Is på sjön

 
 
 
Ja nu är det verkligen riktigt kallt vinterväder.  Minus 15 grader visade termometern på förmiddagen.  Lite för kallt för tassarna tycker både Millie och Ebba som lätt får köldkramp och hoppar på tre ben i kylan. Millie är ju deesutom förvisad till koppelpromenader nu medan hon löper vilket gör det ännu kallare när man inte kan springa sig varm.
 
 
 
 
 
Rövardottern däremot har inga problem med kylan. För henne brukar det vara värmen som är det största bekymret så hon älskar detta väder. Och Matten.....ja....hon är ju en riktig vintermänniska så det är bara att klä på sig ordentligt och ge sig ut i det härliga solskenet.
 
 
 
 
 
Det blev en långpromenad ner till sjön tillsammans med grannen och de svarta grabbarna. Ännu roligare med sällskap tyckte både jag och Ronja. Jag har dessutom lite fobi för is på sjöar trots det svinkalla vädret. grannen hade dock med sig isborren så han kunde provborra några hål och konstatera att isen var så tjock att det t.o.m. borde gå att köra bil på den.
 
 
 
 
 
Då kunde även jag känna mig lugn så vi promenerade över isen runt hela udden och sedan genom kohagen hem. Drygt två timmar var vi ute och igen av oss frös det minsta.
De fyrbenta höll sig varma genom bus och lek.
 
 
 
                                                 Ibland blir det lite trassligt när man busar ;)
 
 
 
                                           Skönt att svalka huvudet när man sprungit runt och busat.
 
 
 
 
 
 
 
 

Vinter

 
 
 
Nu är det vinter på riktigt och vi drog iväg till Lönö för att umgås med Ewa och hennes grabbar. Härligt snöväder med många och stora flingor hela dagen.
 
Började med en promenad så alla fick sträcka på benen. Millie började löpa för några dagar sedan men det var ingen som hade tid att bry sig om henne.
Älskar det här vädret och vi hade gärna stannat ute hela dagen men en rejäl promenad fick räcka innan vi tog lunch inne i stugvärmen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                              En rövardotter på språng !!
 
 
 
                                                      Över stock och sten, Ebba har täten !!
 
 
 
                                                           Millie har koll på andra saker.
 
 
 
                                                       Dags för gruppfotografering............
 
 
 
                                              ......... jodå alla kunde sitta stilla.
 
 
Efter en lååååååång lunch med väldigt mycket prat och god mat avslutade vi dagen i ridhuset med lite nyttig träning för "småttingarna"
Det blev fotgående med diverse störningar. Sitt/ligg stanna kvar med ännu mer störningar samt inkallningar i en massa olika svårighetsgrader. Duktiga hundar som hellre jobbade än busade !!!! Vi hann även med att träna bakdelskontroll och fotposition på "pallen" innan det var dags att vända hemåt i mörkret. Tänk vad fort tiden går när man har roligt.
 
 
 
 
 
 

Juldagar

 
 
En hel vecka fick jag rå om alla barn och barnbarn under juldagarna. Eftersom vi dessutom firade några dagar försent hann vi få en vit jul vilket uppskattades av både två- och fyrbenta.
 
 
               
                                                          Glad över att snön kommit !!!
 
 
                      
                                        Minsta skruttan börjar bli stor och har hunnit bli 6 mån.
 
 
 

RSS 2.0