Sund i mun


                    




Idag har vi varit hos veterinären för en munhälsokontroll.  Under maj månad pågår en riksomfattande kampanj i samarbete med Pedigree där man erbjuds en gratis koll av munhåla och tänder.  :D


Ett utmärkt tillfälle då jag är usel på förebyggande kontroller. Vi brukar bara ta oss till veterinären när hundarna redan är sjuka.
Nyttig träning blev det oxå eftersom Ebba nästan aldrig varit hos veterinären. (Inte Millie heller iof. men när hon var mindre var hon ofta med när vi hade sjuka katter och kaniner)


Båda två tyckte det var ett ganska trevligt ställe att vara på. Ebba, som kan tycka en del saker är lite läskiga, hade inga problem att kliva upp på undersökningsbordet och hissas upp. :D


Jag är verkligen URDÅLIG på att sköta hundarnas tänder och fick ganska omgående erkänna att jag ALDRIG borstar deras tänder.  Däremot får de sällan sötsaker och ofta tuggben och annat att gnaga på.
Båda två hade helt perfekta tänder och tandkött. :D och inget på gång, än så länge, som kan ge bekymmer längre fram. Skönt !!
Som tack för besöket fick de med sig varsitt pkt. Dentastick hem.  Innan vi gick därifrån passade jag på att ta en vikt.
Millie : 27,7 kg (kan gott gå ner till 27,0 kg)          Ebba : 30,3 kg  (kan gott gå upp till 31,0 kg )




Kommentarer
Postat av: Ann-Sofie

ja vi har lite TUR vi som har hundar som ÄLSKAR att tugga så vi kan vara lite slarviga med tandborstningen ;)

Du skulle sett lilla Allvin härom dagen när han skulle försöka gnaga på ett Large dentastix med sina jättelösa minivalptänder...kom inte långt trots 1h arbete innan storebror lyckades lura av honom benet o i stort sett svälja det i 2 stycken.. tror de som utvecklat de benen inte träffat Eddie...visst var det så att man skulle ligga o gnaaaaga en stund så tänderna blev rena hahaha

Nu löser ju Eddie det själv på skogsavverkningen så han ser rätt OK ut också i munnen hihihi

2012-05-12 @ 09:58:28
URL: http://zetterljungs.hundstudio.se
Postat av: Brita, Siri och Smilla

Vi var förra året och jag var riktigt duktig på att borsta tänderna på hundarna.....under ett par veckor! Nu är det säkert ett halvår sedan vi tog fram tandborsten. Kanske dags att sätta fart igen innan det blir problem!

2012-05-12 @ 20:19:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0