Rally

Idag satte inomhusträningen i rallylydnad igång igen efter sommar uppehållet.  Vi tävlar inte i rally och lägger inte direkt någon träning på det. Men hundarna tycker det är roligt och jag tycker det är en perfekt sysselsättning under vintern.
Dessutom ger det så mycket mer. Att få träna i ridhus, träna med olika mer eller mindre kända hundar, träna i grupp, vänta på sin tur och komma ut och socialisera sig för både matte och hund.
 
Varannan onsdag träffas vi klockan 18.00. Först är det banbygge 20 min där vi hjälps åt. Därefter 45 min träning innan nästa grupp dyker upp och kör sin träning och sedan plockar ihop banan. Perfekt upplägg och kanonbra ordnat på alla vis. För detta betalar vi dessutom endast 80 kr. för 10 gånger !!!
 
Idag var banbygget redan igång när vi kom. En ganska klurig bana för oss som är lite ringrostiga och inte har tränat sedan förra vintern.  Tyckte ändå det mesta satt efter lite uppvärmning !!
Varvade Ebba och Millie och hann köra igenom banan tre gånger var med lite paus emellan.  Svårast idag tror jag var alla "svängskyltar" där man ju utför momentet framför skylten. Hundarna blev liksom lite för fixerade vid skylten och hängde inte riktigt med i svängarna.
Klurigt var oxå hoppet som var med, där det direkt efter kom en vänstersväng.
 
Ska försöka se till att jag skriver upp och sparar banorna framöver. Alltid bra att ha lite banförslag liggande. ;D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0