Ridhuset

......... efter förmiddagens träning drog jag och Ebba vidare mot NORF's ridhus tillsammans med Yvonne och Spike.  Vi är redan inne på fjärde gången nu och alla börjar få vanan inne. Idag var det Annelie som höll i upplägget och återigen blev det lite stegring av svårigheterna, lite nytt och lite välkänt. Verkar vara lagom för Ebba att komma ut på förmiddagen först oxå så varvar hon inte igång alltför mycket inne i ridhuset.
 
 
Först samling med fika och genomgång ute innan vi satte igång, allt för att spara den dyrbara tiden inomhus. Därefter in och starta upp med kontakt och gemensamt fotgående. Blev fotgående på linje och lite kors och tvärs. Samtidigt kastades störningsmarkeringar i varje hörn för att befästa platserna.
Här kunde man oxå välja att skicka hunden på någon eller hämta själv. Jag lät Ebba hämta eftersom hon kändes ganska lugn och fokuserad.  tror jag utmanade ödet lite för mycket för lite på pin kiv valde det hörnet som vanligtvis brukar vara uppsamlingsplats för all hästskit i ridhuset. Idag var platsen visserligen tömd men Ebba vet så väl vilket Gottishörn det här brukar vara och en och annan smula kunde man ju alltid hitta !!! ;D Skickade på linjetag och Ebba sket fullständigt i dummyn för att istället smaska hästskit !! Ja ja där fick matte skylla sig själv..... skickade om, samma sak igen. Gick fram och lyfte på dummyn, skickade om, samma sak igen. Gick fram och lyfte på dummyn och även flyttade fram den en halvmeter och då fick vi till det precis som det skulle vara !!!!
 
 
Därefter delade vi upp oss tre och tre för att skicka linjetag ut i hörnen. tre stycken i bägge hörnen uppåt i ridhuset och de andra tre neråt i ridhuset. Bägge grupperna jobbade samtidigt.
Här valde jag att skicka Ebba till det andra hörnet till att börja med men innan vi avslutade kunde jag även skicka till "godishörnet". Mycket nöjd här och jag tror inte en enda av hundarna brydde sig om att den andra gruppen jobbade samtidigt i andra halva av ridhuset trots att vi allihop stod i mitten och skickade. Vi skiftade även håll och skickade åt andra hållet.
 
 
Avslutningsvis gjorde vi samma övning som sist där man står på led och skickar hunden på en markering förbi linjen.  Även den övningen gjorde vi åt båda håll.  Sen var tiden slut för idag och vi samlade ihop oss lite utanför innan vi åkte hem.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0