Promenad

             
 
 
Idag var det Goldenpromenad tillsammans med GRK Östergötland. Passade på att ge Ronja egentid med Matte och få miljöträning inne i stan. Självklart passade vi oxå på att få ett fint foto av Annelie. Idag kunde man nämligen mot valfri summa till "apportera för livet mot cancer" få sin hund fotograferad. Blir nog en förstoring så småningom.
 
En solig, härlig promenad runt strömmen blev det med stopp för både fika och fotgrafering. Ett nytt ansikte dök det upp till vår promenad vilket alltid är lika trevligt, men visst hade det varit ännu roligare om vi blivit många fler.
En mycket trött Ronja somnade dock gott direkt vi kom hem medan jag fick fortsätta promenerandet med de som inte hade fått vara med.

Vhenasjön

 
 
 
Ytterligare en solig, härlig dag. En ledig sådan dessutom !!! Hann med en hel del fix hemma innan vi hade bestämt träff med Annelie och Martin vid lunch för en promenad.
Några härliga timmar vid Vhena sjön blev det. Eftersom det är en skaplig promenad planerade jag inte in någon simträning idag. Nu blev det förstås en hel del bad ändå i det varma vädret då ingen av hundarna kunde motstå vattnet. ;D
 
 
 
                                                    Körde sin egen simträning idag !!
 
 
 
                                                    Två som gärna simmar och simmar......
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lillsjön

 
 
 
Tror minsann sommaren dröjt sig kvar ända in i mitten på september. Soligt, varmt och riktigt badväder fortfarande.
Toppenbra tycker vi och passar på att simträna så mycket vi kan. Så på eftermiddagen åkte vi till Lillsjön.
 
 
 
 
 
Millie är väl egentligen den enda som gillar att ligga i och simma oavsett om det apporteras heller inte. Inga svårigheter att styra ut henne i vattnet sen kan hon ligga där ute och simma runt, runt länge.
För hennes del fick det bli 2 x 5min. simmande och sen ytterligare 5 min. men då i form av apportering.
 
 
 
 
 
 
                                                    Man får ta i lite för att komma upp ;D
 
 
 
 
 
För Ebbas del blev det oxå 15 min simning totalt, både med och utan flytväst samt både med och utan apportering. Lite kan man styra henne utan apportering så 5 min. fritt simmande fick vi till. Men roligast är förstås apportering så det fick det bli resten av tiden.
 
 
 
 
 
Ronja ger sig inte gärna ut helt själv och bara simmar runt. Badar och simmar intill land gör hon mer än gärna men ska det bli någon ordentlig simträning fick vi ta till baddummyn.
Vi tränar inte jättemycket apportering och vattenmarkeringar är inget vi hållt på med. Någon enstaka gång har hon mest på skoj fått hämta en dummy tillsammans med de andra.
 
 
 
 
 
Nu låg fokus visserligen på simträningen idag men på köpet fick vi träning på vattenapportering och avlämningar.
Totalt blev simtiden 10 min och ett antal apporter kom in till Matte.
 
 
 
 
 
 
 

Vattentrasken

 
 
 
Idag har Ronja gått i "vattentrasken" dvs. Watertreadmill för andra gången i Norsholm. Så himla duktig och cool kliver hon på med fina steg !!
 
 
 
 
 
Idag blev det 2 min x 3 med paus emellan, vilket är ungefär detsamma som vid premiären för 1½ vecka sedan. Men lite trött blir man allt trots att det bara handlar om att skritta.
Efteråt blev det vibrationsplattan och det var första gången idag. Inga konstigheter det heller utan ganska mysigt och avslappnande.
Vågen idag stannade på 25,8 kg vilket är i stort sett samma som sist då den stannade på 25,7 kg. Undrar vart det slutar när hon är färdigväxt !?!?!
 
 
 
                                                   Lite konstigt "darrar" det när man ligger här.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

10-åring

 
 
Idag åkte vi till Sörsjön för att fira en 10-åring !!! Bland det roligaste Millie vet är att bada, busa, simma och apportera så vad passade bättre än att få göra alltihop på sin födelsedag.
Annelie var tillfrågad att följa med och fotografera. Förutom kameran hade hon oxå med sig paket och smarriga chokladcroissanter. Tack för det, jättemumsigt !!!
 
 
 
 
Blev en massa "tokhoppa i sjön"-bilder på en lite övergasad Iller, men har man 10-årskalas får man väl ändå göra lite som man vill. ;D
 
 
 
                                                          Vissa kan visst nästan flyga !!
 
 
Helt underbart sommarväder och en kanonhärlig eftermiddag fick vi som innhöll det mesta. Tusen, tusen tack Annelie för att du förevigat min underbara, älskade Millie.
 
 
                    
 
 
 
                                                     Äldst och yngst av hundarna.
 
 
 
 
 

Lördagsapportering

   
 
 
Idag drog vi till Herstaberg för att, som vanligt på lördagar, ägna oss åt apporteringsträning. Vi startade ute på stora fältet. Ronja fick följa med ut och reka och förbereda sedan fick Ebba och Spike komma ut och jobba.
 
 
    
 
 
För Ebbas del blev det fortsatt träning på en ny dirigeringsövning som vi gjort ett par gånger nu. Vita pinnar utsatta och sedan linjetag samt höger- vänster-dirigeringar.
Ett stort fält fullt med sork blev ganska stor störning för Ebba. Det var saker jag var nöjd med och en del som jag var mindre nöjd med. Bra stoppsignal !!! dåliga linjetag. nöjd med hö och vä skicken där jag provade lite nytt.
 
 
    
 
 
    
 
 
Innan vi lämnade fältet för att dra vidare ner till båthamnen blev det ett par enkelmarkeringar upp i en liten skogsdunge. Den första med dolt nedslag sprang hon för långt ut och letade på alldeles för stort område så den gjorde vi om.
Andra blev mycket bättre så sen bröt vi.
 
 
        
 
 
Nere vid båthamnen startade vi upp med fika och en hel del snackande. När man bara är några stycken hinner man med en hel del trots långfika. Ronja är ute och skuttar runt mellan de storas arbete. ;D
Hon lyckades skrämma upp en hare som måste ha legat och tryckt i gräset bra länge, stackarn. Var ju bra att få veta att hon lyssnar på sitt namn och kommer även i skarpt läge.
 
 
         
 
 
Nu var det Millies och Martins tur att vara först ut och jobba. Millie fick en övning med linjetag och markeringar för att träna stadgan. (vilket behövs lite nu och då)
Först 3 utlagda linjetag på rad den längsta ca 50m ut. Därefter kastades en markering 90 grader till höger ner genom en liten träddunge som inte fick hämtas. Först hämtning av första linjetaget, därefter markeringen och sedan andra linjetaget.
En ny markering (något längre ut än den första) som inte heller fick hämtas förrän tredje linjetaget hämtats. Därefter hämta markeringen och avslutningsvis en markering med ny nedslagsplats som hämtades direkt.
Mycket, mycket nöjd med Lilla Illern idag som fick alla rätt med MVG !!!
 
 
 
 
 
    
 
 
    
 
 
Ebba och Spike fick komma ut och jobba ytterligare en gång. Jag ställde ut pinnarna igen men körde inte hela dirigeringsövningen utan vi fokuserade bara på linjetagen som hade gått sådär ute på fältet.
Gick riktigt bra när Matte fick skärpa till sig så vi kunde fokusera ordentligt både Ebban och jag. Nu ska vi köra vidare så med rätt tänk med oss i bagaget !!

Kunde inte låta bli att även låta Lill-Fjutt hämta några apporter. Inte helt nöjd med inlevereringarna men jag tror hon var trött.
Förresten var nog allihop ganska rejält trötta för hela högen slog ihop och somnade som stockar medan vi tog mera fikapaus och pratade på en stund till.
 
Efter en ganska rejäl sov/fikapaus blev det några markeringer upp i backen för Millie och Martin. Nu var även Ronja mer med på noterna och fick några markeringar till efter att ha tittat på de stora.
Se och Lär kanske är ett bra koncept för nu visste Ronja precis hur det skulle gå till. Sen är det ju mycket lättare när man är utvilad. ;D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
      
 
 
 
Avslutar med en bild på bästaste Millie som i morgon fyller 10 år och springer vidare mot nya roliga träningar och äventyr. Mattes bästa, underbaraste Killer Iller !!!!
 
 
               
 
 

RSS 2.0