Sörsjön

 
 
 
Även idag blev det ett antal timmar vid sjön. Annelie och jag drog till Sörsjön, vi har ju lite planering att ta tag i.
Kom dit skapligt tidigt och då var det ganska fläktande och skönt. Sen blev det riktigt kvalmigt och varmt men vi klarade oss undan åskan.
 
 
 
 
 
Mycket bus och bad och även lite nyttigt !! Annelie och jag fick klart vår planering och Ebba och Millie fick varsitt sök som de klarade riktigt bra i värmen !!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                    Ronja tränade lite balansövningar ;D
 
 
 

Sol och värme

 
 
 
Ja den som älskar sol och värme får verkligen vad den vill just nu. Nu kan ju människan inte råda över allt här i världen, tack och lov !!! Vädret är en av de sakerna så vi anpassar oss så gott det går och tillbringar nästan all tid vid vatten och att göra ingenting. Tycker vi lyckas ganska bra. ;D
 
 
 
 
 
Två dagar nu har vi hållt till nere vid vår egen sjö när korna hållt sig borta. Idag var det dessutom meningen att det skulle bli simträning för de stora, men när vi skulle plocka ut årorna från boden kom det ut ett gäng ilskna getingar som tyckte något annat.
Det blev ingen simning men vi roade oss ändå både på land och i vattnet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fläten

 
 
 
Idag åkte vi iväg på hundträning till Elisabeth och Jan utanför Simonstorp. 9 stycken blev vi och 7 stycken körde hund.
Elisabeth hade lagt stationer med olika övningar. Jan kastade dummy och pangade även med apportkastaren ibland. Så himla lyxigt att komma till "dukat bord".
Jag körde Ebba som till att börja med var alldeles för mycket uppe i varv (läs: rätt hysterisk !!) Första stationen var en enkelmarkering samt linjetag utlagda i en björkdunge. Elisabeth körde först med skott vilket varvade upp Ebba ytterligare ett snäpp.
Vi körde som nr.2 utan skott. Dummyn kom lite åt höger men Ebba var helt säker på att den landade rakt fram. Hon jobbade på ganska länge utan att lyckas. Jag försökte styra henne och jag tyckte hon lyssnade ganska bra då vi inte tränar dirigeringar så mycket men fortfarande kom hon inte tillräckligt långt åt höger för att få den i vind. Tog in henne och försökte skicka på linjetag men hon var fortfarande inte tillräckligt till höger så jag valde att få ett nytt kast och nu funkade det bra.
Ebba var rejält varm och började bli trött så jag valde att inte ta linjetaget.
 
Andra stationen var vattenmarkeringar. Fortfarande hysteriskt uppe i varv och jag började bli rejält frustrerad vilket är en väldigt dålig kombination. Kände att jag mest bara ville åka hem.
Ebba behövde i alla fall svalka sig ordentligt så hon fick en markering utan några som helst problem. Valde att ta en till lite mer mot vassen men den drev iväg ganska snabbt och hon kom alldeles fel så den fick vi ge upp till slut.
 
Nu funderade jag på om jag skulle välja att åka hem eller att försöka bli av med min frustration. Nu är det ju så himla roligt att träna så jag valde att stanna så Ebba, jag och Ronja gick upp i skogen för oss själva medan de andra körde klart vid vattnet.
Vi satte oss på en stubbe, gjorde ett litet godissök samt strosade runt lite i vattenkanten. Nu hade i alla fall Matten lugnat ner sig och kände sig redo att fortsätta vilket brukar ha en positiv effekt på Ebba.
 
Nästa station var markeringar i Pors inte långt från vattnet. Medan vi väntade på vår tur sysselsatte vi oss med lite lydnadsträning vilket fick Ebba i alldeles rätt känsla så när det var vår tur gjorde hon två fina markeringar ut i den höga, starkdoftande porsen. Mycket nöjd där !!!
 
Sista stationen var i skogen alldeles vid bilarna. Markering nedför en backe (där hunden inte såg nedslaget) samt ett linjetag till vänster under en gran.
Jag valde att få markeringen kastad, vända runt och ta linjetaget och sedan hämta in markeringen. Inga konstigheter utan bra jobbat av Ebba och jag var supernöjd över att vi stannade kvar och lyckades komma i bättre träningsstämning.
 
Ronja var med hela dagen och togs om hand av Annelie medan jag och Ebba jobbade. Hon skötte sig alldeles utmärkt både vad gäller skotten och att sitta och vänta !!
 
Millie och Martin fick campera ihop i bilen. ( och komma ut och rastas förstås) De kanske inte var helt nöjda med dagen men fann sig tålmodigt.
 
Stort tack Jan och Elisabeth för en härlig träningsdag !!!
 
 
      
 
 
 
 
 
 
 
 
På vägen hem svängde vi ner till Lindängen så även Millie skulle få bada och bli av med lite spring i benen. Ronja hade sovit i bilen och hade oxå lite spring i benen att bli av med. ;D Nu hade jag även tid att plocka fram kameran som legat i bilen hela dagen.
 
 
 
                                                       Nöjd att det äntligen blev hennes tur !!
 
 
 
                                                    Apportering med störning......... ;D
 
 
 
                                    Hallå, jag jobbar faktiskt här och kommer dessuton från höger !!
                                                            Lite respekt om jag får be !!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ingen rädder för vargen här.......

 
 
 
Igår när vi var i Sörsjön tog Annelie en härlig bildserie på Ronja när Millie tycker hon är lite för mycket full i bus. Men vad hjälper det att Fru polis ryter till för ingen rädder för vargen här inte !!!!! ;D
 
 
 
                                           Hoppla, hallå vad mycket spring det är i benen idag !!
 
 
 
                                                       Ooooooh shit vad händer här ?!?!?!?!?
 
 
 
                                                          ........."vargen" ryter i !!!!!!
 
 
 
                                      Men ingen rädder för vargen här, vargen här, ha ha ha !!!!!!!!
 
 
 

Sörsjön

       
 
 
Idag hade vi date med Annelie och Martin. Blev en tripp till Sörsjön för att reka, busa, bada, fika, babbla och så lite tränig på det. En härlig dag då det var alldeles folktomt i skogen.
 
Ebba fick köra ett B-provsupplägg som väl gick i stort sett bra. Lite slarvigt fotgående och något lätt i rumpan. Inget som skulle lett till pris om det varit på riktigt men vi tränar ju inte för det heller. ;D
 
Millie och Martin fick några markeringar både på land och vatten samt köra varannan på ett sök. Kanske inget som skulle gett pris det heller men himla roligt var det !!
 
Ronja fick paket.. En rolig repboll (som hon älskar att ha dragkamp med) samt ett smarrigt tuggben.Tack snälla Annelie för det !!!
 
 
 
 

Norrköping

      
 
 
Även idag åkte Ronja och jag in till den stora staden för att ta en rundvandring tillsammans med Maria och Bella.
Idag valde vi en liten annan runda för att få se och träna på nya saker.
Vi började att gå ner mot tågstationen och kom precis lagom när tåget från Stockholm kom in på perrongen. Lite läskigt  när tåget dök upp så plötsligt men sen var det inga konstigheter. När sen pendeltåget kom sraxt efter tittade hon inte ens. Då var det intressantare med alla människor där varenda en verkade gå omkring och dra på en kabinväska.
 
 
 
 
 
 
 
 
Därefter fortsatte promenaden genom Karl-Johans park och kaktusplanteringen. Vidare utmed strömmen, över nya gångbron och tillbaka ner i strömparken.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Strömparken var ett spännande ställe. Först satte vi oss och vilade vid laxtrappan innan vi sakta strosade igenom hela parken. Jag har inte varit där sedan den blev ombyggd. Verkligen fint och välplanerat. Vilken underbart vacker stad Norrköping är !!!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Därefter började vi dra oss tillbaka till Marias lägenhet. Passerade en hotellentré som väckte intresse och vips visade den sig ha självöppnande dörr. Spännande som bara den sa Ronja och verkade ganska stolt över att hon lyckats öppna dörren alldeles själv ;D
 
Sista anhalten blev restaurang Charlies där vi hälsade på den stora trästatyn av Charlie Chaplin. Det var en ganska rejält läskig figur som t.o.m. fick sig en utskällning ! Men tillsammans med Matte var han sen helt ok att hälsa på.
Dagen avslutades sedan med hissåkning och fika och tuggben hemma hos Maria.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hövern

 
 
 
Idag var tanken att ha en riktig vilodag. Dels för att Matte skulle behöva ta tag i en del här hemma samt att det är så väldigt varmt. Dessutom skulle katten lämnas in till veterinären för tandsanering.
Men idag var det riktigt skönt ute med härliga fläktande vindar, så när katten var lämnad åkte vi en sväng till Hövern där jag visste att Yvonne och Sonja skulle köra lite vattenträning.
 
 
 
 
 
Så himla skönt !!!! Blev en del bus och lek samt vattenmarkeringar för de stora. Ronja fick träffa Dyke och som vanligt tycker hon det är jättekul med nya kompisar, speciellt de som vill leka.
Millie och Ebba som komma ut var för sig och fick fyra enkelmarkeringar var. Skickade från berghällen och kastaren stod på bryggan. (blev bra simträning oxå) Lite slarv på Ebbas första avlämning annars blev det fina avlämningar i handen utan att skaka.(Ebba kom visst inte med på bild idag men med var hon ;D)
 
Millie skickade jag två gånger från berget och två gånger från stranden. Första från stranden valde hon att gå upp på berget. Då blev det ju vääääldigt lång landväg. Såg inte riktigt vad hon hade för sig men tror att hon lade ner dummyn och skakade sig innan hon fortsatte och kom till mig ( i alla fall är det så hon brukar göra när hon tar landvägen) men nästa blev rätt.
 
Blev inte så länge idag men hundarna är nöjda och jag hinner få lite annat gjort.
 
 
 
                                                    Badat idag igen, nu är jag trött !!!!
 
 
 

Miljöträning

 
 
 
Idag har det varit miljöträning på hög nivå. Ronja fick åka själv med Matte in till den stor staden (läs Norrköping) för första gången för att hälsa på Maria med Bella och gå en promenad tillsammans. Ibland är det bra att få klara sig utan de stora tanterna. Nu var visserligen Bella med men de har bara träffats en gång tidigare så här gällde det att kunna ta hand om sig själv. ;D
 
Visst var det spännande och intressant att komma in till storstan men så himla märkvärdigt var det definitivt inte tyckte Ronja.
 
Först gick vi hem till Maria som bor mitt i stan på 4:de våningen så där fick vi ta hissen. Lite märkligt men helt ok när alla skulle åka med.
 
 
 
 
Därefter gick vi till Folkparken. Varm och solig dag betydde att det var fullt med folk, barn och hundar. Ronja var rejält varm efter bilfärden (trots AC) så först stannade vi till vid den stora fontänen ifall hon skulle vilja svalka sig. Men den var lite läskig så där ville hon definitivt inte doppa tassarna.
 
 
 
 
 
Vi gick vidare och kom till lekparken. Mycket barn i plaskdammen och hoppborgen så där stannade vi en stund och kollade. Men jag tror alla kajor som spatserade runt var mest intressanta.
 
 
 
 
 
 
 
 
Ronja kändes väldigt flåsig i värmen och vattnet jag hade med att dricka gjorde inte mycket nytta så vi drog oss ner mot strömmen så hon fick svalka sig ordentligt. En liten simtur runt, runt, runt var så skönt att hon helst inte ville komma upp. ;D
 
 
 
 
 
Efter det doppet blev hon i alla fall pigg och busig och vi kunde traska vidare.  Det är alltid mycket aktiviteter på gång i folkparken. En stund stod vi och kollade på volleyboll. Fyra matcher på gång samtidigt och missade bollar som rullade iväg var spännande !!!
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen gick vi och köpte varsinn glass och gick tillbaka till fontänen och satte oss. Nu var den inte alls läskig längre utan ganska intressant att kolla in.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Därefter drog vi oss hemåt till Marias lägenhet igen. Vi gick förbi den stora byggarbetsplatsen ( vilket var väldigt spännande) och fick åka hiss igen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen tog vi en fika och hundarna fick tuggben och vila en stund innan Ronja och jag tackade för oss och tog bilen hem till landet igen. Särskilt trött var hon i alla fall inte Lilla Rövardottern för klockan blev över elva innan hon knoppade in för idag. Gissar att det blir en lugn dag i morgon istället.
 
 

Vatten

 
 
 
Idag har det krävts vatten i värmen vill jag lova. Inte alls min typ av väder. jag gör inte många knop sådana här dagar.  Inte hundarna heller för den delen. Vi försöker svalka oss så gott vi kan i skuggan och roa oss med det lilla som går......Roliga badbaljan kom fram och på kvällen blev det simträning nere i sjön.
 
 
 
                        Ronja har kommit i åldern "kan-själv" och fyller på vatten i badbaljan. ;D
 
 
 
                                                      Vi kanske ska ha en fontän !?!?!?!?!
 
 
 
 
                                                                 Leker med slangen........
 
 
 
                                .....Ooooops, så det kan gå !!! Gäller att hålla huvudet kallt i värmen !!
                                       Kan nämna att detta var helt självförvållat och Matte oskyldig.
 
 
 
Men sen var Matte lite taskig och kastade leksaker i baljan som sjönk allihop. Det blev till att fiska för hela gänget.........
 
 
 
                                                   Millie visar och Ronja gör likadant.
 
 
 
                                                                     Ebban.
 
 
 
                                                     Ibland får man putta på lite ;D
 
 
På kvällen när det blivit svalare åkte vi ner till sjön tillsammans med Yvonne och Spike. Lite svalka och simträning för hundarna. 2x5 min med kort paus emellan blev det för allihop. Ja , inte Ronja då. Hon sitter i båten och hejar på !!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                              Spike är van att simma men har aldrig simtränat från båt tidigare.
                                            Mycket duktig kille som inte ens blev flåsig.
 
 
 
 
                                                      Ronja heja på för fullt !!!!!!!!!!!! ;D
 
 
 

Sörsjön

         
 
 
Idag kom sommaren och vi har tillbringat 6 härliga timmar vid vattnet i Sörsjön. Mötte upp Annelie med Martin och Annette med Stina, Astrid och Kerstin så ett helt gäng hundar skulle aktiveras. Alla fick komma ut i lite olika omgångar med lite olika upplägg.
 
Väldigt väldigt varmt så för Millie och Ebbas del blev det vattenapportering för hela slanten. I första omgången körde Millie, Martin och Ebba ihop. Ebba är lite uppe i varv vilket resulterar i lite för lätt rumpa och slarviga avlämningar..
Millie var definitivt lätt i rumpan och kastade sig rakt ut men så är det ju så himla roligt med vatten !!!
 
 
          
 
 
Andra omgången blev det en enklemarkering samt en dubbel. Nu fick Ebba komma ut själv och då gjorde hon ett helt annat jobb !! Lugn, fokuserad, fina markeringar och fina avlämningar !!
 
 
 
 
 
 
                                                                   Fokuserad !!
 
 
Ronja fick komma ut ihop med Kerstin och det var minsann en rolig kompis !! Sen fick hon vara fotomodell samt träna på att stå fint.
 
 
                 
                                             Ronja med nya kompisen Kerstin.
 
 
           
                                                     Börjar bli van som fotomodell. ;D
 
 
 
                                           ......... och så lite träning på att stå fint.
 
 
               
                                                 Men mest sprang hon runt och busade...........
 
 
 
                                                           .........och badade förstås !!!!!!!
 
 
En riktig toppendag !!! Det enda som saknades var badkläder annars hade jag gärna hoppat i som hundarna för det var riktigt riktigt varmt. Som vanligt är det Annelie som befunnit sig bakom kameran och tagit alla underbara bilder. Nu kan jag säga att alla sover gott här hemma.
 
 

Simträning

 
 
 
Idag kom vi äntligen igång med sommarens simträning av Millie och Ebba. Mötte upp Johanna och hennes Tjejer nere vid grustaget och sen drog vi vidare ner till sjön.
Först lite rastning och sen började vi med Ester och Majken medan jag skötte årorna.
 
 
Därefter var det dags för Millie och Ebba. Ronja fick följa med som passagerare. Första gången Ronja ser en båt men det var inga konstigheter alls !!
 
 
 
                                             Coolaste bruden åker båt för första gången !!  ;D
 
 
Ebba fick simma först. Länge sen sist nu (närmare bestämt förra året) som vanligt varvar hon upp sig lite för mycket vid ovana saker och piper en del under simningen, men jobbar på bra och får simma 4 minuter i första omgången.
 
 
 
 
 
Därefter är det Millies tur. Hon tar det lite lugnare och är en van simmare , men även hon hade lite ljud för sig i första vändan.  För hennes del blev det 2 x 4 min med en kort paus inne vid stranden.
 
 
 
 
 
 
                                                  Ronja ser och lär när de stor simmar !!!
 
 
 
 
 
Ebba fick avsluta med ytterligare 4 min. och då var hon inte lika uppvarvad. Det brukar bli bättre för varje gång när hon blir van.
En riktigt härlig dag som sedan avslutades med promenad och fika innan vi vände hemåt.
 
 

RSS 2.0