Kennelträff

 
 

Kristihimmelfärdsdag betyder som vanligtkennelträff  på Combine's kennel. Alltid lika roligt och trevligt !!! En massa trevliga människor och hundar.
Började med att mingla runt. Träffade två av Ebbas brorsor och två av Ronjas syrror. Därefter drog det igång med exteriörbeskrivning av alla hundar.
Ronja skötte sig med den äran trots att hon aldrig varit med om något sån't här tidigare och viftade glatt på svansen. Ebba skötte sig oxå bra även om det inte ligger för henne att vifta på svansen inne i utställningsringen.
 
 
        
 
 
Domare var Gunela Asp och Ronja fick en fin-fin kritik : Underbart sött huvud m utmärkt pigment. Härlig hals ansatt i en utm. skuldra. Härlig bröstkorg, benstomme och trevlig topline. Mkt. välvinklad fram som bak. Rör sig trevligt. Välvisad.
 

Ebbas kritik : Feminin tik. Vacker överlinje. Vackert huvud o uttryck. Tillräckligt vinklad fram, utmärkt bak. Något lång i länden. Något lätt i stommen. Rör sig trevligt. Något trång bak. Trevlig helhet och trevligt visad.
 
När det sen var dags för konkurrensen gick alla tikar in samtidigt så då fick jag lite hjälp av Ann-Sofie att visa up Ronja men där blev vi inte kvar i slutstriden. ;D
 
 
       
                                                    Ebba och jag förbereder oss vid ringside.
 
 
 
                                         Ann-Sofie och Ronja förbereder sig oxå......
 
 
I lunchpausen blev det en härlig uppvisning i heelwork to music av bästa brorsan Eddie och Ann-Sofie. De är hur duktiga som helst och har lyckats jobba till sig en himla massa titlar i stamtavlan.
 
 
 
                                        
 
 
På eftermiddagen var det dags tävlingen Combine's snabbaste apportör. En enkelmarkering som skulle hämtas in på kortas möjliga tid. En markering som Ebba inte tyckte var så enkel så inte heller där var vi med i toppstriden. ;D  men vad spelar det för roll när det är så himla roligt.
 
Det blev även filmning av alla Combine-kullar som fanns representerade under dagen. I tur och ordning från äldsta kullen till yngsta, fick vi springa in i ringen.
 
På kvällen var vi ett gäng som valt att vara med på middag. Supergod mat och trevligt prat gjorde att kvällen försvann snabbt.
Sen åkte vi hem till fam. Zetterljung för att övernatta där då morgondagen var inplanerad med apporteringsträning på Lilla Träskaten.
 
 
  
                                  Ronja hamnade en stund i Syrrans komposthage och busade runt.
 
 

Inbjudan

     
 
 
Idag kom det ett SMS från grannen. "Välkommen på fika och aktivitet för hundar i alla åldrar". Så kl.14.00 traskade vi över till grannhuset för en rolig eftermiddag !!!
 
Yvonne hade lagt upp en liten bana med olika stationer. Nästan bara nya saker för Ronjas del (vi har ju liksom inte hunnit så mycket ännu)
Millie fick starta upp det hela och visa vad som skulle göras. Se och lär ska ju vara ett bra sätt så därefter var det Ronjas tur att prova på. Duktig Tjej och vi gjorde så gott vi kunde ;D
 
 
     
                                             Ser och lär medan man väntar på sin tur. ;)
 
 
 
Första delen av banan var ett litet närsök med tennisbollar. Yvonne hade i förväg lagt ut 4 bollar på ett litet område i högt gräs. Det här har Ronja gjort tidigare så på med näsan och snart är den första hittad !!!
Vi har tränat mycket på att lämna saker i handen när matte säger "tack" och därefter får man belöning. Oftast i form av kamp med roliga trossen eller någon gång ibland en godisbit. Det funkade perfekt !!!!
Även boll nummer 2 kom snabbt in. Sen avslutatde vi och fortsatte till nästa del av banan.
 
 
 
                                                        Letar för fullt och näsan är på !!
 
 
 
                                                 ............och där fanns en boll !!!
 
 
        
                                                              Kampbelöning uppskattas.
 
 
                
                                                       ...........eller en liten godisbit.
 
 
Nästa del var slalom mellan koner. Ack ack ack så svårt att inte apportera konerna !!!  Vi fortsatte sedan direkt över till tunneln. En så'n har Ronja aldrig sett men den var ju ganska rolig.
 
 
         
                                                                 Matte hejjar på !!!! ;D
 
 
          
 
 
När tunneln var passerad skulle man ta sig förbi en massa roliga leksaker och en smaskig godis. Den delen klarade vi kanske inte riktigt med MVG då leksaker är roliga och godis är gott !!
Efter "hinderbanan" fanns det en plastburk med lock. Inuti burken fanns en godis. Till Ronja låg locket bara löst uppepå burken medan de äldre fick öppna själva.
Ronja är inte jättegodisfixerad så först förstod hon inte riktigt vad som skulle göras men sen så.....
 
 
 
                                          En smäll med tassen så ploppade godisen ut !!
 
 
 
                                                                   MUMS !!!
 
 
Därefter skulle vi samma väg tillbaka och nu hade vi tränat upp oss inför slalomen och lyckades riktigt bra.
Men nu var Lilla Rövardottern riktigt trött så de sista två tennisbollarna som låg kvar i höga gräset fick vara
 
 
                            
                                                 Alla medel var tillåtna under banan......
 
 
                      
                                                ...... så vi fick till lite slalom på slutet. :D
 
 
De vuxna hundarna var oxå superduktiga och man fick en tuggpinne när man var klar. Sedan avslutade vi med go'fika till oss tvåbenta. Tack Yvonne för ett roligt påhitt. Nu sover de fyrbenta gott !!!

Yvonne höll i min kamera idag. Tack för fina bilder !!
 
 

Dagarna går....

 
 
 
Oj så varmt det varit de senaste dagarna !!! Inte riktigt vårt väder kan jag säga. Vi har mest hållt oss hemma i trädgården. Det har inte blivit några längre turer varken för de stora eller Ronja.
 
I tisdags blev Ronja 12 veckor och vi har hunnit med ett besök hos veterinären för vaccination. Inga större konstigheter. Hon är en rätt cool tjej Lilla Pralinen.
Vägning samtidigt förstås och det visade uppåt 2 kg.
Nu har jag även ändrat från 4 till 3 mål mat om dagen. Tycker det varit mat stup i ett så det blev betydligt enklare med tre mål. Nu blir det frukost och kvällsmat samtidigt för allihop och bara en extra portion till Ronja mitt på dagen.
 
 
 
 
 
Numera kommer jag knappt ihåg hur det var innan Ronja kom. Känns som hon alltid bott här. Väldigt snabbt har hon kommit i våra rutiner. Vi är allihop morgontrötta, sover sen mest hela förmiddagarna (vilket passar perfekt när jag jobbar) för att ladda energi till eftermiddagen och kvällen då det är full fart.
 
 
 
                                                       Inte särskilt stor i munnen.........
 
 
 
                                                       ...men det räcker för att bära på bollen.
 
 
                  
 
 
 
 
 
 
Då och då, när det inte är alltför varmt, går vi små korta promenader här hemma. Så nu funkar det att gå fint i koppel oxå. Utom när det är roligare att hänga i halsbandet på någon av de stora Tjejerna. ;D
Hon börjar även ha koll på vart tomtgränsen går och håller sig innanför. Lyhörd, duktig, lättlärd och väldigt cool. Tror det kommer bli himla roligt att jobba med den här lilla Rövardottern !!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Varm dag

 
 
 
Idag blev det en riktigt varm sommardag. Ebba och jag drog iväg på lite träning i Östra Ryd i värmen. Först hade jag ingen lust alls utan ville helst stanna hemma och bara loppa mig i trädgården. Men har man bokat med andra så är det bara att ge sig iväg och det var väl en himla tur det !! Attans vad roligt det var och jag är supernöjd med Ebba !!
 
Vi höll till i hagarna nere vid ån. När vi kom dit böjade vi med att Pia kastade dummysar över ån till andra sidan. De fick ligga där för att hämtas lite senare. Sen blev det markeringar med kvarlagda linjetag på lite olika ställen innan vi återvände till ån. Ebba blev sist ut att skickas över till andra sidan med bara en dummy kvar, men näsan var på och dummyn hittades snabbt. Ganska rejält strömt i ån och Ebba brukar ha lite svårt att ta sig tillbaka ner och upp ur vattnet med dummyn i mun. Visserligen skakade hon sig innan avlämning men det var det här jag var mest nöjd med under dagen ändå.
 
Sen blev det dubbelmarkeringar, markeringar på linje och linjetag på rad. Jätteroliga övningar och som vanligt när jag varit hos Pia känner jag mig peppad, inspirerad och nöjd. Vilken tur att vi åkte !!!
 
 
 
 
 
Millie och Ronja däremot har slappat hemma i trädgården hela dagen. Ronja är väldigt värmekänslig så vi plockade fram en balja med vatten som svalkade skönt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                     Vilken stor vattenskål Matte plockat fram idag då ;D
 
 
 
                     Ronja tar gärna vattenskålen och bär iväg. Gick inte lika bra med den här stora.
 
 
 
                                    Köksmattan behövde skuras pga en liten "olycka"
                                                   Spännande tyckte Ronja !!
 
 
 
 
 
 
 
 

Sörsjön

 
 
 
Idag drog vi iväg till Sörsjön för en träff med Annelie och Martin. Det blev en helt underbar dag där vi gjorde absolut ingenting !!!
Det blev många timmar då vi inte hann med mycket mer än att fika. Inte ens hundarna frågade efter något att göra utan de låg utspridda här och där och loppade sig i värmen.  Annelie var flitig med kameran och tog en hel massa fina bilder. Dagens blogg innehåller en del av dem.
 
 
             
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
       
 
 
 
 
 
 

Paradiset

 
 
 
Idag har vi tillbringat en underbar dag ute hos Ewa på Lönö !!! Det blev en riktig heldag då vi hann med lite av varje. Framförallt prata och njuta av solen !!!
Vi startade upp med en lååååång fika ute och Ronja hann äta lunch och vila. Därefter tyckte vi (eller kanske mest hundarna) att det var dags för lite arbete. Vi höll till i hästhagen alldeles vid huset.
Först ut blev Wiktor och Ebba. Även Lill-Fjutt fick följa med och vara sällskap. Hon är så himla duktig på att hålla sig runt benen på mig och komma på direkten om jag ropar hennes namn. Väldigt följsam och helt okomplicerad mitt älskade lilla Troll !!!
De stora var oxå duktiga om än något påverkade av det varma vädret. Ebba fick markeringar uppe från ett berg ner i hagen.
 
Därefter var det dags för Ronja att sova middag och under tiden fick Millie och Spike komma ut. För Millies del fick det räcka med några enkelmarkeringar. Pigg och glad och bra jobb !!
 
Sen bjöd Ewa på en supergod paj och vi tog en låååång lunch i solskenet medan vi väntade på att Ronja skulle vakna från middagsluren.
 
 
 
 
 
 
Efter lunchen gick vi ner till sjöstugan och Ronja fick för första gången se "havet" (eller i alla fall en vik av havet)
Många spännande saker att undersöka i vassen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                               ......... en del sökte sig in i skuggan.
 
 
 
 
                                                             Spännande med vågor.
 
 
 
 
                                                               Fiskare !?!?!?!?! ;D
 
 
 
                                                              ...... och lite bad.
 
 
 
 
 
 
 
                                                            Nyfiken i en strut !!!
 
 
 
 
 
                                  TACK Ewa för en toppenmysig dag ute i ditt Paradis !!!!!
 
 
 
 

Besök

 
 
 
Idag fick vi besök av bästa vännerna, eller i alla fall min bästa vän. Hundarna har en mer neutral inställning till varandra.
Första mötet med Ronja. Katarina tyckte hon var helt bedårande medan Musse inte verkade riktigt lika förtjust i Lilla Busungen.
 
 
 
                                                  Kom igen vi kan väl busa lite !!!
 
 
 
                                        Nja, det var nog bara Ronja som tyckte det var roligt.
 
 
Vi tog bilen och möttes nere i grustaget. Sen blev det en kortare promenad innan vi svängde av in i skogen.
Väldigt varmt idag och Ronja är riktigt värmekänslig. Blir varm direkt. Här hemma sover vi med öppna fönster. Undrar hur det kommer bli i sommar ?? Värmen har ju bara börjat ännu.
 
 
 
                                         Det var ju bara tvunget att svalka magen på vägen. ;D
 
 
 
                                                 Ingen mer som vill hoppa i och bada !?!?!?!
 
 
Inne i skuggan i skogen parkerade vi oss på varsinn sten för att fika och babbla, men först fick hundarna varsitt paket. Grisöron till de stora och en rolig leksak till Ronja. Hundarna bara ÄLSKAR att få paket !!!! Även Ronja öppnade sitt utan problem.
 
 
 
                                    Roligaste leksaken kunde man busa med en lång stund.
 
 
 
                                          ....... sen blev det lite trädbarkning ;D
 
 
 
                                                             Bästa vännerna !!!
 
 
 
                                        Ungefär lika stora men inte så länge till gissar jag.
 
 
 
                                                        Lite svalka på vägen hem oxå.
 
 
 

Skogstroll

 
 
 
Idag blev det utflykt igen, hon blir berest lilla damen. ;D Yvonne och jag packade fikakorgen (läs ryggsäcken) och åkte till Venasjön. Ingen planering idag, bara sitta på en stubbe och babbla !!! Nu brukar det ju inte alltid riktigt bli så och det blev det inte idag heller......
Här måste man parkera bilen en bit ifrån och Ronja kan ju inte traska några längre sträckor. Så vi följde vägen en kort bit och stannade sedan i skogen.
 
I dagens väder var det dessutom inte nödvändigt att ta sig ända ner till sjön. Inte riktigt badväder om man säger så.
 
 
 
                                           Busfröken Ronja gillar att vara på utflykt !!
 
 
 
                             Kö till godisautomaten........ kan behövas lite färdkost på vägen. ;D
 
 
 
                                                      Ronja gillar sin svarta kompis !!!!
 
 
 
 
                                                       Kom igen nu så leker vi !!!!!!!
 
 
 
 
                                                           På väg ut i storskogen.
 
 
Sen blev det faktiskt en hel del fika och babbel. Ronja hann med både lunch och sova 2 middagslurar. Då passade vi på att aktivera de stora en stund.
6 små mjukisdjur och 6 tennisbollar gömdes i ett område alldels fullt med smågranar. Dessutom lades 3 små minidummysar ut snett bakåt från området. Därefter varvade vi att skicka hundarna på uppletande samt linjetag till minidummysarna. Allt medan Ronja sov som en stock !
 
Blev riktigt bra träning för de stora där vi fick in både fotgående, stadga, närsökssignal m.m. Jätteduktiga alla tre !!!
 
 
 
 
                                                            Sover gott i skogen !!!
 
 
 
                                                      Lunch smakar extra gott på utflykt.
 
 
 
                                                          Den som gräver en grop..........
 
 
 
                                       Tror Rövardottern håller på att bli ett litet skogstroll !!!!!
 
 

Yxbacken

 
 
 
Dagarna rullar på här hemma och jag tycker vi börjar få ordning på tider och rutiner riktigt bra. Nu är jag dessutom ledig 8 dagar  vilket ska bli väldigt roligt och skönt.
Några promenader tar vi förstås inte ännu utan här hemma är det trädgården som gäller. Däremot blir det en hel del utflykter med bilen. De stora tjejerna behöver ju aktiveras och då får Ronja naturligtvis hänga på.
 
 
 
 
 
Idag hade vi stämt träff med Annelie och Yvonne vid Yxbacken. Först lite rastning och kolla runt lite då Yvonne inte varit här tidigare. När Annelie dök upp startade vi med fika och då är Ronja med.
Annelie tog fram kameran och alla underbara bilder i dagens blogg har hon tagit. Tusen tack för dem !!!!!
 
 
 
                                                                        Fikapaus !!
 
 
Sen fick Ronja vila i bilen medan de andra fick komma ut och träna. Ebba blev först ut och för hennes del blev det markeringar inne i auroraparken. Fullt med marktäckande växter så det gällde att näsan var på.
Idag visade hon att hon kan markera och även använda näsan. MYCKET, MYCKET nöjd !!!!
 
 
                   
 
 
Vi varvade träning, fika och babbel. Ronja fick vara med där det passade. Sist ut blev Millie som fick markeringar på snedden upp i lilla barnbacken. Nedslag i högt gräs. Idag visade även hon att hon kan markera, använda näsan och dessutom ha spring i benen. MYCKET, MYCKET nöjd även med henne !!!
Ronja fick vara med ute tillsammans med Millie och hon stack till kastare och norpade en dummy. Gäller ju att kolla in hur de stora tjejerna gör !!!
 
 
       
 
 
 
 
              Regnigt, blött och kallt idag men med denna guldklimp blir man alldeles varm i hjärtat !!
 
 
Det blev några trevliga timmar och både jag och hundarna var så nöjda med dagen. På vägen hem gjorde vi ett stopp på Djurmagasinet för att köpa Glucoflex. Tyvärr var det slut men istället hittade jag en bra sele till Ronja som jag letat efter. Så då är det väl bara att komma igång med koppelträningen. ;D
Passade även på att väga henne. 10,3 kg stannade vågen på.
 
 
             
 
 

Hemtam

 
                         
 
 
Ja nu börjar hon bli mer och mer hemtam våran Lilla Rövardotter. Hon har helt klart för sig att hon numera heter Ronja. Lystrar direkt på inkallning (får se hur länge det håller i sig) och kommer i full fart.
En kort tur med bilen har det blivit varje dag. Dels som träning och för att kunna aktivera de stora tjejerna lite. Numera åker alla där bak i bilen utan problem.
Ronja får naturligtvis oxå komma ut lite, rasta sig och vara med och fika. Idag passade vi på att träna lite på att gå i koppel. Inte helt lätt då Ronja helst håller i kopplet själv. Men hon är ganska snabb på att fatta hur det ska vara så hon lär sig säkert så småningom.
 
 
 
                          Lite solsken idag och de stora Tjejerna vill hellre komma ut än fotograferas.
 
 
Millie och Ebba fick fick träna på markeringar på två olika platser. Attans vad dåliga markörer de var till att börja med, båda två !! .....och inte var näsan på heller. Vi tränade på och avslutade riktigt bra men det kommer vi träna på en massa mera !!!
 
 
 
 
 
Alla börjar vänja sig vid att en valp flyttat in i huset och Ebba börjar tycka hon är riktigt rolig. Hon kan till och tänka sig att busa med henne......... Hon är ganska kaxig den där Lilla Fjutten. ;D
 
 
 
                                                          Kom igen nu leker vi !!!!!
 
 
 
                            Ebba har övertaget men den lilla Pirayan har ett stadigt tag i frambenet...
 
 
             
                                                   Söt som socker och helt underbar !!!
 
 
 
 
 
 
 

Utflykt

 
 
 
Idag har vi varit på första utflykten med bilen. Bara en kort sväng ner till grustaget så här på premiärturen.
Ronja fick åka där bak tillsammans med Ebba. Millie fick äntra baksätet ifall det skulle bli för trångt och stökigt där bak. Men Ronja sa intet ett pip på hela vägen utan satt eller låg tyst och snällt. Skönt om hon kommer gilla att åka bil och inte blir åksjuk eftersom vi är ute och åker ganska ofta.
 
 
 
                                                           Här åkte jag bra tillsammans med Ebba.
 
 
Först fick Ronja komma med ut och "reka" lite själv. Hon passade även på att både kissa och bajsa så när det var dags för Millie att komma ut och få lite markeringar över fältet så fick Lill-Fjuppan stanna i bilen med Ebba.
 
Millie fick komma ut tillsammans med Spike och vi var nog borta sisådär 20 min. När vi kom tillbaka sov Ronja som en stock och märkte inte ens att jag öppnade bakdörren till Millie. Och Ebba var knäpptyst......kanske för att inte störa Lilla Syster Yster ;D
 
 
Sen var det Ebbas tur coh då fick Ronja följa med ut som lite störning. Nu höll vi oss alldeles vid bilarna och Ebba fick några markeringar upp på en kulle med halvhög tallplantering.
Jättekul tyckte Ronja när Ebba for iväg efter sina markeringar så hon försökte följa med några gånger. Hur kul som helst.....
 
 
 
 
                                                             Ut på lite egna strövtåg.
 
 
        
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                   ...och ibland kommer liksom hela kroppen lite i obalans !!!
 
Här hemma tränar vi på att Fröken Pralin ska lära sig att hon numera heter Ronja. Det går riktigt, riktigt bra och hon fattade väldigt snabbt att när matte ropar Ronja är det hon som ska komma i full fart.
 
 

Ronja

 
 
 
Tredje dagen med Fröken Pralin som numera heter Ronja, även om hon själv inte vet om det ännu. Nu har hon bott in sig ordentligt och känns enkel, glad, trygg, busig och väldigt okomplicerad. Det ska bli så roligt att dela dagarna med denna lilla Rövardotter !!!
 
 
 
                                                        På spaning efter igelkottar.
 
 
 
                                                                     Där var den ju !!!
 
 
 
                                                                Kolla Ebba, här är den.
 
 
 
                                                                 Den kanske vill leka !?!?!?!?
 
 
Tjejerna verkar ha förstått att den lilla busungen ska stanna här i huset. Det blev lite olika reaktioner på den insikten. ;D
Ska hon stanna ??? men då är hon ju en av oss, sa Ebba och lade sig på golvet och började leka.
Ska hon stanna ??? Då är det lika bra hon lär sig vad som gäller från början, sa Millie och fräste ifrån när hon blev attackerad i öronen medan hon sov middag på hallgolvet. Gissar att alla vänjer sig vid nyordningen så småningom.
 
 
 
                  Det kanske går att locka med sig Millie med en liten blomma och lite busfnatt ?!?!?
 
 
Än så länge försöker vi bara få till lite rutiner här hemma. Det funkar riktigt bra och fortfarande inga olyckor inomhus. Utomhus håller vi oss fortfarande till trädgården men där finns det mycket roligt att hitta på, både tillsammans och själv.
 
 
 
                                     Hittade en gammal tom blomkruka som var jätterolig !!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
              
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
                                                      Färdiglekt för idag, dags att gå in....
 
 
 
                                              .......... och där somnade vi på direkten. ;D
 
 
 

Pralin

 
                 
 
Så kom hon då äntligen den nya Lilla Guldklimpen "Combine Up the Line" som gått under arbetsnamnet Pralin på kenneln. Vad hon ska heta här hemma är inte riktigt klart ännu. Vi fortsätter smaka på det en liten stund till.
 
Resan hem gick utan problem. Ett stopp på vägen som mest berodde på att Simon blev åksjuk. Tack snälla Yvonne för skjutsen när min bil krånglar !!!
 
 
 
 
Vi kom isäng ganska sent. Millie var snäll men behandlar henne som luft så kanske hon försvinner. Ebba började som ett surkart och tyckte snorungen kunde dra tillbaka där hon kom ifrån.
Idag tycker båda att hon är helt ok, men kanske kanske försvinner hon om man nonchalerar henne ;D
 
Natten blev tyst och lugn med ett par kissesvängar runt husknuten, så hittills har vi klarat hos från "olyckor" inne.
 
 
      
                                                                          Nyvaken !!!
 
 
  
                                              Hittade en favoritleksak direkt vi kom hem.
 
 
   
                                         Ett litet matvrak som viftar på svansen hela tiden.
 
 
Idag har vi utforskat trädgården, skällt på katten, försökt charma de stora tanterna, ätit och sovit. Livet är jobbigt för en liten valp som just flyttat hemifrån.
 
 
 
                                                           På upptäcksfärd i trädgården.
 
 
       
 
 
       
 
 
       
 
 
 
 
 
        
 
 
               
 
 
 
 
 
 
                                                       Trött !!! Nu sover vi lite middag ;D
 
 

RSS 2.0