Eftermiddagsträning

 
 
Efter en urtrist förmiddag var det äntligen dags att ge sig av till skogen !!!!  Yvonne slutade tidigt på jobbet så vi hade bestämt träning uppe i skogen ett par timmar innan det blev för mörkt.
Planen var att köra ett liknade upplägg som i söndags. Idag hade vi dock inte alls lika soligt väder. Mulet och regningt gjorde att det blev än mörkare upp i skogen. Dessutom skulle fika hinnas med idag.
Snabbt bestämde vi oss för att inte gå hela vägen genom skogen utan köra så många övningar vi hann med och sen avsluta med fika uppe vid bordet.
 
 
Precis som sist började vi med att "tappa" dummysar på skogsvägen fast idag hamnade den första redan ute i kohagen så vi fick lite längre avstånd än sist.  Hundarna for mest runt och grävde tryffel och märkte inte så mycket när dummysarna lades ut. Två dummy var och vi skickade växelvis. Ebba fick 1:an och 4:an. Millie fick 2:an och 5:an medan Spike fick 3:an och 6:an. Snygga raka linjer, fina upptag och bra fart. Duktiga hundar !!!
 
Därefter stannade vi vid kalhygget precis som sist men idag bytte vi ställe och bestämde oss för en lång markering snett över hygget till vänster där det sedan skulle vara ett kvarlagt linjetag. Men innan linjetaget hämtades skulle man göra ett ganska långt fotgående ner på vägen där vi varit innan och ta ett linjetag som lagts ut utan att hundarna var med. Sen fotgående tillbaka och hämta linjetaget på kalhygget.
En ganska klurig övning blev det i den eländiga terrängen. Dålig sikt för hundarna och inte mycket till raka linjer i terrängen men hundarna skötte det supersnyggt alla tre !!!!!
 
 
Därefter var vi kvar på hygget men på högra sidan där vi gjorde ett närsök. Hunden sattes ner bara några meter framför det lilla området och fick titta på medan matte trampade runt och på flera platser låtsades lägga ner en minidummy innan den till slut kördes ner i det höga gräset. Sen ställde sig matte bakom området, ropade på hunden, blåste stoppsignal när hunden var i området och sedan närsöksignal.
 
Mycket, mycket nöjd med Ebba som lyssnade bra på stoppsignalen (och fick belöning för det) samt direkt doppade ner näsan på närsökssignalen. Letade jättefint och uthålligt länge för det var riktigt, riktigt klurigt för alla tre hundarna.Alla tre höll sig fint i området och jobbade på som bara den !!!
 
 
Nu var hundarna ganska trötta och vi avslutade med några markeringar in i skogen. Först två enkelmarkeringar och sedan en dubbelmarkering på samma ställe. Dold kastare och inte helt lätt för hundarna att se dummysarna heller men även den här övningen löste hundarna kanonbra.
En hel del skott fick vi plötsligt inte alltför långt bort i skogen trots att det redan börjat skymma. Ingen aning om vad som sköts eller om det bara var träning för det var många skott. Lite jobbigt tyckte Millie men kunde ändå jobba på. Valde att bara göra enkelmarkeringarna med henne.
 
Nu hade det hunnit bli rejält mörkt och vi fortsatte sista biten upp till bordet och fikade och babblade i mörkret. En riktigt mysig eftermiddag i regnrusket !!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0