Lördag

 
 
 
Idag hade vi bokat träff med Gunilla och hundarna för att fika, umgås och lite träning med hundarna. Fick möjlighet att vara i ett par stora lagerlokaler.
 
Vilket kanonställe att vara på !!!! Två jättestora, helt tomma lokaler samt ett stort lagerutrymme alldeles fullt med packlådor och grejer.
Lagerutrymmet uttnyttjade vi naturligtvis till att gömma saker i.  Ebba har inte tränat så mycket på sån't och dessutom aldrig varit i liknande lokaler så för henne blev det mest miljöträning vilket hon skötte alldeles utmärkt !!! (hon kunde dessutom vara tyst och koppla av när det inte var hennes tur. Det går framåt minsann !!!)
 
Gömde 4 tennisbollar till henne bland alla grejer. Hon for runt bland lådor och kartonger i större delen av lokalen (trots att jag gömt på ett begränsat område) och hade väl inte riktigt intresse heller fokus på det hon skulle göra men jag var mer än nöjd med att hon vågade ta sig fram överallt och stoppa in huvudet både här och där i lådorna. :D  Alla fyra bollarna hittades i alla fall till slut.
 
Därefter var det Millies tur.  Gunilla gick iväg själv och gömde 7 tennisbollar på diverse kluriga ställen utan att vi fick se , Millie och jag.
Åh vad hon bara ääälskar detta !!!!!!!!!!!  Så himla lycklig att få snosa redan på alla bollarna bland alla grejer. Kanonfint jobb och det här är verkligen lite av hennes grej.  Tänker ofta på hur det skulle varit att provat att träna henne till räddningshund när hon var yngre ?!?!? Helt orädd, uthållig och fokuserad och överlycklig över jobbet !!
Det här gjorde verkligen hennes dag idag !!!
 
Sen varva vi ner med lite fika och fortsatte sen att träna i en av de helt tomma lokalerna. Mest basicträning i den nya miljön. Fotgående, kontakt och inkallningar med störning. Klickerträning med tasstarget blev det oxå och avslutningsvis stadgeträning där jag och Gunilla var taskiga och kastade roliga tennisbollar kors och tvärs över hela lokalen, mellan och framför hundarna. Jätteduktiga hundar även om Ebba inte riktigt kunde hålla sig när en av bollarna studsade och landade rätt på framtassarna. ;D
 
Oj vad trötta och nöjda vi var efter den här dagen !! Tusen Tack och stor Kram till dig Gunilla !!!!
 
 

Kommentarer
Postat av: Gunilla

Tack själva för idag.

2013-02-20 @ 19:09:26
Postat av: Ancki, Frida & Agnes

Det låter fantastiskt roligt !!!! Så härligt att man kan ha riktigt skoj inomhus då det är lite för kallt för träning. Agnes och Frida fick åka till SMHI ikväll då dom har driftsättning. Då är det alltid något som händer och folk som vill prata och Frida vill hjälpa till i köket osv. Hemma blir det ju mest att dom sover..... Kram

2013-02-20 @ 19:34:35
URL: http://www.goldentjejerna.se
Postat av: Thina

Låter ju skitskoj. Nyttigt att få träna någon annanstans med.
Kram

2013-02-20 @ 19:38:45
URL: http://hotnshamless.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0