Lilla Träskaten

Idag blev det ingen lördagsträning för vår del. Istället följde Ebba och jag med till Lilla Träskaten för att heja på Yvonne och Spike som startade på Working Test.
Samling kl 08.00 för nybörjarhundar så det blev till att gå upp i ottan. Väl på plats fick vi en helt underbar dag med strålande solsken och några plusgrader. Däremot hade det snöat tidigare så vi fick känna på säsongens första snö.
 
 
Flatteklubben var arrangör och det hela var MYCKET välorganiserat med glada, trevliga och hjälpsamma människor. Ebba och jag hade laddat upp med en himla massa matsäck och kunde sitta och bara njuta av alla duktiga hundar.
Yvonne hade startnummer 42 och började därmed vid ruta 5 för att sedan ta rutorna i tur och ordning.
 
Ruta 5  var en enkelmarkering med skott  mitt på ett oslaget "fält" med högt gräs och lite sly. Bra jobb gav 19 p. Ebba och jag hejade på för fullt !!
 
Ruta 1  började med ett fotgående med skott under tiden, därefter en enkelmarkering med skott i öppen terräng där dummyn hamnade precis i kanten av lite högt gräs. 17 p. Heja heja !!!!
 
Ruta 2 här kastades först en kort markering som föraren fick hämta. Därefter en enkelmarkering med skott mitt ute på ett slaget fält helt utan referenser. Yvonne och Spike fortsätter jobba på bra !! 19 p
 
Ruta 3 Fotgående först från grusvägen över ett dike och ut på ett fält. Därefter en enkelmarkering med skott som landar ute i skogskanten. Vi fortsätter heja. 18 p
 
Ruta 4 var dagens svåraste och det gällde nog samtliga hundar. Enkelmarkering med skott i eländig terräng bestående av Skvattram, Pors och björksly, nästan omöjligt för hundarna att se något. Kanonbra jobbat !!! 14 p.
 
Summa summarum jobbade Yvonne och Spike ihop hela 87p och kom på en delad 3:dje plats. Stort GRATTIS till er !!!
 
Ebba skötte sig kanonbra hela dagen utan att varken skälla eller stressa upp sig. Brydde sig inte om skotten alls och tyckte nog att det enda som var liiiite orättvist var när Spike fick gå in och köra rutorna.
 
Till lunch var alla 42 nybörjarhundarna klara och vi kunde i lugn och ro gå runt och titta på öppenklass och elithundarna. Intressant att se hur man hade ökat svårigheten i de olika rutorna och man fick en massa idéer och inspiration till olika övningar att träna vidare på hemma.
En riktig toppendag på alla sätt och vis och ett av de trevligaste prov jag varit på.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0