vad hon råkade få tag i........
Kanske inte bästa förutsättningarna för lite ordentlig träning.
 
Men vi samlade ihop oss och när arbetet satte igång skötte sig alla utmärkt !!!!!!
 
 
Vi startade upp med "fyrkanten" eller egentligen två fyrkanter som satt ihop med sidor på ca 20 m, vilket gjorde långsidan till ca 40 m.
För Ebba och Millies del ville jag träna på stoppsignal och höger/vänster skick. Utgick från ena långsidans mittpinne. La ut ett linjetag rakt över till andra långsidan medan Ebba tittade på. Detta linjetag hämtades in. Därefter ställde vi oss där linjetaget legat medan Ewa och Yvonne la ut en dummy vid hörnpinnarna åt höger och åt vänster. Lade även ner en dummy där vi stod och gick sedan tillbaka till utgångspunkten.
 
Skickade på linjetag rakt fram precis som innan. Skickade sedan en gång till där det nu var tomt. Blåste stoppsignal och sedan hö/vä.
Ebba stannade bra på stoppsignalen men var lite låst på dummyn till höger. Jag blev tveksam och funderade på att jag då skulle skicka henne till vänster men min tvekan gjorde att hon blev osäker och istället sprang undrande halvvägs till mig. Bröt och började om. Fortfarande lite låst och dragning till höger så nu skickade jag dit och det var inga problem alls. Därefter inga problem till vänster heller. MYCKET NÖJD !!!!! Det här har vi tränat väldigt lite och jag kunde blåsa stoppsignal och dirigera på 20 m avstånd från att tidigare bara stått ett par meter ifrån.
 
Samma övning med Millie som blir lite väl ivrig när hon vet PRECIS var dummyna finns (varför springa omväg med stoppsignal och dirigering när man kan springa hö/vä direkt ?!?!?!?!?) men hon är lätt att hejda, göra om och göra rätt !! Då blir det dessutom klockrent !!!!!!!
 
 
Det blev ytterligare en övning på fyrkanten innan det var dags för fika. Samma utgångspinne som tidigare men nu ett utlagt linjetag snett ner till höger hörnpinne. Därefter en markering ut på fältet till höger om linjetaget. Den markeringen hämtades först. Därefter en markering till på samma plats men där linjetaget skulle hämtas innan.
Sååååå himla snyggt av båda två !!! Är så himlans nöjd !!!!!
 
 
Efter fikat traskade vi iväg till lite mer kuperad terräng.  Började med att lägga ut ett linjetag bakåt och ett långt linjetag framåt. Därefter var Ewa och Yvonne kastare som stod på linje med Wiktor och Spike hos sig. (den bakre kastaren blev lite dold) Först ett par enkelmarkeringar till vänster in bland lite träd över ett dike. Finfint markeringsarbete !!! Därefter en enkel markering till höger nästan i linje med det långa linjetaget. Markeringen hämtades och sen skickade jag på linjetaget bakåt (inga problem) och sen även linjetaget framåt där man fick springa ganska nära kastare och hundar. Lite svajjig linje och en koll i farten om det möjligtvis kunde vara så att linjetaget låg där markeringen fallit (men så var det ju inte) men sen rakt på rätt plats.
Avslutningsvis en dubbelmarkering med den först kastade till vänster in bland träden. Snyggt markerat av båda två.
 
 
Det hann nästan börja skymma innan alla hundar jobbat klart. Sen satt vi och fikade medan mörkret föll därute i kohagen.  En riktig kanonstart på det nya året !!!!!!!
 

Inneboende

 
                                                    Wilmer, 13 år gammal bordercolliekille
 
 
Grannen har dragit iväg på semester ett par veckor så nu är han här igen, våran inneboende som dyker upp lite nu och då. ;D  Två veckor ska vi rå om varandra och t.o.m. Millie tycker han är en rolig kille !!!
 
Enkel och okomplicerad, märks knappt ens att han är här. Lite grå om nosen och börjar bli till åren kommen men hänger glatt med på alla våra promenader och skogsröj.
Kan man inte så mycket mer än att att valla får och kor får man dock stanna hemma när det är dags för apporteringsträning.  
 
 
 
 
                                          Kanske inte riktigt lika lätt i steget som förr,
                                     men de största pinnarna ska fortfarande bärgas hem.
 

2014

Nytt år nya möjligheter eller vad man nu brukar säga. Jag avger aldrig några nyårslöften men har självklart både förväntningar, tankar och förhoppningar inför det nya året. Tror det kommer bli riktigt bra !!!!!
 
Vi ska se till att :
 
 
                                                     ...... Komma ut och motionera !!
 
 
 
                                                              ...... ha roligt !!!
 
 
 
                                                         .........busa en massa !!!!
 
 
 
 
                                         ........ kanske visa lite mer framfötter !!!! ;D
 
 
 
                                            ..........  ge oss ut på en massa rolig träning.
 
 
 
 
                                        Så nu blickar vi framåt mot ett härligt 2014 !!!!!!!!!
 
 
 

RSS 2.0