Slappa i soffan

 
 
 
Ibland är det skönt att ta en paus. Bara sträcka ut sig i soffan och slappa i lugn och ro. Men när man minst anar, då man ligger där i godan ro, dyker det ibland upp små irritationsmoment..... ;D
 
 
 
                                             Hej vad gör du ???? Vill du ha lite sällskap ?!?!?!?
 
 
 
 
                                                            Vi kan väl mysa lite tillsammans ???
 
 
 
                                                      Aha, vill du att vi ska busa, vad roligt !!!!!
 
 
 
                                                             Kom igen nu då !!!!!!!
 
 
 
                                              men Matte det var HON som började !!!!!!
                                                .......... lilla jag är alldeles oskyldig !!!
 
 

Jaktprovsfunkis

      
 
 
Även idag blev det en lång dag ute. Försöker ställa upp som funktionär på jaktprov när jag har möjlighet för det är så himla roligt och lärorikt.
Dagens prov innehöll både NKL, ÖKL och Elit och min uppgift var att vara skrivare i alla klasserna. Spännande för då fick man möjlighet att se alla hundarna ordentligt samt höra domarens kommentarer.
Man ser och lär VÄLDIGT mycket oavsett om det går bra eller dåligt för hundarna. Dessutom fick vi ett helt otroligt vackert väder så det var bara att njuta för fullt av en fantastisk dag.
 
 
            
 
 
Oftast brukar jag åka själv utan hundar när jag ska vara funktionär eftersom man inte har så mycket tid över till sina egna hundar när man är låst ute i provrutan. Men idag fick Ronja följa med då jag hade lite svårt med hundvakt.

Nu var upplägget väldigt bra då det blev genomgång och paus mellan varje klass samt både fika och lunch så jag kunde ta ut Ronja som annars fick hålla till i bilen i sällskap med ett rejält märgben. ;D
Hon skötte sig med den äran Lilla Rövardottern !!! Lugn och tyst både i bilen och ute. Sov lite emellanåt och brydde sig inte ett dugg om pang-pang och jobbande hundar.
Efter avslutat prov fick hon även komma ut och gå promenad, bada, lukta på and och kråka, leka lite så jag tror hon var mycket nöjd med dagen. Nu sussar hon i alla fall väldigt gott !!!!
 
Om du inte gjort det tidigare så åk ut på prov och var funktionär för det är superkul !!!!
 

Utedag

 
 
 
Ledig fredag och vi har varit ute heeela dagen i det härliga vädret !! Först drog vi ner till grustaget med Yvonne på förmiddagen för lite träning.
Det har blivit en hel del träning på sista tiden av bl.a. närsöksignalen så det jobbade vi vidare på. Duktiga hundar allihop i det höga gräset. Även Ronja fick prova på, vilket hon fixade superfint trots att hon inte provat så många gånger innan. :D
Ronja fick även träna avlämningar av dummy. Funkade lika bra som hemma vid köksbordet !! En kort enkelmarkering blev det oxå för hennes del upp i tallplanteringen. Jisses vad duktig hon är Mattes älskling trots att hon egentligen inte är med och tränar. <3
Ett uppletande av en borttappad Yvonne blev det oxå.
De stora fick träna linjetag och dirigeringar. Det går inte perfekt men löser sig när vi gör om och gör rätt.
 
 
 
 
 
Sen hem och vila 1½ timme innan vi drog in till Norrköping och tillbringade eftermiddagen i en fårhage tillsammans med Annelie.  Lagom slappt med fika, babbel och fotografering. Annelie hade lite idéer kring fotande men det är inte alltid så lätt att arrangera med ett gäng ostyriga hundar. ;D Dessutom var hagen inte riktigt så höstlik som vi hoppats på. En hel del bilder blev det i alla fall !!! Mer eller mindre arrangerade :D
 
 
 
                                           En gruppbild naturligtvis. Det var ju det enklaste......
 
 
 
                                                           ........... eller inte !!!!
 
 
                          
 
 
Därefter skulle det "apporteras för livet" !!! Hundarna tänkte inte riktigt som oss så de mesta av mina bilder slutade i papperskorgen när jag kom hem. Men en del apporter hämtades på rätt plats och lämnades på rätt ställe. Även om vissa ville sköta saken på egen hand utan något regisserande.
 
 
 
                                               Men ge mig nu bara dummyn så springer jag !!!
 
 
                  
 
 
     
                                                        Ebba kunde oxå med lite olika stil.
 
 
                   
 
 
              
                                            En till som "apportera för livet" både dummy.......
 
 
       
                                                             ......... och leksak !!!!!
 
 
Sen tyckte Matte det skulle tränas passivitet och även bli lite vila medan de tvåbenta fikade. Ronja har sin egen uppfattning av vila och passivitet. ;D
 
 
              
 
 
 
 

Träna avlämningar i köket

 
 
 
Ett bra sätt att träna avlämningar tycker jag är inomhus och då gärna vid köksbordet. (eftersom det ofta finns godsaker där). Det här är något hundarna ganska snabbt kommit på alldeles själva, så även Lilla Rövardottern. Lite nu och då började det komma någon leksak som givetvis belönades om den lämnades snyggt och fint i handen. (är man lite petig med tiggande vid bordet kan man ju alltid välja soffan istället, men hos oss kör vi köksbordet)
 
 
 
 
 
Sista tiden har köksbordet fyllts på med leksaker både nu och då (läs: morgon, lunch, fika, middag, kvällsmat.....) Millie och Ebba har funnits med och agerat störning samt hjälp till att fylla köksbordet.
Nu behöver inte de stora riktigt träna avlämningar så som Ronja, som ännu inte är igång med apporteringsträningen.
 
 
 
 
 
Så idag tog vi det hela ett snäpp längre och plockade fram dummysarna. Millie och Ebba förpassades till vardagsrummet, en hög med dummysar hamnade på hallgolvet och Matte vid köksbordet.
Och så kom den ena dummyn efter den andra för vad gör man inte för en lite godbit ;D
 
 
 
 
 
 
 
 
Många olika saker blir det träning på även om fokus ligger på avlämningarna. Man måste "hålla fast". man måste ha rätt grepp, man måste hämta en i taget och man måste lämna fint.
 
 
 
                                                    Ibland blir greppet lite tokigt.......
 
 
      
                                                      ...... men det rättar vi till.
 
 
 
                                     Ibland kommer dummyn gärna ända upp i mattes ansikte.
 
 
      
                                       Kommer man utan dummy blir det ingen utdelning.
 
 
 
 
 
Så nu fylls köksbordet (morgon, middag, kväll) även med dummysar. Allt medan Matte försöker äta och läsa tidningen. ;D
 
 

RSS 2.0