Ridhuset

Idag var det dags för andra tillfället i NORF's ridhus tillsammans med "apporteringsgänget". Ebba går fortfarande omkring i ett rosa kärleksskimmer så Millie fick hoppa in som stand-in ;D
 
Johanna höll i trådarna och tänk vilken skillnad det var att inte behöva hålla i det hela utan helt och hållet kunna fokusera på sin hund !!!!
Bra upplägg och saker som var VÄLDIGT nyttiga för en liten Iller. ;D
 
Först startade vi upp med fika och därmed passivitetsträning för hundarna (vilket vi kände igen från första tillfället) så vi fick samla ihop oss och landa lite.
Därefter Fot-träning med hjälp av godisskålar som belöning. Två godisskålar som man så att säga gick fot emellan och kunde skicka till när hunden gick bra. Jag la även in lite kast med dummy som störning. Den här övningen körde vi en och en.
 
Millie hade inga som helst problem att sköta vår egen del. Den STORA svårigheten var att INTE bry sig om när det skramlade ner godisbitar och skickades med varsågod i de andras skålar !!!!! Så några försök gjordes att plundra Agnes godisskål men Matte var snabbare.
 
Därefter blev det stadgeträning där vi ställde upp utmed kortsidan och turades om att kasta dummy, sen kunde man välja att hämta själv, tillsammans med hunden eller låta hunden hämta.
Millie var lite på tårna och fick börja med koppel på för att inte hämta allt som kastades ;D men det var nog bara Matte som inte litade på sin hund för hon klarade det bättre än förväntat så sen åkte kopplet av.  Millie fick både sitta kvar och vänta medan Matte hämtade samt följa med och även bära dummyn tillbaka.
 
Avslutningsvis blev det en kastad markering med en "störningsbana"
Först fotgående fram och kasta en dummy utmed långsidan. Därefter fotgående snett till höger genom en hinderbana bestående av MÄNGDER med leksaker, godis, kattmat, köttben och allt möjligt lockande. Därefter kunde man välja att skicka hunden snett ut efter dummyn eller hämta den själv.
Millie skötte sig bra även om kattmaten lockade så hon fick hämta dummyn som belöning. Till sist var det fotgående tillbaka genom hinderbanan innan det var nästas tur.
Väldigt rolig och nyttig övning, speciellt för Millie.
 
 

Kommentarer
Postat av: Ancki, Frida & Agnes

Visst var övningarna kanon. Det är roligt att det fortfarande finns så många övningar som man inte testat på fast man varit med i några år nu...

2013-02-20 @ 19:40:08
URL: http://www.goldentjejerna.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0